FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ta pitanja postavi investitorima zašto nije i kad će biti.
Navijači očekuju napredak odnosno iskorak koji su Borac i Zrinjski već napravili.
Navijači očekuju napredak odnosno iskorak koji su Borac i Zrinjski već napravili.
Nikakav iskorak oni nisu napravili.
Zrinski je danas igrački slabiji dva puta nego u sezoni kad su igrali grupnu fazu. Dovode raznorazne anonimuse i igrače koji su renoneom daleko ispod naših pojačanja, infrastruktura užasna i dalje, omladinski pogon lošiji od našeg itd. Gdje ti vidiš iskorak poslije silnih miliona od grupne faze? Gdje je Borac napravio iskorak poslije tih miliona? Pogledaj koje igrače su dovodili u ovom prelaznom roku i jedni i drugi. Ovdje bi haos nastao kada bi jedan od tih potpisao za Sarajevo.
Njihove grupne faze su plod raznoraznih okolnosti, sreće, Uefinog puta prvaka i jednim dijelom dobrog rada.
Zrinski je danas igrački slabiji dva puta nego u sezoni kad su igrali grupnu fazu. Dovode raznorazne anonimuse i igrače koji su renoneom daleko ispod naših pojačanja, infrastruktura užasna i dalje, omladinski pogon lošiji od našeg itd. Gdje ti vidiš iskorak poslije silnih miliona od grupne faze? Gdje je Borac napravio iskorak poslije tih miliona? Pogledaj koje igrače su dovodili u ovom prelaznom roku i jedni i drugi. Ovdje bi haos nastao kada bi jedan od tih potpisao za Sarajevo.
Njihove grupne faze su plod raznoraznih okolnosti, sreće, Uefinog puta prvaka i jednim dijelom dobrog rada.
Pero Bombardero bio blizu Sarajeva, odvijala se drama, drugi klub brži i konkretniji
Petar Bočkaj, nestašni dečko hrvatskog fudbala, bio je blizu potpisa ugovora sa Sarajevo, nakon što je završio saradnju sa Dinamom.
Pero Bombardero, kako ovom 28-godišnjaku tepaju mediji u susjedstvu, bio je interesantan Bordo timu. Adut Sarajeva bio je Zoran Zekić. Trener nije skrivao želju da opet ima lijevog beka pod svojom komandom. Već su sarađivali su Osijeku, a između njih je puno poštovanja i razumijevanja. Zekić je znao kako iz Bočkaja izvući ono najbolje.
Prema pisanju Germanijaka, Sarajevo je krenulo u ofanzivu, Bočkaj nije ostao hladan na pomisao da karijeru nastavi u glavnom gradu BiH gdje je mogao biti važan kotačić. Ipak, Varaždin je bio brži, odlučniji i konkretniji, pa je u utorak Petar prelomio – ostaje u HNL-u, gdje će nastaviti svoju fudbalsku priču.
Bočkaj igra na poziciji lijevog beka i lijevog krila. Njegova trenutna vrijednost procijenjena je na 700.000 eura, a u HNL-u je u 216 utakmica postigao 22 gola i 43 puta asistirao.
Petar Bočkaj, nestašni dečko hrvatskog fudbala, bio je blizu potpisa ugovora sa Sarajevo, nakon što je završio saradnju sa Dinamom.
Pero Bombardero, kako ovom 28-godišnjaku tepaju mediji u susjedstvu, bio je interesantan Bordo timu. Adut Sarajeva bio je Zoran Zekić. Trener nije skrivao želju da opet ima lijevog beka pod svojom komandom. Već su sarađivali su Osijeku, a između njih je puno poštovanja i razumijevanja. Zekić je znao kako iz Bočkaja izvući ono najbolje.
Prema pisanju Germanijaka, Sarajevo je krenulo u ofanzivu, Bočkaj nije ostao hladan na pomisao da karijeru nastavi u glavnom gradu BiH gdje je mogao biti važan kotačić. Ipak, Varaždin je bio brži, odlučniji i konkretniji, pa je u utorak Petar prelomio – ostaje u HNL-u, gdje će nastaviti svoju fudbalsku priču.
Bočkaj igra na poziciji lijevog beka i lijevog krila. Njegova trenutna vrijednost procijenjena je na 700.000 eura, a u HNL-u je u 216 utakmica postigao 22 gola i 43 puta asistirao.
-
- Kontakt:
Od toliko napisanog može se sumirati ukratko :
Mi imamo najkvalitetniju ekipu u ligi ali ipak nedovoljno kvalitetnu da osvoji trofej uz sve neregularnosti koje se desavaju.
Cilj kluba treba biti da napravi ekipu koja uprkos tome na terenu može svakog pobijediti a trenutno to nemamo. Naša finansijska stabilnost dozvoljava pravljenje takve ekipe i sigurno bi polučila još veći priliv novca.
Poenta je uložiti dodatne pare kako bi kvalitet naše ekipe u odnosu na druge bio vidan i osjetan te kako bi uprkos suđenjima, podmetanjima i svemu ostalom bili legitiman kandidat za osvajanje titule.
To se treba dogoditi u skorijoj budućnosti jer ako Borac i Zrinjski budu igrali grupne faze približit će nam se finansijski a onda će biti teze i skuplje napraviti kvalitetniju ekipu na prethodno opisan način.
U svakoj liniji jedan igrač sa godišnjom platom 500.000 eura bi to donio to je 2 miliona eura ili sa porezima 3. Dakle neka 4 igrača koja bi svakako kasnije bila naplativa i naravno zadržavanje postojećeg kadra.
Mi imamo najkvalitetniju ekipu u ligi ali ipak nedovoljno kvalitetnu da osvoji trofej uz sve neregularnosti koje se desavaju.
Cilj kluba treba biti da napravi ekipu koja uprkos tome na terenu može svakog pobijediti a trenutno to nemamo. Naša finansijska stabilnost dozvoljava pravljenje takve ekipe i sigurno bi polučila još veći priliv novca.
Poenta je uložiti dodatne pare kako bi kvalitet naše ekipe u odnosu na druge bio vidan i osjetan te kako bi uprkos suđenjima, podmetanjima i svemu ostalom bili legitiman kandidat za osvajanje titule.
To se treba dogoditi u skorijoj budućnosti jer ako Borac i Zrinjski budu igrali grupne faze približit će nam se finansijski a onda će biti teze i skuplje napraviti kvalitetniju ekipu na prethodno opisan način.
U svakoj liniji jedan igrač sa godišnjom platom 500.000 eura bi to donio to je 2 miliona eura ili sa porezima 3. Dakle neka 4 igrača koja bi svakako kasnije bila naplativa i naravno zadržavanje postojećeg kadra.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- Maroon1946
- Kontakt:
Sam remi protiv Aston Ville je veći rezultat nego što smo mi napravili u zadnjih 10 godina u Evropi. Pritom su osvojili 3 titule u posljednje 4 sezone. Bez "kapitalaca" i nekih "pojačanja koja će odjeknuti državom". Ljudi imaju nekoliko igrača koji su tu godinama možda je tu i ključ uspjeha. Mi dovedemo zvučna imena koja dođu i odu bez ikakvog učinka, oni dovode "anononimuse" sa kojim igraju grupu KL i osvajaju titule.
-
- Kontakt:
I imaju sudijsku pomoć kad god je guravo.Maroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:19Sam remi protiv Aston Ville je veći rezultat nego što smo mi napravili u zadnjih 10 godina. Pritom su osvojili 3 titule u posljednje 4 sezone. Bez "kapitalaca" i nekih "pojačanja koja će odjeknuti državom". Ljudi imaju nekoliko igrača koji su tu godinama možda je tu i kljuć uspjeha.
Ako se rezultat kreće prema remiju dobiju penal kojim otvore protivnika.
Ili ako ne daj Boze gube dobiju suđenje 80:20 u svoju korist
I tako svake godine osvoje 20 dodatnih bodova.
Također nikad nisu zakinuti ni za šta. Nema odluke na njihovu štetu.
Na našoj utakmici gdje su postigli neregularan gol dobili su 3 boda. A trebali su osvojiti 1 i mi 1. Automatski ako krećemo od 0 imaš 3 za njih a za nas 0. A trebalo bit 1:1. Samo jedna odluka.
A takvih je 10.
Ako gledaš samo naše utakmice protiv njih zadnjih par godina to je užas, a gdje su utakmice protiv ostalih klubova koje i ne pratimo toliko.jurisicduska je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:21I imaju sudijsku pomoć kad god je guravo.Maroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:19Sam remi protiv Aston Ville je veći rezultat nego što smo mi napravili u zadnjih 10 godina. Pritom su osvojili 3 titule u posljednje 4 sezone. Bez "kapitalaca" i nekih "pojačanja koja će odjeknuti državom". Ljudi imaju nekoliko igrača koji su tu godinama možda je tu i kljuć uspjeha.
Na našoj utakmici gdje su postigli neregularan gol dobili su 3 boda. A trebali su osvojiti 1 i mi 1. Automatski ako krećemo od 0 imaš 3 za njih a za nas 0. A trebalo bit 1:1. Samo jedna odluka.
A takvih je 10.
Kad se sjetim onog "penala" Mujakića i još koliko hoćeš situacija, bruka ..
Pa najmanje 5 utakmica poslije rata protiv njih dole je trebalo biti prekinuto i registrovano za nas 0-3 ali se to nikad nije desilo.
MNON
-
- Kontakt:
Karte u prodaji

-
- Kontakt:
Vjeruj meni ne smeta sto oni imaju zaštitu , izborili su ae organizaciono za to , smeta mi sto nasi navijači to isključuju iz varijable kad komentarisu rezultate i uspjehe.Noke995 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:27Ako gledaš samo naše utakmice protiv njih zadnjih par godina to je užas, a gdje su utakmice protiv ostalih klubova koje i ne pratimo toliko.jurisicduska je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:21I imaju sudijsku pomoć kad god je guravo.Maroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:19Sam remi protiv Aston Ville je veći rezultat nego što smo mi napravili u zadnjih 10 godina. Pritom su osvojili 3 titule u posljednje 4 sezone. Bez "kapitalaca" i nekih "pojačanja koja će odjeknuti državom". Ljudi imaju nekoliko igrača koji su tu godinama možda je tu i kljuć uspjeha.
A takvih je 10.
Pa najmanje 5 utakmica poslije rata protiv njih dole je trebalo biti prekinuto i registrovano za nas 0-3 ali se to nikad nije desilo.
Oni kad su goti od protivnika dobiju tu utakmicu a nama nije garant ni da budemo 50% bolji , jer nam neće priznati gol, jer će nam dat 10 žutih , jer nam neće svrnuti čist penal. Izgubili smo 10-15 bodova na sudijske odluke vidne ne na one sto se ne vide tipa kriterij. A oni su dobili sigurno 10 na sudijske odluke. Najnormalnije recimo Bilbija uhvati rukom loptu dobiju 3 boda umjesto 1, kod nas izvedu faul lopta u pokretu dobiju 3 boda umjesto 1, nama ne svirne penal Protiv Posusja , unakazi nas protiv Sirokog i Veleza, eto ti već 15 bodova. Očiglednih odluka. Nemojte ba zajebavat. I to je i cilj Napravit razliku toliku odlukama da se ovi nasi pomire pa eto bili su bolji. **** su moj bili bolji.
-
- Kontakt:
Nas Varazdin syebe a frajer me neki dan napade kad sam napisao da se ne mozemo sa Rijekom nositi ni blizuTuro je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:14Pero Bombardero bio blizu Sarajeva, odvijala se drama, drugi klub brži i konkretniji

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
sudjenje i organizacija cirkusa je valjda svakom ocigledna i jasna sa koef. inteligencije vecem od 3. Jedan ocigledan pogresan aut okrene utakmicu, a ne 10x koliko ih nama sude. Da ne idemo u detalje i opisivanja istih situacija evo 3 godine.
ono sto sam procitao nekad ranije na temi, kako malo ne otvorimo vrecu i ne dovedemo ove gazele sto redovno dovode Partizan, Zvezda. Ljudi dodju i isporuce obavezno 15 golova i 10 asistencija. Od Kangi i ostalih a ima ih. Znaci moguce je dovesti,
ono sto sam procitao nekad ranije na temi, kako malo ne otvorimo vrecu i ne dovedemo ove gazele sto redovno dovode Partizan, Zvezda. Ljudi dodju i isporuce obavezno 15 golova i 10 asistencija. Od Kangi i ostalih a ima ih. Znaci moguce je dovesti,
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Jesu im sudije i u evropi pomogle? Da ih i tu beus nije gurao? Da nije nas uefa nanisanila pa smo ispadali od šklj ekipa?
Šuplja priča.
I opet, imas 4 godine dande zastitits u savezu, ne es ili ne znas. I onda kukas....
Evo samo za Bočkaja, dok mi zijevamo igrač potpiše.
Šuplja priča.
I opet, imas 4 godine dande zastitits u savezu, ne es ili ne znas. I onda kukas....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Možda ima i do dugogodišnje formacije, bez eksperimenata i tople vodeMaroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:19Sam remi protiv Aston Ville je veći rezultat nego što smo mi napravili u zadnjih 10 godina u Evropi. Pritom su osvojili 3 titule u posljednje 4 sezone. Bez "kapitalaca" i nekih "pojačanja koja će odjeknuti državom". Ljudi imaju nekoliko igrača koji su tu godinama možda je tu i ključ uspjeha. Mi dovedemo zvučna imena koja dođu i odu bez ikakvog učinka, oni dovode "anononimuse" sa kojim igraju grupu KL i osvajaju titule.

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ne mijesaj kruske i jabuke, tj domace prvenstvo i euro takmicenje.Pantelija je napisao/la: ↑02 jul 2025, 11:06Jesu im sudije i u evropi pomogle? Da ih i tu beus nije gurao? Da nije nas uefa nanisanila pa smo ispadali od šklj ekipa?
Šuplja priča.
usput mnogo pokvareno od strane navijaca FKS..
- 1 9 4 6 -
Naće nama Leterme Bočkaja na jućubu, servisiranog da nije vraćana kilometraža. Ne dramite bezze. 

-
- Kontakt:
Cudno to za UEFU,jos cudnije sto njih nije nanisanila,ja i zaboravio da je onaj celavi ko brat sa Vickom. Kakav crni Bockaj,lik nije dobar,malo procitaj vise o njemu mozda ti bude jasnije,svakako je bio blize zatvoru nego terenu,lik igra kad on hoce. Cudan narod,da smo doveli ovog bolesnika bila bi prica krimos,za psihijatrije,nije igrao 100 godina,kad ga nosi uzeo ide prica propustili Bockaja,bilo sta da uradimo nece valjat.Pantelija je napisao/la: ↑02 jul 2025, 11:06Jesu im sudije i u evropi pomogle? Da ih i tu beus nije gurao? Da nije nas uefa nanisanila pa smo ispadali od šklj ekipa?
Šuplja priča.
-
- Kontakt:
Eh da evo jednog sto ne misli da smo mi zakinuti. Ovog maroona sam i blokirao zbog toga da ga ne citamjurisicduska je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:43Vjeruj meni ne smeta sto oni imaju zaštitu , izborili su ae organizaciono za to , smeta mi sto nasi navijači to isključuju iz varijable kad komentarisu rezultate i uspjehe.Noke995 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:27Ako gledaš samo naše utakmice protiv njih zadnjih par godina to je užas, a gdje su utakmice protiv ostalih klubova koje i ne pratimo toliko.jurisicduska je napisao/la: ↑02 jul 2025, 10:21
I imaju sudijsku pomoć kad god je guravo.
A takvih je 10.
Oni kad su goti od protivnika dobiju tu utakmicu a nama nije garant ni da budemo 50% bolji , jer nam neće priznati gol, jer će nam dat 10 žutih , jer nam neće svrnuti čist penal. Izgubili smo 10-15 bodova na sudijske odluke vidne ne na one sto se ne vide tipa kriterij. A oni su dobili sigurno 10 na sudijske odluke. Najnormalnije recimo Bilbija uhvati rukom loptu dobiju 3 boda umjesto 1, kod nas izvedu faul lopta u pokretu dobiju 3 boda umjesto 1, nama ne svirne penal Protiv Posusja , unakazi nas protiv Sirokog i Veleza, eto ti već 15 bodova. Očiglednih odluka. Nemojte ba zajebavat. I to je i cilj Napravit razliku toliku odlukama da se ovi nasi pomire pa eto bili su bolji. **** su moj bili bolji.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Ovo nije navijac FKS odavno zakljuceno. Kandidat za iskljucivanje sa foruma definitivno.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑02 jul 2025, 11:14ne mijesaj kruske i jabuke, tj domace prvenstvo i euro takmicenje.Pantelija je napisao/la: ↑02 jul 2025, 11:06Jesu im sudije i u evropi pomogle? Da ih i tu beus nije gurao? Da nije nas uefa nanisanila pa smo ispadali od šklj ekipa?
Šuplja priča.
usput mnogo pokvareno od strane navijaca FKS..
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
ovaj pjanke isti onaj Riki što je jedno vrijeme bio na forumu ocm
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Da su nam svi uposlenici kluba posvećeni k'o mosarajvo i pjanke mogli bi ligu prvaka napast dogodine.