Trebao si nam još reci koliko puta do sad sam tebe profesionalno odradio i koji od ovih si ti? Nacionalista, trol, idiot koji psuju sestre, majke, mrtve i šta sve ne ili neki drugi?Quartararo je napisao/la: ↑07 jul 2025, 21:22Problem su i nacionalisti, ali i trollovi, idioti koji psuju sestre, majke, mrtve i šta sve ne, ali njih admin kulturno ostavlja na forumu. Kriterij nije za sve isti. Da forum išta valja to bi se riješilo, ali admin očito nema namjeru da to profesionalno odradi nažalost.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
-
- Kontakt:
Nesto najogavnije i najjadnije je psovanje i vrijedjanje forumasa na bilo kojem osnovu. Jezim se kad citam kako forumasi psuju jedni drugima i vrijedjaju jedni druge. Ja sam iz Cazina i na temi malonogmetna liga napisem misljenje o jednom clanu uprave kluba i iznesem svoje misljenje o samoj vezi doticne osobe i sporta,jer poznajem sve to. Da bi mi neki forumas odgovorio na post (omanovski ili tako nekako), pretpostavljam iz Cazina isto, indirektno kako se samo mogu napusiti tim osobama. Sad da mi se dalo ici dalje u te djetinjaste rasprave, nije,pa sam odustao. Ali majstore moj kad si spreman nekoga vrijedjati daj onda privatno napisi ko si,sta si,posto smo iz istog grada ,pa da ti se uzivo obratim da vidim ko ce kome pusiti. Nisam ja nikakav frajer,ali ja ako kad koga napusim il **** mater onda moram imati muda pa reci taj i taj sam.
- VensanKasel
- Kontakt:
Prije 15+ godina najpoznatiji DJ-evi svijeta su uredno nastupali u Sarajevu , Tiesto , Carl Cox , Chris Liebing , Geta mrtvi ...Otelo je napisao/la: ↑08 jul 2025, 08:31Nisi zanimljiv kad ti moraš ići tako daleko do Brucea i humanitarnog U2 koncerta da spomeneš top ime. Ok Sting, Kingsi, ali to nije taj nivo. Možda su 2Cellosi zapravo najveće ime što je došlo, jer su bili oko vrhunca tad.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑08 jul 2025, 00:23Upravu si za Bruce-a, tada nije bio clan, no ne umanjuje njegovu velicinu.Virtu4l je napisao/la: ↑07 jul 2025, 22:09
Nije Iron Maiden već samo Bruce Dickinson u saradnji sa UN. Čak mislim da tada nije bio član Iron Maiden.
U2 je isto tako više bio humanitarnog karaktera i vođen Bonovom emocijom prema Sarajevu. Taj dan su trebali svirati u Baselu i zaraditi 4 miliona dolara, a oni su svirali u Sarajevu i otišli u minus pola miliona.
Sarajevo kao prvo nema adekvatan koncertni prostor, a kao drugo nema kvalitetnog organizatora.
Možda bi veliki svjetski bendovi uspjeli napuniti Koševo s tim da bi morali spustiti cijene ulaznica, što im sigurno nije u interesu. Evo recimo za koncert već pomenutih Maidena u Areni u Zagrebu, cijene ulaznica su bile između 40-80 eura, pa vidi možemo li mi sa tim cijenama napuniti dvoranu koja prima 23 hiljade ljudi.
Sting je bio 80KM ulaz za parter i bila je puna Zetra. Tako da nemojmo pricati da nema publike i da su karte skupe. One jesu skupe realno gledajuci ali ocigledno nas je bilo i spremnih to platiti. Realno je da fali vise takvog sadrzaja, bar meni, ali nije da nismo bili zanimljivi velikim zvijezdama. Na kraju krajeva prica i jest pocela iz toga da im nismo zanimljivi, a kao sto i sam kazes Bono je odbio zaradu da bi dosao ovdje.
Nemaš adekvatne dvorane za takve koncerte, nemaš ni stadiona, nisi ni dobro povezan sa Evropom da ti mogu doći turisti u petak ujutro, zajebavati se do koncerta i otići nazad u nedjelju ujutro. Daleko si i od domaćih i susjednih država i nemaš autocestu. Pa meni isto treba autom do Beča koliko do Sarajeva, a razlika oko 140 kilometara.
Na kraju dana, kad svi objavljuju turneje po Evropi i tebe nema gotovo nikad na tom spisku, onda nisi zanimljiv.
i U2 je dva dana u Zagrebu imao koncert, Maideni su svirali u Splitu. I taj Sting je u Zagrebu svirao osam puta.
Mislim da je 2009 godina bila obična karta za Tiesta bila 60 KM , puno Skenderija bila .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Joj sjecam se kad je Cox dolazio da je hajp teski bio.
A Guetta je teski fail bio, bolje da su usb ukljucili i pustili koji snimak
A Guetta je teski fail bio, bolje da su usb ukljucili i pustili koji snimak

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Jes' lijepo osvjezilo.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma bio sam , u Zetri bilo . Na lošijem nastupu nisam bio , još kad sam ulazio me sklonili u sobu za pretres i golog me skinuli

- Slatinash_7
- Kontakt:
Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 10:59Ma bio sam , u Zetri bilo . Na lošijem nastupu nisam bio , još kad sam ulazio me sklonili u sobu za pretres i golog me skinuli, a možda je i Liebing bio jer je i on jedan nastup imao u Zetri ...
Meni je krivo samo što ljudi ne vide koliko to para generiše jednom gradu i svakom pojedincu u njemu..Pa sad za Ramštajn po 10 puta skakale cijene stanova u BGu i opet puno, ogromna je to cifra priliva novca..U Tuzli kod nas žao što na Panonsko ne mogu da naprave neki fini ljetni festival, bilo kakve muzike..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Prije svega ne mogu jer se kulturom i mqnifestacijama bave ljudi koji slušaju sevdah ili starogradske,narodnu i vrstu muzike specificnu samo za nase podneblje i to je maximum do kojeg idu.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:12Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 10:59Ma bio sam , u Zetri bilo . Na lošijem nastupu nisam bio , još kad sam ulazio me sklonili u sobu za pretres i golog me skinuli, a možda je i Liebing bio jer je i on jedan nastup imao u Zetri ...
Meni je krivo samo što ljudi ne vide koliko to para generiše jednom gradu i svakom pojedincu u njemu..Pa sad za Ramštajn po 10 puta skakale cijene stanova u BGu i opet puno, ogromna je to cifra priliva novca..U Tuzli kod nas žao što na Panonsko ne mogu da naprave neki fini ljetni festival, bilo kakve muzike..
Njihovo mišljenje je otprilike to da se glazbom bave lokalni klubovi i privatnici jer grad samim tim ne mora pravdat troškove ako to ne uspije.
Nemamo autoceste ni logistiku za te stvari.
Prvi sam htio ici na nekoliko koncerata ali kako kad mi do Sarajeva ili Mostara treba više nego do Beograda i Zagreba a tu negdje sa Budimpeštom
Kako će ljudi vidjeti korist od skakanja cijena stanova, kad niko od tih sto izdaju stanove ne prijavljuje goste i ne plaća porez.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:12Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 10:59Ma bio sam , u Zetri bilo . Na lošijem nastupu nisam bio , još kad sam ulazio me sklonili u sobu za pretres i golog me skinuli, a možda je i Liebing bio jer je i on jedan nastup imao u Zetri ...
Da bi neki grad investirao u takve stvari, prvo mora da ima organizovan povrat investicije. A svi oni koji bi htjeli da im grad pravi turističku ponudi da oni izdaju stanove bo prvo trebali shvatiti da moraju platiti porez.
Do tad, ne vidim poentu da se troše novci poreskih obveznika kako bi neko mogao privatno klepati lovu.
- VensanKasel
- Kontakt:
Mislim da nisi u pravu , kada je Dino pravio koncerte ljudi nema odakle nisu dolazili , tada sam konobarisao Slovenaca tona bilo sjećam se ...Rosicky je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:33Prije svega ne mogu jer se kulturom i mqnifestacijama bave ljudi koji slušaju sevdah ili starogradske,narodnu i vrstu muzike specificnu samo za nase podneblje i to je maximum do kojeg idu.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:12Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 10:59
Ma bio sam , u Zetri bilo . Na lošijem nastupu nisam bio , još kad sam ulazio me sklonili u sobu za pretres i golog me skinuli, a možda je i Liebing bio jer je i on jedan nastup imao u Zetri ...
Njihovo mišljenje je otprilike to da se glazbom bave lokalni klubovi i privatnici jer grad samim tim ne mora pravdat troškove ako to ne uspije.
Nemamo autoceste ni logistiku za te stvari.
Prvi sam htio ici na nekoliko koncerata ali kako kad mi do Sarajeva ili Mostara treba više nego do Beograda i Zagreba a tu negdje sa Budimpeštom
To grad i država moraju organizovati , kao kad je DJ Solomun bio 2 puta kod Vječne vatre , e ono je spektakl...
- VensanKasel
- Kontakt:
Drug mi izdaje stan i redovno svaki mjesec uplaćuje , mislim da je to obavezno ako si na bookingu ...admin je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:47Kako će ljudi vidjeti korist od skakanja cijena stanova, kad niko od tih sto izdaju stanove ne prijavljuje goste i ne plaća porez.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:12Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 10:59
Ma bio sam , u Zetri bilo . Na lošijem nastupu nisam bio , još kad sam ulazio me sklonili u sobu za pretres i golog me skinuli, a možda je i Liebing bio jer je i on jedan nastup imao u Zetri ...
Da bi neki grad investirao u takve stvari, prvo mora da ima organizovan povrat investicije. A svi oni koji bi htjeli da im grad pravi turističku ponudi da oni izdaju stanove bo prvo trebali shvatiti da moraju platiti porez.
Do tad, ne vidim poentu da se troše novci poreskih obveznika kako bi neko mogao privatno klepati lovu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ma slomiše se prijavljujući stanove na bookingu. Jedino ako nisu svi ‘hoteli’VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:51Drug mi izdaje stan i redovno svaki mjesec uplaćuje , mislim da je to obavezno ako si na bookingu ...admin je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:47Kako će ljudi vidjeti korist od skakanja cijena stanova, kad niko od tih sto izdaju stanove ne prijavljuje goste i ne plaća porez.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:12
Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..

Po ovome smo imali oko 2.000 turista u Sarajevu po jednom danu. Što stranih, što domaćih, što nekih poslovnih dolazaka isl. U totalu 2.000 ljudi koji nisu iz Sarajeva za jednu noć u martu u cijelom Sarajevu.
Nemoj me nasmijavati pričom da se prijavljuje.
Istina.admin je napisao/la: ↑08 jul 2025, 12:06Ma slomiše se prijavljujući stanove na bookingu. Jedino ako nisu svi ‘hoteli’
Po ovome smo imali oko 2.000 turista u Sarajevu po jednom danu. Što stranih, što domaćih, što nekih poslovnih dolazaka isl. U totalu 2.000 ljudi koji nisu iz Sarajeva za jednu noć u martu u cijelom Sarajevu.
Nemoj me nasmijavati pričom da se prijavljuje.
Dok sam radio u jednom hostelu u Sarajevu prije desetak godina, na kapacitet od 40 gostiju se prijavljivalo najviše 10 gostiju, ali mnogo ćešće 4-6.
A od maja do oktobra kapacitet bio 90%+ uvijek
AirBnBovi ljude prijavljuju samo kad im komšije počnu zvati inspekcije
- kraljttbvb
- Kontakt:
Isti slucaj sa raftingom.admin je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:47Kako će ljudi vidjeti korist od skakanja cijena stanova, kad niko od tih sto izdaju stanove ne prijavljuje goste i ne plaća porez.
Tokom sezone spustis 5 camaca 500 puta (maj-august), a onda odes u opstinu i prijavis 20 spustanja camcem i za to platis neku bezveze lovu.
A kad treba put popraviti/prosiriti/asfaltirati, odmah se dignu na zadnje noge i drame, kao mora se ulagati i gurati turizam. Od cijih para drugovi, kad vi ne uplacujete ni 10% onoga sto bi trebali.
Kod mene jaran svake jeseni, nakon sezone, mijenja auto. Cesce mijenja auto, nego ja biciklo. I uvijek prica kako drzava nista ne ulaze u turizam...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- JayCatwright
- Kontakt:
al pljušti, da hoće ugrijati malo
Zagreb je puno veći grad od Sarajeva i ima puno više stanovnika. Sarajevo je po tome bliže Splitu.Otelo je napisao/la: ↑08 jul 2025, 08:31
Nisi zanimljiv kad ti moraš ići tako daleko do Brucea i humanitarnog U2 koncerta da spomeneš top ime. Ok Sting, Kingsi, ali to nije taj nivo. Možda su 2Cellosi zapravo najveće ime što je došlo, jer su bili oko vrhunca tad.
Nemaš adekvatne dvorane za takve koncerte, nemaš ni stadiona, nisi ni dobro povezan sa Evropom da ti mogu doći turisti u petak ujutro, zajebavati se do koncerta i otići nazad u nedjelju ujutro. Daleko si i od domaćih i susjednih država i nemaš autocestu. Pa meni isto treba autom do Beča koliko do Sarajeva, a razlika oko 140 kilometara.
Na kraju dana, kad svi objavljuju turneje po Evropi i tebe nema gotovo nikad na tom spisku, onda nisi zanimljiv.
i U2 je dva dana u Zagrebu imao koncert, Maideni su svirali u Splitu. I taj Sting je u Zagrebu svirao osam puta.
-
- Kontakt:
Jesu li navalili na njega nasi seljoberi iz Slo?
https://www.youtube.com/live/TWtiX7JiY5 ... vQ2SCcgdPp
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ne mogu vjerovati da ljudi nisu u stanju ovo riješiti jer potopi čim je malo jači pljusak.Jaka kiša napravila saobraćajni kolaps u Sarajevu: U Boljakovom Potoku cesta potpuno potopljena
-
- Kontakt:
Oni nisu sposobni rijesiti onaj bazen ispod nadvoznjaka Buca potok kod kruznog ima 20 godina. Tu se bazen stvarao jos dok sam ja studirao prije 15 godina. 15 j3benih godina minimum. Pa to treba streljati javno.