Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la DamirT » 30 jun 2025, 21:14

Lynx je napisao/la:
30 jun 2025, 21:07
Gdje li će onda Russel ako ga otkantaju iz Mercedesa :D
Taman rotacija u RB :mrgreen:

Mozda i Audi, umjesto nekog iz Saubera? :hmmmmm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 01 jul 2025, 10:49

BocaJuniors1905 je napisao/la:
30 jun 2025, 17:08
Chip je napisao/la:
30 jun 2025, 15:34
Volf rekao Maxu da mora odlučiti najkasnije do kraja letnje pauze želi li 2026 voziti za Mercedes.
Daj izvor?
https://www.f1-bih.com/wolff-vozacka-po ... irT9SY96fw
Toto Wolff insistira da želi imati jasnu vozačku postavu Mercedesa za 2026. godinu do trenutka kada se sezona Formule 1 nastavi nakon ljetne pauze.

a znamo da razgovara sa maxom to sam video klip da je potvrdio da pregovara sa maxom.

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 01 jul 2025, 10:51

DamirT je napisao/la:
30 jun 2025, 21:14
Lynx je napisao/la:
30 jun 2025, 21:07
Gdje li će onda Russel ako ga otkantaju iz Mercedesa :D
Taman rotacija u RB :mrgreen:

Mozda i Audi, umjesto nekog iz Saubera? :hmmmmm:
spominje se da ako max dođe max i rasel će biti vozači mercedesa. i volf je tako rekao. dakle pitanje je gde će kimi?

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 02 jul 2025, 07:37

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2025, 09:35

Prema navodima talijanskog medija, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen – čiji ugovor s Red Bullom traje do 2028. – rekao je „da“ ponudi Tota Wolffa, koji je više puta nedavno izjavljivao kako pomno prati situaciju sa Nizozemcem. Ipak, još uvijek postoji prepreka: dio upravnog odbora Mercedesa nije odobrio ovaj odlučujući potez, jer bi zbog velike promjenu tehničkog pravilnika koja stupa na snagu 2026. godine, Srebrne strijele mogle imati najbolji bolid na gridu – neovisno o vozačkoj postavi.

Ako bi dogovor bio finaliziran, Verstappen bi zauzeo mjesto Georgea Russella, koji trenutno pregovara sa Mercedesom o mogućem produženju ugovora vrijednom oko 35 miliona eura, uz Kimi Antonellija kao budućeg timskog kolegu. Tim je zadovoljan Britancem, što je Toto Wolff više puta isticao, ali prilika da se dovede Verstappen jednostavno se ne može zanemariti. To bi moglo pokrenuti domino-efekat na tržištu vozača, pri čemu bi Red Bull – ali i potencijalno Aston Martin – mogli krenuti u lov na Russellove usluge.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 02 jul 2025, 12:07

DamirT je napisao/la:
02 jul 2025, 09:35
Prema navodima talijanskog medija, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen – čiji ugovor s Red Bullom traje do 2028. – rekao je „da“ ponudi Tota Wolffa, koji je više puta nedavno izjavljivao kako pomno prati situaciju sa Nizozemcem. Ipak, još uvijek postoji prepreka: dio upravnog odbora Mercedesa nije odobrio ovaj odlučujući potez, jer bi zbog velike promjenu tehničkog pravilnika koja stupa na snagu 2026. godine, Srebrne strijele mogle imati najbolji bolid na gridu – neovisno o vozačkoj postavi.

Ako bi dogovor bio finaliziran, Verstappen bi zauzeo mjesto Georgea Russella, koji trenutno pregovara sa Mercedesom o mogućem produženju ugovora vrijednom oko 35 miliona eura, uz Kimi Antonellija kao budućeg timskog kolegu. Tim je zadovoljan Britancem, što je Toto Wolff više puta isticao, ali prilika da se dovede Verstappen jednostavno se ne može zanemariti. To bi moglo pokrenuti domino-efekat na tržištu vozača, pri čemu bi Red Bull – ali i potencijalno Aston Martin – mogli krenuti u lov na Russellove usluge.
Špekulacije. I opet iz Italije, izgleda da su besni što nisu dobili Hornera pa sad unose pometnju :lol:

Što kaže Helmut Marko

"That's complete nonsense," the 81-year-old abruptly said while speaking to Krone Zeitung.
"Apparently, someone is trying to make themselves important again. For us, everything remains the same," he continued.

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 02 jul 2025, 12:15

DRHAUSE je napisao/la:
02 jul 2025, 07:37
Bilo bi dobro kad ovde ne bi širili lažne vesti jer ovo nije profil Zaka Brauna.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 02 jul 2025, 15:17

dinoo je napisao/la:
30 jun 2025, 15:54
Teško je se načuditi nivou gluposti koju je Ferari pokazao plaćajuči blago za bivšeg vozača Hamu, znajući da će npr Max nekom logikom u roku od godinu, dvije tražiti novi izazov i slično. Mlađi, brži, jednostavno bolji vozač od ovog bivšeg vozača.

Ali jednostavno to ne čudi od korporacije koja se takmiči sama sa sobom šta više zasrat, Juventus ili Ferari.
Citav Stelantis je u fazonu da sami sebi prave konkurenciju i doslovno smetaju jedni drugim :mrgreen:

Lec ga pobjedjuje konstantno, ali nije ovaj daleko, mogu se pricati gluposti bolid steka, ali evo ga samo sto nije proradio. Skuplja bodove, povecao im vrijednost brenda, napravio hype i doveo nove navijace. Dok se okrenes pola jos jedne propale sezone proslo u glupostima, uskoro ide pranje raje o 2026 i eto ti. To ti je politika svih tih kompanija kojim Elkan komanduje.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 02 jul 2025, 17:16

DamirT je napisao/la:

Inshallah
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2025, 18:50

02 jul 2025, 17:16
DamirT je napisao/la:

Inshallah
Ide Russell prema ajkulama :mrgreen:

Nema mi nikako logike da ostave Russela, a sklone Kimija. Ovo mi djeluje kao najrealnija opcija. Sve mi vuce da ce ovako i biti. Ja stvarno ne vidim cime bi RB mogao kupiti Maxa, pa da ostane tamo. Raspadaju se.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 02 jul 2025, 20:34

Evo ajde da se kladimo da će u Astonu sledeće godine biti ista postava Alonso-Strol

Za Mercedes neću ništa da kažem jer Max još nije odlučio. Ali ako Max pređe u Mercedes Toto je već rekao da bi ga spojio sa Raselom.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 jul 2025, 20:51

Ne vidim da ce Max i Russel zajedno u istoj ekipi biti. Po svakoj logici, Russel tu otpada. Ali haj ga znaj, mozda grijesim.
Antonelija mozda ubace u Alpinu, tamo ima otvoreno mjesto, kod ekipa koje ce Mercedes snadbjevati motorima.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 02 jul 2025, 22:38

DamirT je napisao/la:
02 jul 2025, 18:50
02 jul 2025, 17:16
DamirT je napisao/la:
Inshallah
Ide Russell prema ajkulama :mrgreen:

Nema mi nikako logike da ostave Russela, a sklone Kimija. Ovo mi djeluje kao najrealnija opcija. Sve mi vuce da ce ovako i biti. Ja stvarno ne vidim cime bi RB mogao kupiti Maxa, pa da ostane tamo. Raspadaju se.
Zna i Dženson ko je GOAT

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 02 jul 2025, 23:17

Evander je napisao/la:
02 jul 2025, 20:51
Ne vidim da ce Max i Russel zajedno u istoj ekipi biti. Po svakoj logici, Russel tu otpada. Ali haj ga znaj, mozda grijesim.
Antonelija mozda ubace u Alpinu, tamo ima otvoreno mjesto, kod ekipa koje ce Mercedes snadbjevati motorima.
slika

Kimi duplo manje bodova od Rasela. Da li bi se Toto odrekao Rasela a za WCC treba dva jaka vozača?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2025, 23:37

Chip je napisao/la:
02 jul 2025, 23:17
Evander je napisao/la:
slika

Kimi duplo manje bodova od Rasela. Da li bi se Toto odrekao Rasela a za WCC treba dva jaka vozača?
Da, ali treba gledati i dugorocnije. Russell bolje od ovog tesko da moze. Kimi sa druge strane ima ogroman potencijal, gdje uz jednog Maxa moze izrasti u njegovog nasljednika. Naravno, tu igra dosta stvari ulogu, ali je opet moguce.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 jul 2025, 08:34

Chip je napisao/la:
02 jul 2025, 23:17
Evander je napisao/la:
slika

Kao prvo, smatram da Russel zasluzije da ostane u Mercedesu. Zasluzio je to svojim voznjama, daje maksimum koji moze.
I da nije Max u pitanju, siguran sam da ga Toto ne bi mjenjao niti za jednog drugog vozaca na gridu.
Ali, ako su se vec odlucili da dovode Maxa, onda stvari treba malo sire gledati.
Kao prvo, zeli li Mercedes da ima 2 ovna u ekipi?
Cisto sumnjam.
Puno mirniju situaciju ce imati ako budu vozili Max i Kimi.
Zeli li Max imati Russela za timakog kolegu? Cisto sumnjam. Max ako ce doci, dolazi da bude neprikosnoveni broj jedan vozac.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 03 jul 2025, 08:45

Russell je kalibar za titulu i nema smisla upariti ga sa Maxom i reci mu da je broj 2, jer cisto sumnjam da bi Max i prihvatio ravnopravnost. Kimi je mercedesov projekat, prva je sezona momku i vec je bio i na podijumu. Gdje taj podijum nije dosao odustajanjem nekih vozaca vec je pretekao a zatim i cuvao iza sebe vodeceg u sampionatu. To sto Kimi trenutno ima duplo manje bodova ne treba nista da znaci jer momak vidno ima brzinu i talenat, te uz Maxa kao mentora moze samo dodatno napredovati.

Max je cesto pricao i o povlacenju iz utrkivanja u F1, sta mislite o tome kao opciji?

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 03 jul 2025, 08:50

Evander je napisao/la:
03 jul 2025, 08:34

Kao prvo, zeli li Mercedes da ima 2 ovna u ekipi?
Cisto sumnjam.
Puno mirniju situaciju ce imati ako budu vozili Max i Kimi.
Zeli li Max imati Russela za timakog kolegu? Cisto sumnjam. Max ako ce doci, dolazi da bude neprikosnoveni broj jedan vozac.
To si u pravu ovo je bio i moj stav. A onda sam naišao na izjavu Volfa koji je rekao da bi spojio Maxa i Rasela.

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 03 jul 2025, 08:54

sirBobbyMoore je napisao/la:
03 jul 2025, 08:45

Max je cesto pricao i o povlacenju iz utrkivanja u F1, sta mislite o tome kao opciji?
Ne mislim. Jer sam slušao Maxa kad je rekao da mu je cilj oboriti Šumaherov rekord od 7 titula. Čovek živi trke, igra sim racing kad dođe kući, šta bi drugo radio u životu kada bi se povukao, išao na pecanje? :D

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 03 jul 2025, 09:06

Chip je napisao/la:
03 jul 2025, 08:54
sirBobbyMoore je napisao/la:
03 jul 2025, 08:45

Ne mislim. Jer sam slušao Maxa kad je rekao da mu je cilj oboriti Šumaherov rekord od 7 titula. Čovek živi trke, igra sim racing kad dođe kući, šta bi drugo radio u životu kada bi se povukao, išao na pecanje? :D
Pa sta znam sta bi radio. Isao na pecanje, odgajao Kvyatovu kcerku i slicno :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.