Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Zbog neke želje da se vozi brže ili šta već, da se brže krug obiđe, poprilično su zakomplikovali oblik bolida (najkraće rečeno: povećali ga u svim smjerovima) i zato nema fajta na stazi...ali zato brzi krug svi lete...
Jednostavno nije to to i nek priča ko šta hoće. Bolid zauzme 60-70% šikane i ti se možeš slikati.
I jučer imamo preticanje leclerca na uturanjoj putanji, odmah se prijavljuje da je lud, da je budala i td..
Jbt nekada se u montecarlu onako preticalo na hairpinu a sada se ne smije na otvorenim krivinama u pm.
Jednostavno nije to to i nek priča ko šta hoće. Bolid zauzme 60-70% šikane i ti se možeš slikati.
I jučer imamo preticanje leclerca na uturanjoj putanji, odmah se prijavljuje da je lud, da je budala i td..
Jbt nekada se u montecarlu onako preticalo na hairpinu a sada se ne smije na otvorenim krivinama u pm.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Pola utrka je završeno ostalo je još ovoliko da se odvozi
Kad GOAT ne može biti šampion navijam za Pijastrija čini mi se da je on jedini vozač koji nije plačipička na gridu
Biće ****, volio bih i da se sudare jednom da obojica ne završe utrku pa da se još više zakomplikuje među njima
Kad GOAT ne može biti šampion navijam za Pijastrija čini mi se da je on jedini vozač koji nije plačipička na gridu
Biće ****, volio bih i da se sudare jednom da obojica ne završe utrku pa da se još više zakomplikuje među njima

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Više dobrih preticanja vidim kad krenem do Neuma ili Makarske i nazad u Sarajevo nego u čitavoj F1 sezoni.dinoo je napisao/la: ↑07 jul 2025, 16:10Zbog neke želje da se vozi brže ili šta već, da se brže krug obiđe, poprilično su zakomplikovali oblik bolida (najkraće rečeno: povećali ga u svim smjerovima) i zato nema fajta na stazi...ali zato brzi krug svi lete...
Pretjeruju sa forsiranjem sigurnosti jer bi ovo trebao biti sport u kojem se rizik prihvata samim učešćem.
Nedavno mi je na You Tube izašao video gdje Clarkson(Top Gear) baš to govori prije nekih 7/8 godina, da su uništili sport opsjednutoscu sa sigurnosnim aspektom.
I to što kažeš za Leklera sve si upravu, prava drama zbog unutarnje putanje, tako da smo došli u situaciju da je danas svako preticanje moguća kazna.
P.S. Još im i kiša smeta pa odmah prekidaju utrku.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Ma i on je jucer poceo pizditi, sto na stazi, sto pred kamerama. Nadam se da nece biti kao timski kolega...BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑07 jul 2025, 16:44Pola utrka je završeno ostalo je još ovoliko da se odvozi
Biće ****, volio bih i da se sudare jednom da obojica ne završe utrku pa da se još više zakomplikuje među njima![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Gledam Maxov onboard na dva restarta. Brat bratu nije mnogo različit drugi restart od prvog, čak bih rekao da je u prvom bila lošija vidljivost. Par puta kod oba restarta Piastri slično naglo koči i kreće. Djeluje mi da je Max upratio šta radi i namjerno se zaletio da izvuče kaznu.
Ne mijenja činjenicu da je Piastri bespotrebno glup ispao
Ma izmislili kaznu realno ...gledam i na prvom SC Piastri isto radi bukvalno i nije dobio ni opomenu ...i onda ga kazne s 1o sec ...nisam od onih sto pricaju britanski lobi , al ovde su realno navukli Landu pobjedu ...Jabroni je napisao/la: ↑07 jul 2025, 19:05Gledam Maxov onboard na dva restarta. Brat bratu nije mnogo različit drugi restart od prvog, čak bih rekao da je u prvom bila lošija vidljivost. Par puta kod oba restarta Piastri slično naglo koči i kreće. Djeluje mi da je Max upratio šta radi i namjerno se zaletio da izvuče kaznu.
Villeneuve upozorava Maxa: Ko garantuje da će Mercedes imati prednost u motoru
https://www.f1-bih.com/villeneuve-upozo ... -u-motoru/
Šta mislite?
Inače ben sulejman je saopštio da se F1 vraća na V8 motore uskoro. Tome će se najviše obradovati Ferari ali i Red Bull, ova dva tima su ovo želela. A mogo bi i GM da se isto omasti s obzirom na njihovo golemo iskustvo sa ovim motorima iz Nascara.
https://www.f1-bih.com/villeneuve-upozo ... -u-motoru/
Šta mislite?
Inače ben sulejman je saopštio da se F1 vraća na V8 motore uskoro. Tome će se najviše obradovati Ferari ali i Red Bull, ova dva tima su ovo želela. A mogo bi i GM da se isto omasti s obzirom na njihovo golemo iskustvo sa ovim motorima iz Nascara.
According to reports via Gazzetta, Mercedes President Ola Källenius has given the green light for the team to pursue Max Verstappen.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
zanimljivo da sve te glasine dolaze samo iz italije. biće da njih malo bije sujeta što nisu dobili ni nuija, ni hornera, ni vaha, a sad ne znaju šta će ni sa vaserom...
Helmut Marko na glasine o Horneru, Maxu
“That’s complete nonsense. Someone seems to want to make themselves important again. For us, everything remains the same,” he told Sky Deutschland.
Hornera smijenise. Ceka se zvanicna potvrda.
Ne bi me iznenadilo da ovo pokrene lavinu, da sad nogu i Vaser dobije, a da u Ferariju Horner zavrsi.
Ne bi me iznenadilo da ovo pokrene lavinu, da sad nogu i Vaser dobije, a da u Ferariju Horner zavrsi.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 09 jul 2025, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.
bundesliga in shambles
- QUARTERBACK
- Kontakt:
A dobro, nece niko doci odjednom i reci napusta nas najbolji vozac u timu. Vjerujem da ce sad na pauzi pokusati sve da ga ostave u timu, moguce i da zbog toga daju takve izjave.Chip je napisao/la: ↑09 jul 2025, 11:02zanimljivo da sve te glasine dolaze samo iz italije. biće da njih malo bije sujeta što nisu dobili ni nuija, ni hornera, ni vaha, a sad ne znaju šta će ni sa vaserom...
Helmut Marko na glasine o Horneru, Maxu
“That’s complete nonsense. Someone seems to want to make themselves important again. For us, everything remains the same,” he told Sky Deutschland.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
ili je opet kakav skandal u pozadini
ili je ovo bio Maxov uslov da ostane
poznato je da su Austrijanci, Max, Jos, Helmut jedna strana a Horner i tajlanđani druga. Ovo se kuha već dugo
ili je ovo bio Maxov uslov da ostane
poznato je da su Austrijanci, Max, Jos, Helmut jedna strana a Horner i tajlanđani druga. Ovo se kuha već dugo
- Goalgetter
- Kontakt:
I ja mislim da je ovo bio jedan od uslova za ostanak Maxa i sljedece sezone u RB-u, da nije Tajlandjana odavno bi letio Horner nakon onog skandala.
Moguce je i to. Puno lakse je naci zamjenu za Hornera, nego za Maxa. Naravno ako hoce da ostanu koliko toliko u vrhu u buducnosti.
Edit: Laurent Mekies iz Racing Bullsa ce ga zamijeniti.
Edit: Laurent Mekies iz Racing Bullsa ce ga zamijeniti.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ili je ovo bio Maxov uslov da bi ostao, ili je Horneru dat otkaz zato sto vec znaju da su izgubili Maxa, pa mu je to kazna.
Razvuci ce se ova sapunica do kraja ljeta.
Razvuci ce se ova sapunica do kraja ljeta.
sad posle ovog i svih onih demanta marka, hornera i maxa, ništa im više ne verujem.
Na kraju me ne bi čudilo da tim prodaju Fordu. Ne zaboravimo da su oni ušli u F1 tako što su od Forda kupili Jaguar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.