Jedna od najvećih sportskih zvijezda planete čovjeku vodič i angažovala se da organizuje sve, a kod nas narod priča ma dosta mu je i Nuni ko je on da je bitan toliko. U Albaniji ga Rama dočekao i u parlament odveo

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jedna od najvećih sportskih zvijezda planete čovjeku vodič i angažovala se da organizuje sve, a kod nas narod priča ma dosta mu je i Nuni ko je on da je bitan toliko. U Albaniji ga Rama dočekao i u parlament odveo
Kako se osigura stabilna i cijela porodica ako hemijas sa ljubavnicom?admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:25Svako je krojač svoje sreće, ako ti se ne svadjaju savjeti koji se ne uklapaju u tvoje stavove nisi ih trebao tražiti.Muumii je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:06Zbog takvih stavova kao tvoj se i desavaju ovi femicidi i zlostavljanja u porodici, to kakav si otac i kakav suprug nema veze jedno sa drugim, ljubav prema vlastitom djetetu se ne može porediti ni sa čim. A sigurno će manje uticati razvod na dijete nego stalne svadje il ne daj boze tuče, jer koliko god otrcano zvučalo svi smo mi kopije svojih roditelja,rijetko ko uspije napraviti nešto drugačije,nego je gledao čitav život. Al opet mislim da je bolje normalan razvod,nego los brak.admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 12:23Ako nemaš djecu, onda je svaki razlog dovoljno dobar. I bolje da se razvedeš odmah nego da odgajaš djecu u potencijalno nesretnoj porodici.
Ako imaš djecu, onda je pravo pitanje koji razlog je dovoljno dobar da svojoj djeci napraviš najgori horor koji oni mogu zamisliti, napraviš im sranje koje će ih pratiti cijeli život i možda negativno uticati na njihovo sazrijevanje. Meni licno neka hemija ili bilo kakav egoistični razlog ne bi bili dovoljni. Ako je do hemije stvarno nadji ljubavnicu pa hemijaj, a nemoj vlastitu djecu maltretirati jer tebi eto nešto fali.
Ne znam kako dodjosmo do price o tuči, zlostavljanju i ubistvu. Ako su ti to bile varijante o kojim si razmišljao, onda imaš sasvim dovoljan razlog za razvod, dobro si uradio 100%.
Ja u svojoj okolini vidim sve vise ljudi koji se razvode jer su sebični, gledaju kako je samo njima, ‘ne daju na sebe’, nisu spremni da se prilagode i ne shvataju da u svakom odnosu moraš štošta izgubiti da bi ga održao i misle da mogu biti dobri roditelji bez da se malo žrtvuju da osiguraju djetetu ono najbitnije - stabilnu i cijelu porodicu. Generalno se ne slažem sa to kakav si otac i kakav si suprug nije povezano. Možeš li imati jako dobrog prijatelja koji se užasno ponaša prema tvojoj majci? Pa teško, zar ne?
Nemam pojma koji je tvoj slučaj. Ali svako bi trebao prvo razmisliti s kim pravi djecu pa ih onda donijeti na ovaj svijet. Nije pošteno prema njima da naknadno se predomisliti i možda je korektnije kada svu štetu za vlastite pogrešne odluke svako nosi sam a ne da to prebaciš nekom drugom.
Naravno, možda ja griješim, to je samo moj stav.
Hajde ba, ko da je to nešto. Ni prvi ni zadnji. Ako si se oženio željan hemije ili ces umrijet mlad ili se razvest ili šverati okolo. Teško je očekivati 50 godina braka na osnovu hemije. To ko očekuje, dobro se zaj**bo.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:36Kako se osigura stabilna i cijela porodica ako hemijas sa ljubavnicom?admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:25Svako je krojač svoje sreće, ako ti se ne svadjaju savjeti koji se ne uklapaju u tvoje stavove nisi ih trebao tražiti.Muumii je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:06
Zbog takvih stavova kao tvoj se i desavaju ovi femicidi i zlostavljanja u porodici, to kakav si otac i kakav suprug nema veze jedno sa drugim, ljubav prema vlastitom djetetu se ne može porediti ni sa čim. A sigurno će manje uticati razvod na dijete nego stalne svadje il ne daj boze tuče, jer koliko god otrcano zvučalo svi smo mi kopije svojih roditelja,rijetko ko uspije napraviti nešto drugačije,nego je gledao čitav život. Al opet mislim da je bolje normalan razvod,nego los brak.
Ne znam kako dodjosmo do price o tuči, zlostavljanju i ubistvu. Ako su ti to bile varijante o kojim si razmišljao, onda imaš sasvim dovoljan razlog za razvod, dobro si uradio 100%.
Ja u svojoj okolini vidim sve vise ljudi koji se razvode jer su sebični, gledaju kako je samo njima, ‘ne daju na sebe’, nisu spremni da se prilagode i ne shvataju da u svakom odnosu moraš štošta izgubiti da bi ga održao i misle da mogu biti dobri roditelji bez da se malo žrtvuju da osiguraju djetetu ono najbitnije - stabilnu i cijelu porodicu. Generalno se ne slažem sa to kakav si otac i kakav si suprug nije povezano. Možeš li imati jako dobrog prijatelja koji se užasno ponaša prema tvojoj majci? Pa teško, zar ne?
Nemam pojma koji je tvoj slučaj. Ali svako bi trebao prvo razmisliti s kim pravi djecu pa ih onda donijeti na ovaj svijet. Nije pošteno prema njima da naknadno se predomisliti i možda je korektnije kada svu štetu za vlastite pogrešne odluke svako nosi sam a ne da to prebaciš nekom drugom.
Normalno da nećeš živjeti 50 godina u braku s seksualnom željom na najvišem nivou, al to nije opravdanje da varaš partnera. Koji je smisao braka ako ćeš šverati?admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:42Hajde ba, ko da je to nešto. Ni prvi ni zadnji. Ako si se oženio željan hemije ili ces umrijet mlad ili se razvest ili šverati okolo. Teško je očekivati 50 godina braka na osnovu hemije. To ko očekuje, dobro se zaj**bo.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:36Kako se osigura stabilna i cijela porodica ako hemijas sa ljubavnicom?admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:25
Svako je krojač svoje sreće, ako ti se ne svadjaju savjeti koji se ne uklapaju u tvoje stavove nisi ih trebao tražiti.
Ali hocu reci da i ako imas djecu se treba razvesti ako imas probleme, jer neskladan brak je definitivno gore od razvoda. Dosta je sebicnih razloga kod razvoda, ali iz sebicnih razloga ljudi i nadju ljubavnice i ljubavnike, a to je veca trauma za djecu. Teze su svadje, teze su rijeci, jedan roditelj tu ispada veci negativac, a to je sve samo ne stabilna i cijela porodica. Zbog djece ostali kao zajedno a samo potencijalno usrali to dijete za zivota.
Ja bih prvo ispunio sve svoje potrebe, našao partnericu koja isto nema nekih neispunjenih ambicija i ne bih se doveo u tu situaciju.Zutti je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:46Normalno da nećeš živjeti 50 godina u braku s seksualnom željom na najvišem nivou, al to nije opravdanje da varaš partnera. Koji je smisao braka ako ćeš šverati?admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:42Hajde ba, ko da je to nešto. Ni prvi ni zadnji. Ako si se oženio željan hemije ili ces umrijet mlad ili se razvest ili šverati okolo. Teško je očekivati 50 godina braka na osnovu hemije. To ko očekuje, dobro se zaj**bo.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:36
Kako se osigura stabilna i cijela porodica ako hemijas sa ljubavnicom?
Ja ti postavljam pitanje: da li bi pristao da znaš da ti neko drugi guzi ženu, a da se ti praviš lud radi mira u kući i "sretnog" života djece?
Svakako da prvo trebaš ispunit svoje potrebe, pronaći nekog ko je njegove, vidjet odgovara li ti taj neko, živjeti neki određeni period van braka da vidiš da li to sve funkcioniše pa tek onda stupiti u brak. Ja pričam o ljudima koji pogriješe, iz ovog ili onog razloga, nije ni bitno, da je bolje za djecu da im se roditelji razvedu na normalan i razuman način nego da se švaleraju i prave veći problem. Djeca će svakako proći neki period stresa i pojesti ****, samo je puno manji stres normalan i zdrav razvod nego "porodični" život pun stvari iza leđa. To je poenta priče.admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:52Ja bih prvo ispunio sve svoje potrebe, našao partnericu koja isto nema nekih neispunjenih ambicija i ne bih se doveo u tu situaciju.Zutti je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:46Normalno da nećeš živjeti 50 godina u braku s seksualnom željom na najvišem nivou, al to nije opravdanje da varaš partnera. Koji je smisao braka ako ćeš šverati?
Ja ti postavljam pitanje: da li bi pristao da znaš da ti neko drugi guzi ženu, a da se ti praviš lud radi mira u kući i "sretnog" života djece?
Pogotovo jer mislim da mi ovdje ne pricamo o potrebi za guženjem okolo, već je problem sto eto covjek nije ispunjen, nije mu se poklopilo, treba praviti puno kompromisa a ne zeli.
Ako bih napravio grešku pa se doveo u tu situaciju da zbog mojih loših procjena imam problem… ko zna, možda bi i bilo pošteno da **** pojedem ja a ne djeca.
Za Nunija nisam cuo do juce i ne mogu biti tuzniji sto jesam. Kakav komad uber seljacine. Nadam se da ce poslovno imati posljedica u vidu broja pregleda i reklama zbog jucer ali cisto sumnjam.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:30Jedna od najvećih sportskih zvijezda planete čovjeku vodič i angažovala se da organizuje sve, a kod nas narod priča ma dosta mu je i Nuni ko je on da je bitan toliko. U Albaniji ga Rama dočekao i u parlament odveo![]()
Pa ne bi Vico licno19vendetta87 je napisao/la: ↑10 jul 2025, 14:28Od saveza je mozda jedino dobio dres i to je to. Bas bi njega Vico vodio na Kosevo.
Misliš da po zapadu nema jutjubera koji imaju kontent poput ovih naših? Ja mislim da je sve to isto od države do države, pa evo ti ovaj Speed što je jučer bio kod nas. Kakva je razlika između njega i nekog balkanskog jutjubera? Suštinski nikakva, ni od njega nećeš naučiti nešto pametno realno.RollingPaper je napisao/la: ↑10 jul 2025, 02:37Isto da kazes Ramo Isak je tu gdje jeste jer ima zicu za politicara. Mislis da bi bio ovo sto jeste u Danskoj ili Engleskoj? Nisi se osvrnuo na socijalno drustveni kontekst svega ovoga.Raonffa je napisao/la: ↑10 jul 2025, 00:05Generalno ne pratim jutjubere, strimere i tu vrstu ljudi, ponekad upalim Dacešina ili Igora Belana sa HCL-a pred spavanje i to je to. Za ovog Speeda nikad u životu nisam čuo dok mi danas nije izletio neki članak da silne stotine hiljada, moguće i milioni ljude prate njegov let iz Beograda za Sarajevo.
U neka doba sam skontao da on nešto strimuje svoj dolazak u Sarajevo, da je prepopularan u svijetu i da mu je kao vodič Nuni. Bi mi drago, jer Nunija znam cijeli život i iako ga generalno ne gledam na YT (mada izbaci algoritam ponekad, kao i za druge) znam da je poprilično popularan kod nas i u regionu, a i isto tako znam kakav je bio prije "slave". Baš čitam komentare za njega danas kao usiljeni humor, loša gluma i slično. Na stranu je li ovo što on radi kulturno, pametno, zanimljivo ili ne (a očigledno mnogima jeste), vjerujte mi da on malo šta glumi jer je lik prirodno blesav i ovo je njegov posao iz snova. Bog ga je negdje pogledao jer je došlo vrijeme da na ovakve budalaštine možeš uzimati grdnu lovu. I neka uzima, nije ukrao ni od koga.
Poenta je da ovo nije lako raditi, jer da jeste svako bi bio jutjuber i uzimao pare. Doduše, većina takvih će reći "ne bih se spuštao na taj nivo", "stid bi me bilo da sam ovakav" i slično, ali fazon je da nemamo svi žicu da radimo ove stvari i to je jedina istina ako smo barem malo pošteni i ne glumimo lažne moraliste, a takvih je kod nas pun qrac da se ne lažemo.
Ono sto je “zica” za snimanje kod nas je totalno drugacije od onog sto se smatra “zica” za youtube u drugim drzavama. Ne razumijes da ono sto kod nas prolazi nigdje drugo ne bi proslo, jer smo ogranicen i neobrazovan narod.
Samim tim vecina Youtubera i ostalih “internet javnih licnosti” nam je takva.
Zavisi šta te čini sretnim i/ili zadovoljnim u životu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.