Neće propasti, dok papiri budu gotovi bit će i predstavljen.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
visok presing, tranzicija eto ukratko.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑14 jul 2025, 18:57Šta li je bila ideja danas sa jednim veznim i četiri napadača,kako biti u takvom sistemu iole kreativan![]()
probat uzet loptu na njihov polovini ili iz njihovog napada po oduzetoj lopti brza tranzicija preko Kyeremeha, Mlinarica, Gulia
za ovo nam treba od 3 sanse 2 gola zato se nadam da ce napadaci pogadjati
Ma htio da iznenadi protivnika, nema sta drugo.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑14 jul 2025, 18:57Šta li je bila ideja danas sa jednim veznim i četiri napadača,kako biti u takvom sistemu iole kreativan![]()
Djordjevic je majstor samo takav u ovih pola sata je pokazao kakav je majstor samo da ga zdravlje posluzi.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Mi svakako prilike ne kreiramo kroz pas igru, nego kroz presing kada protivnika natjeramo na gresku. Nabi naprijed sa svoje polovine i ganjaj, jel tako ili nije? Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, slozit cemo se.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑14 jul 2025, 18:57Šta li je bila ideja danas sa jednim veznim i četiri napadača,kako biti u takvom sistemu iole kreativan![]()
-
- Kontakt:
Sve mi se manje sviđa taj tranzicijski fudbal koji igramo već duže.U Evropi možda i može dati ruke,ali u BiH gdje Sarajevo treba da dominira to skroz loše izgleda, pogotovo protiv defanzinih ekipa.SHZ82 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 19:01visok presing, tranzicija eto ukratko.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑14 jul 2025, 18:57Šta li je bila ideja danas sa jednim veznim i četiri napadača,kako biti u takvom sistemu iole kreativan![]()
probat uzet loptu na njihov polovini ili iz njihovog napada po oduzetoj lopti brza tranzicija preko Kyeremeha, Mlinarica, Gulia
za ovo nam treba od 3 sanse 2 gola zato se nadam da ce napadaci pogadjati
- JavierBosnia
- Kontakt:
Nezvanicno Radnik Hadzici u Butmiru zatvorena za javnost
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Zašto onda ne trenira sa ekipom ?
Jatta koji je klasični destruktivac stavljaš da igra jedinog veznog igrača i onda očekuješ neku kreaciju kako i na koji način samo da mi je znati.
Mlinarić kao nakbolji strijelac lige ti vezni a Keremeh po ko zna koji put zavaljen da ni on ne zna šta je igrao.
U ovom sastavu Bubanja, Krdžalić, Đorđević dvojica od njih moraju igrati.
Guli je baš grohno, loše danas pravo. Da je neko drugi onako odigro već bi bilo spominjanjt najbližih.
Renan se kao nešto trudio pa može proći.
Ostalo očekivano.
Mlinarić kao nakbolji strijelac lige ti vezni a Keremeh po ko zna koji put zavaljen da ni on ne zna šta je igrao.
U ovom sastavu Bubanja, Krdžalić, Đorđević dvojica od njih moraju igrati.
Guli je baš grohno, loše danas pravo. Da je neko drugi onako odigro već bi bilo spominjanjt najbližih.
Renan se kao nešto trudio pa može proći.
Ostalo očekivano.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Eman Košpo u Fiorentini za samo 400 000 eura.
Treba se nešto dodati?

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- Vrhbosnian
- Kontakt:
Znam ja šta je naša igra, zato me i brine šta kad ti se neko zatvori i prepusti nama loptu. Ja u Zekićevom mandatu nisam vidio da ima rješenje za to. Oslanjati se na individualna rješenja a ne sistem je neozbiljno.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2025, 19:00Dublji je to problem od zadnji pas . Mi ne igramo pas igru onda i ne mozes doci u situaciju zadnjeg pasa . Šanse dolaze kroz dijagonale i dugi pas odnosno presing da protivnik pogrijesi , to je naša igra i to je to . Drugi problem zašto nema tih proigravanja je stil naših ofenzivni igraca to su dobri individualci brzi ,jaki al nemaju osjećaj za pas igru i proigravanja . 2 igraca koji imaju taj osjećaj su Mlinaric i Djordjevic kojeg dugo nije bilo .Vrhbosnian je napisao/la: ↑14 jul 2025, 18:20Nije loše ovo danas, posebno nazad dosta ozbiljno i disciplinovano, mada i dalje isti problem, a to je zadnji pas tj. kreiranje šansi na postavljenu odbranu. Znači, ekipa koja nam ne pruži priliku za tranziciju, mirna je što se tiče primanja golova.
Formacijski u drugom poluvremenu dosta bolje i nadam se da je to plan kako ćemo igrati ovu sezonu, jer ove hazarderske postavke sa samo jednim veznim igračom, i to Jattom kojem je svako drugo uklizavanje žuti karton, su poklon protivniku da drži sredinu i da ništa ne možemo uraditi osim nabijati duge lopte.
Jos Elezi i zadrzati ovaj roster i to je to. Đorđević, Bubanja, Jatta, Krdzalic, Mamas i Elezi to je vec druga prica kad su svi veznjaci na okupu. Odbrana je djelovala dobro, jos da je tu Gojkovic to bi bilo bas top. Ja samo znam da kad pocnu zvanicne utakmice da ce pristup biti drugaciji 100% i ocekujem dobru borbu i zalaganje. I da nadodam da mi je drago sto nismo sampioni priprema jer ko zna nas mentalitet a to je kad poletimo da uglavnom zavrsimo ko popisani. Kad se sjetim priprema sa Dudicem i trpanja po 6 0 a kasnije nas celik sa srednjoskolcima izbaci. Tuga
- muhamedhulk
- Kontakt:
Dobri danas. Moze se sta ocekivati next sedmice..kuci, pun stadion, ljetna noc..nek magija pocne. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Ma mozemo mi sad pricati o taktici, igrackim rijesenjima, idejama, ali mi smo danas igrali sa izuzetno jakom ekipom koja je uvijek u vrhu Ukrajinskog fudbala i koja je sigurno jaca od Rumuna...
Pokazalo se da mozemo da igramo ravnopravno, da stvaramo sanse, da dominiramo u odredjenim periodima...
Ostaje 10 dana do prve tekme i to je vrijeme za udaranje fine glazure...
Ova ekipa ima izuzetan potencijal i u regularnim uslovima mi bi bili najveci favoriti za titulu...
Sa Djordjevicem, Bubanjom i Elezijem, naravno ako potpise, za razliku od dosadasnjih tekmi kreativnosti nece nedostajati kao ni taj zadnji pas...
Guli ce naleci, on je jednostavno prekvalitetan igrac da se taj level nece brzo podici...
Mlinaric vec sad pokazuje da je izuzetno pojacanje, a o Stefanovoj izvedbi, apsurdno je uopste i pricati, klasa...
Jatta je zvijer, on zudi da se se dokaze jer je vidio priliku i momak igra kao Doksa, ali ga Zekic mora smiriti jer cemo stalno biti sa igracem manje ako ovako nastavi...
Za Musiju mogu reci samo BRAVO momak, jer se sjetim komentara ovdje kad smo ga potpisali...
Ne, za Djordjevica i Bubanju nemam sta reci, a i sta bih mogao i reci...
Pokazalo se da mozemo da igramo ravnopravno, da stvaramo sanse, da dominiramo u odredjenim periodima...
Ostaje 10 dana do prve tekme i to je vrijeme za udaranje fine glazure...
Ova ekipa ima izuzetan potencijal i u regularnim uslovima mi bi bili najveci favoriti za titulu...
Sa Djordjevicem, Bubanjom i Elezijem, naravno ako potpise, za razliku od dosadasnjih tekmi kreativnosti nece nedostajati kao ni taj zadnji pas...
Guli ce naleci, on je jednostavno prekvalitetan igrac da se taj level nece brzo podici...
Mlinaric vec sad pokazuje da je izuzetno pojacanje, a o Stefanovoj izvedbi, apsurdno je uopste i pricati, klasa...
Jatta je zvijer, on zudi da se se dokaze jer je vidio priliku i momak igra kao Doksa, ali ga Zekic mora smiriti jer cemo stalno biti sa igracem manje ako ovako nastavi...
Za Musiju mogu reci samo BRAVO momak, jer se sjetim komentara ovdje kad smo ga potpisali...
Ne, za Djordjevica i Bubanju nemam sta reci, a i sta bih mogao i reci...
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, boki86, bordobijeli, bvsic, casual033, Dave, ErosViverosViv, gh0stHZ, iliyaa8, juka55, Morpheus, mosarajvosa83, nedimmmm1337, Oerde, Pena, Posejdon, Proximic, Rajvosa4ever, Rule_hz, SamoDaKazeem, skoJaa, Suki46, THEC i 176 gostiju.