Onako sa moje tačke gledišta, imamo u Europi zadovoljavajuću situaciju koju možemo iskoristiti u dvije moguće svrhe.
Može nam biti odskočna daska za stvarno učvrstiti status solidne ekipe, jer nemoj da se varamo, biti treći u Rumuniji i jako blizu FCSB nije loše ni sekunde. Izbaciti ovog protivnika je u rangu, po meni, nekog Levskog ili Atromitosa. Oni su malo u padu, doveli su igrača, nismo sigurni da će i oni to uigrat kako treba do 24.07. Kod njih je veće rasulo, ali realno bolji igrači su došli (bar na papiru).
Drugi ishod može biti da prevlada naš pitarluk, kuknjava i sve u slučaju ispadanja, tjeraj sve, tjeraj trenera, upravu, sa tribina krikovi i onda hajmo sve opet. Nadam se da ćemo biti pametni prije svega u ovom slučaju, a još više se nadam da će ovaj prvi scenario biti istinit i da ćemo slaviti.
Mislim da i Mirvić i uprava imaju petlje da u bilo kojem slučaju stanu iza trenera i ne talasaju bespotrebno na početku sezone.
Imamo trenera koji voli eksperimentisat, što neko reče par stranica unazad, izmiješati karte i probati zavarati. Nekad uspije, nekad ne, ali je mnogo bitno da sad ne kocka, nego detaljno pripremi ekipu. Lako je eksperimentisat kada ti u ekipi imaš 11 kvalitetnih i 5 solidnih na klupi. Mi nažalost još sklapamo nekakvu ekipu koja će imati neki generalno solidan kvalitet za pošteno se pobiti za grupe. Ne znam jesmo li u stanju to uraditi ove godine iz drugog pretkola, ali ako ništa treba udariti temelj. 2014te smo osvojili kup da bi 2015 slavili titulu i bili još jači. Nismo uhvatili zalet, ali sada imamo zdrav temelj.
Naredne utakmice će pokazati sve, kako to stoji na terenu, i najvažnije pristup igrača. Ne možeš igrat ako si se usrao i pune ti gaće ili preko neke stvari. To im treba usadit.
“Teško je biti ikad sretan na klupi Sarajeva. Kad pobijediš, ne osjetiš preveliko olakšanje nego iščekuješ sljedeće dvoboje.” ZZ