Taman rotacija u RB

Mozda i Audi, umjesto nekog iz Saubera?

Moderator/ica: rio_Ferdy88
Taman rotacija u RB
https://www.f1-bih.com/wolff-vozacka-po ... irT9SY96fw
spominje se da ako max dođe max i rasel će biti vozači mercedesa. i volf je tako rekao. dakle pitanje je gde će kimi?
Prema navodima talijanskog medija, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen – čiji ugovor s Red Bullom traje do 2028. – rekao je „da“ ponudi Tota Wolffa, koji je više puta nedavno izjavljivao kako pomno prati situaciju sa Nizozemcem. Ipak, još uvijek postoji prepreka: dio upravnog odbora Mercedesa nije odobrio ovaj odlučujući potez, jer bi zbog velike promjenu tehničkog pravilnika koja stupa na snagu 2026. godine, Srebrne strijele mogle imati najbolji bolid na gridu – neovisno o vozačkoj postavi.
Ako bi dogovor bio finaliziran, Verstappen bi zauzeo mjesto Georgea Russella, koji trenutno pregovara sa Mercedesom o mogućem produženju ugovora vrijednom oko 35 miliona eura, uz Kimi Antonellija kao budućeg timskog kolegu. Tim je zadovoljan Britancem, što je Toto Wolff više puta isticao, ali prilika da se dovede Verstappen jednostavno se ne može zanemariti. To bi moglo pokrenuti domino-efekat na tržištu vozača, pri čemu bi Red Bull – ali i potencijalno Aston Martin – mogli krenuti u lov na Russellove usluge.
Špekulacije. I opet iz Italije, izgleda da su besni što nisu dobili Hornera pa sad unose pometnjuDamirT je napisao/la: ↑02 jul 2025, 09:35Prema navodima talijanskog medija, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen – čiji ugovor s Red Bullom traje do 2028. – rekao je „da“ ponudi Tota Wolffa, koji je više puta nedavno izjavljivao kako pomno prati situaciju sa Nizozemcem. Ipak, još uvijek postoji prepreka: dio upravnog odbora Mercedesa nije odobrio ovaj odlučujući potez, jer bi zbog velike promjenu tehničkog pravilnika koja stupa na snagu 2026. godine, Srebrne strijele mogle imati najbolji bolid na gridu – neovisno o vozačkoj postavi.
Ako bi dogovor bio finaliziran, Verstappen bi zauzeo mjesto Georgea Russella, koji trenutno pregovara sa Mercedesom o mogućem produženju ugovora vrijednom oko 35 miliona eura, uz Kimi Antonellija kao budućeg timskog kolegu. Tim je zadovoljan Britancem, što je Toto Wolff više puta isticao, ali prilika da se dovede Verstappen jednostavno se ne može zanemariti. To bi moglo pokrenuti domino-efekat na tržištu vozača, pri čemu bi Red Bull – ali i potencijalno Aston Martin – mogli krenuti u lov na Russellove usluge.
Citav Stelantis je u fazonu da sami sebi prave konkurenciju i doslovno smetaju jedni drugimdinoo je napisao/la: ↑30 jun 2025, 15:54Teško je se načuditi nivou gluposti koju je Ferari pokazao plaćajuči blago za bivšeg vozača Hamu, znajući da će npr Max nekom logikom u roku od godinu, dvije tražiti novi izazov i slično. Mlađi, brži, jednostavno bolji vozač od ovog bivšeg vozača.
Ali jednostavno to ne čudi od korporacije koja se takmiči sama sa sobom šta više zasrat, Juventus ili Ferari.
InshallahDamirT je napisao/la: ↑02 jul 2025, 09:35Prema navodima talijanskog medija, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen – čiji ugovor s Red Bullom traje do 2028. – rekao je „da“ ponudi Tota Wolffa, koji je više puta nedavno izjavljivao kako pomno prati situaciju sa Nizozemcem. Ipak, još uvijek postoji prepreka: dio upravnog odbora Mercedesa nije odobrio ovaj odlučujući potez, jer bi zbog velike promjenu tehničkog pravilnika koja stupa na snagu 2026. godine, Srebrne strijele mogle imati najbolji bolid na gridu – neovisno o vozačkoj postavi.
Ide Russell prema ajkulamaBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 17:16InshallahDamirT je napisao/la: ↑02 jul 2025, 09:35Prema navodima talijanskog medija, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen – čiji ugovor s Red Bullom traje do 2028. – rekao je „da“ ponudi Tota Wolffa, koji je više puta nedavno izjavljivao kako pomno prati situaciju sa Nizozemcem. Ipak, još uvijek postoji prepreka: dio upravnog odbora Mercedesa nije odobrio ovaj odlučujući potez, jer bi zbog velike promjenu tehničkog pravilnika koja stupa na snagu 2026. godine, Srebrne strijele mogle imati najbolji bolid na gridu – neovisno o vozačkoj postavi.
Zna i Dženson ko je GOATDamirT je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:50Ide Russell prema ajkulama![]()
Nema mi nikako logike da ostave Russela, a sklone Kimija. Ovo mi djeluje kao najrealnija opcija. Sve mi vuce da ce ovako i biti. Ja stvarno ne vidim cime bi RB mogao kupiti Maxa, pa da ostane tamo. Raspadaju se.
Da, ali treba gledati i dugorocnije. Russell bolje od ovog tesko da moze. Kimi sa druge strane ima ogroman potencijal, gdje uz jednog Maxa moze izrasti u njegovog nasljednika. Naravno, tu igra dosta stvari ulogu, ali je opet moguce.
Kao prvo, smatram da Russel zasluzije da ostane u Mercedesu. Zasluzio je to svojim voznjama, daje maksimum koji moze.
To si u pravu ovo je bio i moj stav. A onda sam naišao na izjavu Volfa koji je rekao da bi spojio Maxa i Rasela.
Ne mislim. Jer sam slušao Maxa kad je rekao da mu je cilj oboriti Šumaherov rekord od 7 titula. Čovek živi trke, igra sim racing kad dođe kući, šta bi drugo radio u životu kada bi se povukao, išao na pecanje?sirBobbyMoore je napisao/la: ↑03 jul 2025, 08:45
Max je cesto pricao i o povlacenju iz utrkivanja u F1, sta mislite o tome kao opciji?
Pa sta znam sta bi radio. Isao na pecanje, odgajao Kvyatovu kcerku i slicnoChip je napisao/la: ↑03 jul 2025, 08:54Ne mislim. Jer sam slušao Maxa kad je rekao da mu je cilj oboriti Šumaherov rekord od 7 titula. Čovek živi trke, igra sim racing kad dođe kući, šta bi drugo radio u životu kada bi se povukao, išao na pecanje?sirBobbyMoore je napisao/la: ↑03 jul 2025, 08:45
Max je cesto pricao i o povlacenju iz utrkivanja u F1, sta mislite o tome kao opciji?![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.