Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Hordas1990
-
Kontakt:
Postao/la Hordas1990 » 01 jul 2025, 15:43
bvsic je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:53
Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:43
amypitar je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:31
Zelimo neki iskorak, titulu ,prolaz u KL, a Mehanovica prizivamo.
Iskreno licno sam ocekivao na osnovu transfera I love koju smo zaradili mnogo bolji prelazni rok.
Mislim da smo u 5 deka sa Zrinjskim,Borcem, a znamo svi kakvo sudjenje ti klubovi imaju.
Ima jos vremena do pocetka prvenstva vidjet cemo kako ce to sve izgledati , po meni bice tesko I ove godine uzeti titulu,tako da nemam neke velike ambicije.
Mozda bi se moglo reci da smo u pet deka sa njima kad smo u fullu, sa Gojkovicem, Djordjevicem itd. Ovako i nismo bas u pet deka, imamo losiju ekipu od ta dva kluba. S tim da je Zeka bolji trener od Zizovica i Ivankovica zajedno.
Govorim o trenutnom stanju, sa par ciljanih pojacanja se situacija moze promijeniti, ali ne treba se zavaravati da imamo neku wow ekipu kad realno nemamo.
Tako je jer ipak pojacanja iz cibalije, goska, igmana, vrsca, leotara su vanserijska
Nasa pojacanja su iz Gorice, Mladosti, Veleza, druge Rumunjske. Koja je razlika? Razlika je sto mi mislimo da su nasi bolji 10 puta, na osnovu nicega.
Ne mora to nista da znaci, mozes ti igraca iz Federalne dovesti da on razvali, ali upravo o ovome ja i govorim. Eto njihova su pojacanja smece a nasa vrhunska. Kako?
Na nekim pozicijama smo bolji od te dvije ekipe, na nekima losiji. Imamo boljeg trenera, oni imaju bolje sudjenje.
-
keli
-
Kontakt:
Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 15:43
Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:43
Mozda bi se moglo reci da smo u pet deka sa njima kad smo u fullu, sa Gojkovicem, Djordjevicem itd. Ovako i nismo bas u pet deka, imamo losiju ekipu od ta dva kluba. S tim da je Zeka bolji trener od Zizovica i Ivankovica zajedno.
Govorim o trenutnom stanju, sa par ciljanih pojacanja se situacija moze promijeniti, ali ne treba se zavaravati da imamo neku wow ekipu kad realno nemamo.
Tako je jer ipak pojacanja iz cibalije, goska, igmana, vrsca, leotara su vanserijska
Nasa pojacanja su iz Gorice, Mladosti, Veleza, druge Rumunjske. Koja je razlika? Razlika je sto mi mislimo da su nasi bolji 10 puta, na osnovu nicega.
Ne mora to nista da znaci, mozes ti igraca iz Federalne dovesti da on razvali, ali upravo o ovome ja i govorim. Eto njihova su pojacanja smece a nasa vrhunska. Kako?
Na nekim pozicijama smo bolji od te dvije ekipe, na nekima losiji. Imamo boljeg trenera, oni imaju bolje sudjenje.
Ti dovedes najboljeg strijelca PLBiH a Zrinjski dovede najboljeg strijelca prve lige RS. Dovedes golman koji je godinama na nivou u HNLu a oni dovedu golmana koji je toliko u padu karijere da nema cijene na TM. Dovedes veznjaka koji redovno igra godinama u boljim klubovima na Kipru koja je bolja liga od nase. Mani te suplje da smo doveli njihove igrace bacali bi i drvlje i kamenje na Mirvica a i ovako bacate. O borcu necu ni pisati smijesno je pricati o igracima iz Vrsca iz druge srbijanske lige.
-
Haksss
-
Kontakt:
f0rest1946 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:45
E bas mi je drago sve normala forumasi
Btw gdje su pojačanja bem mu
Nema jos nista bem mu zivot

-
bvsic
-
Kontakt:
keli je napisao/la: ↑01 jul 2025, 15:47
Ti dovedes najboljeg strijelca PLBiH a Zrinjski dovede najboljeg strijelca prve lige RS. Dovedes golman koji je godinama na nivou u HNLu a oni dovedu golmana koji je toliko u padu karijere da nema cijene na TM. Dovedes veznjaka koji redovno igra godinama u boljim klubovima na Kipru koja je bolja liga od nase. Mani te suplje da smo doveli njihove igrace bacali bi i drvlje i kamenje na Mirvica a i ovako bacate. O borcu necu ni pisati smijesno je pricati o igracima iz Vrsca iz druge srbijanske lige.
Mogu mislit da smo doveli ovog Coopmana, covjek pola godine nije zaigrao
-
keli
-
Kontakt:
Haksss je napisao/la: ↑01 jul 2025, 15:51
Ma igraci sa CVom nista prije augusta ybg
-
Hordas1990
-
Kontakt:
Postao/la Hordas1990 » 01 jul 2025, 15:56
Pa nije da se ne slazem s tobom. Kazem doveli smo i mi i oni par igraca sa renomeom, kao i par nepoznanica. Zato i govorim da je u pet deka, kao i postojeci kadar.
Stvarno ne razumijem zasto mislite da imamo toliko jacu ekipu od Borca i Zrinjskog.
Zadnja izmjena:
Hordas1990, dana/u 01 jul 2025, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
-
keli
-
Kontakt:
Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 15:56
Pa nije da se ne slazem s tobom. Kazem doveli smo i mi i oni par igraca sa renomeom, kao i par nepoznanica. Zato i govorim da je u pet deka, kao i postojeci kadar.
Stvarno ne razumijemo zasto mislite da imamo toliko jacu ekipu od Borca i Zrinjskog.
Komentarisem samo ovaj ljetni transfer rok. A doci ce sigurno jos bar 2 top igraca ali jbg kad smo ko liga i drzava zadnja rupa na sviralu. Treba sabura dok se vidi sta je ostalo u augustu slobodno.
-
Hordas1990
-
Kontakt:
Postao/la Hordas1990 » 01 jul 2025, 16:02
Sigurno da ima jos vremena i ne treba paniciti. Neka 3 igraca nam trebaju da odmah mogu konkurisati za prvih 11.
-
keli
-
Kontakt:
Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 16:02
Sigurno da ima jos vremena i ne treba paniciti. Neka 3 igraca nam trebaju da odmah mogu konkurisati za prvih 11.
Najbitniji je veznjak sa malo vise slifa prema naprijed. Ostalo manje/vise zavisi ako neko bitan ode.
-
Haksss
-
Kontakt:
keli je napisao/la: ↑01 jul 2025, 15:53
Ma brate svi igraci koji imaju bolji CV raspitaju se gdje sta i kako jbg nece niko da ga **** Gigovic i da mu ubija volju za fudbalom svima su dostupni video isječci naseg cirkusa u ligi samo se Uefa pravi luda jer Ceferin zna da ima siguran glas od Vice i naseg korumpiranog saveza
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 01 jul 2025, 16:11
Nama ne trebaju igraci da budu samo broj . Ako cemo se pojacavati onda moraju biti 2 top igraca jedan vrhunski stoper ala Gojkovic i vezni 8/10 kao recimo Rahman . Ako cemo dovoditi polovno nesto onda i ne treba bolje da igraju Krdžalić,Hamzic,Vrban,Mujkic .
-
edgarallanpoe04
-
Kontakt:
Postao/la edgarallanpoe04 » 01 jul 2025, 16:19
Kyle88 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:38
edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:12
Smatram da je realna vrijednost FKS tima 20 miliona trenutno, obzirom na (ne)kvalitetu koju su timovi poput Hajduka, Vojvodine, Rijeke itd. pokazali u Europi u zadnjih 5 godina, a svi "vrijede" mnogo više od FKS. Također, staviti da Borac i Zrinjski vrijede ispod 10 miliona je bolesno u najmanju ruku, koliko god ih ja ne volio.
Hajmo malo biti realni i reci da od tih svih nabrojanih ekipa unazad 10 godina igraci su igrali ili jos igraju u ligama petice, repke su im jace od nase i ucestvuju na SP/EP, liga im je bolja imaju ekipe koje svake god nastupaju u LŠ ili EL a da nam bjeze nekih 10 mjesta u poretku liga.
Ne znam koji valjan argument imas da me razuvjeris a volio mi da ga imas i da nam ekipa vrijedi 50 mil al nazalost ne vrijedi.
Ta Rijeka je igrala bara-bara sa Lille-om
Taj Hajduk je igrao bara-bara sa Villareal-om itd itd
Hajduk sto je izgubio od Villareala 6:2 nije bara-bara. Ako cemo ici ovom logikom i toliko u proslost mi smo igrali sa Celticom bara-bara, Zrinjski je pobjedio AZ i druge respektabilne klubove, Borac je igrao osminu KL. Oni imaju bolje reprezentacije, ali sto se tice toga da im neko nastupa svake godine u LS ili EL znamo svi da govorimo o Dinamu i Zvezdi jedino i oni opravdano imaju visoke cijene i o njima ne pricam. Na osnovu svega ne kazem da trebamo biti skuplji od ovih nekih ekipa, pa niti da moramo biti u ravni ali da smo duplo jeftiniji to je umobolno a pogotovo ovo da Zrinjski i Borac vrijede pisljivih 8 miliona ili manje. Isto tako je bolesno da Celje ima cijenu 9 miliona sa 37 igraca u rosteru a Fiorentina ih jedva izbaci u **** cetvrtfinalu KL.
-
Aduka87
-
Kontakt:
keli je napisao/la: ↑01 jul 2025, 15:53
Nazalost ali je tako, igrace sa jacim CV moze ocekivati tek kad im propadne sve, kao kad su dosli Pavicic i Lulic u posljednim minutama prelaznog roka, jedino ako ne budemo odrijesili kesu.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
-
Pitaristok
-
Kontakt:
Postao/la Pitaristok » 01 jul 2025, 16:59
Kopka me koja li ovo agencija dovodi ove holanđane u bih.
Mora da je neki bosanđere, odjednom holanđani u bih, borac, zelji , eto i mi, al ne prođe taj ljekarski
-
Lucas
-
Kontakt:
AVNOJ je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:24
Imaš Krdžalića koji je u svom segmentima igre ispred Mehanovića, volja, brzina, izdržljivost, bolji na lopti, pokretniji...jednostavno za klasu bolji i još ti pokriva U21 za ligu.
@luckystrike eh Avramovski, za mene nikad prežaljen. Skijaš i plava cigla.
Krdzalic je više defanzivac, Mehanovic je klasična desetka, onako malo mahalski tip igraca, kakve je pozeljno imati u ekipi, pogotovo u ovoj ligi, koja nam je prioritet. Mislim, ja bi ga doveo, samo ako se nista bolje ne uspije pronaci i dovesti.
-
NajvecaRadosti
-
Kontakt:
Postao/la NajvecaRadosti » 01 jul 2025, 17:25
Ljudi moji imamo 37-38 igraca na platnom spisku.Kakva 3-4 igraca za prvi 11 sta vam je,gdje smo toliko losi?Treba jos jedan veznjak 8ica ili 10ka i da zavrsimo rok ali da taj igrac bude bas pravo pojacanje.Mi trebamo gledati da neke posaljemo na posudbu prije svega ili raskinuti.Ne treba nam dodatno gomilanje igraca vi zaboravili u kakve nas je to probleme prije dovodilo.
Banic i Turda bi trebali biti dobre zamjene za Rogica i Soldu.Na Lulica i Pavicica nismo mogli utjecati puno ili jesmo ali za masne pare.Nije problem dovesti jos jednog kreativca i sacekati da se Sale oporavi.
Eh sad pitanje da li se moglo nesto vise dovesti,jako tesko.Ko je ocekivao Begovica taj nije normalan.Da mi je neko ponudio trade Banic-Rogic ja bi prihvatio.Mlinaric jedan od jaci poteza u historiji lige.Ostaju mi samo upitnici Mamas i Turda posto nijednog nisam gledao.Po meni mogao je nesto jaci stoper od Turde za prvi 11 ali eto hajde vidjet cemo.Pejovic ne znam ni odakle ni kako ali nece toliko igrati pogotovo kad se Gojkovic vrati.Nase najvece pojacanje ce aBd biti Renan.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
Hordas1990
-
Kontakt:
Postao/la Hordas1990 » 01 jul 2025, 17:25
Pitaristok je napisao/la: ↑01 jul 2025, 16:59
Kopka me koja li ovo agencija dovodi ove holanđane u bih.
Mora da je neki bosanđere, odjednom holanđani u bih, borac, zelji , eto i mi, al ne prođe taj ljekarski
YSI Football vodi Meijersa, Carolinu, ovog Sedorfa:
https://www.transfermarkt.com/ysi-footb ... rater/4114
Uglavnom dobri igraci. Vidim vode i neke fudbalere s naseg podneblja, tako da je moguce da je tu ukljucen i neko iz regije.
-
AVNOJ
-
Kontakt:
Lucas je napisao/la: ↑01 jul 2025, 17:04
AVNOJ je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:24
Imaš Krdžalića koji je u svom segmentima igre ispred Mehanovića, volja, brzina, izdržljivost, bolji na lopti, pokretniji...jednostavno za klasu bolji i još ti pokriva U21 za ligu.
@luckystrike eh Avramovski, za mene nikad prežaljen. Skijaš i plava cigla.
Krdzalic je više defanzivac, Mehanovic je klasična desetka, onako malo mahalski tip igraca, kakve je pozeljno imati u ekipi, pogotovo u ovoj ligi, koja nam je prioritet. Mislim, ja bi ga doveo, samo ako se nista bolje ne uspije pronaci i dovesti.
Ne bih se složio sa tim da je Krdžalić defanzivac, ovo što sam ja vidio kroz inserte i klipove iz Olimpije i mlade reprezentacije uvijek je igrao visoko prema golu i ovo što je kod nas igrao u posljednje vrijeme i gdje je bio zapažen je na 10/8. Evo sad zadnju utakmicu ako si gledao protiv Pazara bio je perfektan dok ga nije vratio na šesticu kad je zamjenio onog Mamasa odmah je nestao sa terena.
Naše šestice su Bubanja, Đorđević i valjda ovaj Mamas e sad visoki/cetralni vezni ostaje samo Krdžalić i po onoj poziciji iz Pazara moguće da će Mlinarića gurati tu visoko sad da li nam tu treba još jedan igrač ko će ga znat.
Po meni ne treba i smatram da se Krdžaliću treba dati prava minutaža i da ima potecijal da se pokaže kao pravo riješenje za tu pozciju ako se već Mlinarić nameće kao alternativa.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
Haksss
-
Kontakt:
Svi kod Makija u live ima inf za Beganovica neke
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, ANamelessGhoul, benko21, bhfanatic14, Bordo10, bvsic, James1987, johntravolta123, muhamedhulk, N3R3D, Posejdon, Seipronto, tutankamon1905 i 155 gostiju.