FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Meni je ovo stura informqcija za neku dublju analizu. Npr. Sta je plan, od kojeg ranga krenuti, da li uzimamo licencu od nekoga kako se pominjalo sa Drinom Visegrad...
Sve u svemu dobar nacin da se dovede veliki broj mladih igraca i razvija kroz B tim.
S druge strane, u Radniku ce biti na dvojnoj igraci koji su "blizu" tima kao sto je bio Jatta. Sada ocekujem Hamzica, Vrbana, Pejovica...
Sve u svemu dobar nacin da se dovede veliki broj mladih igraca i razvija kroz B tim.
S druge strane, u Radniku ce biti na dvojnoj igraci koji su "blizu" tima kao sto je bio Jatta. Sada ocekujem Hamzica, Vrbana, Pejovica...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Goraždanska Drina je bila u planu. E sad šta su tu dogovorili, ne znam.NazorUso je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:29Meni je ovo stura informqcija za neku dublju analizu. Npr. Sta je plan, od kojeg ranga krenuti, da li uzimamo licencu od nekoga kako se pominjalo sa Drinom Visegrad...
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Ovaj trener Eldin Čengić je sin od onog menadžera Nermina Čengića. Iskreno, ne znam koliko je on kompetentan za ovaj projekat, do sada je bio samo pomocni trener u par klubova (Mladost kod Kaknja, Sloboda), trebao je neko iskusan, ko zna sa igracima koji prelaze iz jednog na drugi nivo. Nadam se samo, da nije neko uhljebljenje u pitanju.
-
- Kontakt:
Ako je stvarno sin od onog menadzera, to ne valja. Sukob interesa klasicni.
Umotati ga u cvaju i neka ga vode.Srbijanski superligaš Spartak iz Subotice želi u svoje redove dovesti Eldara Mehmedovića, objavio je Faktor.
Mehmedović nije u planovima stručnog štaba FK Sarajevo te je ostao raditi po posebnom planu u Sarajevu. Sigurno je i sam svjestan da mu treba klub gdje će moći da se nametne i pokaže svoje kvalitete.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Pendulum je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:01Umotati ga u cvaju i neka ga vode.Srbijanski superligaš Spartak iz Subotice želi u svoje redove dovesti Eldara Mehmedovića, objavio je Faktor.
Mehmedović nije u planovima stručnog štaba FK Sarajevo te je ostao raditi po posebnom planu u Sarajevu. Sigurno je i sam svjestan da mu treba klub gdje će moći da se nametne i pokaže svoje kvalitete.

"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Ovo ko je zavrsio svaka mu cast, jos ako sta kapne paraPendulum je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:01Umotati ga u cvaju i neka ga vode.Srbijanski superligaš Spartak iz Subotice želi u svoje redove dovesti Eldara Mehmedovića, objavio je Faktor.

Za desetak godina imat ćemo Sarajevo i Sarajevo B u istom rangu takmičenja. 

-
- Kontakt:
Znam da je neka. Nadam se da jesu...MaroonBjelave je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:50Goraždanska Drina je bila u planu. E sad šta su tu dogovorili, ne znam.NazorUso je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:29Meni je ovo stura informqcija za neku dublju analizu. Npr. Sta je plan, od kojeg ranga krenuti, da li uzimamo licencu od nekoga kako se pominjalo sa Drinom Visegrad...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Odlican potez sto se tice formiranja B ekipe iz vise razloga. Tu mozes slati trenere tipa Ahmetovica da to vode ekipu i da igraju istu formaciju kao prvi tip. Tu guras mlade igrace da osjete seniorskog fudbala i da vidis ko koliko moze, pogotovo je to dobro za daljni njihov razvoj. E sad odakle krecemo ja mislim da cemo igrati kantonalnu ligu sad koliko je to dobro za mlade igrace pojma nemam ali jeste sigurno
Mislim da bi ti to najbolje objasnio Pantelija, ali jbga, stalno neke svadje po temi pa rijetko pise...OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:11Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.
Ali da bi te uveo u materiju, bi sigurno najbolje...
-
- Kontakt:
Vanja8 je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:50Mislim da bi ti to najbolje objasnio Pantelija, ali jbga, stalno neke svadje po temi pa rijetko pise...OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:11Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.

Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Ne znam nista nisam siguran, samo da preserem onako, a nek mi neko objasni jer ja ne znam guglatVanja8 je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:50Mislim da bi ti to najbolje objasnio Pantelija, ali jbga, stalno neke svadje po temi pa rijetko pise...OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:11Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.
Ne zahebavam se Pjanke, ovo zaista mislim ozbiljno...pjankesarajevo je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:53Vanja8 je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:50Mislim da bi ti to najbolje objasnio Pantelija, ali jbga, stalno neke svadje po temi pa rijetko pise...OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:11Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.
Ali da bi te uveo u materiju, bi sigurno najbolje...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da se ta opcija u nekom smislu razmatrala dok je cak i on bio u klubu, ali je zbog napustanja Nama, to sve otislo u ladice...
-
- Kontakt:
Pisalo se vec o ovoj ideji i realizaciji ali kuca se od temelja pravi i pametnom bi i to trebalo biti dosta.
Mi se u nekim fazama ponasamo kao da smo presisali ovu ligu odavno pa sad uvodimo novitete, a u biti nismo.
Tako da i b tim mi je super al uz pretposravku da A tim pravi rezultate. Bit poligon za prodaju i plasman u Poljsku Tursku Grcku ili slicno me ne zadovoljava jbga ali sa srecom sa projektom.
Mi se u nekim fazama ponasamo kao da smo presisali ovu ligu odavno pa sad uvodimo novitete, a u biti nismo.
Tako da i b tim mi je super al uz pretposravku da A tim pravi rezultate. Bit poligon za prodaju i plasman u Poljsku Tursku Grcku ili slicno me ne zadovoljava jbga ali sa srecom sa projektom.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:11Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.
I nije toliko skupo a puno ce vratiti.
Mozes imati max 10 igraca na dvojnoj reg.
Mozes imati max 6 igraca posudjenih.
B ekipa, mozes igrati isti sistem kao i A ekipa, nekom perspektivnom treneru dati da trenira.
Cak da doguraju do druge lige federacije i to je uredno jer dosta ima dobrih ekipa i igraca, samim tim mladi moraju osjetiti seniorski fudbal.
Dosta juniora gubimo u izlaznim godistima, no ja sam misljenja da se stepenica jos mora spustit dolje. Primjera radi kad uzmes prosle god LP za juniore protiv Rukh Lviva cetiri igraca smo otpisali ili su otisli u potrazi za minutama trenutno je jedan u drugoj ligi, 2x u federalnoj i jedan u BHPL. Fazon je da dizes im lvl ako odskace kao kadet daj ga u juniore ili ako je ekstra talent daj ga u B ekipu odmah pa ce on umjesto juniorskog staza sa 18-19 imati 60 utk za seniore sto je fantazija.
Svi veci klubovi rade na ovaj princip. Kad si npr u drugoj ligi mozes imati igrace na amaterskim ugovorima itd itd cak i u prvoj ligi mozes.
Trenutno vrlo lako sa 150-200k KM mozes igrati jaku ulogu u drugoj ligi a 500-700k KM u prvoj ligi je dovoljno za sredinu tabele. ( sve to jedan prodan igrac nadomjesti, tipa neces Buljubasica prodat za 1.2 mil nego za neku vecu svotu novca.)
Krajnji cilj bi bio da nakon nekog vremena u prvih 11 imas 6-7 igraca iz akademije i sl
-
- Kontakt:
Zašto ekipe koriste B timove?Kyle88 je napisao/la: ↑06 jul 2025, 19:23OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:11Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.
I nije toliko skupo a puno ce vratiti.
Mozes imati max 10 igraca na dvojnoj reg.
Mozes imati max 6 igraca posudjenih.
B ekipa, mozes igrati isti sistem kao i A ekipa, nekom perspektivnom treneru dati da trenira.
Cak da doguraju do druge lige federacije i to je uredno jer dosta ima dobrih ekipa i igraca, samim tim mladi moraju osjetiti seniorski fudbal.
Dosta juniora gubimo u izlaznim godistima, no ja sam misljenja da se stepenica jos mora spustit dolje. Primjera radi kad uzmes prosle god LP za juniore protiv Rukh Lviva cetiri igraca smo otpisali ili su otisli u potrazi za minutama trenutno je jedan u drugoj ligi, 2x u federalnoj i jedan u BHPL. Fazon je da dizes im lvl ako odskace kao kadet daj ga u juniore ili ako je ekstra talent daj ga u B ekipu odmah pa ce on umjesto juniorskog staza sa 18-19 imati 60 utk za seniore sto je fantazija.
Svi veci klubovi rade na ovaj princip. Kad si npr u drugoj ligi mozes imati igrace na amaterskim ugovorima itd itd cak i u prvoj ligi mozes.
Trenutno vrlo lako sa 150-200k KM mozes igrati jaku ulogu u drugoj ligi a 500-700k KM u prvoj ligi je dovoljno za sredinu tabele. ( sve to jedan prodan igrac nadomjesti, tipa neces Buljubasica prodat za 1.2 mil nego za neku vecu svotu novca.)
Krajnji cilj bi bio da nakon nekog vremena u prvih 11 imas 6-7 igraca iz akademije i sl
⸻
Zašto će FK Sarajevo sada imati B tim?
FK Sarajevo uvodi B tim kako bi:
⸻
Koji je razlog sada?