FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 08 jul 2025, 23:38

mosarajvosa83 je napisao/la:
08 jul 2025, 22:48
Lucas je napisao/la:
08 jul 2025, 22:02
08 jul 2025, 21:49
Mi ovakve amatere ko Zrinjski u prvom pretkolu LP nebi ni u snu izvukli. Golman im je visok 1.3,jos da smo doveli ovakve igrace ko Zrinjski kod nas bi se ljudi ubijat poceli.
Ma kod Zrinjskog, kako pretkola budu odmicala, tako ce im prava pojačanja poceti stizati, nije Šulenta levat, budi siguran. Za ove amatere su znali, da ce im postojeci kadar biti dovoljan da ih prođu, do onog kljucnog pretkola za grupe, nakon sto ispadnu od Slovana, kompletirat ce roster.
Kakva je to logika? Pa zar nije logicnije da se do Slovana pojacaju,probaju da ih izbace i vec su obezbjedili grupe,plus vise para zaradis od 3 pretkola LP nego sto ces grupe igrat.
Ma Slovan ce tesko proci, da Yamala dovedu, njima je bitno da imaju jos minimum 4 evropske tekme i sigurno ce se pojacavati u narednim sedmicama.Kod njih je sve planski i u detalje, tako vec godinama.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 08 jul 2025, 23:43

Lucas je napisao/la:
08 jul 2025, 23:38
Lucas je napisao/la:
08 jul 2025, 22:02

Ma kod Zrinjskog, kako pretkola budu odmicala, tako ce im prava pojačanja poceti stizati, nije Šulenta levat, budi siguran. Za ove amatere su znali, da ce im postojeci kadar biti dovoljan da ih prođu, do onog kljucnog pretkola za grupe, nakon sto ispadnu od Slovana, kompletirat ce roster.
Kakva je to logika? Pa zar nije logicnije da se do Slovana pojacaju,probaju da ih izbace i vec su obezbjedili grupe,plus vise para zaradis od 3 pretkola LP nego sto ces grupe igrat.
Ma Slovan ce tesko proci, da Yamala dovedu, njima je bitno da imaju jos minimum 4 evropske tekme i sigurno ce se pojacavati u narednim sedmicama.Kod njih je sve planski i u detalje, tako vec godinama.
Jasta je :rol: da nasi dovedu ovakve igrace kao oni ti bi se ubio ovdje na forumu,kukao bi na postelji.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 08 jul 2025, 23:52

08 jul 2025, 23:43
Lucas je napisao/la:

Jasta je :rol: da nasi dovedu ovakve igrace kao oni ti bi se ubio ovdje na forumu,kukao bi na postelji.
Sjeti se, da su na forumu ismijavani i Ilinkovic, Ćuze, Jankovic, Malekinusic....pa i ovaj Topic, sto ga je Dinamo vratio. Pisalo se, da dovode anonimuse iz Hrvatske. Znaju oni sta rade, vjeruj mi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 08 jul 2025, 23:53

Lucas je napisao/la:
08 jul 2025, 23:52
Lucas je napisao/la:

Sjeti se, da su na forumu ismijavani i Ilinkovic, Ćuze, Jankovic, Malekinusic....pa i ovaj Topic, sto ga je Dinamo vratio. Pisalo se, da dovode anonimuse iz Hrvatske. Znaju oni sta rade, vjeruj mi.
Ma sjetio sam se onih sto si ti prizivao,evo jos se smijem.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 09 jul 2025, 00:03

Kod njih postoji sistem i definisana sportska politika, to je tako godinama. Jeste da su jaki u savezu, ali treba i priznati da neke stvari jednostavno bolje rade.

Zato kod njih dodje neki igrac iz druge hrvatske lige i razvali, dok bi kod nas isti takav bio flop. Njima se nece desiti da imaju 5 lijevih krila i jednog desnog beka, lupam. Uvijek imaju balans u ekipi i znaju sta hoce, kakvi igraci im trebaju, otprilike su svi kvalitetom i platama tu negdje. Jos su im stoperi Barisic, Jakovljevic, ljudi haman 40 god imaju. Prosle sezone nisu imali plata 3-4 mjeseca, pa se nista na terenu nije osjetilo, niti je iko pricao o tome. Kod nas bi gorilo sve da se to desi, bojkote i tuce bi imao, mediji bi pisali 24/7, navijaci bi glave trazili, a oni ni nemaju navijaca.

Kad gledas ekipu na papiru nije sad to nesto ekstra, kao sto im ni trener nije nista posebno, ali jednostavno klub gdje se zna ko pije ko placa i to se vidi. Zato je u pravu covjek sto kaze da oni znaju sta rade, znaju jbg.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 jul 2025, 00:10

@Hordas1990 Kad dovedu igraca iz druge HNL, uigravaju ga i omoguce mu kontinuitet na poziciji na kojoj se najbolje snalazi i tako ga poslije nekog vremena isprofilišu u kvalitetnog igraca, pokaze se ko pojačanje. Mi dovedemo najboljeg strijelca lige, u Pazaru igra desetku, u Vukovaru igra krilo :rol:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 09 jul 2025, 00:29

Lucas je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Imaju Beusa koji upravlja čitavim hrvatskim nogometnim korpusom u BiH i tu oni znaju šta rade, prošle godine su pred samu skupštinu saveza ucjenili Vicu svojim glasovima za ligu 10 a evo ti i danas je bio članak na ovom portalu gdje se dešava ista stvar. Svoje glasove će dati samo ako će se ispuniti njihovi zahtjevi, odnosno ono što će njih zadovoljiti u narednoj sezoni. Čista trgovina u kojoj simptomatično uvije sudijsku organizaciju dobiju pod svoje.
Šta je to Zrinski napravio protiv nas prošle sezone od pet utakmica pojedili jednu i to neregularnim golom a pobjegli ti 20 bodova, zašto? što su toliko kvalitetni, ma nemoj me zzajebavat.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 09 jul 2025, 00:37

Poenta je zdrava sportska politika i kontinuitet. Primjer, mi dovedemo Rozmana i Ibricica, dobiju sve moguce ovlasti, zaposle 50 ljudi u klub rade sta hoce i na kraju se samo noge uhvate jos te Rumenko prijavi uefi i **** ti znanje. Prije toga Mirza dovodio isto s haverima, malo on, malo Mirvic, a prije Mirze...

Onda nakon Slovenaca dodje novi trener i novi ljudi u upravi, akademiji, klubu itd. itd. promijeni se 50 igraca i kaze hajde igraj, jedan ima platu 50 hiljada drugi 10, imas 3 strasna igraca na jednoj poziciji, na drugoj izmisljas jer nemas nijednog, treceg bacas na neprirodnu jer trener ima fiks ideje. U septembru napadas sve trofeje, u januaru radis rekonstrukciju komplet kluba, u junu se fokusiras na mlade, u augustu dovodis pojacanja, u septembru.... i sve tako. Znaci osciliras bukvalno na mjesecnoj bazi u svakom segmentu kluba po pitanju zelja, ciljeva, politike.

Ne porice niko da su jaki u savezu, ali i to za savez je ista prica. Mi smo 15 puta promijenili sta hocemo u savezu i onda normalno da ne ide. Lobraju Ibrak i Trbic mjesecima, placaju, ruke zavrcu - kad ono noga. I sta sad? Gurali Calu, gurali ovog, gurali onog. Onda kaze gurni Dzeku, par mjeseci kasnije pretucen frajer. Normalno raspadne se sve. Jednostavno nema ni kontinuiteta, ni vodstva, ni pameti ni na jednom polju. Standovi na pijaci se profesionalnije vode.

Lako je reci Beus, sudije, HDZ. U redu, ali haj ti prvo uradi sve sto je do tebe pa onda da se time bavimo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 09 jul 2025, 00:41

Hordas1990 je napisao/la:
09 jul 2025, 00:37
Poenta je zdrava sportska politika i kontinuitet. Primjer, mi dovedemo Rozmana i Ibricica, dobiju sve moguce ovlasti, zaposle 50 ljudi u klub rade sta hoce i na kraju se samo noge uhvate jos te Rumenko prijavi uefi i **** ti znanje. Prije toga Mirza dovodio isto s haverima, malo on, malo Mirvic, a prije Mirze...

Onda nakon Slovenaca dodje novi trener i novi ljudi u upravi, akademiji, klubu itd. itd. promijeni se 50 igraca i kaze hajde igraj, jedan ima platu 50 hiljada drugi 10, imas 3 strasna igraca na jednoj poziciji, na drugoj izmisljas jer nemas nijednog, treceg bacas na neprirodnu jer trener ima fiks ideje. U septembru napadas sve trofeje, u januaru radis rekonstrukciju komplet kluba, u junu se fokusiras na mlade, u augustu dovodis pojacanja, u septembru.... i sve tako. Znaci osciliras bukvalno na mjesecnoj bazi u svakom segmentu kluba po pitanju zelja, ciljeva, politike.

Ne porice niko da su jaki u savezu, ali i to za savez je ista prica. Mi smo 15 puta promijenili sta hocemo u savezu i onda normalno da ne ide. Lobraju Ibrak i Trbic mjesecima, placaju, ruke zavrcu - kad ono noga. I sta sad? Gurali Calu, gurali ovog, gurali onog. Onda kaze gurni Dzeku, par mjeseci kasnije pretucen frajer. Normalno raspadne se sve. Jednostavno nema ni kontinuiteta, ni vodstva, ni pameti ni na jednom polju. Standovi na pijaci se profesionalnije vode.

Lako je reci Beus, sudije, HDZ. U redu, ali haj ti prvo uradi sve sto je do tebe pa onda da se time bavimo.
Oni to mogu jer nemaju navijace i njima je svejedno da li ce osvojit ili ne osvojit nesto narednih 5 godina, mogu zadrzat trenera
Kod nas 2 kiksa tjera se trener. Ko bi pristao npr prosle godine da se reklo Zekicu evo ti 3 godine ugovor ne moras insta osvojit napravi ekipu, NIKO.
Zato i jest mijenjanje svake godine, klasicni pitarluk.
A ispod minimalno 2 godine nemas sanse da napravis kontinuitet i ekipu kakvu zelis

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 jul 2025, 00:43

Evo ga opet dobri bosnjanin poceo braniti ustase koje imaju maksimalnu protekciju saveza i sudija… i ne treba nam bolje ako ih opravdavate i govorite da su bolji, nek nas ebe onda ko stigne kad nismo ni bolne zasluzili. Cuj zdrava sportska politika djeteta mi…. Alija ti si kriv… :bow: :rol: :bih:
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 09 jul 2025, 00:46

bvsic je napisao/la:
09 jul 2025, 00:41
09 jul 2025, 00:37

Oni to mogu jer nemaju navijace i njima je svejedno da li ce osvojit ili ne osvojit nesto narednih 5 godina, mogu zadrzat trenera
Kod nas 2 kiksa tjera se trener. Ko bi pristao npr prosle godine da se reklo Zekicu evo ti 3 godine ugovor ne moras insta osvojit napravi ekipu, NIKO.
Zato i jest mijenjanje svake godine, klasicni pitarluk.
A ispod minimalno 2 godine nemas sanse da napravis kontinuitet i ekipu kakvu zelis
O tome koliko se navijaci slusaju pitaju ti najvise govori cinjenica da je Ajla jos u klubu. Znaci moze kontinuitet kad Mirvic to odluci i za koga on odluci. E pa kako to? Da vodi svoje firme kao sto vodi klub davno bi bio na prosjackom stapu.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 jul 2025, 00:52

AVNOJ je napisao/la:
09 jul 2025, 00:29
Lucas je napisao/la:

Imaju Beusa koji upravlja čitavim hrvatskim nogometnim korpusom u BiH i tu oni znaju šta rade, prošle godine su pred samu skupštinu saveza ucjenili Vicu svojim glasovima za ligu 10 a evo ti i danas je bio članak na ovom portalu gdje se dešava ista stvar. Svoje glasove će dati samo ako će se ispuniti njihovi zahtjevi, odnosno ono što će njih zadovoljiti u narednoj sezoni. Čista trgovina u kojoj simptomatično uvije sudijsku organizaciju dobiju pod svoje.
Šta je to Zrinski napravio protiv nas prošle sezone od pet utakmica pojedili jednu i to neregularnim golom a pobjegli ti 20 bodova, zašto? što su toliko kvalitetni, ma nemoj me zzajebavat.
Ma upravu si ti AVNOJ buraz, sve stoji za Savez i Beusa, ali ima valjda nesto i do njihovog kvaliteta, rada i sistema. Pa nisu im sudije donijele grupe KL, pobjedu nad Alkmaarom, remi sa Aston Villom, izbacivanje onih nezgodnih Armenaca...., pa i sezonu ranije pod Jakirom, stotinke su ih dijelile od grupne faze. Treba biti pošten. A u toj utakmici, koju su nas pobjedili na Koševu neregularnim golom, mi im nismo ušli u šesnesterac.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 jul 2025, 00:58

Lucas je napisao/la:
09 jul 2025, 00:52
AVNOJ je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Ma upravu si ti AVNOJ buraz, sve stoji za Savez i Beusa, ali ima valjda nesto i do njihovog kvaliteta, rada i sistema. Pa nisu im sudije donijele grupe KL, pobjedu nad Alkmaarom, remi sa Aston Villom, izbacivanje onih nezgodnih Armenaca...., pa i sezonu ranije pod Jakirom, stotinke su ih dijelile od grupne faze. Treba biti pošten. A u toj utakmici, koju su nas pobjedili na Koševu neregularnim golom, mi im nismo ušli u šesnesterac.
da im savez nije dao titule koje su uzeli NEPOSTENO, nikad ne bi dosli do para, niti do plasmana. Isto vazi za i za cetalje. Prestanite pricat gluposti, i nas dijeli jedna sezona da nas neko pogura od toga da redovno igramo evropu, samo sto mi nemamo koga da nas gura, jer su nasi bosnjaci smradovi koji se prodaju njima. Pun mi je urac price kako su zasluzili ovo ili ono, SVE JE POKRADENO, tako su dosli do tih uspjeha. Ja im svima zelim duge i teske bolesti i njima i porodicama, da ih gledaju kako umiru u najtezim mukama
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 09 jul 2025, 01:05

plisek je napisao/la:
09 jul 2025, 00:58
da im savez nije dao titule koje su uzeli NEPOSTENO, nikad ne bi dosli do para, niti do plasmana. Isto vazi za i za cetalje. Prestanite pricat gluposti, i nas dijeli jedna sezona da nas neko pogura od toga da redovno igramo evropu, samo sto mi nemamo koga da nas gura, jer su nasi bosnjaci smradovi koji se prodaju njima. Pun mi je urac price kako su zasluzili ovo ili ono, SVE JE POKRADENO, tako su dosli do tih uspjeha. Ja im svima zelim duge i teske bolesti i njima i porodicama, da ih gledaju kako umiru u najtezim mukama
Izvini, sta mi radimo da ojacamo svoju poziciju u savezu? Koja je nasa strategija? Nema je, kao sto je nema ni na jednom drugom polju. Napisao sam iznad, i to se mijenja haman svaki mjesec. Nemoguce je da dizes bunu protiv Vice jedan mjesec, za dva sjedis sa njim i pravis dogovore. Nemoguce je da ti Ibrakovic, Trbic vode kljucne procese za savez, pa onda dobiju nogu. Nemoguce je da jedan dan Dzeka tu, drugi prebijen. Nemoguce da jedan dan hoces kandidata x, drugi dan y, treci dan nemas nijednog itd. itd. Nismo mi bespomocni, ne treba praviti telad od nas. Moze se uci i u savez i u sudijsku, pogotovo sa Mirvicevim resursima se to moze, ali mi nismo ni 1% odradili ono sto je do nas.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 09 jul 2025, 01:16

Bezveze mi je ovo prebacivanje cjelokupne odgovornosti za sve naše probleme na druge.

Stoji da nam se na skoro svakom ćošku poturaju noge, ali ništa u životu nije crno-bijelo, pa ni ovo.

Činjenica je da postoji mnogo segmenata u klubu gdje može i mora bolje. Kada se uvede rad, red i disciplina u svaki segment kluba, onda nas niko neće tako lako izbaciti iz trke za trofeje.

Najlakše je kmečati kako nas svi mrze i kako nam ne dozvoljavaju da osvajamo trofeje. Štaviše, to je izgleda postalo furka u svim životnim segmentima. Da ne idem u digresiju - kad te svi mrze, zasučeš rukave i učiniš sve što je do tebe kako bi sutra imao kuveta da im iz inata j*beš mater.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 jul 2025, 01:18

09 jul 2025, 01:05
plisek je napisao/la:
Izvini, sta mi radimo da ojacamo svoju poziciju u savezu? Koja je nasa strategija? Nema je, kao sto je nema ni na jednom drugom polju. Napisao sam iznad, i to se mijenja haman svaki mjesec. Nemoguce je da dizes bunu protiv Vice jedan mjesec, za dva sjedis sa njim i pravis dogovore. Nemoguce je da ti Ibrakovic, Trbic vode kljucne procese za savez, pa onda dobiju nogu. Nemoguce je da jedan dan Dzeka tu, drugi prebijen. Nemoguce da jedan dan hoces kandidata x, drugi dan y, treci dan nemas nijednog itd. itd. Nismo mi bespomocni, ne treba praviti telad od nas. Moze se uci i u savez i u sudijsku, pogotovo sa Mirvicevim resursima se to moze, ali mi nismo ni 1% odradili ono sto je do nas.
tebra ti ako mislis da ce ostvaren biznismen tezak milione maraka ici putem kriminalaca onda si naivan. Sta znaci po tovjoj prici Mirvic treba da udje u savez s nekim ljudima, namjesta tekme isto ko ustase i cetnici i tako napreduje? Pa kad bi popadala kriminalna mreza on bi prvi najebo jer bi ga svi bosnjaci bacili pod voz. Ovi smradovi bi se cuvali, nikom nista ne bi bilo. Niko normalan se ne bi upustao u takve price, ili posteno ili nikako, sto nama znaci nikako dok su vico i beus tu.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 09 jul 2025, 01:19

Lucas je napisao/la:
09 jul 2025, 00:52
AVNOJ je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Ja njihov kvalitet nikad nisam osporavao, još od te druge sezone sa jakirovićem oni igraju svoju igru i nadopunjuju se.
Meni je samo sporno što se ta bodovna razlika između njih i nas predstavlja kao da je tolika razlika u kvaliteti a na terenu to uopće ne izgleda tako evo sad uzmemo li samo prošlu sezonu vidjeli smo kako su nama bodovi oduzimani a kako njima dodavani.
Ok, ja ću prije reći da smo mi na Koševu bili očajni tj naša igra ali eto bili su bolji ali šta reći za našu pobjedu dole, demolirali smo ih.
Govorim da mi sa njima možemo igrati i nadigravati se pa ko koga, što bi se reklo, samo je problem što se nama desi Gedžić a njima Jelić i to je ta dominacija.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 09 jul 2025, 01:23

plisek je napisao/la:
09 jul 2025, 01:18
09 jul 2025, 01:05
plisek je napisao/la:
tebra ti ako mislis da ce ostvaren biznismen tezak milione maraka ici putem kriminalaca onda si naivan. Sta znaci po tovjoj prici Mirvic treba da udje u savez s nekim ljudima, namjesta tekme isto ko ustase i cetnici i tako napreduje? Pa kad bi popadala kriminalna mreza on bi prvi najebo jer bi ga svi bosnjaci bacili pod voz. Ovi smradovi bi se cuvali, nikom nista ne bi bilo. Niko normalan se ne bi upustao u takve price, ili posteno ili nikako, sto nama znaci nikako dok su vico i beus tu.
Ja sam postavio tebi konkretna pitanja sta mi radimo da udjemo u savez i sudijsku organizaciju i koja nam je strategija. Nemoguce je odgovoriti na ta pitanja, jer jednostavno nema strategije niti se time ozbiljno bavimo. U tome je poenta. Kazem ti, nismo ozbiljni, ne radimo nista konkretno. Napisao sam sta se radilo i to je sve smijesno, stihijski i normalno da ne moze dati rezultate. Ne zelim ja nikakav kriminal ni seme, cak ni povlasten tretman, nego jednostavno normalno sudjenje i normalan status u savezu. Nebitno je sad, jer nema nista od toga neko vrijeme iz svima poznatih razloga.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 09 jul 2025, 01:32

Jedini je nacin da dovedes 4 igraca vrhunske kvalitete da ih platis 500k eur ili milion, da iskeširaš lovu koju si dobio kroz transfer uz ovog trenera neces imati nikakav problem sa tim navodima oko sudija i ostalog kad im u 3 napada dva zabijes. A ne ovako kako rade ova dvojica naših dovedu nekog dzaba ili macka u vreci iz druge crnogorske i ocekujes da se nesto pitaš u ligi sa igracima koji su priblizne kvalitete ili iste kao kod protivnika. I normalno da ce te **** kako hoce.. a ne ovako ode ti glavni igrac ti mu zamjene našo nisi i svako vidi gdje škripi samo ti nemas izbora. A da bi nesto htio valja dovest nekoga a da platiš kako Allah zapovjeda i zadrzis kostur ekipe par godina
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 jul 2025, 03:36

PikachuSA je napisao/la:
09 jul 2025, 01:16
Bezveze mi je ovo prebacivanje cjelokupne odgovornosti za sve naše probleme na druge.

Stoji da nam se na skoro svakom ćošku poturaju noge, ali ništa u životu nije crno-bijelo, pa ni ovo.

Činjenica je da postoji mnogo segmenata u klubu gdje može i mora bolje. Kada se uvede rad, red i disciplina u svaki segment kluba, onda nas niko neće tako lako izbaciti iz trke za trofeje.

Najlakše je kmečati kako nas svi mrze i kako nam ne dozvoljavaju da osvajamo trofeje. Štaviše, to je izgleda postalo furka u svim životnim segmentima. Da ne idem u digresiju - kad te svi mrze, zasučeš rukave i učiniš sve što je do tebe kako bi sutra imao kuveta da im iz inata j*beš mater.
Bravo! Ja ne znam gdje se taj inat izgubio kod naseg naroda, a prije svega navijaca. Od kluba koji puca na najvise ciljeve dosli smo do tog da se zadovoljimo nekom pobjedom u derbiju i da Zelji klanjamo dzenazu i zabijamo onaj famozni "zadnji ekser". Ja mislim da su reakcije ovoliko blage jer su u pitanju Borac i Zrinjski, ono daleko su, ko ih yebe. Da Zeljo namjesti nesta i uzme trofej, vidio bi onda inata i borbe. Evo sad se prica kao "da Zrinjski nije pokrao titule ne bi bilo ni koeficijenta ni grupnih faza", a ne tako davno je prokljucalo Kosevo kad smo saznali da ce Zrinjski bit prvak nakon neregularnog penala. Nismo djeca, neki od nas su bili tad na stadionu. Ono, sve je bolje od Zelje. Sad kad su ti iskoristili te nase stavove i izdvojili se, ide kmecanje. Nema inata da se tjeramo, nema onog Fergusonovog stava "jedini cilj mi je bio da skinem Liverpul s njigovog yebenog trona". Jok, kod nas su svi stava "nemas se sta borit, oni otimaju, ovdje Real ne bi bio prvak". Sta bi bilo od nas da smo '92. rekli "nemas se sta branit, ovdje ni legija stranaca ne bi dobila rat". Ne, nego se oruzje od cijevi pravilo al se islo u borbu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, benko21, johntravolta123, NazorUso, rimljanin90, UltraNorth i 57 gostiju.