FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Zakonom zabraniti prodaju igrača u Tursku!
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ma nema "pravih" igrača do augusta, sjetite se proslog ljeta kad su Pavicic i Lulil dosli
Tesko je ozbiljnog igraca u ovu vukojebinu od lige dovest

-
- Kontakt:
Ovdje su dvakako pisali da je Unušić bolji.
-
- Kontakt:
Najveća šteta Beganovića što kad nam je bekovski par Beganović i Kuprešak Beganović daje balans.
Beganović je bolji defanzivno a Kuprešak ofanzivno i imaju različite karakteristike, to je dobro zbog pomjeranja formacije, kad igramo u krajnje lijevom kanalu i grupišemo igrače u posljednjih 30 metara lijevog kanala, onda Beganović izađe do centra desno i pomjeri se sa štoperima te formira 4 u odbrani. Zbog tog je on bitan. Ako dovedemo i desno beka koji je bolji ofanzivno imat ćemo širok prostor za braniti kad se Kuprešak upusti u posljednju trećinu.
Još jedna jako bitna karakteristika što Beganović ni ofanzivno nije limitiran dakle može i gore nešto ponuditi. Da je podjednako dobar defanzivno i ofaznivno igrao bi u Liverpooplu ne bi kod nas. Tako da smanjite malo očekivanja od najosjetljivijih pozicija i najbitnijih za Zekićevu formaciju. WB je u 5-3-2 najbitnija pozicija, od njihove moći ponavljanja i pomjeranja i inteligencije zavisi kompletna formacijska struktura.
Kad Kuprešak ode gore mi se preorjentišemo vrlo često na 4-4-2 gdje se lijevi štoper pomjeri na lijevog beka, a osmica ka desno. To daje šesticama mogućnost kretanja izmešu linija. Isto je i obrnuto. S tim da Kuprešak još nije na to obučen kako treba i često ostavi prevelik prostor sa tim lijevim štoperom dok desni štoper ode više ka desno (na beka što bi se reklo).
Dobar primjer tog je derbi kad se Paskalev okliznuo jer je morao čistiti loptu i nismo fino pregrupisali tu. Nije imao pas opciju adekvatnu. Mislim hajd i imao je nego nije dovoljno kvalitetan da je odigra ali nismo ni fino stajali.
Svakako tim automatizmima treba neko vrijeme da zažive. Sa Bubanjom i Jatom i jednim ofanzivnim veznim je to najbolje do sad izgledalo. I mislim da je ključno dovođenje ovog prelaznog roka osmica. Ofaznivno orjentisan box to box veznjak. Nadam se tu dobrom igraču i tu bi dao koliko god treba para. Samo taj igrač fali bukvalno. Pa da taj trojac u sredini bude Bubanja Jatta (Mamas) i ta osmica. Na hajr.
Beganović je bolji defanzivno a Kuprešak ofanzivno i imaju različite karakteristike, to je dobro zbog pomjeranja formacije, kad igramo u krajnje lijevom kanalu i grupišemo igrače u posljednjih 30 metara lijevog kanala, onda Beganović izađe do centra desno i pomjeri se sa štoperima te formira 4 u odbrani. Zbog tog je on bitan. Ako dovedemo i desno beka koji je bolji ofanzivno imat ćemo širok prostor za braniti kad se Kuprešak upusti u posljednju trećinu.
Još jedna jako bitna karakteristika što Beganović ni ofanzivno nije limitiran dakle može i gore nešto ponuditi. Da je podjednako dobar defanzivno i ofaznivno igrao bi u Liverpooplu ne bi kod nas. Tako da smanjite malo očekivanja od najosjetljivijih pozicija i najbitnijih za Zekićevu formaciju. WB je u 5-3-2 najbitnija pozicija, od njihove moći ponavljanja i pomjeranja i inteligencije zavisi kompletna formacijska struktura.
Kad Kuprešak ode gore mi se preorjentišemo vrlo često na 4-4-2 gdje se lijevi štoper pomjeri na lijevog beka, a osmica ka desno. To daje šesticama mogućnost kretanja izmešu linija. Isto je i obrnuto. S tim da Kuprešak još nije na to obučen kako treba i često ostavi prevelik prostor sa tim lijevim štoperom dok desni štoper ode više ka desno (na beka što bi se reklo).
Dobar primjer tog je derbi kad se Paskalev okliznuo jer je morao čistiti loptu i nismo fino pregrupisali tu. Nije imao pas opciju adekvatnu. Mislim hajd i imao je nego nije dovoljno kvalitetan da je odigra ali nismo ni fino stajali.
Svakako tim automatizmima treba neko vrijeme da zažive. Sa Bubanjom i Jatom i jednim ofanzivnim veznim je to najbolje do sad izgledalo. I mislim da je ključno dovođenje ovog prelaznog roka osmica. Ofaznivno orjentisan box to box veznjak. Nadam se tu dobrom igraču i tu bi dao koliko god treba para. Samo taj igrač fali bukvalno. Pa da taj trojac u sredini bude Bubanja Jatta (Mamas) i ta osmica. Na hajr.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- Varijantas8
- Kontakt:
Sabanovic ce vjerovatno biti nas igrac, ali se ipak nadam da nece.
Beganović mora ostati!
dobro ljudi nije Halid sad pljačka neka, ipak je nabrao iskustva tamo po Francuskoj, šta fali probat ugovor 1+1, pa šta bude
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Kakav crni Halid pa on bi bio gori od ovog crnogorca.
Crnogorca barem ne znam a ovog itekako dobro i daleko mu bio dom fudbalski od Koseva
Crnogorca barem ne znam a ovog itekako dobro i daleko mu bio dom fudbalski od Koseva
F.K. SARAJEVO
-
- Kontakt:
Mislim ebo Halida ali se olako zaboravlja da smo mi s tim Halidom na beku osvojili prvu duplu krunu u historiji kluba pa poslije toga još jednu titulu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Halid je korektan igrač. Malo i sliči Beganoviću s tim da je neuporedivo korisniji u ofanzivi i ima neuporedivo bolji centaršut od Beganovića. Većina ih drami bez potrebe pa od Beganovića prave Carvahala, a Halida nastoje predstaviti kao nekog anonimusa i amatera.
-
- Kontakt:
Cemu tolika mrznja prema liku?Sta je vama ba yebali vas stranci vise .Yebo majku kontam pricamo o Melunovicu
Sta li ste vi pratili samo da mi je znati,kakvi likovi nevjerovatno
Goni u pm ovog sto vodi drustvene mreze 3 objave stavljaju ne znaju raspored kluba za jedan mjesec napraviti kakvi invalidi
Sta li ste vi pratili samo da mi je znati,kakvi likovi nevjerovatno
Goni u pm ovog sto vodi drustvene mreze 3 objave stavljaju ne znaju raspored kluba za jedan mjesec napraviti kakvi invalidi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Šabanović 

Halid je ok igrac, koliko je meni ostao u sjecanju, bio je solidan, cak i bolji od pidre na drugoj strani. Ne znam sad u kkavom je stanju fizicki, i je li igrao uopste ovo zadnje vrijeme.
Halid je nesto drugaciji tip igraca od beganovica, Beganovic je meni prilicno neinteligentan igrac, ali se trudi i fizicki je prespreman. Ne znam kakav bi halid bio kao wing back, on je meni klasicni bek za sistem sa 4 u zadnjoj liniji
Halid je nesto drugaciji tip igraca od beganovica, Beganovic je meni prilicno neinteligentan igrac, ali se trudi i fizicki je prespreman. Ne znam kakav bi halid bio kao wing back, on je meni klasicni bek za sistem sa 4 u zadnjoj liniji
Imao je veoma dugu i ozbiljnu povredu. Odigrao je 10 utakmica i oko 500 minuta za dvije godine.
-
- Kontakt:
Ovi se drogiraju sto vode fb stranicu
. Sinoc objavili raspored za juli bez utakmica s zrinjskim,onda kao popravili ubacili da igramo s zrinjski al stavili da smo domacini .
Kupljen istok Vamos Rajvosa .

Kupljen istok Vamos Rajvosa .
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 03 jul 2025, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
- Maroon1946
- Kontakt:
Zašto? Menadžeri prepoznaju da li je igrač kvalitetom za Engleske, Francuske, ili Turske lige. Klubovi iz Turske su vjerovatno dali i najviše novca za naše igrače. Meni bi sasvim svejedno bilo gdje igrač ide, dok klub zaradi odgovarajuću cifru. Mislim draže mi je da ide u Liverpool nego Antalyaspor ali ako igrač nije dovoljno kvalitetan za tu ligu tu ne možeš ništa uraditi.
Nadam se da će Šabanović doći ako ide Beganović. Naše dijete - jak i prodoran igrač. Uvijek ću ga pamtiti po onom centaršutu na derbiju kad je Merso zabio golčinu. Halide dobrodošao

- BegovicRamiz
- Kontakt:
joj ako se lidHa vrati
to znaci da se i oni njegovi rodjaci vracaju na tribinu sto zauzmu po 3 stolice kolki su
trojica onakvih na istok i ne da ne bi bilo psovki nego bi se ilahije ucile tokom utakmice
to znaci da se i oni njegovi rodjaci vracaju na tribinu sto zauzmu po 3 stolice kolki su
trojica onakvih na istok i ne da ne bi bilo psovki nego bi se ilahije ucile tokom utakmice
Da je crnac ili juznoamerikanac, docekali bi ga u startu kao pojacanje. Ovako, nas je ..nista to.
Nebitno da li je Halid, ili neki drugi "Halid"...ali to je taj stav u startu.
Nebitno da li je Halid, ili neki drugi "Halid"...ali to je taj stav u startu.
- FKS -
-
- Kontakt:
Nece se vratiti ali nije zasluzio da se tako pise o njemu.Sramota pisati o liku ko da je amater bio.Svako iz generacije duple krune sem firauna zasluzuje postovanje za doprinos a Halid je itekako bio bitna karika i dobar igrac u FKS.I da nije covjek je davao 100% od sebe i voli Sarajevo srcem ali jok hajmo svrsavati na Penarande,Avramovske itd
Sram vas bilo.
Sram vas bilo.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hamagara, rimljanin90, UltraNorth i 64 gosta.