FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 188

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jun 2025, 13:19

Bit će ovo dobro, više od 20tak dana do Craiove, imamo u Sloveniji dosta utakmica gdje se ekipa može uigrati, najbitnije je zadržati cijelu ekipu do kraja Europe, i uz još 1-2 kvalitetna igrača do tih utakmica.

Sa ovim rosterom vjerujem da se može ekipa isprofilisati u nekoj 3412 formaciji i u takvom sistemu imamo gotovo na svakoj poziciji po dva igrača koji imaju svoje kvalitete.

Banić će sigurno biti prva opcija, Mušija i Mehić su mladi i imaju potencijal i za njih bi najbolje bila posudba ili dvojna gdje bi imali sigurne minute, federalna liga, Rockov može ostati kao druga opcija, i nadati se da ga nećeš trebati koristiti.
Stoperi, sa povratkom Gojkovića si dobro pokriven, Turdu ćemo vidjeti u narednim utakmicama, imamo sigurne Paskaleva, Mujkića i Jovića sa kojima znamo šta imamo u ekipi. Tu su i mladi Pejović, koji se treba dokazati na ovom nivou, također tu je i Đurić koji je mali upitnik od dolaska u klub. Vidjeli smo da Zekić na stoperu zna koristiti i Beganovića i Unušića prošle sezone, no mislim da je to samo u izvanrednim situacijama, kao i Duraković, koji bi morao biti korisniji na lijevom wing beku nego na stoperu.

Za lijevog wingbeka, imamo Kuprešaka i Kapetanović, prvi zacementiran, Kapetanoviću trebaju minuta, iako bi mogao biti ok backup opcija. Duraković, također ima svojih kvaliteta, koje kod nas još nije pokazao, a ta pozicija lijevog wing beka bi mu morala odgovarati, ima odličan centaršut, to je pokazivao u Igmanu, i ovdje par puta, eto i jučer, nikako da pokaže kontanstno dobre nastupe.

Za desnog wingbeka, Beganović i Unušić, te Kyeremeh, koji je univerzalac i u ovakvom sistemu može odigrati na više pozicija što je dodatni kvalitet i razlog što ga trebamo u rosteru. Beganović sigurno prva opcija na ovoj poziciji.

Mislim da nakon dugo vremena nemamo bolje sklopljen vezni red, imaš fizički igrače i tehnički potkovane, neki su odlični defanzivno, u prenosu lopte, neki kreativni i sa jako dobrom kretnjom u posljednjoj trećini. Bubanja, Mamas, Jatta, Đorđević, Krdžalić, Vrban, Nurković i plus Hamzić kojem je ovdje prirodna pozicija, te Mlinarić koji može sigurno odigrati kao vioska osmica u 352, a može biti i ta desetka u 3412. Na toj poziciji desetke može se koristiti i Guliashvili i Mlinarić.

U špicu, ostankom Renana i njegovim buđenjem svakako da dobijaš novu dimenziju, uz Ristića, Butića i Turkeša, te Guliashvilia i Mlinarića. Dosta opcija, kombinacija, a i kvaliteta.

Nakon dugo vremena imaš dobro i školski sklopljen roster, odlično izbalansiran stilom i kvalitetom igrača. Primarno sklopljen za klasični 352 sistem, no možeš se postaviti i drugi sistem 3412, pa i vratiti na neki sa dva stopera (433,4231). Ovdje je odličan posao napravljen. Sada je na Zekiću da iskristališe udarnu postavu i napadne Craiovu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 jun 2025, 13:22

NisamInSajder je napisao/la:
29 jun 2025, 13:19
Bit će ovo dobro, više od 20tak dana do Craiove, imamo u Sloveniji dosta utakmica gdje se ekipa može uigrati, najbitnije je zadržati cijelu ekipu do kraja Europe, i uz još 1-2 kvalitetna igrača do tih utakmica.

Sa ovim rosterom vjerujem da se može ekipa isprofilisati u nekoj 3412 formaciji i u takvom sistemu imamo gotovo na svakoj poziciji po dva igrača koji imaju svoje kvalitete.

Banić će sigurno biti prva opcija, Mušija i Mehić su mladi i imaju potencijal i za njih bi najbolje bila posudba ili dvojna gdje bi imali sigurne minute, federalna liga, Rockov može ostati kao druga opcija, i nadati se da ga nećeš trebati koristiti.
Stoperi, sa povratkom Gojkovića si dobro pokriven, Turdu ćemo vidjeti u narednim utakmicama, imamo sigurne Paskaleva, Mujkića i Jovića sa kojima znamo šta imamo u ekipi. Tu su i mladi Pejović, koji se treba dokazati na ovom nivou, također tu je i Đurić koji je mali upitnik od dolaska u klub. Vidjeli smo da Zekić na stoperu zna koristiti i Beganovića i Unušića prošle sezone, no mislim da je to samo u izvanrednim situacijama, kao i Duraković, koji bi morao biti korisniji na lijevom wing beku nego na stoperu.

Za lijevog wingbeka, imamo Kuprešaka i Kapetanović, prvi zacementiran, Kapetanoviću trebaju minuta, iako bi mogao biti ok backup opcija. Duraković, također ima svojih kvaliteta, koje kod nas još nije pokazao, a ta pozicija lijevog wing beka bi mu morala odgovarati, ima odličan centaršut, to je pokazivao u Igmanu, i ovdje par puta, eto i jučer, nikako da pokaže kontanstno dobre nastupe.

Za desnog wingbeka, Beganović i Unušić, te Kyeremeh, koji je univerzalac i u ovakvom sistemu može odigrati na više pozicija što je dodatni kvalitet i razlog što ga trebamo u rosteru. Beganović sigurno prva opcija na ovoj poziciji.

Mislim da nakon dugo vremena nemamo bolje sklopljen vezni red, imaš fizički igrače i tehnički potkovane, neki su odlični defanzivno, u prenosu lopte, neki kreativni i sa jako dobrom kretnjom u posljednjoj trećini. Bubanja, Mamas, Jatta, Đorđević, Krdžalić, Vrban, Nurković i plus Hamzić kojem je ovdje prirodna pozicija, te Mlinarić koji može sigurno odigrati kao vioska osmica u 352, a može biti i ta desetka u 3412. Na toj poziciji desetke može se koristiti i Guliashvili i Mlinarić.

U špicu, ostankom Renana i njegovim buđenjem svakako da dobijaš novu dimenziju, uz Ristića, Butića i Turkeša, te Guliashvilia i Mlinarića. Dosta opcija, kombinacija, a i kvaliteta.

Nakon dugo vremena imaš dobro i školski sklopljen roster, odlično izbalansiran stilom i kvalitetom igrača. Primarno sklopljen za klasični 352 sistem, no možeš se postaviti i drugi sistem 3412, pa i vratiti na neki sa dva stopera (433,4231). Ovdje je odličan posao napravljen. Sada je na Zekiću da iskristališe udarnu postavu i napadne Craiovu.
:salut:

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 29 jun 2025, 13:33

Za europu:
Banic
Kyeremeh Beganovic Paskalev Jovic Kupresak
Bubanja. Mamas
Mlinaric
Guli. Turkeš

Izmjene: Renan, Krdzalic, Mujkic, Butic, Jatta, Rumun, Durakovic
Kad se oporave: Dzordzevic, Gojkovic
Za ligu: Krdzalic i Mujkic

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 29 jun 2025, 14:24

- Guliashvili je, hvala Bogu, u dobrom stanju. Dobio je sedam dana više za odmor jer je bio na okupljanju reprezentacije. Već je u treningu, ali je ostao u Sarajevu.

Đorđević i Bubanja, oni jesu u procesu, ali onoliko koliko u datom trenutku mogu. Đorđević je već pokazao veliki napredak, ali tu sam jako oprezan. Ne znam koliko sam to puta već najavio.

Bubanja također radi onoliko koliko smije i može. Kontrolu će imati 3. jula, a kad mu skinu gips i vide u kakvom je stanju taj šav, vidjet će se da li je to zaraslo i da li može ići u trening.

Nadam se da će to biti što prije, jer pokazuje se iz utakmice u utakmicu koliko nam fali - kazao je Zekić za **** nakon meča u Novom Pazaru, a potom je najavio i kada bi se na teren mogao vratiti Gojković koji je u proljetnom dijelu sezone operisao prednje križne ligamente:

- Gojkovićeva rehabilitacija ide odlično. Dobro se osjeća i dobro radi. Za nekih petnaestak dana će nam se priključiti. Naravno i dalje ide proces terapija i oporavka.

Takva je operacija. Takav oporavak i tačno će biti odsutan onoliko koliko je prognozirano. Nadam se da ga možemo očekivati pri kraju polusezone - otkrio je Zekić.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 29 jun 2025, 15:29

NisamInSajder je napisao/la:
29 jun 2025, 13:19

Dobro napisano. :salut:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 29 jun 2025, 15:41

fks74 je napisao/la:
29 jun 2025, 12:51
MaroonBjelave je napisao/la:
29 jun 2025, 10:50
fks74 je napisao/la:
29 jun 2025, 10:46
Treba ovdje postaviti moderatora, pravog navijača Sarajeva koji će čistiti ovu temu od plavih vanago.
Više puta pisao o tome, odgovora kao što se može primijetiti, nigdje. Da li administraciji odgovara ovakvo stanje na temi, ne znam. Morto je to dobro hendlao dok je bio moderator.
Gdje je Morto, čovjek propao u zemlju ?
Nemam pojma buraz, vidim pisao je na nekim drugim temama. Mozda je covjek digao ruke kad je video sta se sve pise i desava na temi, a receno mu od administracije da ne treba reagovati.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 29 jun 2025, 15:42

Za 15 dana Gojković počinje lagano trenirati, jesam li dobro skontao?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 29 jun 2025, 15:43

GalileoGalilei je napisao/la:
29 jun 2025, 15:42
Jesi. Ali tek pred kraj polusezone a prije na proljece da ce se vratiti na teren.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jun 2025, 16:46

keli je napisao/la:
29 jun 2025, 15:43
Jesi. Ali tek pred kraj polusezone a prije na proljece da ce se vratiti na teren.
Ja se nadam da će biti krajem polusezone već u kadru.
Naprimjer da dobije određene minute u superkupu.
Zanima me situacija sa Saletom. Okej, kaže Zeka da je oprezan, ali i dalje nemamo konkretnu informaciju kad bi se mogao desiti povratak.
Potajno se nadam da bi u jednoj od pripremnih bar malo mogao osjetiti teren.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 jun 2025, 16:52

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 jun 2025, 16:46
keli je napisao/la:
Zanima me situacija sa Saletom. Okej, kaže Zeka da je oprezan, ali i dalje nemamo konkretnu informaciju kad bi se mogao desiti povratak.
Poceo je raditi sa loptom,ako se ne varam i sa ekipom.Naravno jos nije spreman za utakmice i niko bas ne z na kada ce biti.
Ja ga ocekujem oko septembra nakon reprezentativne pauze u nekoj minutazi a pravog na proljece.
Gojkovic jako brzo ide oporavak.Vjerovatno ce ufatiti nekoliko utakmica ove polusezone ali realnije od proljeca tada bi trebali biti aBd beton jaki.
Paskalev i Bubanja aBd sto prije da su tu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 29 jun 2025, 18:13

slika

Glas razuma.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 29 jun 2025, 18:17

Kad vidiš ko sve komentariše. :roll:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 29 jun 2025, 18:44

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 jun 2025, 16:46
keli je napisao/la:
imam ja info iz klinike gdje radi rehabilitaciju, tek ce poceti hodati i trebirati oko septembra. U punoj spremi ako sve bude okej od februara. Al noga je manji problem, momak je izgleda mentalno skrenuo, pa se bori sa depresijom. Nadam se sto prije da se vrati i bude bolje
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 29 jun 2025, 19:23

luckystrike je napisao/la:
29 jun 2025, 18:13
slika

Glas razuma.
Alda kralj
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 29 jun 2025, 19:52

Beganovica navodno trazi Hajduk, ako je istina i ako ga puste budale su teske

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 29 jun 2025, 19:58

Za milion KM može otići.i mi vraćamo brata Kallasija

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 jun 2025, 20:01

ado-hz je napisao/la:
29 jun 2025, 19:52
Beganovica navodno trazi Hajduk, ako je istina i ako ga puste budale su teske
Ma pustiti ga ako mu se ide u Hajduk.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 jun 2025, 20:26

Nek vrate Unusica .

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 29 jun 2025, 20:30

Jesam li ja jedini koji ne vjeruje da ce biti nesto od Renana i da nema nesto koristi kad je Kyremeh na wingbeku?
Da je ne znam kakva utakmica puno je 4 komada. Po dva za svaku postavu, znaci niko se nije pokazao.
Treba nam neki lucidni veznjak, pa i dva ako Sale ne moze igrat Evropu. Puno napadaca al i to mi djeluje slabo ( bez Gulishe), jedan ne ganja, drugi stalno povrijedjen, treci partijaner, cetvrti ne zna zabiti, peti ristic( uh ono da fulis u rezultatski bitnoj utakmici - melunovic )

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 29 jun 2025, 20:52

misstianopenaldo je napisao/la:
29 jun 2025, 20:30
Jesam li ja jedini koji ne vjeruje da ce biti nesto od Renana i da nema nesto koristi kad je Kyremeh na wingbeku?
Da je ne znam kakva utakmica puno je 4 komada. Po dva za svaku postavu, znaci niko se nije pokazao.
Treba nam neki lucidni veznjak, pa i dva ako Sale ne moze igrat Evropu. Puno napadaca al i to mi djeluje slabo ( bez Gulishe), jedan ne ganja, drugi stalno povrijedjen, treci partijaner, cetvrti ne zna zabiti, peti ristic( uh ono da fulis u rezultatski bitnoj utakmici - melunovic )
Pa ako je losa odbrana koja primi 4 komada kako je los napad koji bez istog Guliashvilija zabije 3 komada. Prva tekma gdje sustinski nista ne mozes zakljuciti. Jedino sto se slazem sa tobom je da je mucenje kyeremeha staviti ga na wing backa.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Google Adsense [Bot], hazarder, juka55, NazorUso, pierce, rimljanin90 i 67 gostiju.