Baš.Coolpanda24 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 14:44Strašno. Ne može me niko ubijediti da kao slobodan igrač i reprezentativac nije mogao naći nešto bolje. Ne treba ga više zvati.
Ivan Bašić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Ivan Bašić
Odron od lige, klub koji istina igra evropska takmicenja svake sezone ali je u istim uglavnom kanta za napucavanje. Reklo bi se jedan potpuno neshvatljiv odlazak u divljinu i iz ove perspektive djeluje da bi bolje bilo da je ostao u Rusiji, ako ništa liga je dobra.
Frajer je sad totalno ispao iz normalnog evropskog ritma i rasporeda tokom sezone jer se prvenstvo igra od marta do novembra.
Lično ga ne bih zvao više koliko god da ga gotivim, ali je porazna činjenica kako ljudi ne vide da ova jadna Astana nije slabiji klub ni od Brondbya, Pafosa, Kasimpase, Cesene i sl.
Frajer je sad totalno ispao iz normalnog evropskog ritma i rasporeda tokom sezone jer se prvenstvo igra od marta do novembra.
Lično ga ne bih zvao više koliko god da ga gotivim, ali je porazna činjenica kako ljudi ne vide da ova jadna Astana nije slabiji klub ni od Brondbya, Pafosa, Kasimpase, Cesene i sl.
Ma ovo treba prekrižiti. 22 godine , slobodan igrac i zavrsi u Astani.
- Beduin
- Kontakt:
Mozda smo previse ocekivali od njega i mislili da nesto vrijedi, jer ocito to niko drugi ne vidi. A jednim dijelom bude i do nesposobnosti menadzera da mu nadje adekvatan klub.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
A nije ni da se klubovi otimaju za lika koji je ispao uz ruske lige. A i njemu su očito prioriteti financijski sto bolji ugovori.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kad se sjetim ljudi ovdje spominjali USG, Genkove, Gentove, Anderlehte, Austrije 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pa koliko imam info iz prve ruke da bi ga uzeo bilo koji klub u Rusiji morao je Orenburgu platiti 1.milion € tako da je to to
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Što bi iko plaćao Orenburgu kada je lik bez ugovora ostao?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Zesci fucking shit od igraca
- katalinski
- Kontakt:
Finansijski vjerovatno dobra ponuda, ali sto se tice karijere los potez.
Isticao se u toj u-21 reprezentaciji(bolji bio od Sucica na terenu, koji zavrsi u Interu). Predugo proveo u rusiji , i onda umjesto na zapad ode sad jos istocnije.
Isticao se u toj u-21 reprezentaciji(bolji bio od Sucica na terenu, koji zavrsi u Interu). Predugo proveo u rusiji , i onda umjesto na zapad ode sad jos istocnije.
Ajvatar
Veliki radnik na sredini terena.
Bitno je da će igrati u Europskim tekmama.
Uz malo rada i truda kako na klupskom tako na rep. planu već od sljedeće sezone moguć prelazak u BL.
Bitno je da će igrati u Europskim tekmama.
Uz malo rada i truda kako na klupskom tako na rep. planu već od sljedeće sezone moguć prelazak u BL.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
- Kontakt:
Ja bih ga prekrižio automatski zbog ovog poteza, a mislim da je bolji igrač od Tahirovića.
Ali ovakav šugav, neambiciozan potez, treba eliminisati svakog igrača iz reprezentacije.
**** te Astana.
Ali ovakav šugav, neambiciozan potez, treba eliminisati svakog igrača iz reprezentacije.
**** te Astana.
Zato što ga je Orenburg bio uzeo kad je bio ispod U21 i po pravilima tamošnjeg saveza imaju pravo na naplatu naknade za treniranje koja je dosta veća ukoliko ga želi klub iz Rusije nego neki klub van Rusijebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 23:21Što bi iko plaćao Orenburgu kada je lik bez ugovora ostao?
-
- Kontakt:
INTERVJU/ Zmaj je iznenadio klubom: Bilo je komplikacija, ali ovo je pravi potez – siguran sam
Ivan Bašić govorio za **** portal
Nakon što mu je istekao ugovor u Rusiji, produženje nije dolazilo u obzir – Orenburg je ispao iz Premijer lige, a Bašić je jasno znao da želi ostati na ozbiljnoj fudbalskoj sceni. Pričalo se o Turskoj, Njemačkoj, šuškalo se i o pozivu Rijeke, ali konkretna i direktna ponuda stigla je – iz Kazahstana.
– Sve se relativno brzo odigralo. Kontaktirali su me klubovi iz Turske, Hrvatske, pa čak i nekoliko iz Rusije, ali pojavio se problem s trening kompenzacijom koju bi zainteresovani klubovi morali platiti za mene ukoliko bi ostao u tamošnjoj ligi. Nije to mala suma. Na kraju su se javili ljudi iz Astane sa jasnim projektom koji me je oduševio. Dobio sam preciznu sliku šta me čeka i kakvu ulogu ću imati, te sam osjetio da je to u ovom trenutku najbolji izbor za mene. Tu u Astani je i Josip Čondrić sa kojim sam ranije igrao u Zrinjskom. Prije dolaska sam se dobro raspitivao o klubu, ali sam na kraju zatekao mnogo bolje uslove nego što sam mogao očekivati. Sve je na visokom nivou – organizacija, tereni, uslovi… Grad je moderan, čist i pun života. Velika prednost je i to što se govori ruski, koji već dobro poznajem, pa će mi to olakšati adaptaciju.
Za Ivana je prelazak u Astanu veliki korak u karijeri – od borbe za opstanak u Orenburgu, sada ga očekuje borba za trofeje i plasman u Evropu.
– Ovo vidim kao korak naprijed. Orenburg je uglavnom bio u borbi za opstanak, dok me u Astani očekuje drugačiji izazov. Ambicija je borba za trofeje, a to će mi pomoći da postignem golove, asistencije i dodatno skrenem pažnju na sebe. Liga se igra tokom cijelog ljeta, a već u nedjelju nas očekuje utakmica na kojoj se nadam da ću biti u kombinaciji, iako će mi trebati malo vremena da se potpuno uklopim. Sezona mi je tek završila…
Njegova posvećenost, profesionalizam i želja za napretkom jasno pokazuju koliko mu je važan status u reprezentaciji. Redovno je u kontaktu sa stručnim štabom.
– Nedavno sam razgovarao sa Sašom Papcem, pomoćnikom selektora Sergeja Barbareza. Raspitivao se o mojoj situaciji i napretku, a bilo je i komentara na moju posljednju utakmicu protiv Slovenije. Dao mi je do znanja da idem pravim putem i da tako treba da nastavim. Ako budem igrao dobro, ne sumnjam da ću ostati dio reprezentacije, ali sve zavisi od mojih igara na terenu, objašnjava Bašić.
Atmosfera u reprezentaciji, prema njegovim riječima, nikada nije bila bolja. Dolazak Barbareza donio je novi optimizam i elan.
– Osjeća se pozitivna atmosfera među igračima, kao i u javnosti. Sjajno smo otvorili kvalifikacije sa tri pobjede. Cilj nam je utakmicu s Austrijom dočekati sa maksimalnim brojem bodova, a onda ni njima neće biti lako u Zenici, gdje je atmosfera uvijek posebna. Idemo korak po korak, ali plasman na veliko takmičenje drugi put bio bi ogroman uspjeh za sve nas, zaključuje Bašić na kraju razgovora.
22 godine, reprezentativac, slobodan igrac i nije imao boljih ponuda od Astane, Rusije i Turske. Kakva oyebina.
- MoodyReboot
- Kontakt:
Danas već debitovao za Astanu u gostujućoj pobjedi nad Zhetysuom nekakvim. Odigrao 10-ak minuta.
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Bolje da si gledao kako trava raste na terenima Wimbledona, nego trosit vrijeme na ove nase ambiciozne igracine.MoodyReboot je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:56Danas već debitovao za Astanu u gostujućoj pobjedi nad Zhetysuom nekakvim. Odigrao 10-ak minuta.
Evo dobise gol u 46. min.
Projektil sa nekih 22 metra. Bašić kasnio u blok, ali je nakon gola uredno digao ruke i žalio se.
Projektil sa nekih 22 metra. Bašić kasnio u blok, ali je nakon gola uredno digao ruke i žalio se.
Evo zabio Basic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Dobro je, iskupio se za gol koji su primili.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.