Odlično napisano, vrtimo se u krug godinama. Mi kada dovedemo nekog igraca napravimo od njega Ronalda i kada nas razocara kuknjava, kao npr. Mehmedovic koji se ovdje predstavljao kao igracina, a Karic kojeg je Zeljo doveo koji je dosao iz istog kluba kao Eldar je bio los, a ustvari tarabe obojica, samo sto mi naseg vise placamo. Trebamo biti realni po ulaznim transferima smo u istom rangu sa ostatkom lige i tesko cemo napraviti nesto vise na duge staze.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Takvi igraci koje zamisljas ne dolaze u nasu ligu i nece jos dugo dolazitPeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
-
- Kontakt:
Tako si sigurno govorio za guliashvilia, bubanju itd... Kada cete skontat da nasa liga nije atraktivna tim jacim igracima, a kamo li zbog sudjenja i tog brukanja.maroon46 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:27Odlično napisano, vrtimo se u krug godinama. Mi kada dovedemo nekog igraca napravimo od njega Ronalda i kada nas razocara kuknjava, kao npr. Mehmedovic koji se ovdje predstavljao kao igracina, a Karic kojeg je Zeljo doveo koji je dosao iz istog kluba kao Eldar je bio los, a ustvari tarabe obojica, samo sto mi naseg vise placamo. Trebamo biti realni po ulaznim transferima smo u istom rangu sa ostatkom lige i tesko cemo napraviti nesto vise na duge staze.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
Da pratis Sarajevo promisljeno znao bi da si imao tih "kapitalaca" koji nisu nista pokazivali specijalni samo du imali velike plate. I cuj u istom smo rangu po transferima sa ostatkom lige...
- PeppermintSA
- Kontakt:
Plati i doći će.bvsic je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:37Takvi igraci koje zamisljas ne dolaze u nasu ligu i nece jos dugo dolazitPeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
Unazad 3-4 godine kvalitet uopće nije presudan da bi postao prvak i ne znam zaista o čemu mi uopće rasparavljamo.
Da li ste vi uopće svjesni da su nama u samo par kola sudije uzele 6 bodova a protivnicima dali isto toliko...HALOOO to je 12 bodova zaostatka o kakvom vi qurcu i kvalitetu pričate.
Mi ćemo se za konama tući pa makar jedni ili drugi igrali sa juniorima, tako je bilo i tako će uvijek biti.
Da li ste vi uopće svjesni da su nama u samo par kola sudije uzele 6 bodova a protivnicima dali isto toliko...HALOOO to je 12 bodova zaostatka o kakvom vi qurcu i kvalitetu pričate.
Mi ćemo se za konama tući pa makar jedni ili drugi igrali sa juniorima, tako je bilo i tako će uvijek biti.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
A sta mislis koliko smo mi ozbiljan klub kad razgovaramo sa tim "kapitalcima" i pitamo ih za platu.rimljanin90 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:39Tako si sigurno govorio za guliashvilia, bubanju itd... Kada cete skontat da nasa liga nije atraktivna tim jacim igracima, a kamo li zbog sudjenja i tog brukanja.maroon46 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:27Odlično napisano, vrtimo se u krug godinama. Mi kada dovedemo nekog igraca napravimo od njega Ronalda i kada nas razocara kuknjava, kao npr. Mehmedovic koji se ovdje predstavljao kao igracina, a Karic kojeg je Zeljo doveo koji je dosao iz istog kluba kao Eldar je bio los, a ustvari tarabe obojica, samo sto mi naseg vise placamo. Trebamo biti realni po ulaznim transferima smo u istom rangu sa ostatkom lige i tesko cemo napraviti nesto vise na duge staze.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
Da pratis Sarajevo promisljeno znao bi da si imao tih "kapitalaca" koji nisu nista pokazivali specijalni samo du imali velike plate. I cuj u istom smo rangu po transferima sa ostatkom lige...
Covjek kaze primjer dajem hocu 10.000KM, onda mi kazemo javimo ti za par dana. Pa za par dana mu javimo gazda rekao moze najvise 8000KM, pa covjek pristane i na tih 8k, pa mu onda mi kazem ajde opet ti se javimo za par dana pa se ne javimo. Koliko smo mi ozbiljni kao klub ili jos bolje koliko su ozbiljni ljudi koji pregovaraju u ime kluba.
A ovakvih primjera i razgovora sa igracima ima koliko hoces gdje se cjepidlaci, spusta cijena i igramo se gluhih telefona sa igracima.
Bas iz razloga sto je liga takva kakva jest, iz razloga sto se malo jacem i boljem igracu rijetko dolazi u ovu ligu ne treba ovo raditi. Dovedi, pa malo se i zavali para vratit ce ti se ako ne svaki put onda jako cesto.
Jer samo uz dobrog igraca tipa Jajalo moze stasati mladi igrac tipa Cimirot.
Isto tako trebaju u pregovorimo biti i strucni ljudi koji znaju ocijeniti da li se treba dovesti takav igrac a ne dovoditi TSS koji nije mogao da hoda a ne da trci i on njega ocekivati da ti nesto unaprijedi ili da uz njega stasa neki mladi igrac.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Da, tako sam govorio i za Guliashvilija i za Bubanju i to i dalje mislim. A u prilog tome ide činjenica da smo opet završili na -20 od prvog mjesta sa svim tim gulijasvilijima i bubanjama.rimljanin90 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:39Tako si sigurno govorio za guliashvilia, bubanju itd... Kada cete skontat da nasa liga nije atraktivna tim jacim igracima, a kamo li zbog sudjenja i tog brukanja.maroon46 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:27Odlično napisano, vrtimo se u krug godinama. Mi kada dovedemo nekog igraca napravimo od njega Ronalda i kada nas razocara kuknjava, kao npr. Mehmedovic koji se ovdje predstavljao kao igracina, a Karic kojeg je Zeljo doveo koji je dosao iz istog kluba kao Eldar je bio los, a ustvari tarabe obojica, samo sto mi naseg vise placamo. Trebamo biti realni po ulaznim transferima smo u istom rangu sa ostatkom lige i tesko cemo napraviti nesto vise na duge staze.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
Te price o atraktivnosti lige su price za malu djecu. Jel to saudijska liga bila atraktivna pa se pola Evrope zaletilo? Ili onomad kineska? Ili eto, srbijanska liga se ubila od atraktivnosti i vrhunskog spektakla pa vodeći klubovi dovode ozbiljne igrače. Sve se bolan svodi na pare.
Mi nikad nismo doveli kapitalce. To što dovedeš Penerandu i predstaviš ga kao kapitalca jer je prije 9 godina igrao u Spaniji ne znaci da je on kapitalac. Ili sto dovedeš Anicica s izdrobljenim koljenima i predstaviš ga kao kapitalca jer je igrao u nekakvom Kazahstanu prije 8 godina ne znaci da je kapitalac. Ili sto dovedeš Vrančića u 37. godini nakon što mu Rijeka saopšti da na njega više ne računa ne znači da si doveo kapitalca. Kapitalac je kad dovedeš Livaju, Ljajića ili nekog trećeg. Dakle, ne bivšeg igrača koji ne može vise nigdje već igrača koji je sezonu prije igrao ozbiljan fudbal.
I da, naši ulazni transferi su u pet deka sa gornjim domom ostatka lige.
-
- Kontakt:
Tesko bratePeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:39Plati i doći će.bvsic je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:37Takvi igraci koje zamisljas ne dolaze u nasu ligu i nece jos dugo dolazitPeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
Slazem se sa sustinom tvog posta gore mada opet mislim da smo iznad ostatka lige po dolascima jer ubjedjen sam da niko u ligi ne moze dovoditi Gojkovica,Penarandu,Viverosa pa ni Renana tada.I jos neke igrace.Ali isto tako prevelika je medijska paznja na nama i pozitivno i negativno i svaki se igrac predstavi ko Ronaldo pa se od njega ocekuje da eksplodira.Evo odlican primjer kolega napisao za Mehmedovica i Karica.Isti rang igraca,iz istog mjesta,isti tok karijere isto sve.Ali to je ta medijska manipulacija koja ubjedjuje da je ovaj prvi bolji,a nije.
Vracamo se na prvobitno.Sve i da recimo nagovoris Pjanica eto lupam da dodje,dadnes mu 40k eura,ko ti garantuje sta?Po toj logici da dovedes 3-4 takva igraca ti bi morao prepisati ligu i u normalnim okolnostima bi sigurno ali u ovim on te opet yebe na 2-3 gostovanja i to je kraj price pa ti Mbappe dovodi
Sto znaci da ti titule neces uzeti bio ti vezni red Pjanic-Gojak ili Mehmedovic-Matanovic.Skontali su to u klubu sigurno i sad stede dok se nesto ne promjeni.Napravit ce se fin tim uvijek da ne strahujemo za top 3,napast kup,pokusati nesto u Evropi i to je to.Prije cemo brate uci u grupe ovako nego osvojiti titulu eto kakvo je stanje.Jer njima je dovoljno da te yebu 2 gostovanja(Posusje i Siroki npr),po prirodi ces sasvim noemalno kiksati neke utakmice i nemas sta da trazis.Ja ne vidim kako bi mi taj teror 36 kola mogli izdrzati,dojadilo nam je svima ali sta ces.Navijacki i sportski je da se nadas,ocekujes sto bolje igrace(naravno u realnim dometima)i gledas.
Meni najgore cekanje svaki put.Koga god da smo cekali sem Benke dobro nas je yebo i oderao.Skautiraj jarane na proljece odma koje hoces igrace i u junu zavrsi.Hoces-neces vozdra.Bio nas ili stranac a imas u svakoj ligi Guliashvilia na izvoz.Npr taj rok kada je on dosao je po meni najbolji poslijeratni i stvarno igrali smo najbolji fudbal to proljece bez obzira sto je Mirza bio na klupi.
Dokaz da ti ne trebaju mega giga imena u ovoj ligi,bitnije koliko ti stoka dopusti i kako se boriti protiv toga a mi igramo toplo hladno sto jest jest...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Vjeruj mi da nece, osim nekog vandrednog slucaja tipa GojkovicPeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:39Plati i doći će.bvsic je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:37Takvi igraci koje zamisljas ne dolaze u nasu ligu i nece jos dugo dolazitPeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:12Meni je ovaj prelazni rok manje više isti kao i svi prelazni rokovi unazad 3-4 godine. Svi ovi igrači su u pet deka jedni s drugima. Mislim na gornju polovicu lige. Ja zaista ne vidim koji to igrač odskače kvalitetom. Turdu da posadiš u Posušje, Mamasa u Široki, Pejovića u Želju, niti bi ko odskakao niti bi se ko naročito unaprijedio. Riješiš se Solde, dovedeš Turdu. Riješiš se Mustafića, dovedeš Mamasa. Prije toga, riješiš se Aničića, dovedeš Đuričkovića. Riješiš se Muse, dovedeš Durakovića. Riješiš se Avramovskog, dovedeš Ziljkića. Dakle, sve igrači iz istog "pay grade-a". Neki će možda odigrati jako dobro, neki će možda postati vojnik kluba, neki će podbaciti, neki će odigrati tačno onoliko koliko svi očekujemo od njega, ali nema nikakvog drastičnog unapređenja kvalitete. I to rezultati pokazuju. Mučimo se sa svima. Evo, najednom je Renan postao naše najveće pojačanje. Svaka njemu čast, ali nije on taj kvalitet. Igrač koji je prije nas igrao na faking Malti i u Litvaniji, a zatim nakon jedne pristojne polusezone zapao u sivilo nije taj kvalitet. Renana sutra možeš posaditi u Velež, Posušje, Želju, Široki. To je taj rang. Simptomatično je što ogroman broj naših bivših igrača, nakon što završe s nama, pređu u neki drugi bh klub - bilo odmah, bilo nakon povratka iz inostranstva. Dakle, ti igrači su bh. premijerligaški nivo. Ti dovedeš Radovića kao pojačanje, on zatim napravi malu turneju po žlj regionalnim klubovima, i ponovo se vrati u našu ligu. Dokle god ne budemo dovodili pojačanja koja jedino mogu igrati u Sarajevu, kada je riječ o BiH, dakle igrače koji su misaona imenica, televizija u boji, naučna fantastika za ostale klubove, nema od nas selameta. I to pišem ne zato što se trebamo razbacivati novcem, već zato što pravimo izlazne transfere kakve pravimo. Neprihvatljivo je da mi unazad tri godine zaradimo nekih desetak-dvanaest miliona KM od transfera, da Željo zaradi 0, a da derbi susreti redovno budu utakmice na nož. Derbije dajem kao primjer. Ta razlika u finansijskim mogućnostima mora se pretočiti u odnos suhe kvalitete na terenu. Evo, vraćam se na onog Ešrafa. Neprihatljivo je da on bude navodno veliko pojačanje Sarajevu, a da Željo dovede igrača iz istog kluba iz kojeg on dolazi i pri tom igrača koji je njemu bio kapiten. Hoću reći, mi se onda krećemo u istim kategorijama u kojim se kreću i ostali klubovi u ligi. To je za mene neprihvatljivo.
Svaki igrac koji ce ti doci za velike pare je fula 99%, pogotov igraci koji na kraj prelaznog roka ostanu bez svih opcija pa daj sta das. Dolaze s mentalitetom laganica BiH ovo ono igrao ja u jacim ligama i onda sve nizbrdo, moras da placas velike pare za igraca od kojeg nemas nista i tjt.
Specificna sredina i specificna liga, zato sto kasnimo za svijetom bar 10-15 godina.
Neskolovani igraci iz omladinskih kategorija, ne znaju osnove i zato ne uspijevaju nigdje da igraju.
Takticke zamisli trenera u ligi ne postoje daj nabij i ako se zabije glavom dobro je il se brani moli boga da bude X
Prvenstveno sto se nema uslova za trening + zaostali smo zbog rata previse i nece da se skoluju i nisu imali priliku tehnicki jer sad generacije koje bi trebale da su neki treneri s iskustvom su tad ratovali i nije bilo skole.
I kad je liga u "vrhuncu" ti imas Borac i Zrinjski sa sudjenjem da ti zgade fudbal
Na to sve dodas da se u najjacoj ligi u drzavi igra na nekim njivama.
Sve to kad se doda i spoji treba nama puno vremena da docekamo da dovedemo neko ime u ligu.
Gledam DZG I CZV dovode iz La Masie igrace pa mi to nikad docekat necemo
-
- Kontakt:
Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.
I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.
To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.
Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.
U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.
To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.
Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.
U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
Zadnja izmjena: Hordas1990, dana/u 01 jul 2025, 21:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
-
- Kontakt:
Ne pratis fudbal druze. Bubanja najbolji nas igrac citavu sezonu, guliash bi bio da nije bio povrijedjen. A znas i sM sto si 20 bodova iza zrinjskog, kada si otpo od trke za titulu nakon svih lakrdija okreno si se kupu. Ali ne mozes ti objasniti karakteru ko sto si ti. PozdravPeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:51Da, tako sam govorio i za Guliashvilija i za Bubanju i to i dalje mislim. A u prilog tome ide činjenica da smo opet završili na -20 od prvog mjesta sa svim tim gulijasvilijima i bubanjama.rimljanin90 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:39Tako si sigurno govorio za guliashvilia, bubanju itd... Kada cete skontat da nasa liga nije atraktivna tim jacim igracima, a kamo li zbog sudjenja i tog brukanja.maroon46 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:27
Odlično napisano, vrtimo se u krug godinama. Mi kada dovedemo nekog igraca napravimo od njega Ronalda i kada nas razocara kuknjava, kao npr. Mehmedovic koji se ovdje predstavljao kao igracina, a Karic kojeg je Zeljo doveo koji je dosao iz istog kluba kao Eldar je bio los, a ustvari tarabe obojica, samo sto mi naseg vise placamo. Trebamo biti realni po ulaznim transferima smo u istom rangu sa ostatkom lige i tesko cemo napraviti nesto vise na duge staze.
Te price o atraktivnosti lige su price za malu djecu. Jel to saudijska liga bila atraktivna pa se pola Evrope zaletilo? Ili onomad kineska? Ili eto, srbijanska liga se ubila od atraktivnosti i vrhunskog spektakla pa vodeći klubovi dovode ozbiljne igrače. Sve se bolan svodi na pare.
Mi nikad nismo doveli kapitalce. To što dovedeš Penerandu i predstaviš ga kao kapitalca jer je prije 9 godina igrao u Spaniji ne znaci da je on kapitalac. Ili sto dovedeš Anicica s izdrobljenim koljenima i predstaviš ga kao kapitalca jer je igrao u nekakvom Kazahstanu prije 8 godina ne znaci da je kapitalac. Ili sto dovedeš Vrančića u 37. godini nakon što mu Rijeka saopšti da na njega više ne računa ne znači da si doveo kapitalca. Kapitalac je kad dovedeš Livaju, Ljajića ili nekog trećeg. Dakle, ne bivšeg igrača koji ne može vise nigdje već igrača koji je sezonu prije igrao ozbiljan fudbal.
I da, naši ulazni transferi su u pet deka sa gornjim domom ostatka lige.
Nemaš šta ponuditi kvalitetnim igračima. I ove godine ćeš odigrati jedno ili dva pretkola u Evropi. Koji će to ozbiljan igrač doći ovdje da godinu dana igra samo bh ligu? Mogu zalutati pojedinci poput Bubanje ili Gojkovića, ali generalno jako je teško dovesti takve pojedince u ovo blatu, a skoro nemoguće zadržati ih duže od sezone. Novcem ih ne možeš privući, jer svaki iole kvalitetan može naći klub u Mađarskoj ili gornjem dijelu HNL-a za duplo veću platu.Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:55Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Bubanja je polovan igrač, ali šta ću ti ja kad ne znaš gledati fudbal. Ne da mi se sad raščlanjivati frajera.rimljanin90 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 21:06
Ne pratis fudbal druze. Bubanja najbolji nas igrac citavu sezonu, guliash bi bio da nije bio povrijedjen. A znas i sM sto si 20 bodova iza zrinjskog, kada si otpo od trke za titulu nakon svih lakrdija okreno si se kupu. Ali ne mozes ti objasniti karakteru ko sto si ti. Pozdrav
Uz sve sudijske lakrdije, na -20 si zato što si bio loš. Pozdrav.
-
- Kontakt:
Mi platama se itekako mozemo mjeriti sa tim klubovima. Mozda ne sa Dinamom ili bas tim najjacim, ali sa mnogima da i to ne samo mi. U nasoj ligi imas itekako igraca koji igraju za 15, 20, 25k modernih. Nije to vise rijetkost kao nekad.Herson je napisao/la: ↑01 jul 2025, 21:09Nemaš šta ponuditi kvalitetnim igračima. I ove godine ćeš odigrati jedno ili dva pretkola u Evropi. Koji će to ozbiljan igrač doći ovdje da godinu dana igra samo bh ligu? Mogu zalutati pojedinci poput Bubanje ili Gojkovića, ali generalno jako je teško dovesti takve pojedince u ovo blatu, a skoro nemoguće zadržati ih duže od sezone. Novcem ih ne možeš privući, jer svaki iole kvalitetan može naći klub u Mađarskoj ili gornjem dijelu HNL-a za duplo veću platu.Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:55Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.
Sta mislis kakva su primanja Guliashvilija, Surdanovica iz Zrinjskog, Boljevica iz Zelje ili Meijersa sto je bio u Borcu do nedavno? Ja ti garantujem da ne bi nista vise imali u vecini klubova HNL-a i Madjarske lige koliko ovdje imaju.
Zadnja izmjena: Hordas1990, dana/u 01 jul 2025, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
U sustini da nismo svake godine rotirali igrace istog kvaliteta, sada bi imali kostur ekipe koja je 5 godina na okupu.
Mogli bi se potpisati i kvalitetniji igraci (primjer klubovi u regionu sa investitorom), ali nemamo mi bas neke novce kao sto izgleda. Ovo placanje sitnih odsteta, i malo bolja plata nego kod konkurencije ti je maksimum.
Pitanje je kako to funkcionise kod nas na relaciji Tan-Mirvic.
Tan nije puno trosio ni u jednom klubu u kojem je bio, a Mirvic nije neki multimilioner. Ovo sto trenutno imamo je nasa realnost, i pametnije se radi nego prije.
Hajd bar ovo rasčlani, da i nama bude jasnije.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 jul 2025, 21:14Bubanja je polovan igrač, ali šta ću ti ja kad ne znaš gledati fudbal. Ne da mi se sad raščlanjivati frajera.rimljanin90 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 21:06
Ne pratis fudbal druze. Bubanja najbolji nas igrac citavu sezonu, guliash bi bio da nije bio povrijedjen. A znas i sM sto si 20 bodova iza zrinjskog, kada si otpo od trke za titulu nakon svih lakrdija okreno si se kupu. Ali ne mozes ti objasniti karakteru ko sto si ti. Pozdrav
Uz sve sudijske lakrdije, na -20 si zato što si bio loš. Pozdrav.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
A ko ce doci u klub koji je prosle godine 15tak puta bio brutalno pokrade? Ko bi to psihicki prolazio? Nijedna ozbiljan igrac, koji drzi do svoje reputacije nece doci u Sarajevo, ma kakve pare da dobije . Da gleda kako mu neko uzima godinu zivota kradjom, spletkama, malverzacijama, neka hvala.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Objektivno gledajuci, Borac ce vjv ranije ispast iz Evrope, slave 100 godina, imaju sudije standardno, a najgore sto imaju i 4 ciste filijale, znaci klubovi koji ne samo da ce im se sklanjat, nego ce i ginut protiv Borcevih rivala... Racunica je tu jasna, objektivno gledajuci, al jbg navijas i nadas se...
Kad imas sudjenje kakvo imamo mi gdje smo mi najveća prijetnja Zrinjskom i Borcu koji su zasticeni ko bjeli medvjedi gdje faul u napadu svira kontra faul gdje ciste golove poništavaju npr tekma u Sirokom to itekako utice na psihu igraca dobro je pa nije minus 30 bodova. I uzasno me nervira taj neki nas pogled satro realni mi ovi su bolji od nas klasa iznad i od svih utakmica prosle sezone jedino zasluzeno nas je pobjedio Zrinjski na Koševu ovo ostalo sve uz pomoć sudija.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, ajdohordas, Amidzaa, benko21, bhfanatic14, Burberry46, Google Adsense [Bot], HordasDolacMalta, James1987, JavierBosnia, mnon46, NazorUso, NeSamSafetee, Posejdon, rimljanin90, ronaldo99, sarajevo19461987, Sazg, Seipronto, VolimoSarajevo i 163 gosta.