FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
23%
2. Borbu za Evropu
72
50%
3. Sredinu tabele
24
17%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 145

Sarun
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Sarun » 12 jul 2025, 12:51

Alipasino je napisao/la:
12 jul 2025, 10:58
Istorijska sansa da da 1 dobrim napadacem osvojimo titulu.Zrinjski Borac i Pitari nista nisu bolji od nas.Dakle zar je problem platit dobrog napadaca osvonit ligu igrat predkolo i te ce se pare 5 puta uvecat sto si ulozio.Ako ostanemo sa Krpicem nema ni titule ni para.Jeli to Krpic veci od intetesa kluba.Sad imamo sansu ko nikad.Sta je problem strah od trofeja.
Zar stvarno misliš da struka to ne zna? Pored svih procesa i riješenih problema, da nisu svjesni da problem sa napadačem postoji?

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 12 jul 2025, 12:54

NoDi80 je napisao/la:
12 jul 2025, 12:07
Adzeme ako ne dodje napadac do revansa Jaganjca ili Lagumdziju stavi u spic
Krpic treba s klupe da ulazi, bio dobar motivator na klupi
Zao mi je, ali realno nije to to
100% .
Karamarka treba u spic, da se tuče gore kao Ibrahimović nekad 🙂

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 jul 2025, 12:58

pa valjda ti je jasno i da dodje napadac da ne moze igrati u revansu
Don't believe the hype.

TutanNodi
Kontakt:

Post Postao/la TutanNodi » 12 jul 2025, 13:03

mavi je napisao/la:
12 jul 2025, 12:13
TutanNodi je napisao/la:
12 jul 2025, 11:54
Svi znaju plate ko da rade u pravnoj sluzbi jbt. A niko blage veze nema,.rekla kazala
Veoma lako saznati, vjeruj mi. ko iole ima konekcije u i oko kluba...
Poenta je da se ne vrijeđa inteligencija s moralisanjem oko Boljevića.
Jer, nije on za moralisanja i glorifikacije.
Ni taj nece reci tacno. Ljudi kod nas lupaju, da budu kao neki insajderi sta li vec, to ih lozi. A ima ih ovdje dosta.

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 12 jul 2025, 13:15

Sarun je napisao/la:
12 jul 2025, 12:51
Alipasino je napisao/la:
Istorijska sansa da da 1 dobrim napadacem osvojimo titulu.Zrinjski Borac i Pitari nista nisu bolji od nas.Dakle zar je problem platit dobrog napadaca osvonit ligu igrat predkolo i te ce se pare 5 puta uvecat sto si ulozio.Ako ostanemo sa Krpicem nema ni titule ni para.Jeli to Krpic veci od intetesa kluba.Sad imamo sansu ko nikad.Sta je problem strah od trofeja.
Zar stvarno misliš da struka to ne zna? Pored svih procesa i riješenih problema, da nisu svjesni da problem sa napadačem postoji?
Meni samo nije jasno kako smo nerealni da razmišljamo o tituli. Pa tri ekipe su jasno ispred nas, ne vidim način kako bi se to moglo odviti da mi uzmemo titulu. Treba ganjati kup gdje je šansa uvijek veća. I Evropu, kakva crna titula.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 12 jul 2025, 14:35

Pojedini su muda pojeli kad je Boljevic zabio gol. Draze bi im bilo da smo izgubili nego sto je on zabio

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 12 jul 2025, 14:39

Quartararo je napisao/la:
12 jul 2025, 13:15
Sarun je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:
Meni samo nije jasno kako smo nerealni da razmišljamo o tituli. Pa tri ekipe su jasno ispred nas, ne vidim način kako bi se to moglo odviti da mi uzmemo titulu. Treba ganjati kup gdje je šansa uvijek veća. I Evropu, kakva crna titula.
Evo opet onog mentaliteta
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 jul 2025, 14:43

Sarun je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:
Prosle sezone Borac da nije imao sudije ne bi bio ispred nas
Protiv Zrinjskog smo bili osteceni za penal na Grbavici
Jaci su bili Zrinjski i Sarajevo, imali su siri roster i vise para
Medjutim sad trenutno ako dobijemo dobrog napadaca, sogurno ova ekipa moze sa svima igrati
Sve ce nam se reci u cetvrtak na revansu
Ono sto sam ja do sad vidio Zeljeznicar je bas jak i sto je najljepse ima tu potencijala da se napravi veliki iskorak
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 12 jul 2025, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 12 jul 2025, 14:44

GIBRA je napisao/la:
12 jul 2025, 14:39
Sarun je napisao/la:

Evo opet onog mentaliteta
Ja samo realno posmatram situaciju. Ne treba od muve slona praviti, već polako i pametno. Za sada su Zrinjski i Borac nivo iznad što se kvalitete tiče. Što pak ne znači da se to neće ili ne može promjeniti.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 12 jul 2025, 14:50

To onaj Zrinjski koji nam nije mogao ništa u generalci, i onaj Zrinjski koji je jedva pobjedio ekipu sa San Marina. To Borac što je kući zijanio 4 komada od ekipe sa Andore. Nivo iznad nas nema šta. Daleko da trebamo biti neki pretedenti za titulu, i da to objektivno i možemo biti, ali praviti od obje ekipe svemirske brodove je degutantno u najmanju ruku. Mi sa kvalitetnim špicom ćemo sigurno dobiti najmanje 12-15 bodova, sada je na upravi da ga rode kako znaju i umiju.
A ja ću još jednom ponoviti, ako ga ne budu mogli roditi, ne produživanje ugovora sa Dangubićem će biti jedna od najvećih grešaka koje je klub uradio prethodnih godina.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 jul 2025, 15:11

slika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 12 jul 2025, 15:13

Sarun je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:
Borac? Kojeg natrpaju konobari sa Andore? Bolji smo i prošle sezone bili i pokazali to iako su ih sudije gurale, na Grbavici smo sve vidjeli. Ove sezone samo bolji na papiru Zrinjski i Sarajevo, a i Zrinjskom smo pokazali iako je pripremna da ćemo se tući sva četiri puta. Sarajevo, derbi, sve je moguće uvijek, pogotovo sa Admirom jer zna šta je derbi i šta ta utakmica nosi, i kako se treba postaviti.

Ne želim biti “realan”, “nerealan” hoću da sanjam, hoću da vjerujem da ovi momci mogu i ove ili kroz sezonu dvije donijeti titulu na Grbavicu.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 12 jul 2025, 15:14

Jos jednom da provjerim, ako kod nekoga ima mjesta za putovanje u Kopar, neka se javi u pp, placam sav trosak putovanja.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 12 jul 2025, 15:18

MrAmarOsim je napisao/la:
12 jul 2025, 14:50
To onaj Zrinjski koji nam nije mogao ništa u generalci, i onaj Zrinjski koji je jedva pobjedio ekipu sa San Marina. To Borac što je kući zijanio 4 komada od ekipe sa Andore. Nivo iznad nas nema šta. Daleko da trebamo biti neki pretedenti za titulu, i da to objektivno i možemo biti, ali praviti od obje ekipe svemirske brodove je degutantno u najmanju ruku. Mi sa kvalitetnim špicom ćemo sigurno dobiti najmanje 12-15 bodova, sada je na upravi da ga rode kako znaju i umiju.
A ja ću još jednom ponoviti, ako ga ne budu mogli roditi, ne produživanje ugovora sa Dangubićem će biti jedna od najvećih grešaka koje je klub uradio prethodnih godina.
To je ono što ja pokušavam reći, nije stva eu tome da se kaže mora se 100% osvojiti ali kakav je to mentalitet čim se spomene titula odmah Aj majko

Prave od te tri ekipe svemirske brodove koje u realnosti ni blizu nisu toliko jake kako naši navijači zamisljaju

Klasicni gubitnicki mentalitet, samo se nadam da tako ne misli Adzem
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 12 jul 2025, 15:27

TutanNodi je napisao/la:
12 jul 2025, 11:54
Svi znaju plate ko da rade u pravnoj sluzbi jbt. A niko blage veze nema,.rekla kazala
pazi hulahopke glasa razuma :urnebes:

e ovo je da poludis :bow:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 12 jul 2025, 16:09

Ne letite ba pred rudu i nakon 90 minuta najavljivati titule, sta vam je.
Haman zaboravili kako smo svrsavali na utakmice u Evropi sa Basicem pa da ne uleti Dino sa Gracanicom bi sad igrali.
Nemamo losu ekipu a na papiru se ovi bolji od nas nisu nesto posebno pojacali ali fali nama nekoliko igraca pa da mozemo rec da imamo dobar tim i mozemo u kontinuitetu pobjedjivat.
Nemojte pitarskog sindroma, sampioni priprema.
Bez veznjaka, stopera i napadaca mi cemo krv propisat da osiguramo Evropu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 12 jul 2025, 16:15

slika
1921!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 jul 2025, 16:19

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
12 jul 2025, 15:13
Sarun je napisao/la:

Borac? Kojeg natrpaju konobari sa Andore? Bolji smo i prošle sezone bili i pokazali to iako su ih sudije gurale, na Grbavici smo sve vidjeli. Ove sezone samo bolji na papiru Zrinjski i Sarajevo, a i Zrinjskom smo pokazali iako je pripremna da ćemo se tući sva četiri puta. Sarajevo, derbi, sve je moguće uvijek, pogotovo sa Admirom jer zna šta je derbi i šta ta utakmica nosi, i kako se treba postaviti.

Ne želim biti “realan”, “nerealan” hoću da sanjam, hoću da vjerujem da ovi momci mogu i ove ili kroz sezonu dvije donijeti titulu na Grbavicu.
Nerealno je jer kad uporedis kakvo sudjenje imaju, gdje ne smijes centar preci brzo to zaboravljate. Gdje isti zrinjski se gura kad im najvise zatreba. Brzo zaboravljate da nije isti motiv igracima igrati u evropi i domacem prvenstvu. Sasvim ok je da se izadje u Evropu.
Fk Željezničar.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 12 jul 2025, 16:31

Ako neko u Ligi od 10 klubova kaže cilj nam je 4. mjesto, a što je haman sredina tabele, onda smo pravi jadnici.

Već sam pisao na forumu, ovdje niko ne govori da ĆEMO osvojiti titulu. Vjerovatno nećemo, iz stotinu razloga, a jedan od najvažnijih je suđenje. Vidjeli ste kako Srđan Grahovac napravi penal protiv Santa Colome, u našoj ligi mu ono ne bi svirali, ali u Evropi Borac nema protekciju sudija i tako i završe. I onda se ibretimo podatku da u 33 kola prošle godine Borcu nije sviran niti jedan penal - 0 penala. Niko ovdje nije ni glup, ni naivan da ne znamo kako stvari stoje u Savezu.

Ali da se vratim na temu, moje mišljenje je da ciljevi trebaju biti najveći, najbolji, maksimalni, da bi ekipa imala energiju, elan, samopouzdanje, euforiju, to je sve u sportu dobro. A ako si dao maksimum i vjerovao u sebe, pa na kraju završio 3., 4., 5. to je OK, ali si znao koji ti je cilj i znaš da si dao sve od sebe. Ja takvog Želju hoću, a ne Želju koji na početku sezone cilja sredinu tabele. Sa takvim razmišljanjem nećemo ni Evropu izboriti.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 12 jul 2025, 16:37

Ukoliko je tacno za Boljevica i Radovca ukoliko ovog prodamo a sa ovim raskinemo nama pored napadaca je potreban i veznjak a mozda i krilo, na krilo mozda probat sa Malekinusicem jer tesko cemo nac drugu zamjenu za Bolju a ovaj bi mogao bit jeftiniji uz to je bez kluba i mozda koliko toliko zamijeni Bolju
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.