NBA Offseason 2025-2026
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA Offseason 2025-2026
@nez
Ne moze gore od Jalena, u 6 utakmica mimo one jedne gdje ga posra.lo je pucao 32% iz igre, i 5-26 tricu uz 9 poena prosjek. TS%, EFG itd. Ne treba ni pominjati bolje bi ovaj @cile imao brojeve. Amen je imao 16 ppg kao starter prosle sezone, tako da nije suludo ocekivati da ce biti oko 18-20 ppg, sa vecom ulogom playmakera. Jabari je u playoffu pokazao da je spreman na iskorak, i dobit ce da starta jer mu je Amen uzeo mjesto kad se isti povrijedio. KD je ISO igrac ionako, Brooksa si zamjenio sa Finnom. Jedino gdje moze kaskati je u RS jer ce nekoliko igraca tipa KD, Adams, Finn propustiti vjerovatno vise od 20 tekmi, gdje ce ih svjesno odmarati u b2b itd. Da bi bili spremni za playoff.
Ne moze gore od Jalena, u 6 utakmica mimo one jedne gdje ga posra.lo je pucao 32% iz igre, i 5-26 tricu uz 9 poena prosjek. TS%, EFG itd. Ne treba ni pominjati bolje bi ovaj @cile imao brojeve. Amen je imao 16 ppg kao starter prosle sezone, tako da nije suludo ocekivati da ce biti oko 18-20 ppg, sa vecom ulogom playmakera. Jabari je u playoffu pokazao da je spreman na iskorak, i dobit ce da starta jer mu je Amen uzeo mjesto kad se isti povrijedio. KD je ISO igrac ionako, Brooksa si zamjenio sa Finnom. Jedino gdje moze kaskati je u RS jer ce nekoliko igraca tipa KD, Adams, Finn propustiti vjerovatno vise od 20 tekmi, gdje ce ih svjesno odmarati u b2b itd. Da bi bili spremni za playoff.
Sramotno zbog kakvog kloca otpustise Thibsa. Sad ne znam dal navijat za doktora Brunsona ili protiv Knicksa iduce.TripleThreat je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:21
Toliko hampe i na kraju Mike Brown... Upitno je li očito bolji od Thibsa uopće.

-
- Kontakt:
Uporedivi su to treneri po pitanju postignuća, u svakom slučaju. I baš zbog toga ne letiš onako sočno i hitro otpustiti Thibsa u prvoj sedmici ako nemaš očito boljeg trenera spremnog za tu poziciju.Masqareda je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:58Sramotno zbog kakvog kloca otpustise Thibsa. Sad ne znam dal navijat za doktora Brunsona ili protiv Knicksa iduce.TripleThreat je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:21
Toliko hampe i na kraju Mike Brown... Upitno je li očito bolji od Thibsa uopće.![]()
Zach Lavine

Ide Ayton, daj sad Horforda. 

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pisao sam jos prosle sezone na temi SA.Ego ko planina, dje ce on s klupe....

Mislim da ce ove ofsezone vrlo brzo skontati da je ili klupa ili ga nece ni biti u NBAu.
Znaci coj'k koji se malo detaljnije razumije u kosarku, razmislja kao ja. Tu je znaci caka ss.ba

Sve sto sam pisao juce lik rece par sati kasnije, cita mi postove nema sta drugo biti
Valanciunas izgleda ode u Panathinaikos a Denveru full MLE..Taman se ponadas da imas rezervnog centra, covjek hoce u europu 

Cam je ok defanzivac, za razliku od MPJ-a koji je bio rupetina. Tako da će bar malo bolji biti u tom segmentu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mogo bi Garza biti 1. C BOS naredne sezone, ako Horford potpise za GS kako Stein najavljuje....
Ja se iskreno nadam da ce Mazula bas sto vise forsirati i dq ce ako nista imati znacajniju ulogu sa klupe. Boston svakako nece ici na titulu iduce sezone tako da neki igraci bi se mogli vise iskoristiti i mozda izvuci njihov potencijal za sezonu nakon koja bi trebala biti napad na tituluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑04 jul 2025, 23:18Mogo bi Garza biti 1. C BOS naredne sezone, ako Horford potpise za GS kako Stein najavljuje....
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja volim Luku, nas je momak, ali realno, on je igrac za Evrope, a ne za NBA.U napadu nesto i moze uraditi, pogoditi koju trojku, zabiti stagod ispod kosa, ali defanzivno, nit moze preuzeti na perimetru, nit moze zastititi obruc ako je u dropu.ronaldo99 je napisao/la: ↑05 jul 2025, 12:31Ja se iskreno nadam da ce Mazula bas sto vise forsirati i dq ce ako nista imati znacajniju ulogu sa klupe. Boston svakako nece ici na titulu iduce sezone tako da neki igraci bi se mogli vise iskoristiti i mozda izvuci njihov potencijal za sezonu nakon koja bi trebala biti napad na tituluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑04 jul 2025, 23:18Mogo bi Garza biti 1. C BOS naredne sezone, ako Horford potpise za GS kako Stein najavljuje....
Svakako mislim da ce vama, ako ode Al, startati ili Tilman ili Queta.Vise sam se zezao za startanje Luke.
-
- Kontakt:
Mislim da je Garza potentniji ofanzivno od Korneta, kojeg je Mazzulla kvalitetno usidrio, a bio je G league igrač. Defanzivno je naravno Kornet puno bolji, ali s obzirom na Bostonov 5-out napad centriran oko trice, mislim da bi Luka barem u tom napadačkom segmentu mogao imati doprinos.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Poredis kruske i jabuke.Kornet je za ovog totalno druga liga.A izgleda da si zaboravio da je Kornet bio sposoban sutirati i trojke i to na respektabilnom procentu, ali se podredio onome sto je trebalo timu.TripleThreat je napisao/la: ↑05 jul 2025, 14:41Mislim da je Garza potentniji ofanzivno od Korneta, kojeg je Mazzulla kvalitetno usidrio, a bio je G league igrač. Defanzivno je naravno Kornet puno bolji, ali s obzirom na Bostonov 5-out napad centriran oko trice, mislim da bi Luka barem u tom napadačkom segmentu mogao imati doprinos.
Usput, ja i napisah da Luka nesto i moze odigrati ofanzivno, ali to je to sto se njegove igre tice u NBAu.Takvi igraci vise ne prolaze.
-
- Kontakt:
Pa jest druga liga kad je došao u ruke pravog trenera.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑05 jul 2025, 15:01Poredis kruske i jabuke.Kornet je za ovog totalno druga liga.A izgleda da si zaboravio da je Kornet bio sposoban sutirati i trojke i to na respektabilnom procentu, ali se podredio onome sto je trebalo timu..TripleThreat je napisao/la: ↑05 jul 2025, 14:41Mislim da je Garza potentniji ofanzivno od Korneta, kojeg je Mazzulla kvalitetno usidrio, a bio je G league igrač. Defanzivno je naravno Kornet puno bolji, ali s obzirom na Bostonov 5-out napad centriran oko trice, mislim da bi Luka barem u tom napadačkom segmentu mogao imati doprinos.
Znam dobro ko je Kornet, s obzirom da su mu Knicksi prva ekipa bili. Momak koji ni u tadašnjim katastrofalnim rosterima Knicksa koji su bilježili po 15-20 pobjeda po sezoni nije uspio da se nametne kao neko zvučnije ime i koji je šetao i po G ligi.
I kad je došao u Celticse, to se promijeni. Nije prvi put da sistem i/ili trener usidri inače neproduktivnog igrača. Pa Pop i Spursi su najbolji dokaz toga. Garza sigurno ima bolji ofanzivni skok i bolju igru leđima prema košu od Korneta, ima tu potencijala.
Dobro Nezu je sad Kornet druga liga u odnosu na Garzu samo zato sto je u njegovoj ekipi
. Meni je drago da Luke naplatio svoj trud, to mu je sig i jedini tako dobar ugovor u karijeri

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.