Dionice

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Odgovori
baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Dionice

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 jan 2025, 13:03

Sheyi je napisao/la:
13 jan 2025, 12:19
Ima li ko kakvih ideja ili savjeta kako i usta uloziti
U kazino najbolje :P
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jan 2025, 13:59

Sheyi je napisao/la:
13 jan 2025, 12:19
Ima li ko kakvih ideja ili savjeta kako i usta uloziti, ulozio bih par hiljada eura u nesto, pokusavao sam prije cim ulozim krene padati, gledam sad da sam ostavio gdje sam ulagao bio bi na solidnom putu, imao metu i neki healwell ai, negdje procitao da je ok za uloziti i kad sam u maju prosle godine kupio poce padati ja prodam kad se vratilo na isto, posliie u junu se uduplalo i od muke povucem sve pare sa app, ali htio bih opet pokusati pa ako mogu neki savjeti

slika
Uloži u etf, to što si planirao plus dca tj svaki mjesec određenu sumu i dugoročno ne možeš biti u minusu, 20ak godina, imaš etf return kalkulator pa provjeri

A te big tech isto ne prodaješ kad krenu padati, to je početnička greška, al svakako dugoročno su ti etf koji prate s&p najsigurnije ulaganje na berzi :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 feb 2025, 20:02

Ima li šta hot na tržištu.

Šta vi mislite jel dip volkswagen BMW i mečka?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2025, 11:09

slika

:salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 feb 2025, 12:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
11 feb 2025, 11:09
slika

To generational wealth :urnebes:

To ce jedva biti wealth dok ti dijete napuni 50. Mozda bude mogao kupiti neki stan na Dobrinji :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2025, 13:45

harden je napisao/la:
11 feb 2025, 12:35
slika

To generational wealth :urnebes:

To ce jedva biti wealth dok ti dijete napuni 50. Mozda bude mogao kupiti neki stan na Dobrinji :mrgreen:
Kakva kupovina, to samo ostaviš u portfolio i da raste, naredna generacija tek onda ima da profitira :kafa:

Ove nove svakako i ne intersuje kupovina nekretnina i dugoročno vezivanje za jedno mjesto :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 feb 2025, 20:10

slika

Istina. Ali ko ziv ko mrtav.

Trenutno mi je cijeli portfolij u jako rizičnim etfovima :rol:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 04 mar 2025, 05:20

Pozdrav
Samo jedno pitanje. Kako kupujete dionice i crypto valute. Koja aplikacija podrzava kupnju iz Bosne

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 jun 2025, 01:10

Bosniacum Lilium je napisao/la:
11 sep 2024, 00:09
Hajmo svi navalite na AVGO
Cijena na taj dan 158.27. Cijena danas at close 263.77 USD. Najgore od svega sto nisam uspio ući u veću poziciju u aprilu kad je palo čak i ispod 150 USD.

Sljedeca meta je #SOFI. Tu ulazem od ove godine. Već je probila sve značajne nivoe. EMA, RCI, MACD… sve dobro izgleda. Moj plan je da likvidiram poziciju na 20 USD 🤲🏻

Takodjer cilj mi je da likvidiram većinu pozicija do sredine augusta i onda priprema za jesen i dip. Osim ako se nešto znacajno ne promijeni. A moguće je i da će tržište skroz potonuti kao u aprilu uz mnogo duži oporavak.

@scorpy za kripto nisam siguran. A za dionice imaš domaće brokerske kuće. Ja svakako ne volim trgovati i investirati kroz takvu vrstu posrednik. Samo online platforme. A za to moraš posegnuti vani…

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2025, 17:36

25 jun 2025, 01:10
11 sep 2024, 00:09
Hajmo svi navalite na AVGO
Cijena na taj dan 158.27. Cijena danas at close 263.77 USD. Najgore od svega sto nisam uspio ući u veću poziciju u aprilu kad je palo čak i ispod 150 USD.

Sljedeca meta je #SOFI. Tu ulazem od ove godine. Već je probila sve značajne nivoe. EMA, RCI, MACD… sve dobro izgleda. Moj plan je da likvidiram poziciju na 20 USD 🤲🏻

Takodjer cilj mi je da likvidiram većinu pozicija do sredine augusta i onda priprema za jesen i dip. Osim ako se nešto znacajno ne promijeni. A moguće je i da će tržište skroz potonuti kao u aprilu uz mnogo duži oporavak.

@scorpy za kripto nisam siguran. A za dionice imaš domaće brokerske kuće. Ja svakako ne volim trgovati i investirati kroz takvu vrstu posrednik. Samo online platforme. A za to moraš posegnuti vani…
Nisam likvidirao na 20 danas. Bio sam ipak preskroman. Uskoro ide earnings. Poslije toga je sve moguće. I dalje letim na krilima Air Canada. I to sam planirao likvidirati na 22. Ako je sama kompanija kupila nazad dionice po cijeni od 21 CAD, ko sam ja da ih prodajem na 21.5

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.