NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA chat/svastara/prepucavanja
nisam ga ni ja gledao, jedva da sam i Birda gledao ali znam da je npr. meni bolji od Russella koji je bio strasan defanzivac, strasan skakac, bloker, a ima u karijeri 15 ppg za 42 minute igre prosjecno, što će reći da je u napadu bio jbg slab. ne znam otkud on stalno u top 5 u izborima najboljih ikad, pored Wilta, Birda ili nekioh drugih.
I ponavlja, ovo nije izbor MVP sezone pa da se gleda uspjeh ekipe, ovo je izbir najboljih ikad.
I ponavlja, ovo nije izbor MVP sezone pa da se gleda uspjeh ekipe, ovo je izbir najboljih ikad.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Njemu najvise od svih gledaju titule.Jbg, covjek ih ima 11 i po meni bi trebao biti medju 10.Da li bas i top 5, mislim da ne.filip13 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 20:41nisam ga ni ja gledao, jedva da sam i Birda gledao ali znam da je npr. meni bolji od Russella koji je bio strasan defanzivac, strasan skakac, bloker, a ima u karijeri 15 ppg za 42 minute igre prosjecno, što će reći da je u napadu bio jbg slab. ne znam otkud on stalno u top 5 u izborima najboljih ikad, pored Wilta, Birda ili nekioh drugih.
ma meni i top 10 je oko njega upitno, ne bira se MVP sezone. Sad cu malo pretjerati, onda bi olajuwon trebao biti u top 5 jer ima dvije titule kao najbolji ighrac ekipe plus je bio strasan ofanzivac za razliku od russella, koji bi za 36 minuta igre imao 12,8 ppg u karijeri. Vrlo čudno da je takav stalno u top 5 igraca ikad
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jbg, mora se gledati i talenat i uspjeh kao igraca (sve nagrade i titule) inace bi to bio haos u poretku.
Jedini nacin da se zaobidje prica moj ukus vs tvoj ukus su ostvarenja datog igraca.
Ako bi priicali cisto o talentu, mada se i o tome da diskutovati sta je talentovan igrac za neku osobu, a sta za drugu, onda bi lista bila skroz drugacija.
Primjera radi, ako pricamo o mom nekom talentu za centra, tesko da je iko bio kompletniji u oba pravca od Olajuwona.Medjutim, kad se pored talenta poredaju i ostvarenja, onda je tu nekoliko centara ispred njega.I to je tako.
Jedini nacin da se zaobidje prica moj ukus vs tvoj ukus su ostvarenja datog igraca.
Ako bi priicali cisto o talentu, mada se i o tome da diskutovati sta je talentovan igrac za neku osobu, a sta za drugu, onda bi lista bila skroz drugacija.
Primjera radi, ako pricamo o mom nekom talentu za centra, tesko da je iko bio kompletniji u oba pravca od Olajuwona.Medjutim, kad se pored talenta poredaju i ostvarenja, onda je tu nekoliko centara ispred njega.I to je tako.
ne znam po čemu je russell bolji od wilta,ne uspoješniji jer je ovo lista najboljioh igrača.
Olajuwon je bolji od Shaqa. Malone bolji od Duncana. Curry i Russell ne trebaju biti ni u top20. 

po meni je i K. Malone pa i M. Malone ispred D. Robinsona