UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Muumii
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Muumii » 29 jun 2025, 07:17

Fuerza je napisao/la:
29 jun 2025, 07:12
strahmeipomisliti je napisao/la:
29 jun 2025, 07:05
Topuria moze laku cistiti naredne 2 godine sigurno,ali ide i on po treci pojas poslje Paddya ako Islam bude sampion,ako JDM ostane mislim da ce pobjediti osim Paddya jos Islama i Armana i onda po treci
Ne vidim baš Iliju u welteru, on je mali lightweight. Ipak je to 11kg više od njegove matične kategorije. Duel njega i Islama očekujem samo u lakoj, s obzirom da je Islam rekao da nije još završio sa tom kategorijom.
Ma on šanse nema protiv Islama u kojoj god kategoriji,čak neće ovako lagano proći ni protiv Armana ili Paddya

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 29 jun 2025, 07:25

Muumii je napisao/la:
29 jun 2025, 07:17
Fuerza je napisao/la:
strahmeipomisliti je napisao/la:
29 jun 2025, 07:05
Topuria moze laku cistiti naredne 2 godine sigurno,ali ide i on po treci pojas poslje Paddya ako Islam bude sampion,ako JDM ostane mislim da ce pobjediti osim Paddya jos Islama i Armana i onda po treci
Ne vidim baš Iliju u welteru, on je mali lightweight. Ipak je to 11kg više od njegove matične kategorije. Duel njega i Islama očekujem samo u lakoj, s obzirom da je Islam rekao da nije još završio sa tom kategorijom.
Ma on šanse nema protiv Islama u kojoj god kategoriji,čak neće ovako lagano proći ni protiv Armana ili Paddya
Topuria je toliko dobar u svim segmentima borbe da ne bih rekao da nema nikakve šanse protiv Islama ili bilo kog borca u lakoj. Islam mi jeste favorit u tom njihovom mogućem duelu, ali itekako vidim mogućnost da Topuria to dobije.
Mada, imaju i jedan i drugi neke druge izazove ispred sebe. Dela Madalena nije zayebancija, a Topuriji tek sad dolaze pravi ispiti u lakoj.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 29 jun 2025, 07:35

Fuerza je napisao/la:
29 jun 2025, 07:25
Muumii je napisao/la:
29 jun 2025, 07:17
Fuerza je napisao/la:

Topuria je toliko dobar u svim segmentima borbe da ne bih rekao da nema nikakve šanse protiv Islama ili bilo kog borca u lakoj. Islam mi jeste favorit u tom njihovom mogućem duelu, ali itekako vidim mogućnost da Topuria to dobije.
Mada, imaju i jedan i drugi neke druge izazove ispred sebe. Dela Madalena nije zayebancija, a Topuriji tek sad dolaze pravi ispiti u lakoj.
Ma ovo sa Oliveirom je smiješno,frajer ima koliko,10 poraza ? Izgubio od Armana,dobije napad na titulu,smiješno,nikakav izazov. Arman i Paddy su već druga priča,Justin i Dustin isto su po meni završena priča. Vrijeme je da Usman dodje u UFC i onda njih 4 iz nove generacije neka se mlate. JMD je najteži mogući protivnik za Islama u toj kategoriji,ako njega savlada ubijedjen sam da sa ostalima neće imati problema.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 29 jun 2025, 07:42

Oliveira je danas dosta pomogao Topuriji sa svojim pristupom, sam je skratio distancu, ali tako se inače bori. A skratiti distancu protiv Topurije je smrtna presuda, ovako nekako sam i vidio da će se meč završiti. S tim što nisam očekivao da će Oliveira da bude ugašen ovako.
Mada, neću reći da Oliveira nije zaslužio napad na pojas, izgubio je samo od Armana na odluku, a meč je bio blizu. A dobio je Dariusha i Chandlera i ne smije se zaboraviti njegov niz prije Makhacheva.
Ali da je neko ko stilski odgovara Topuriji od nekih drugih contendera, jeste. Posebno u ovoj fazi karijere.

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 29 jun 2025, 07:53

Fuerza je napisao/la:
29 jun 2025, 07:42
Oliveira je danas dosta pomogao Topuriji sa svojim pristupom, sam je skratio distancu, ali tako se inače bori. A skratiti distancu protiv Topurije je smrtna presuda, ovako nekako sam i vidio da će se meč završiti. S tim što nisam očekivao da će Oliveira da bude ugašen ovako.
Mada, neću reći da Oliveira nije zaslužio napad na pojas, izgubio je samo od Armana na odluku, a meč je bio blizu. A dobio je Dariusha i Chandlera i ne smije se zaboraviti njegov niz prije Makhacheva.
Ali da je neko ko stilski odgovara Topuriji od nekih drugih contendera, jeste. Posebno u ovoj fazi karijere.
Za pocetak je najbitnije kako ce ovo upariti,kontam Paddy vs Ilia a Hooker vs Arman jer ce Justin izgleda da baci rukavice,ali postoji i opcija da Dana ne da Paddyu title shot nego Armanu pa onda mozda Paddy protiv Hookera,a mozda i Gaethje odradi borbu s Paddyem,s Armanom nece sigurno
Mislim da je za Iliu najbolje Paddy sad jer je kontras,nezgodan, elite BJJ,ogroman i finisher,kad njega pobjedi onda nema sumnje da ce zgaziti i Armana i Islama koji sumnjam da ce smjeti da radi s njim uopste ali za nadati se toj borbi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2025, 08:20

Oliveira nikakav izazov, Paddy sa druge strane izazov :rol:

Što se Islama tiče, najteža borba karijere do sad mu je bila protiv Volkanovskog, koji ga je namučio svih 5 rundi. A Topuria je next level u odnosu na tog Volkanovskog što se opasnosti tiče. Islam je tu favorit isključivo jer je veći. 55/45 u najgorem slučaju za Topuriu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jun 2025, 09:01

Ilija je prejak, kakva dominacija.

Pantoja isto tako melje u svojoj kategoriji, ne znam koga mu mogu vise dati, osim mozda Vana. Samo sto mislim da mu je prerano da ide na Pantoju, iako je sinoc dobio u vrhunskom mecu. Sta kaze frajer, samo 5 godina u treningu, a stigao je tu gdje jeste.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 jun 2025, 09:21

Topuria je prvak u dvije kategorije ali velter je već pretjerivanje. Shavkat pored ljudi koji su njegove veličine

slika

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 jun 2025, 09:45

Donnie Darko je napisao/la:
29 jun 2025, 08:20
Oliveira nikakav izazov, Paddy sa druge strane izazov :rol:

Što se Islama tiče, najteža borba karijere do sad mu je bila protiv Volkanovskog, koji ga je namučio svih 5 rundi. A Topuria je next level u odnosu na tog Volkanovskog što se opasnosti tiče. Islam je tu favorit isključivo jer je veći. 55/45 u najgorem slučaju za Topuriu.
Bilo bi glupo da Paddy dobije odmah sansu.
Po meni mec protiv Zalala mu je bio najtezi i tu sam ga jedino vidio pravo umornog.
Al to je bilo davno, to je bio neki drugi borac u odnosu na ovog sad.

Herbert je bio najblize pobjedi kad ga je nabio nogom u glavu, al na kraju je i on zavrsio brutalno nokautiran kao i svi koji su dosli poslije meca sa Emmettom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 jun 2025, 23:12

Šta kažu stručnjaci ovdje, da li je iko imao impresivniji niz od ovog Topurie?

Elubrylla
Kontakt:

Post Postao/la Elubrylla » 01 jul 2025, 13:28

Rajaz je napisao/la:
29 jun 2025, 23:12
Meni je lično impresivniji Islamov niz. Dobio je Charlesa kao prvaka (P4P br.2), Volka (P4P br.1 u tom trenutku) u nizu neporaženosti pa ga nokautirao u revanšu. Topuria je dobio Volka koji je došao poslije KO-a, Charlesa koji više nije na tom nivou. Naravno ne želim Iliji ništa oduzeti, vrhunski niz i završnice ali meni Islamov niz bolji.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 01 jul 2025, 13:33

Islam definitivno. A ta borba njih dvojice ako se desi….
I za kezualce I za zaludjenike dream fight.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 jul 2025, 13:44

Ako pobjedi Paddy-a, tek onda zasluzuje borbu sa Islamom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 01 jul 2025, 18:13

Elubrylla je napisao/la:
01 jul 2025, 13:28
Rajaz je napisao/la:
Meni je lično impresivniji Islamov niz. Dobio je Charlesa kao prvaka (P4P br.2), Volka (P4P br.1 u tom trenutku) u nizu neporaženosti pa ga nokautirao u revanšu. Topuria je dobio Volka koji je došao poslije KO-a, Charlesa koji više nije na tom nivou. Naravno ne želim Iliji ništa oduzeti, vrhunski niz i završnice ali meni Islamov niz bolji.
U pravu si :thumbup:
RollingPaper je napisao/la:
01 jul 2025, 13:44
Ako pobjedi Paddy-a, tek onda zasluzuje borbu sa Islamom.
Zar Paddy ima bilo kakvu šansu ovdje :?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jul 2025, 23:57

Meni je ovo najbolji niz od tri pobjede svih vremena. I to nema neku posebnu konkurenciju. Ne samo zbog imena, a i tako je najjači niz, nego načini na koji je završio sve tri borbe.

Islam je tu negdje što se imena tiče, ali je u dvije borbe u tom nizu išao do zadnje runde, protiv Volkanovskog je mogao i izgubiti. Ovaj je brutalizirao svu trojicu, ne znaš ko je gore prošao.

Svaka čast Islamu, ali ovo što je Ilia uradio u ove tri borbe niko nikad nije i neće uskoro.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 01 jul 2025, 23:58

Rajaz je napisao/la:
Ima.

slika

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 05 jul 2025, 21:34

Što se Topurije tiče, brutalan niz. Pobijediti takva imena na takav način jednog za drugim je stvarno impresivno.
E sad, ima tu dosta i do tajminga. Došli su mu u zgodno vrijeme. Volkanovski posle nokauta od Islama, kad se penjao u laku pa opet spuštao u featherweight. Mada je protiv Lopesa pokazao da je i dalje klasa od borca i da nije istrošen.
Maxa takođe, koji je meč prije toga radio u lakoj i najavio prelazak u laku.
I na kraju Oliveiru čiji je prime prošao.
S tim što smatram da bi ih dobio u bilo kom trenutku njihovih karijera, jednostavno ga vidim kao superiornijeg od njih. Ali ne znam sa kolikom lakoćom bi to izveo.
Opet mnogi zaboravljaju ko je Islam, iako mnogi tvrde da on bježi od Topurije to je smiješno. Ide čovjek na stilski mu nezgodnijeg borca i jednostavno traži drugi izazov kao i Topuria.
Topuria je takođe otišao iz featherweighta a imao je potencijalne izazivače u Lopesu, Evloevu i Jean Silvi, znači ni on nije počistio svoju diviziju.
Ja jako volim Topuriju i njegov stil, od kako se pojavio u UFCu bukvalno i vidi se da momak zna šta radi. Vrlo brzo je odlučio otići u težu kategoriju kako bi imao veći izazov. Nije se htio dovesti u situaciju da se zasiti tako što pobjeđuje izazivače, nego pametno gradi karijeru tako što će konstantno imati nove i veće izazove a samim tim i motivaciju. Bukvalno mi djeluje kao neko ko planski juri taj status jednog od najvećih ikad tako što pred sebe iz borbe u borbu stavlja sve veće izazove.
Islam sa druge strane takođe ganja svoje ciljeve, a to što je otišao u velter ne znači da se plaši Topurije nego želi da izgradi svoj legacy tako što će postati double champ. Što više Topuria u lakoj pobjeđuje, to će biti i Islamu interesantniji iz razloga što će mu pobjeda nad Topuriom mnogo više značiti po pitanju legacyja i to nas još više približava njihovoj međusobnoj borbi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jul 2025, 21:38

Nokautirao je Maxa u apsolutnom prajmu poslije njegove najimpresivnije pobjede u karijeri, tu je besmisleno govoriti o tajmingu.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 05 jul 2025, 21:52

Donnie Darko je napisao/la:
05 jul 2025, 21:38
Nokautirao je Maxa u apsolutnom prajmu poslije njegove najimpresivnije pobjede u karijeri, tu besmisleno govoriti o tajmingu.
Mislio sam više na činjenicu da je Max planirao da trajno promijeni kategoriju i ode u laku, ali se vratio za taj meč sa Ilijom. Opet kažem, mislim da bi ga Topuria dobio u bilo kojoj fazi karijere. Da li sad kad je akumulirao dosta štete ili u fazi dok je bio neoštećen, svejedno.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 13 jul 2025, 01:03

Ben! Dusa me boli. Dosta bolji :salut:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.