FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 06 jul 2025, 00:26

Herson je napisao/la:
05 jul 2025, 23:56
Koja je uloga novih moderatora?

Stanje na temi je isto kao i prije, nema promjena. Dajte onda anketu za nove moderatore.
Sta ce ovdje moderator pomoc? Nema navijaca drugih klubova, nema psovanja i licnih prepucavanja... jbg, ljudi imaju pravo izrazit nezadovoljstvo kad te pregazi hrvatski drugoligas. Kao da smo protiv Njukasla igrali a ne Vukovara.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 06 jul 2025, 00:38

Vukovar bio motivisan Thomsonom a mi izgubili energiju u busu.

Nije lose, moze uvijek i gore.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 jul 2025, 00:42

Uzas braco.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 06 jul 2025, 00:43

Je l’ to prodajemo Mujkica pa pisete ove nebulozne stvari za njeg da kao to ublazimo ? Iskreno vas pitam ko brat ? Jesmo dosli dotle da gradimo podlogu za buduca desavanja ? Na to ide i pitanje imate li obraza ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 jul 2025, 00:49

Moderatori da brišu kritike, samo pozitivni komentari dopušteni, nema veze što nas otrese drugoligaš i što već sad svi znamo da sa ovim sastavom nećemo biti prvaci ni sljedeće godine.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 06 jul 2025, 00:52

Rekao sam prije 10 dana
Ova ekipa je top za 3.mjesto
Ako ne dodju još 3 igrača provjerena i zvucna ništa od titule ni ove godine

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 jul 2025, 00:55

Herson je napisao/la:

Stanje na temi je isto kao i prije, nema promjena. Dajte onda anketu za nove moderatore.
Ne mogu moderatori odrediti ljudima sta da misle i pisu.
Nema vrijedjanja i navijaca drugih klubova na pdf-u.
Nakon ovakvog poraza ocekivano stanje na temi.
You are someone else I am still right here

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 jul 2025, 00:58

Ja bih volio da aam optimistican ko pendulum ili ostali ovdje ali ja zadnjih 6 mjeseci nisam vidio razloga za optimizam i drzim do svog misljenja, meni su u FK Sarajevo svi samo uposlenici i njima je to prolazna stanica, a nama je vise od zivota.
Moraju oni jos 5 godina znoja i krvi dati da bih nekog zavolio, do tad su mi svi prosjek, od zekica do svakog igraca.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 jul 2025, 01:26

I pojacanja hocemo, ne interesuju me 23godisnji tiktokeri iz drugih liga, hocemo jednog gojkovica u vezi i gojkovica u napadu, nemoj da bi mi neko pametovao ovdje nesto

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 06 jul 2025, 01:32

Tema se vratila na fabricka :mrgreen:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 jul 2025, 01:48

Ja se naježim na sjecanje da je neko neki dan stavljao Sabanovica sa 4-5 pehara u isti koš sa Unusicem...
Hajde glavu gore sta da se radi.Vidio je sef koliko ko moze odnosno ne moze i nek ih ostavi u Sarajevu.U Sloveniji mora sve 3 utakmice krenuti najjaci sastav da nesto uigramo ljudi,ne igramo za 3 mjeseca nego 18 dana.

Ljudi do odlaska na glavni dio priprema nisu u stanju jednog kreativnog veznjaka dovesti a dvojica iz prvi 11 otisli.E svaka vam cast.Imali su Ivana Basica slobodnog nisu ga pogledali.Nekakvog mi lika dovode frajer ne moze ljekarski iz 3 puta da prodje jos da je on dosao...Ma bjez,rok skroz zakazao ko god od 837473 uposlenika da je radio
Ja bi volio stvarno da izadje neko ispred kluba i kaze koje su nam ambicije pa da i mi prema tome prilagodimo ocekivanja.
Uprava kaze golmanu idemo na duplu krunu a ta ista uprava dovodi iz 2cgl...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 jul 2025, 02:30

NajvecaRadosti je napisao/la:
06 jul 2025, 01:48
Ja se naježim na sjecanje da je neko neki dan stavljao Sabanovica sa 4-5 pehara u isti koš sa Unusicem...
Hajde glavu gore sta da se radi.Vidio je sef koliko ko moze odnosno ne moze i nek ih ostavi u Sarajevu.U Sloveniji mora sve 3 utakmice krenuti najjaci sastav da nesto uigramo ljudi,ne igramo za 3 mjeseca nego 18 dana.

Ljudi do odlaska na glavni dio priprema nisu u stanju jednog kreativnog veznjaka dovesti a dvojica iz prvi 11 otisli.E svaka vam cast.Imali su Ivana Basica slobodnog nisu ga pogledali.Nekakvog mi lika dovode frajer ne moze ljekarski iz 3 puta da prodje jos da je on dosao...Ma bjez,rok skroz zakazao ko god od 837473 uposlenika da je radio
Ja bi volio stvarno da izadje neko ispred kluba i kaze koje su nam ambicije pa da i mi prema tome prilagodimo ocekivanja.
Legendo, mi Basicu ne bi mogli dati, ni pola onoga sto je dobio u Astani.Ni njemu povratak u BiH, nije bio ni na kraj pameti.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 06 jul 2025, 02:51

Zato sto poredis Halida iz 2019. I Halida iz 2025. Gdje je od povreda i ostalih faktora skupio nepunih 10 utakmica. Ocigledno nesto nije u redu. A imao Unusica ja njega nikakav upgrade nisi dobio. Kvalitetnog igraca ranga Gojkovica neces sigurno dobiti prije europskih tekmi i ta se tema vise ponavlja milioniti put. I nije mi samo jasno zasto se toliko potencira ovaj mladi crnogorac stoper kao da je doveden i da je naglaseno da ce momak biti udarna igla iduce sezone. A kojim cudom nikad se ne zna mozda se momak uspije nametnuti u prvih 11, mozda kroz neko vrijeme i pokida sa partijama...mali broj vas ce doci i napisati ovdje "jesmo pojeli g s komentarima oko njega". Ne gajim neki optimizam, po meni je Craiova svakako blagi favorit u odnosu na nas, ali i dosta se mraci nakon yebene pripremne utakmice kao da je smak svijeta. Kod nas nikad zlatne sredine, ocigledno. I da ti skratim muke, necemo biti prvaci pa eto smanji ocekivanja.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 06 jul 2025, 06:07

keli je napisao/la:
06 jul 2025, 02:51

Zato sto poredis Halida iz 2019. I Halida iz 2025. Gdje je od povreda i ostalih faktora skupio nepunih 10 utakmica. Ocigledno nesto nije u redu. A imao Unusica ja njega nikakav upgrade nisi dobio. Kvalitetnog igraca ranga Gojkovica neces sigurno dobiti prije europskih tekmi i ta se tema vise ponavlja milioniti put. I nije mi samo jasno zasto se toliko potencira ovaj mladi crnogorac stoper kao da je doveden i da je naglaseno da ce momak biti udarna igla iduce sezone. A kojim cudom nikad se ne zna mozda se momak uspije nametnuti u prvih 11, mozda kroz neko vrijeme i pokida sa partijama...mali broj vas ce doci i napisati ovdje "jesmo pojeli g s komentarima oko njega". Ne gajim neki optimizam, po meni je Craiova svakako blagi favorit u odnosu na nas, ali i dosta se mraci nakon yebene pripremne utakmice kao da je smak svijeta. Kod nas nikad zlatne sredine, ocigledno. I da ti skratim muke, necemo biti prvaci pa eto smanji ocekivanja.
Cuj 'blagi favorit' :mrgreen: Craiova je apsolutni favorit. Barem po sadasnjem stanju. Mnogo su skuplji,jaci i vjerovatno uigraniji. Stanje se moze promijeniti ako mi dovedemo 1-2-3 igraca ,kvalitetna pojacanja ,koja bi odmah uskakala u prvi tim. Nivoa onog Palestinca kojeg je Craiova dovela prije neki dan. A drugo je ako uigramo tim u ovih 15-20 dana a to je tesko vjerovati. Prvo Zekic sam nije sklon tome,voli beskonacno rotiranje,drugo slijepo slusa gazdu i forsira i drzi mlade igrace u igri ,u izlogu,da bi se imalo robe za prodaju. Trece ,nas daleko najbolji igrac Guli,jos se nije prikljucio timu i pitanje hoce li otici u Sloveniju. Znaci ,zvijezda ekipe,doslovno jos ne zna kako mu se suigraci zovu a tako se ne moze ocekivati dobra igra. Fudbal nije PS ,to su zivi ljudi,uigranost,povezanost,rutina su od ogromne vaznosti.

No,u svakom slucaju,pratimo. A fudbal ce se igrati i poslije Craiove :mrgreen:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 jul 2025, 06:07

PeppermintSA je napisao/la:
05 jul 2025, 20:29
Ma ovakvo vrtenje 28 igrače je prosto nedopustivo. To ne radi ni City u pripremnim. Nađi prvih 11 i kreni ih uigravati. Forsiranje juniora takođe ne vodi nikud jer kad ih sve sastaviš nemaš jednog ozbiljnog igrača. Dakle, konsolidovati redove, košarkaškim žargonom rečeno, skratiti rotaciju i nadati se naboljem. Nekakva velika očekivanja ne trebamo imati jer ovo nije ekipa za velike stvari. Previše je tu polovnjaka, jeftino ili besplatno dovedenih mačaka u vreći, kvazitalenata itd.
Posto ima dosta slicni komentara izabrao sam ovaj, a kroz ovaj odgovor koji cu dat nadam se da ce bit vecoj vecini jasne neke stvari.

Prvo da podvucemo kod 0-0 turkes prazan go pogadja stativu, njihov prvi go penal koji je smjesan. Priije njihovog gola renan glavom i kod 3-0 onaj nas junior na 100% sansi. Pored penala koji nije postojao drugi i treci go imdividualna greska igraca koji je rezerva, pored toga oni su imali jos hednu sansu jer je junior pogrijesio a nas golman odbranio..

Ako cemo sad bas gledati utakmicu striktno po rezultatu mi smo imali mnogo bolje sanse i to u momentumu kod 0-0 kod 1-0..

Takodje nemozes ti sad izabrat 15 igraca i reci viste ti na koje ja racunam baj ozbiljnije vicete dobit moju paznju (ZEKICEVU) a ove ostale nek trenita pomocnik..TO TAKO NE MOZE U FUDBALU.

Takodje veoma lijepa ispravna i korekna odluka je to da su se djeca povela da treniraju (prodju pripreme)sa SENIORIMA, i da za taj njihov rad trud budu nagradjeni u prijateljskoj utakmici da pokazu sta mogu sta nemogu i da onda zelic ti igraci njihovi treneri iz akademije i razmjene info i da donesu neku detaljnu analizu kako i sta sa dhecom sta treba popravit i kako

Najvaznija stvar pripremnih utakmica jeste da se igraci fizicki psihicki i kondiciona dobro spreme, da se niko ne ozbiljan posebno (teze). Uz to da se odigra sto vise pripremni utakmica i da kroz te utakmice dobijes dobre treninge, Date za igrace..

Tempo trening utakmice i prave je trening je nebo i zemlja

Herson

Post Postao/la Herson » 06 jul 2025, 07:11

napoleon72 je napisao/la:
06 jul 2025, 00:26
Herson je napisao/la:

Sta ce ovdje moderator pomoc? Nema navijaca drugih klubova, nema psovanja i licnih prepucavanja... jbg, ljudi imaju pravo izrazit nezadovoljstvo kad te pregazi hrvatski drugoligas. Kao da smo protiv Njukasla igrali a ne Vukovara.
E čuj pišeš da je Sarajevo kriminalna hobotnica, da su transferi akademaca prevara, svakodnevno pljuješ i omalovažavaš sve što ima veze sa Sarajevom i što su u bilo kojem kontekstu poveže sa klubom, i na kraju to ljudi nazovu iznošenjem mišljenja. Prvi sam ovdje u prošloj sezoni kritikovao Zekića, ali nikad to nije bilo iz čista mira s ciljem trovanja teme i kreiranja nekog lažnog narativa. Ne trebaš biti neki genije da razlučiš klasično botovanje od obične kritike i iznošenja mišljena. Ko zna koliko navijača prati ovaj forum, novinara, navijača drugih klubova itd, i ti kao navijač Sarajeva napišeš da je Sarajevo kriminalna hobotnica...

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 06 jul 2025, 08:21

To što stavljaš konjske naočnjake i klimaš glavurdom ne čini te većim navijačem.
Kad tad će pući i izaći sve na vidjelo.
Ko se okruži likovima koji su u i oko kluba ne može dugo trajati,a onda ćemo da vidimo komentare vas pravih navijača.

edgarallanpoe04
Kontakt:

Post Postao/la edgarallanpoe04 » 06 jul 2025, 08:49

Ja sam za to da mi uguramo u upravni odbor SamoDaKazem, Lucas, Antikloc ako fakat hoćemo da budemo najjači u regionu.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 jul 2025, 08:54

napoleon72 je napisao/la:
06 jul 2025, 00:26
Herson je napisao/la:

E cuj. A ljepote male dosle da daju konstruktivnu kritiku jel? Hahah pa zar i ti sine napoleon.?
Jel vidis ti sta ovi idioti pisu, inace?ne samo za ovu PRIPREMNU utakmicu. Zamisli izgubili PRIPREMNU utakmicu, sa ko zna kojim sastavom. Naravno i ja se slazem da je to ocajno bilo ko god da je igrao ali zamisli isti nikovi se jave samo kad se izgubi ili je po srijedi neki blam da se blati klub. Nisi to skontao do sada.? A lazes..

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 06 jul 2025, 09:16

Suzdržati se od konačnih sudova nakon dvije utakmice (revijalne!). Sramota je jedino u nonšalantnom pristupu u igri. Glupo je za utakmicu ovakvog tip reći “šta bi bilo da je Turkeš pogodio umjesto okvira gola”, ali realno ko da se nisu ljudi sastavili sa loptom u životu. Par dobrih blijeskova i to je to. Naše kardinalne greške u odbrani presudile.

Vidjet ćemo sada u Sloveniji “bez eksperimentisanja” kako će izgledat i nakon Zorye ćemo vidjeti kako stojimo. Do tad se nadam još pojačanje u veznom redu i nazad, pa da se pobijemo.
“Teško je biti ikad sretan na klupi Sarajeva. Kad pobijediš, ne osjetiš preveliko olakšanje nego iščekuješ sljedeće dvoboje.” ZZ

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, keli, ubipara i 18 gostiju.