mohz1987 je napisao/la: ↑04 jul 2025, 15:50
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑04 jul 2025, 06:56
mohz1987 je napisao/la: ↑04 jul 2025, 01:11
Previše prelaznih rokova je prošlo da čovjek ne bi pogledao istini u oči i zaključio. Da vodstvo Sarajeva uzima isključivo igrače koje mogu da okrenu. Bitno da se vrti para. Nikakav tim za ustatopne titule. Nikakve grupne faze. To je čisti biznis.
Majstori poput Leona Benke, Mate Jajala..Teško da će se više ikad dovoditi.
Sad čekamo da prodaju Beganovića, Gulija, Bubanju. Bog dao da Renan odigra dobru sezonu pa da se i na njemu naplatimo. Čuj mi. Prodaju nekoga raja se nabrije i ja zajedno s njima evo ga keš sad će kupiti kapitalca. Rinaka. Biznis okreći paru. Samo neka nek se vrti.
Za pocetak nebi bilo lose da pocnes da pratis fudbal,jel ti mislis da klubovi kad prodaju nekog za smjesne pare od 2 mil odma kupe igraca za 2 mil? Daj nam reci ko ce namiriti desetine miliona koji su potrebni da se pregura sezona? Ko je doveo tog Bubanju,Renana,Gulija? Kako vam ne dosadi da oravite toliko duplih profila,barem promijenite malo pricu jer ste bas ofirni.
Pratim ja fudbal nemoj mi se sekirat oko toga.
Titula nema im broja. U Europi svi na koljena kad nas se samo spomene. Derbije dobijamo preuvjerljivo.
Jedino nas prodaja igrača nikako neće.
Vidi, mene kao navijaca ne zanima je li igrac jeftin ili skup, koliko smo ustedili ili nismo ustedili. Nismo mi ni Zeljo ni Hajduk. Zanimaju me rezultat i uspjeh kluba. Imamo vlasnika/e koji raspolaze sredstvima da dovodi i otpusta kako hoce. Daj Boze da docekamo dan da nam najslabije placen igrac u ekipi prima 20k mjesecno. Sto da se radujem ako dovedemo igraca koji prima pet milja? Sta ja imam od toga? Ja se najezim kad procitam tipa "dobar je ovaj, nije skup." Sto je dobar ako je jeftin, sta me briga ba?
S druge strane, sto se tice novca, treba sabrati koliko para treba da klub funkcionise. MIslite kupio si igraca za 200k, prodao za dva miliona, dje su pare, sto se razlika ne potrosi na pojacanja? Pa ne ide to tako. Koliko troskova imas, valja pokriti plate prvog tima, a to je ukupno jedno 50 ljudi. Znaci samo plate njihove, a gdje je ostalo? Troskovi su ogromni. Mi poslujemo u crvenom i vi kontate evo prodao se igrac sad se moze dovoditi. Nije bas tako. To treba da odvrnu pipu Mirvic i Tan, multimilioner i multimilijarder, pa onda cemo pricati o budzetu. Da li ce se neki igrac prodati za 500k ili 3 miliona, to nije presudno na budzet za pojacanja.