Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Niko da Lawsona pohvali. 6-to mjesto, sasvim dobro. Ispada da ipak nije do vozaca u RB, vec do bolida 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
RB je sam po sebi katastrofa
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Velid Spaho
Bolest majke mi.. al pjeni
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Gume plus staze sa dosta brzih zavoja, tu su potpuno dominantni.Bundesliga je napisao/la: ↑29 jun 2025, 17:26Mislim da je najveći problem za sve ostale sto McLaren uopšte ne troši gume. Naročito kad je toplije, svima drugima opada tempo, a njima ništa. Ostali ih mogu pobijediti jedino kada staza ne troši pretjerano gume. Dakle, moglo bi biti zanimljivo u Silverstoneu.
F1 pratim 20+ godina i vazda se razočaram koliko malo vode računa o paritetu timova. Timove čiji je moto važno je učestovati treba izbaciti a ubaciti velike auto kompanije i timove iza kojih stoje bogate države.
Onda svaka nova staza u F1 treba da bude pravi mix brzih i sporih zavoja sa nivelacijama u visini staze. Ove gradske trke i staze poput ove u Austriji sa brzim zavojima su smor za pratiti.
Za mene je najveći dojam današnje trke ekipa Wiliamsa koja nije uspjela spremiti bolid u vozno stanje. U BiH ljudi imaju po 30 godina stara auta pa sebi neće dozvoliti da im se kočnice zapale pri pokušaju kretanja. Debili iz Wiliamsa nisu ni provjerili zadnje kočnice pred utrku a isti su očigledno bile priljepljene za diskove kod Sainca.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Sauber, definitivno jedno od najpozitivnijih iznenadjenja sezone. Predvidjalo se da budu opet ubijedljivo zadnji. Svaka cast Hulku, steta sto nikad nije imao priliku voziti u dobroj ekipi.
Bortoletu je ovo danas bilo neophodno. Dosao je sa statusom buduce velike zvijezde i talenta i vec je malo bio pao u nemilost javnosti.
Bortoletu je ovo danas bilo neophodno. Dosao je sa statusom buduce velike zvijezde i talenta i vec je malo bio pao u nemilost javnosti.
Kimi Antonelli will serve a three-place grid drop at the next race on the calendar following his race-ending collision with Max Verstappen in Austria.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- AshburtonG
- Kontakt:
A jest Kimijev potez bio kao open lobby na F1 2011 kad smo prije ovdje igrali. 

Kimi se izvinuo, Max prihvatio izvinjenje. Steta za obojicu. Niko nije zelio da se ovo desi.
Dobro pa ni Aston Martin danas nije ukopao po običaju Alonsa
Velid Spaho
Velid Spaho
Sve je bilo onako kako se vidjelo vec u petak. Nit je bilo kakvih iznenadjenja nit je Max uspio nesto napraviti ( svi znamo zasto

Silverston dosta hladniji uslovi i moguca kisa.
Nije lud da gleda zadnjeg TsunoduMax priznao da je gledao 24 h Spa nakon što je ispao iz utrke za VN Austrije

Mislim da mu je ovo zadnja sezona u RB-u. Ne vidim cime ga mogu ubijediti, pa da ostane. Cak mislim da nije ni do para, koliko je do konkurentnog bolida.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kako je Max blago reagovao prema Kimiju i potapsao ga po kacigi, iako je ovaj ociti krivac za nesrecu, rekao bih da ce naredne sezone biti timske kolege.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Tim mu učestvovao čak su i prvo mjesto u Zlatnoj klasi uzeliDamirT je napisao/la: ↑29 jun 2025, 19:24Nije lud da gleda zadnjeg TsunoduMax priznao da je gledao 24 h Spa nakon što je ispao iz utrke za VN Austrije![]()
Mislim da mu je ovo zadnja sezona u RB-u. Ne vidim cime ga mogu ubijediti, pa da ostane. Cak mislim da nije ni do para, koliko je do konkurentnog bolida.

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Volf rekao Maxu da mora odlučiti najkasnije do kraja letnje pauze želi li 2026 voziti za Mercedes.
Teško je se načuditi nivou gluposti koju je Ferari pokazao plaćajuči blago za bivšeg vozača Hamu, znajući da će npr Max nekom logikom u roku od godinu, dvije tražiti novi izazov i slično. Mlađi, brži, jednostavno bolji vozač od ovog bivšeg vozača.
Ali jednostavno to ne čudi od korporacije koja se takmiči sama sa sobom šta više zasrat, Juventus ili Ferari.
Ali jednostavno to ne čudi od korporacije koja se takmiči sama sa sobom šta više zasrat, Juventus ili Ferari.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
- AshburtonG
- Kontakt:
Kad imas priliku dovest Lewisa, uzimas je bez pitanja. Ekvivalent CR ili Lebronu. To su igraci koji su popularniji od sportova kojima se bave.dinoo je napisao/la: ↑30 jun 2025, 15:54Teško je se načuditi nivou gluposti koju je Ferari pokazao plaćajuči blago za bivšeg vozača Hamu, znajući da će npr Max nekom logikom u roku od godinu, dvije tražiti novi izazov i slično. Mlađi, brži, jednostavno bolji vozač od ovog bivšeg vozača.
Niko nije imao staklenu kuglu da vidi kako ce RB dominacija past. Nesto slabije od Mercedesove, ali je pala. RB nije toliko spor, koliko je nekonstantan. Sve je to rizik koji su svjesno uzeli. Da imas sad drugog vozaca, koji se barem malo pitao oko bolida i setupa istog, mogao bi koristit njega da stelujes bolid Maxu. Nesto sto je Bottas radio za Hamiltona u onim zadnjim trkama, gdje su odvrtali motor na 100% i gledali kod Valterija granice, prije nego sto to urade kod Lewisa. U tim trenucima je Mercedes bio sporija masina, ali su skoro svaku trku imali ili nov ili utrku stariji motor nasviran do kraja.
Vjerovatno misli na to sto je Toto rekao da ce vozacku postavu objaviti do tad i da je na taj nacin indirektno dao rok Maxu.
Gdje li će onda Russel ako ga otkantaju iz Mercedesa 

Velid Spaho
Velid Spaho
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.