FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
47
28%

Ukupno glasova: 167

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 jul 2025, 11:45

feniksptica je napisao/la:
06 jul 2025, 11:44
Samo jedna stvar je bitna

YEEBO VAS PRIJATELJSKE UTAKMICE, to se i ne gleda.
Nek ih ne igraju onda?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 jul 2025, 11:54

Kyle88 je napisao/la:
06 jul 2025, 10:51
NajvecaRadosti je napisao/la:
06 jul 2025, 10:39
Lucas je napisao/la:
06 jul 2025, 02:30

Legendo, mi Basicu ne bi mogli dati, ni pola onoga sto je dobio u Astani.Ni njemu povratak u BiH, nije bio ni na kraj pameti.
Al u mom qurcu.Majstore nije to Astana od prije 10ak godina.Ljudi imaju jeftniji tim od nas 2-3 miliona,nisu ni prvaci u Kazahstanu.Sta mislis koliko on ima tamo?Pa nema 30k eura da mu yebes mater.Nije otisao u Grcku da kazes povratak u BiH ni na kraj pameti,isti qurac igrao BiH ligu ili Kazahstan.On bi volio da je blize kuci.

@keli On je bolji od njega sa jednom nogom i u 2019 i u 2025 i u 2030.Djaba kad neko ne zna i tacka.
Evo sacekat cu,mozda los dan(prilicno sam siguran da nije to) ali ne stvoriti sanse 120 minuta protiv hrvatskog donedavnog drugoligasa i popusit 3 razlike je sramota.Yebe mi se za rezultat da smo imali igre ali veze nismo imali.I ne mozes stvoriti jer nisu jednog veznjaka doveli.

Igraj bordo bijeli!
TM nije uopce mjerilo koliko neka ekipa trosi na plate jer npr Dzeko vrijedi 2-3 mil € a ima toliko godisnje u Fiorentini, tako i ovaj Tomasov 37 god 9 sezona i Astani, eto on nas voli Kazahstan i -250 C od Septembra. Basic ima i preko 30k eura mjesecno tamo.
Mozda cak i 50k
Crepulja je u Rumuniji imao preko 600k eura godisnje.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 06 jul 2025, 11:55

Ako nisi u pravu onda si u krivu.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 06 jul 2025, 11:59

pjankesarajevo je napisao/la:
06 jul 2025, 11:55

Ako nisi u pravu onda si u krivu.
Lopta je okrugla, svašta se može desit.
“Teško je biti ikad sretan na klupi Sarajeva. Kad pobijediš, ne osjetiš preveliko olakšanje nego iščekuješ sljedeće dvoboje.” ZZ

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 jul 2025, 13:07

06 jul 2025, 10:39
Lucas je napisao/la:
06 jul 2025, 02:30
06 jul 2025, 01:48
Ja se naježim na sjecanje da je neko neki dan stavljao Sabanovica sa 4-5 pehara u isti koš sa Unusicem...
Hajde glavu gore sta da se radi.Vidio je sef koliko ko moze odnosno ne moze i nek ih ostavi u Sarajevu.U Sloveniji mora sve 3 utakmice krenuti najjaci sastav da nesto uigramo ljudi,ne igramo za 3 mjeseca nego 18 dana.

Ljudi do odlaska na glavni dio priprema nisu u stanju jednog kreativnog veznjaka dovesti a dvojica iz prvi 11 otisli.E svaka vam cast.Imali su Ivana Basica slobodnog nisu ga pogledali.Nekakvog mi lika dovode frajer ne moze ljekarski iz 3 puta da prodje jos da je on dosao...Ma bjez,rok skroz zakazao ko god od 837473 uposlenika da je radio
Ja bi volio stvarno da izadje neko ispred kluba i kaze koje su nam ambicije pa da i mi prema tome prilagodimo ocekivanja.
Uprava kaze golmanu idemo na duplu krunu a ta ista uprava dovodi iz 2cgl...
Legendo, mi Basicu ne bi mogli dati, ni pola onoga sto je dobio u Astani.Ni njemu povratak u BiH, nije bio ni na kraj pameti.
Al u mom qurcu.Majstore nije to Astana od prije 10ak godina.Ljudi imaju jeftniji tim od nas 2-3 miliona,nisu ni prvaci u Kazahstanu.Sta mislis koliko on ima tamo?Pa nema 30k eura da mu yebes mater.Nije otisao u Grcku da kazes povratak u BiH ni na kraj pameti,isti qurac igrao BiH ligu ili Kazahstan.On bi volio da je blize kuci.
Već sam na par tema pisao povodom Bašića, ali evo da ponovim.
Nije bio dostižan i na tome je stala priča.
Raspitali su se određeni ljudi iz kluba povodom njega, čuli su ja mislim kakve je imao uslove u Rusiji, a tražio bi novom timu više od toga.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 jul 2025, 13:13

jurisicduska je napisao/la:
06 jul 2025, 00:43
Je l’ to prodajemo Mujkica pa pisete ove nebulozne stvari za njeg da kao to ublazimo ? Iskreno vas pitam ko brat ? Jesmo dosli dotle da gradimo podlogu za buduca desavanja ? Na to ide i pitanje imate li obraza ?
Ovo zadnje pitanje postavljas bas ti koji si fulio sve sto si najavio uvjeravajuci ljude da je sve idealno i da niko drugi nema pojma osim tebe...
Kad si fulio i za "sigurne povratke Rahmana i Cimirota" okrenuo si plocu da nista ne valja i da niko na forumu ne valja !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Herson

Post Postao/la Herson » 06 jul 2025, 13:21

Despotović, Meijers... poduža je lista.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 06 jul 2025, 13:24

NazorUso je napisao/la:
06 jul 2025, 13:13
jurisicduska je napisao/la:
06 jul 2025, 00:43
Je l’ to prodajemo Mujkica pa pisete ove nebulozne stvari za njeg da kao to ublazimo ? Iskreno vas pitam ko brat ? Jesmo dosli dotle da gradimo podlogu za buduca desavanja ? Na to ide i pitanje imate li obraza ?
Ovo zadnje pitanje postavljas bas ti koji si fulio sve sto si najavio uvjeravajuci ljude da je sve idealno i da niko drugi nema pojma osim tebe...
Kad si fulio i za "sigurne povratke Rahmana i Cimirota" okrenuo si plocu da nista ne valja i da niko na forumu ne valja !
Fino se igrajte
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 jul 2025, 13:38

Ne znam sta ocekujete sa ovakvom ekipom i ovim "pojacanjima." Mnogi su pisali da nam je tanak roster i da smo lose odradili prelazni rok.

Imamo 40 igraca, od tih jedno 7-8 da kazes da valja.

Cuj pojacanje ti frajer iz druge Rumunske lige kojeg vodi Nedo Turkovic.

Mamas isti onaj cupavi sto je igrao kod kona. Samo udara, promasio sport. Kasnije ce biti plac sudije nas ne vole, a frajer UFC borac.

Butic hrvac, nije napadac.

Turkes po svemu bi trebao biti zivotinja od spica, on smijesan.

Jednostavno ekipa puna prosjecnijh premijerligaskih igraca i igraca za drugi HNL koje bi ovdje ismijavali da igraju u Velezu, Posusju, Zelji, Slogi.

Guliashvili nam je pola ekipe i hvala Bogu dragom da se nije prodao. Slabiji smo bukvalno 50% bez njega.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 jul 2025, 13:43

Pa i bez Gulasha si razbio Borac u BL, pobjedio si kone, kup osvojio..
Znači - pretjeruje se.
Jako loše jučer, ali evo Turda ne znam da je išta pogrešno uradio jučer, a drvlje i kamenje po njemu.
Mamas sasvim solidan, a ovdje ga se naziva UFC borcem.
Da ne idem dalje, bilo je jučer jako loših detalja, ali isto tako ljudi drame kao da smo ispali iz konferencijske lige od strane Vukovara.
I ne, nisam zadovoljan da gubimo 3:0 od Vukovara, prije nego me zaspete takvim i sličnim nebulozama.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 jul 2025, 13:50

Mozemo polemisati i slagati se ili ne oko nekog pojedinacnog igraca, sustina price je da imamo slabiju ekipu nego prosle sezone. To sad stvarno nije neko subjektivno misljenje, realno je slabija. Valjda se treba pojacati i nadograditi ako hoces da napredujes, cemu ovo sve ako ces biti gori nego prosle godine.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 jul 2025, 13:51

Hordas1990 je napisao/la:
06 jul 2025, 13:38
Ne znam sta ocekujete sa ovakvom ekipom i ovim "pojacanjima." Mnogi su pisali da nam je tanak roster i da smo lose odradili prelazni rok.

Mamas isti onaj cupavi sto je igrao kod kona. Samo udara, promasio sport. Kasnije ce biti plac sudije nas ne vole, a frajer UFC borac.

Jednostavno ekipa puna prosjecnijh premijerligaskih igraca i igraca za drugi HNL koje bi ovdje ismijavali da igraju u Velezu, Posusju, Zelji, Slogi.

Guliashvili nam je pola ekipe i hvala Bogu dragom da se nije prodao. Slabiji smo bukvalno 50% bez njega.
Kad vec lupetas,ne vodi ga Nedo Turkovic vec je igrao sa njim u Rumuniji.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 06 jul 2025, 13:52

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 jul 2025, 13:43
Pa i bez Gulasha si razbio Borac u BL, pobjedio si kone, kup osvojio..
Znači - pretjeruje se.
Jako loše jučer, ali evo Turda ne znam da je išta pogrešno uradio jučer, a drvlje i kamenje po njemu.
Mamas sasvim solidan, a ovdje ga se naziva UFC borcem.
Da ne idem dalje, bilo je jučer jako loših detalja, ali isto tako ljudi drame kao da smo ispali iz konferencijske lige od strane Vukovara.
I ne, nisam zadovoljan da gubimo 3:0 od Vukovara, prije nego me zaspete takvim i sličnim nebulozama.
Jucer sam bas pisao
Mamas na svakoj lopti bio
Turda druga utakmica bez greske (sto ti kazes ne znam kakvu je pogresku napravio ? )

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 jul 2025, 13:54

mosarajvosa83 je napisao/la:
06 jul 2025, 13:51

Ne znam kako te nije stid da nekome govoris da lupeta a nisi u stanju Google da koristis. Molim te odvoji 30 sekundi vremena i nadji na TM koja ga agencija zastupa.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 06 jul 2025, 13:58

Nego ko ga vodi? 2025 godina nađi na internetu agenciju pa vidi. Jedini ti botujes mjesecima na forumu.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 06 jul 2025, 13:59

06 jul 2025, 13:54

Ne znam kako te nije stid da nekome govoris da lupeta a nisi u stanju Google da koristis. Molim te odvoji 30 sekundi vremena i nadji na TM koja ga agencija zastupa.
Po cemu je momak los ?
Sta ie u ove dvije utakmice uradio pogresno .
Po meni bolje odigrao bolje od Jovica i Mujkica (los jucer skroz)

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 06 jul 2025, 13:59

Realno jucer je ono sramota izgubiti jeste prijateljska ali sramota sto jes jes ...

Sto se tice Turkesa jucer momak je spic jucer ostavljen gore na vjetrometini sam vezni red i krila spusteni na centar umjesto da gore pomognu momku gore , poslje se on mora vracat na centar i pomagat .. imao je i jednu fino loptu u prostor samo sto Nurkovic ne moze u bilo kakav duel uci pa ispada da je i to zajebo .

Turda ovo sto je odigro korektno bez grešaka

Mamas momak je igricina bori se ko lav samo kolko ce tako moci u nasoj ligi sa Gigxom i Cazinskim ljepotanom to je drugo

Mlinaric on je ko nesto pokusavo al tanko

Da se ogradim niti branim Aldina niti imam neke miljenike u ekipi govorim nekako svoje vidjenje situacije .
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 jul 2025, 14:04

Vukovar nas nadigro imao 7-8 100% sansi mi igrali u naj jacem timu temperetura bila 18 celzijusa.

Nekazem da ce unas igra bit ko u barselone, ali ljudi razumite da je zakazano 6 prijateljski utakmica unaprijed, nismo mi to zakazali onako, ljudi su htjeli to uradili da bi dobili neke povratne informacije da se kriz pripremni proces ubaci nekih 10-12 sati utakmica a da pri tome svemu nedaju puno informacija ni ekipama iz pl bh a posebno RUMUNIMA.

Juce se igralo 2x po 60 minuta, dala se sansa bar 7 morici igraca koji nece imat ni 1 minutu u sezoni.. prvi dio priprema je najtezi posebno na 32+ c vukovar jeste drugoligas al oni nemaju eurotakmicenje i mogu igrat da naj jacim sastavom sa manjim rotacijama, i drugo ja neznam kad su oni poceli pripreme i u kojoj su fazi..

I na kraju i GULIJASHVILI i bubanja su nasi igraci, a to su najbolji igraci lige, plus Djordjevic koji mozda i bude spreman za revans protiv romuna bar 20 minuta..

Podsjeticu vas na par igraca

Sjecatel se kad je onaj vehabija iz oktobe zamahno JOVICA i zabio go, svi smo Jovica nazvaki melunovic odnosno govorili smo izbacili batu i serbecica a doveli izraubivanog srbskog cigana, pa sta sad bi sad svi Jovica pisu u prvih 11. Psovalo se sto smo vratili Mujkica jer mu je babo tuko trenera ganjogs pistoljem, i sta sad Mujkic dobar. I STO JE NAJVAZNIJE primali smo golove iz svakog prekida a SAD TO NIJE SLUCAJ..

Posao SD nije samo da dovede trenera koji ce uigravat ekipu vec da dovede trenera koji ce znat uigrat ekipu koji ce prekvalifikovat igraca iz jedne u drugu poziciju da ce znat od igraca izvuc sve i NA KRAJU da ce kod nekih igraca odkrit nesto sto ni oni neznaju i da kroz dobar trening mentalni suport ispravan rad doc dog..

Nas Sd proske godine uradio fenomenalan posao. Nezaboravite da smo mi ostali bez najbolja dva igraca koje je on doveo GOJKOVIC DJORDJEVIC, pri tom povreda Djordjevica je trebala da bude maksimalno mjesec a ona je evo vec 12 mjeseci, sto je sigurno poremetilo i ekipu i ss. Onda na to nesto normalnija povreda (znas na cemu si) GOJKOVIC i to odma na pocetku, kao i GULIJASHli..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 jul 2025, 14:10

Lakše malo sa tim optužbama tipa ti botuješ, onaj botuje, ovaj botuje..
Lupate u prazno, i bilo ko da ima suprotan stav od vas, prelazite na taj način pisanja.
Evo naprimjer, neko iznad mene je napisao da smo uradili užasan prelazan rok. Ja se s time ne bi složio jer smo mi i dalje aktivni na tržištu, i u narednim danima će sigurno biti novosti.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 06 jul 2025, 14:16

slika

Evo da vidimo sta nas dalje ocekuje
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, perodeformero, pjankesarajevo i 51 gost.