FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
70
50%
3. Sredinu tabele
21
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 139

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 11 jul 2025, 19:26

Virtu4l je napisao/la:
11 jul 2025, 18:51
lakilone je napisao/la:
11 jul 2025, 18:29

Najboljeg igraca bi se odrekli radi 150 hiljada i onda ne daj Boze opet dodjemo u situaciju da se borimo za opstanak, takvi kao ti ce prvi pljuvati i upravu i sve oko sebe…

Nemoj njega uzimati kao mjerilo. ;)
Pa takva je klauzula ne kontam, ne mozes ga prodati za milion nikako, jos ako bude on zelio ici.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 jul 2025, 19:27

bhsport je napisao/la:
11 jul 2025, 18:16
Virtu4l je napisao/la:
11 jul 2025, 14:40
svemalim1 je napisao/la:
11 jul 2025, 14:37
e jbg sad. igrac od 29 godina iz plbih, to je 200-300k plafon.

Rijeci treba igrač koji će odmah uskočiti, ne treba im talenat. Plus što pričamo o igraču koji ima ugovor još dvije godine.

Nikad više ne smijemo najbolje igrače davati u bescijenje. Nikad.

Boljević sutra može početi utakmicu za Rijeku, nema tu adaptacije i "daj mu vremena".
Ne moze on sa ovim stavom i igrom startati odmah u rijeci.
Ne moze u Želji.
Sve iznad 150.000 eura umotati ga u celofan i poslati dok se Rijeka ne predomisli.
Doduse u onoj tekmi sto su ga gledali jel Sloga pokazao je da moze i u odbranu se vratiti.
Sinoc usao i ne moze nikog pretrčati.
Sta bolan 150 :wtf:
Pa dokad cemo se ponizavati sa takvim transferima ? onda bolje ga ne prodavati, sacekati da mu istekne ugovor i nek ide covjek džabe - nego se ponizavati sa tim ciframa.

A sto se tice Adzema, maksimalno ga podrzavam u zavođenju reda i discipline :salut: Mada on nije Osim, al eto nek proba.
Nevezano sad za Sosica i bilo kojeg pojedincano. Generalno dosta se nasim igracima popustalo, dosta su oni smjenjivali trenere kad im se digne q. Njima treba sto zesci diktator.

TutanNodi
Kontakt:

Post Postao/la TutanNodi » 11 jul 2025, 19:50

Ima klauzulu za tu cifru da ide, a sve vrijeme koliko je u klubu puta prosjeku 18.000KM ne mozemo ni plate pokriti transferom. Klasicni debilizam i lose vodjenje kluba, pod uslovom da je to istina. Sto 80% nije istina.

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 11 jul 2025, 19:56

Radovac i definitivno otpisan?
od ponajboljeg igrača na jesen i prvi dio polusezone, i produženja ugovora a sad izgleda sve vodi ka raskidu istog

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 jul 2025, 20:02

TutanNodi je napisao/la:
11 jul 2025, 19:50
Ima klauzulu za tu cifru da ide, a sve vrijeme koliko je u klubu puta prosjeku 18.000KM ne mozemo ni plate pokriti transferom. Klasicni debilizam i lose vodjenje kluba, pod uslovom da je to istina. Sto 80% nije istina.
Hulahopka prestani vise da lupas
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 11 jul 2025, 20:31

NekoSaDaleka je napisao/la:
11 jul 2025, 19:56
od ponajboljeg igrača na jesen i prvi dio polusezone, i produženja ugovora a sad izgleda sve vodi ka raskidu istog
Po meni su slabiji dosta bili svi nakon produženja - Bolja, Karamarko, Radovac. Radovac ponajviše opao.

Volio bih da Bolja ode, ako bude fina ponuda, mislim da je najbolje i za njega i za nas tako. Naravno uz adekvatno pojačanje.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 jul 2025, 20:52

let3 je napisao/la:
11 jul 2025, 19:27
bhsport je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
11 jul 2025, 14:40

Rijeci treba igrač koji će odmah uskočiti, ne treba im talenat. Plus što pričamo o igraču koji ima ugovor još dvije godine.

Nikad više ne smijemo najbolje igrače davati u bescijenje. Nikad.

Boljević sutra može početi utakmicu za Rijeku, nema tu adaptacije i "daj mu vremena".
Ne moze u Želji.
Sve iznad 150.000 eura umotati ga u celofan i poslati dok se Rijeka ne predomisli.
Doduse u onoj tekmi sto su ga gledali jel Sloga pokazao je da moze i u odbranu se vratiti.
Pa dokad cemo se ponizavati sa takvim transferima ? onda bolje ga ne prodavati, sacekati da mu istekne ugovor i nek ide covjek džabe - nego se ponizavati sa tim ciframa.

A sto se tice Adzema, maksimalno ga podrzavam u zavođenju reda i discipline :salut: Mada on nije Osim, al eto nek proba.
Nevezano sad za Sosica i bilo kojeg pojedincano. Generalno dosta se nasim igracima popustalo, dosta su oni smjenjivali trenere kad im se digne q. Njima treba sto zesci diktator.
Tesko ce i za ovih 150 otici.
Koga smo mi to prodali u zadnjih X godina ne računajuci Jabera?
Hajdarevica za 50.000 eura.
Kakve bajke pisete cuj milion i po :tokralju:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 11 jul 2025, 21:03

Ljudi me racunaju na jedan bitan moment odnosno dva kada pricamo o eventualnom transferu Boljevica.

Imas igraca koji hoce da ide, ti mu ne dopustis i nista nisi postigao. Osim sto ti jede platu igrajuci preko kurca ako mu se uopste igra.

Dajes ostalim igracima poruku da ih neces pustiti ako im ss ukaze prilika da odu i zarade vise para.

Transferom nastavljas trend prodaje igraca, oslabadjas jednu od najvecih plata i otvaras prostor da dovodjenje novih, mladjih, igraca. Kao sto vidimo kada znas sta radis moze se dovesti finih igraca, al ih trebas i platiti :mrgreen:

Ja da se pitam, nakon revansa, odigraj muski, bez kalkulacija i sretno, ako je istina, naravno. Jer nezadovoljam igrac je problem u svlacionici pri cemu mi nismo u situaciji da mozemo reci "e sada neces nikako, mrs na tribine" da ne pricam koliko smo ga puta popusili cekajuci fol nekoga da prodamo.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 11 jul 2025, 21:05

bhsport je napisao/la:
11 jul 2025, 20:52
let3 je napisao/la:
11 jul 2025, 19:27
bhsport je napisao/la:

Ne moze u Želji.

Tesko ce i za ovih 150 otici.
Koga smo mi to prodali u zadnjih X godina ne računajuci Jabera?
Hajdarevica za 50.000 eura.
Kakve bajke pisete cuj milion i po :tokralju:
Krpić i Sipovic otisli za relativno solidne pare, Sadikovic dobar transfer...
Nije baš kao što Adžem kaže da od Anela nismo imali izlaznog transfera...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 jul 2025, 21:07

RatoborniMrmot je napisao/la:
11 jul 2025, 21:03

Ja da se pitam, nakon revansa, sretno, ako je istina, naravno. Jer nezadovoljam igrac je problem u svlacionici pri cemu mi nismo u situaciji da mozemo reci "e sada neces nikako, mrs na tribine" da ne pricam koliko smo ga puta popusili cekajuci fol nekoga da prodamo.
Jesmo popusili jer igrac udje u zadnju godinu ugovora i ne zeli da ga produzi jer zna da ce negdje drugo dobiti bolje uslove (Hodzic, Santos).

Ovdje je totalno druga situacija, jer Bolja ima ugovor do maja 2027.godine.
Ne treba ga odmah na prvu ponudu prodati, jer sumnjam da i on toliko zeli da napusti klub.
Plata mu je i vise nego korektna kod nas.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 11 jul 2025, 21:14

19vendetta87 je napisao/la:
11 jul 2025, 21:07

Ja da se pitam, nakon revansa, sretno, ako je istina, naravno. Jer nezadovoljam igrac je problem u svlacionici pri cemu mi nismo u situaciji da mozemo reci "e sada neces nikako, mrs na tribine" da ne pricam koliko smo ga puta popusili cekajuci fol nekoga da prodamo.
Jesmo popusili jer igrac udje u zadnju godinu ugovora i ne zeli da ga produzi jer zna da ce negdje drugo dobiti bolje uslove (Hodzic, Santos).

Ne treba ga odmah na prvu ponudu prodati, jer sumnjam da i on toliko zeli da napusti klub.
Pusili smo ga sa Svrakom, Zololom, Kvesicem, Colicem i tako dalje, svi bili pod ugovorima i povrede ili pad forme umjesto prodaje.

Mi nemamo pare da mozemo trpjeti da placamo ljude bezveze. Gledajici ovu pricu, Djalovic je crnogorac, fali im takav igrac, ima smisla, pitanje je jel se Bolji ide i how much, 200k nakon Kopra, sretno. To nisu male pare, ako znas sta dovodis, a cini se da ove sezone znamo.

Moje misljenje, ne znaci da sam u pravu :mrgreen:

Ps. Boljevic moze igrati u kvalifikacijama za LS

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 11 jul 2025, 21:20

11 jul 2025, 21:14
19vendetta87 je napisao/la:
11 jul 2025, 21:07

Pusili smo ga sa Svrakom, Zololom, Kvesicem, Colicem i tako dalje, svi bili pod ugovorima i povrede ili pad forme.

Mi nemamo pare da mozemo trpjeti da placamo ljude bezveze. Gledajici ovu pricu, Djalovic je crnogorac, fali im takav igrac, ima smisla, pitanje je jel se Bolji ide i how much, 200k nakon Kopra, sretno. To nisu male pare, ako znas sta dovodis, a cini se da ove sezone znamo.

Moje misljenje, ne znaci da sam u pravu :mrgreen:

Ps. Boljevic moze igrati u kvalifikacijama za LS
Apsolutno ispravno razmisljanje...
Tu su Pejić, Garcevic, Ibrahim, Šabić.
Nije baš da je nezamjenjiv igrač.
By the way, mislim da je Eric najveće pojačanje...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 jul 2025, 21:30

NekoSaDaleka je napisao/la:
11 jul 2025, 19:56
Jest bio dobar, al nikad ponajbolji. Nebitno to, pod vodstvom Corica se pretvorio u nepokretnu musku trudnicu, pored koje svak prolazi bez problema i koju je svako pretrcavao.
Eric i Lagumdzija su ocito bolji igrac koje ce Adzem forsirati. Radovcu hvala za sve i neka mu je sa srecom, sto se mene tice :salut:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 jul 2025, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 11 jul 2025, 21:33

Moje mišljenje za Boljeivca, dobar igrač kad hoce realno top. Zahvalan sam za ovu kisu golova u 85+ za jako bitne bodove...ali... Iskreno ako ćemo zaraditi 200k+ a da imamo nekog mladog igrača koji je voljan i zeljan da moze pomoc i odbrani da ima taj neki dribling sut da ima neku perspektivu, da je zeljan dokazivanja i da ima vec neki CV ja bi pristao...Bolja je gigant al upravo zato nekada se vidi pogotovo kad igra od prve nije on bas voljan ni vracat se nit vrsti presing na nizim linijama sto nam je nekad stavralo probleme...ma da opet sada imamo mnogo jacu odbranu pa mozda bi sad i vise bio koristan...al mislim opet da ako mu se i ide treba gs pustit i zaraditi na 30godisnjem igracu. Hvala na svemu kako god bilo nek je ziv i zdrav gdje god bio donio nam je dosta sreće!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 11 jul 2025, 21:36

mavi je napisao/la:
11 jul 2025, 21:20

By the way, mislim da je Eric najveće pojačanje...
Erick je doktorski odigrao, netipicni brazilac, dobar defanzivac i jos zna lopte, jako nam je tesko sada presing napraviti kada
Imas takvog igraca na DM-u i na to stopere i bekove koji se ne boje lopte.

Gledao sam Kopar protiv sampiona Makedonije, Shkendije, ubili ih nogama visokim presingom, ovi im loptu nisu mogli iznijeti kako treba, a vidjeli smo ih protiv nas. To im je i trener rekao, nismo ovo htjeli da igramo :mrgreen:

Mene brine Suki kao rezervni stoper, iskreno :urnebes: I napadac, to je bas moranje. Neki pokretljivi spic, to bi drama bila. I ko je zamjena za Ericka i Lagumdziju, to je isto dilema odnosno kakva je zamjena.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 jul 2025, 22:32

Koliko god nas Boljevic nervirao (a ima nas dosta) realno je da je on medju 3 nasa najbolja igraca.
Vjerovatno i medju 2.
Ostat u mjesec dana bez njega, Jabera i Dangubica je popriličan hendikep u ofanzivnom dijelu tima. To bi trebalo adekvantno nadoknadit onda.
Plus svakako pozicije koje bi se mogle i trebale popunit.
Njemu ako se ostaje, ne bi ja imao nista protiv, samo iz razloga jer znamo koliko moze i muka mi od fraza "dok prodje trenazni proces, odradi pripreme, navikne se itd itd ". S druge strane ako mu se ide, donesite pola miliona maraka i sretno.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jul 2025, 23:09

Bila bi velika glupost pustiti Boljevića u ovom trenutku, još posebno ako ima ta klauzula od 150.000 eura, treba odmah otpustiti onoga ko je to potpisao.

Mi smo sad na nekoj raskrsnici ako sam dobro shvatio ove signale iz kluba i sve bi bilo mnogo lakše sa Boljevićem u ekipi. Mi odavno nismo imali ovakvog matchwinnera, igrača koji te nervira, dovodi do ludila, ali se skoro uvijek "ukaže" kad najviše treba. Kako ekipa bude rasla on će biti sve bolji i bolji. On u svojim nogama ima još 2-3 godine vrhunskog fudbala i nadam se da će ih provesti u Želji.

Ako sve bude kako treba, mi ćemo već sljedeći prelazni rok popuniti preostale rupe. Ado će vidjeti gdje smo loši i koja linija se može unaprijediti, tako da bi to napokon mogao biti Željo kojeg smo toliko čekali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 jul 2025, 23:17

Virtu4l je napisao/la:
11 jul 2025, 23:09
Bila bi velika glupost pustiti Boljevića u ovom trenutku, još posebno ako ima ta klauzula od 150.000 eura, treba odmah otpustiti onoga ko je to potpisao.

Mi smo sad na nekoj raskrsnici ako sam dobro shvatio ove signale iz kluba i sve bi bilo mnogo lakše sa Boljevićem u ekipi. Mi odavno nismo imali ovakvog matchwinnera, igrača koji te nervira, dovodi do ludila, ali se skoro uvijek "ukaže" kad najviše treba. Kako ekipa bude rasla on će biti sve bolji i bolji. On u svojim nogama ima još 2-3 godine vrhunskog fudbala i nadam se da će ih provesti u Želji.

Ako sve bude kako treba, mi ćemo već sljedeći prelazni rok popuniti preostale rupe. Ado će vidjeti gdje smo loši i koja linija se može unaprijediti, tako da bi to napokon mogao biti Željo kojeg smo toliko čekali.
Trebaš biti malo realan. Zar stvarno misliš da bi Boljević produžio ugovor a da se nije osigurao nekom klauzulom u ugovoru u slučaju da naleti dobra ponuda?

Da nije postignut takav dogovor vjerovatno ne bi ni igrao protiv Kopera. Ni on ni Karamarko a ni Radovac ne bi bili više u klubu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 11 jul 2025, 23:19

Virtu4l je napisao/la:
11 jul 2025, 23:09

Prije potpisa novog ugovora Boljević je imao platu manje od 6.000 KM. Logično da je tražio klauzulu. Realno se isplatio, jer je svojim golovima donio jako puno bodova, i veliki doprinos za plasman u evropu. Nas je malo ponio Jaberov transfer, gdje realno da nije Arap ne bi mogli ni za njega uzeti neke basnoslovne cifre. Malo ljudi zna da je Boljević liječio povredu leđa svojim novcem (uopšte nije bilo jeftino). I on je poprilično situiran, ulagao je pametno. Nekako kod njega osjetim da baš uživa ovdje i da je zavolio klub. Po meni ima jako dobru konekciju sa tribinama. Ako mu se ide, ne bih mu pravio problem, razgovarao bih s njim, jer je jedan od najbitniji kotačića u ekipi. Realno i Karamarko ako ima tu ponudu iz Turske treba mu omogućiti da zaradi, ali da klub i na njemu zaradi neki novac. Ispali su fer sa potpisima novih ugovora s nama. Po mom mišljenju Osmanović je jako dobar stoper i ako i ode Karamarko, poslije evrope, može ga dostojno zamijeniti.

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 11 jul 2025, 23:46

Hvala 1921tv ekipi ovi izvjestaji su nesto najjace.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.