Ima mjesta za obojicu, ali da jedan pocne s klupe. Atic je bio daleko najbolji u Igokei, gdje je igrao dvojku (Josilo bio trojka), a Gegic je bio daleko najbolji u Ciboni, gdje je igrao dvojku (Dreznjak bio trojka), pa i u Zadru (Ramljak bio trojka).InatSilniBosanski je napisao/la: ↑02 jul 2025, 17:47Ne znam na koji nacin dolazak Personsa moze poremetiti dolazak Gegica. Atic je 80% karijere igrao na poziciji trojke realno je da ima mjesta i za jednog i drugog.
Ovaj tvoj Persons je bas ozbiljan igrac, moze komotno biti i point first igrac, jako lijepo vidi teren a ima i sut.
Ja se nadam Gegicu kao i Mikiju, Penava mi je isto kvalitetna opcija. I to bi otprilike bio neki maximum koji bi se mogao izvuci od domacih igraca. Na cetvorki bi doveo dva stranca koja bi se nadopunjavali. Za sada jako lijepo dovode i jedino sto mi je nejasno je ostanak Gutica tj odlazak Vrabca. Ovo sto brat dize ustanak da se ostavi Salic ne bih komentirao.
PG: Persons, West
SG: Gegic?, X, Gutic
SF: Atic, Delalic
PF: X, X, Jasaravic
C: Halilovic, X
Po meni bi ovako nekako trebao izgledati roster za sljedecu sezonu, dovedemo li Gegica i Halilovica prakticki bi do kraja trebali dovesti samo pojacanja na poziciji krilnog centra.
Amar bi se recimo s klupe odlicno mogao nadopunjavati s Westom. Teoretski, on i Atic mogu odigrati po 20 min na SG, a da po 5-7 minuta Gegic bude PG, a Atic SF.
Meni se ne svidja opcija u kojoj je Delalic trojka, iako ga Damjanovic vjerovatno tu vidi. I on je u Igokei najbolji bio kad je mijenjao Tanaskovica na 4.
Ja bih naravno bio presretan da dodju i Gegic, i Halilovic i Penava.