FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

Frane2020
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Frane2020 » 26 jun 2025, 17:31

Ma nije ni jedan od tih, nece vam ga izbaciti nikad na tm.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 jun 2025, 17:32

avalPacidoroP je napisao/la:
26 jun 2025, 17:26
Levin je napisao/la:
26 jun 2025, 17:19
slika

Hm... Vjerovatno nije ali meni izgleda kao najvjerovatnija opcija qko je istina da je prijeklom iz Konga. Profilom odgovara.

Evo upravo po transfermarketu trazim, slobodne agente sa EU pasosem
Ponudio mi:
https://www.transfermarkt.com/britt-ass ... ler/186172
https://www.transfermarkt.com/jonathan- ... ler/511050

Upravo njega mi ponudi..ovaj prvi je imao strasnu karijeru, tako da tesko bas.. ovi ostali su amateri, tako da je Nsonde najrealniji od svih.
Ništa nije nemoguće. Ima i ovaj :
https://www.transfermarkt.com/yann-kita ... ler/395677
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 26 jun 2025, 17:36

Levin je napisao/la:
26 jun 2025, 17:32
Levin je napisao/la:
slika

Hm... Vjerovatno nije ali meni izgleda kao najvjerovatnija opcija qko je istina da je prijeklom iz Konga. Profilom odgovara.

Ponudio mi:

Upravo njega mi ponudi..ovaj prvi je imao strasnu karijeru, tako da tesko bas.. ovi ostali su amateri, tako da je Nsonde najrealniji od svih.
Eh daj boze da je taj finu karijeru ima iza sebe, iako je povrijedjen zadnjih 8,9 mjeseci

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 26 jun 2025, 17:38

Levin je napisao/la:
26 jun 2025, 17:32
Levin je napisao/la:
slika

Ponudio mi:

Eto odmah nas frane insajder potopi..
Svi sve znaju, al u qrcu.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 jun 2025, 17:43

Napaceni87 je napisao/la:
26 jun 2025, 17:36
Eh daj boze da je taj finu karijeru ima iza sebe, iako je povrijedjen zadnjih 8,9 mjeseci
Sumnjam da bi rizikovali sa nekim ko je toliko dugo van terena za prvog napadača ali zanimljiv igrač.
26 jun 2025, 17:38
Eto odmah nas frane insajder potopi..
Svi sve znaju, al u qrcu.
Ovako kad uleti sa sigurnim "nije taj" tke onda počnem da sumnjam. Hahaha.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 26 jun 2025, 18:02

Levin je napisao/la:
slika

Ponudio mi:

Svaka vam cast potrudili ste da pokusate naci nesto al nam ovi i nisu neka velika sreca po statistikama
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 jun 2025, 18:30

maldini3 je napisao/la:
26 jun 2025, 18:02
Svaka vam cast potrudili ste da pokusate naci nesto al nam ovi i nisu neka velika sreca po statistikama
Statistika i nije bila faktor uzet u razmatranje. Uostalom, naći napadača sa dobrom statistikom sad i za naše uslove je veliki poduhvat. Osim ako se ne misle baš finansijski izvaliti.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 26 jun 2025, 18:49

Levin je napisao/la:
26 jun 2025, 18:30
maldini3 je napisao/la:
Statistika i nije bila faktor uzet u razmatranje. Uostalom, naći napadača sa dobrom statistikom sad i za naše uslove je veliki poduhvat. Osim ako se ne misle baš finansijski izvaliti.
Seferovicu (31) istice ugovor

Imaju i ovi koji mislim da bi bili pun pogodak

Bojadzic (26) Bryne
Brajanac (24) Valerenga
Djokic (24) Sion

Hofleitner (25) iz Kapfenberga
Godine idu i siguran sam da bi prije igrao kvalfikacije za konferencijsku ligu nego ponovo cvajtu

slika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 26 jun 2025, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 26 jun 2025, 19:21

Levin je napisao/la:
maldini3 je napisao/la:
Jasno je meni sve ali ne treba ni dovoditi nekoga ko ima 29 god i nikad u karijeri nije dao vise od 10 golova u sezoni. Bolje Jaganjca istrpiti kad si ga vec doveo. Imas i Sulju koji ce zabiti tih 10 golova.
Posto vidim da volis pisati i da imas zivaca za neke analize sta mislis oko u21 za ovu sezonu, imas li neku ideju ko bi mogao dobiti najvise prilike za igru
Forza Milan
Pivopije

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 jun 2025, 20:37

maldini3 je napisao/la:
26 jun 2025, 19:21
Levin je napisao/la:
maldini3 je napisao/la:
Jasno je meni sve ali ne treba ni dovoditi nekoga ko ima 29 god i nikad u karijeri nije dao vise od 10 golova u sezoni. Bolje Jaganjca istrpiti kad si ga vec doveo. Imas i Sulju koji ce zabiti tih 10 golova.
Posto vidim da volis pisati i da imas zivaca za neke analize sta mislis oko u21 za ovu sezonu, imas li neku ideju ko bi mogao dobiti najvise prilike za igru
Slažem se 100% sa ovim iznad (boldirano) i mislim da će tako i biti i zato ne mislim da će ova "mamba" biti neka igračina. Takve treba platiti a ovdje ne vidim mnogo logike za to. Svakako u ofanzivnom dijelu imamo dosta dobre igrače (mislim na krila) tako da ne vidim potrebu sad da se nešto mnogo izvaljujemo za neku "ubicu" od napadača. Pokušat će oni naći napadača za prvi tim ali ne treba očekivati previše. U sezoni 2017/2018 naš najbolji strijelac je bio Zakarić (krilo). Adžem vrlo dobro zna iskoristiti kvalitetnog igrača iz drugog plana. Mi u ovom trenutku iza napadača imamo Bolju, Cvetu i Šošića (kao prve opcije). Meni to izgleda dosta dobro. Iskreno, malo mi smeta što od Krpića pravimo neku "babarogu". Neke kritike stoje ali mislim da će se on povući i da neće praviti veliki problem što je kapitenska traka data Šošiću ili što će biti druga ili treća opcija u napadu. Nisam mu nešto pretjerano naklonjen ali ne treba praviti bauk od čovjeka. Možda malo proradi neki ego ali trebalo bi se to smiriti. Mislim da je prošle godine izjavio da bi se želio oprostiti u najdražem dresu i vjerujem da će to biti na kraju ove sezone.

Što se tiče U21 imao sam neke svoje želje ali kako stvari sada stoje mislim da će tu Šabić ili Jaganjac biti prvi izbor (bar na početku) ako se, u međuvremenu nešto ne promijeni. Prošle godine su mu dali ugovor do 2018. godine i evidentno je da je on projekat kluba što podržavam 100%. Fočo ima ugovor do ljeta 2026. godine i ne bih ga gurao ukoliko ne potpiše novi tako da mislim da će on i dalje biti na relaciji U19 i prvi tim. Kolić - nigdje veze ali hajde da ne pljujemo momka.

Kad je Jaganjac došao djelovalo mi je da se ozbiljno računa na njega za U21 i da će biti prvi izbor ali sudeći po komentarima raje koja više prati treninge vrlo je tanak. Naravno to je bilo i za očekivati jer mu fali terena ali ako se dozove i vrati na put koji su mu mnogi predviđali prije nelgo je otišao iz OP sve je moguće. Samo mislim da se to ne može desiti prije drugog dijela sezone ako se uopše i desi.

Od ostalih, djeluje mi da se mali Gojak nametnuo prilično neplanski i da bi to mogla biti zanimljiva priča. Ado je nešto vidio čima ga je ekspresno potpisao. Mogao bi biti ozbiljna konkurencija Šabiću i Jaganjcu za minute. Ko zna, možda je i bolji od njih. Od Garčevića, iskren da budem, ne očekujem mnogo iako mnogi ovdje tvrde da se radi o vanserijskom talentu. Gledao sam ga ali, pravo da ti kažem, ne vidim mešto specijalno iako se mogu složiti da ima potencijala. Mislim da će i njemu kao i Jaganjcu trebati još mnogo minuta na terenu. Međutim kako je potpisao ugovor do ljeta 2027 mislim da će dobiti dosta minuta. Tu je i mali Memišević ali vidjet ćemo za njega hoće li ostati.

Dakle, po meni za sada : 1. Šabić, 2. Jaganjac, 3. Gojak, 4. Garčević, 5. Fočo 6. Kolić. Uglavnom, situacija mnogo bolja nego prethodne godine ali dosta će zavisi i od toga ko se više nametne i kakvi su planovi kluba. Možda se neko bude gurao ako ima neko zainteresovan sa strane da ga kupi. Mada nema mnogo smisla gurati recimo Foču ili Jaganjca ako imaš Šabića, Gojaka i Garčevića sa dugoročnim ugovorima. Da bi zaradio na bilo kojem od njih on mora imati preko 1500 minuta sljedeće sezone.

Iskreno, negdje tamo sam se nadao da će Ado vidjeti što niko do sada nije u ovim juniorima sa izlaznim godištem (Zeničanin, Šemdin, Babaluk, Barimac...) pa ih gurnuti ali evidentno ništa od toga.

Da, tu je i Alvin Ćosić na probi i ostaje da se vidi hoćemo li ga zadržati ali ako se Mufta ne proda mislim da neće biti nekih minuta za njega.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 26 jun 2025, 20:52

I ja sam negdje takvih razmisljanja oko u21 jedino sto bi ja Focu volio vidjeti cesce na terenu
Hvala ti za odgovor
Forza Milan
Pivopije

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 26 jun 2025, 22:05

Raonffa je napisao/la:
26 jun 2025, 16:09
godrina je napisao/la:
26 jun 2025, 15:59
Raonffa je napisao/la:
26 jun 2025, 15:55

Napadač definitivno, nadam se da ganjaju nekoga za startnog špica, Suljo svakako može uskočiti par utakmica kao starter a i ozbiljna je backup opcija za naše uslove, samo ne znam da li je on spreman imati takvu ulogu s obzirom na karakter. Dolazak Jaganjca mi je svakako najnejasniji transfer ovog ljeta, njega i ne računam kao ozbiljnu opciju.

Što se tiče veznjaka, tu se možda čak i ne bih složio jer imamo Lagumdžiju, Radovca, Erica, a nadam se i vjerujem da će Ado dati šansu i Foči jer mi djeluje da može nešto biti od momka plus i Simoni može uskočiti. Ne znam je li i ovaj Gojak klasični veznjak ili je više desetka, pa možda i on može biti opcija. Naravno neki kapitalac bi uvijek dobrodošao ali mi vezni red djeluje fino popunjen.

Za odbranu bih se složio, bilo bi dobro da dovedemo još jednog stopera, a ako Karamarko ode onda je to apsolutno pod moranje.

Najviše me zanima šta je Adžem skontao za U21 igrača, nadam se da će to biti Šabić na desnom krilu, možda je i vakat da ga probamo istrpiti barem na početku sezone, pa kasnije ako bude veliki problem neka varijantišu nešto sa Gojakom, Fočom i Šukilovićem.
Ma vezni red je srce, dusa, motor i mozak ekipe. Imamo mi ljudi koji mogu tu igrati ali nisam siguran da ima dovoljno kvaliteta. Radovac je najbolji medju njima a bas sumnjam da on moze iznijet sezonu na top nivou.
Stoper i napadac ako zelimo bolji sezonu od prosle a tome valjda tezimo.
Joj brate ja ne bih Lagumdžiju otpisivao tek tako, možda griješim ali mislim da bi on mogao eksplodirati ove sezone, pa možda čak i da dobijemo bolju verziju Armina Hodžića. Joao Eric isto mislim da bi nam mogao valjati pravo, ne bi me iznenadilo da obojica prešišaju Radovca po kvalitetu i dobrim partijama.

Ma vala, što se mene tiče ne mora biti bolja, neka bude ista kao i prošla samo da uhvatimo rezultatski kontinuitet i redovno izlazimo u Evropu. Jer, iskreno, pun mi je qurac ovih amplituda zadnjih pet godina od borbe za titulu, preko potencijalnog gašenja u koroni, onda izlazak u Evropu, pa borba za opstanak, pa sad opet Evropa... Ne mogu više ja to :mrgreen:
Ma daleko od toga da sam ga odpisao. I ja mislim i volio bi da "bukne", da sav potencijal pokaze i strasno dobro napreduje.
Medjutim on nije tip veznjaka na kojeg ja mislim. Pored njega sa svim njegovim osobinama nama treba neko ko trci od 16 do 16. Neko ko pokriva i nasu polovinu a da moze i zna povuc loptu, uposlit krilo, da mu asistencija nije incident. Ili nam treba taj covjek ili da Madzid i Gojak odigraju sezone zivota i sa minimalno izostanaka.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Bikinjo

Post Postao/la Bikinjo » 26 jun 2025, 23:38

Sta je sa onim Marakusicem iz Zrinjskog,bio siguran da dolazi,niko neprica o njemu vise.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 27 jun 2025, 01:11

Bikinjo je napisao/la:
26 jun 2025, 23:38
Sta je sa onim Marakusicem iz Zrinjskog,bio siguran da dolazi,niko neprica o njemu vise.
Malekinusic :mrgreen: Sta ce nam brate vise krilnih igraca, imamo Boljevica, Cvetanoskog, Vinija, sada doveli jos Pejica, Ibrahima, ne znam jel jos Garcevica guraju na krilo + Sabic i Madzid koji mogu odigrati krilnu poziciju.

Ako smo gdje fino pokriveni to su krilne pozicije, lik nam nam bas ne treba, bacanje para.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 27 jun 2025, 01:16

maldini3 je napisao/la:
26 jun 2025, 19:21
Levin je napisao/la:
maldini3 je napisao/la:
Znas sta je problem sa Hamzom, cinjenica da je u seniorskom fudbalu ukupno postigao jedan gol. U toj situaciji nije pametno ss osloniti samo na njega, a Krpic ne ucestvuje u igri, nit sta zna nogom. Ja bih doveo brzeg napadaca koji zna lopte i kojem nije mrsko da asistira ili da bas zna lopte ala Ubiparip.

To je naravno zajebano, valja naci nekoga da zna i da ne trazi bruku para sto opet nije garancija za bilo sta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jun 2025, 06:28

Hamza u karijeri ima ukupno 500 minuta seniorskog fudbala i tek će sad dobiti prvu ozbiljnu priliku u karijeri. Sve je do njega, hoće li biti ozbiljan profesionalni fudbaler ili će u GOŠK.

Koper juče izgubio od Grosuplja, drugoligaša. Ne ide im baš najbolje nakon onog razbijanja prvaka Makedonije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 27 jun 2025, 10:34

Da li je sutra prva tekma?
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 27 jun 2025, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 27 jun 2025, 10:38

Virtu4l je napisao/la:
27 jun 2025, 06:28
Hamza u karijeri ima ukupno 500 minuta seniorskog fudbala i tek će sad dobiti prvu ozbiljnu priliku u karijeri. Sve je do njega, hoće li biti ozbiljan profesionalni fudbaler ili će u GOŠK.

Koper juče izgubio od Grosuplja, drugoligaša. Ne ide im baš najbolje nakon onog razbijanja prvaka Makedonije.
Tačno ne znam, da sam Adžem, da li bi dao šansu Hamzi. Imali bi koristi kada bi se on raspucao, ali kratkoročno, samo ovu sezonu, što i nije loše, ali ne znam, eto...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 27 jun 2025, 10:51

600 karti nama za Koper, ostalo s domacim...snalazite se. Paranoja... :arrow:

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 27 jun 2025, 10:59

Propade i napadac

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.