FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Oikamid

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Oikamid » 15 jul 2025, 14:20

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
15 jul 2025, 13:55
Puno 15-20 KM za tekmu? Nije puno dati za burger na street foodu 15-16 KM.. :tokralju:
Da, da, ista je ciljna skupina na tom festivalu za snobove i ova fudbalska. :mrgreen:

Džaba botujete, neće se prodati više od 200, ako je to bio cilj onda svaka čast, još jedna odluka ekonomskih magova i vizionara.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 15 jul 2025, 14:22

Iduci cetvrtak bez kise 😁

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 15 jul 2025, 14:30

mosarajvosa83 je napisao/la:
15 jul 2025, 11:48
Sazg je napisao/la:
15 jul 2025, 11:42
slika

slika
Ajde postavi od Rijeke cijene ulaznica hahaha mi smo jos ostali u proslosti kad je Drina marka bila.
Buraz ova cijena Dinamovih karata po meni nije uopšte visoka.
- Kad skontaš da je cijena pojedinačnih ulaznica 20E za slabije utakmice a 30-35 za derbije. Za Evropu je prošle godine karta bila 50 E ovo sve za Zapad dole govorim.
- Na Maksimir dolazi Čelzi, Milan, Dortmund …
- Maksimir onakav kakav je za Koševo je svemirski brod realno. Ispod svake etaže imaš pravo puno Wc-a i u svakom radi svjetlo, u stadionu imaš Fun Shop, ispod zapada unutra isto imaš mali fun shop, na svakoj etaži ispod tribune nekoliko kioska sa kobasicama, pivom, sokom, grickalicama. Razglas fantastičan, čuješ svako slovo spikera na svakoj tribini. Video semafor. Za ložu, salon i novinarske kabine da ne pričam. Prostorije hitne pomoći i specijalaca.
- sezonska važi za sve utakmice koje se igraju a kod nas samo za prvenstvo. Zato je po meni naša sezonska preskupa.
Zadnja izmjena: Sazg, dana/u 15 jul 2025, 14:32, ukupno mijenjano 2 puta.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 jul 2025, 14:31

Puno 15-20 KM za tekmu? Nije puno dati za burger na street foodu 15-16 KM.. :tokralju:
Zamisli da umjesto tog burgera dobiješ neku splačinu a prodavac ti u fazonu kaže jbg nisam znao da si gladan isto tako i za utakmicu platiš ulaznicu a trener se poslje izvinjava kao nismo znali da vam je važna
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 15 jul 2025, 14:34

Ne daj Bože da treba skupit šta za klub…
Ono da daš random pare da se stane na noge bez povrata.

Čelik bi nam bio premija, gdje bi se smjestili.

Hvala Bogu pa forum, klix i fb/insta komentari, nisu kritična masa onih koji zaista idu i prate i žele naprijed :)

Pritom vas niko nije NATJERAO na sezonsku, kupuj pojedinačne “budi” gospodin.
Idi kad možeš, kad ne pada ne grmi, ne puše (otprilike u septembru završava period posjete ovih koji kritikuju :))
Za njih i nije sezonska.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 15 jul 2025, 14:42

nokee je napisao/la:
15 jul 2025, 13:37
djokica je napisao/la:
15 jul 2025, 12:09
slika

Rijeka za sezonu 24/25
Igrali su konf.ligu i hnl

To je vjerovatno relavantnije nego ova sezona kad igraju ligu prvaka.

Najjeftinija je oko 280 maraka za clanove

Ovo sto odgovara cijenama naseg istoka i zapada je 400-800 maraka
Samo prijatelju moras da znas i njihov standard, prosječnu platu, uslove na stadionu itd itd. Sve to u konačnici određuje cijenu.
U Hrvatskoj je prosjecna plata 2.800KM kod nas je 1.400KM. Stadion Rijeke daje sigurno bolje uslove itd itd..
Totalno ne opravdano poskupljenje karata, po meni. Ako se sve uzme u obzir.
Iskreno, ja sam skroz neutralan po pitanju cijene, nego je neko ranije pitao za cijenu sezonskih kod Rijeke, pa ja nasao
FKS❤️1946

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 jul 2025, 14:45

EastMadness je napisao/la:
15 jul 2025, 10:49
Vanja8 je napisao/la:
15 jul 2025, 10:21
15 jul 2025, 10:12

Grbavicu poslije svake tekme dodje Rad i ocisti. Ja jos na istoku nalazim kospe koje je moj rahmetli dedo jeo poslije rata
Ti si izgleda dobro upoznat sa aktivnostima na Grbavici, 99% forumasa na ovoj temi ne zna ko im cisti stadion, zanimljivo...
Ili ti je drug zaposlen u Rad-u pa ti je ispricao...
pogledaj objave RAD-a i vidjet ces da su cistili. Ne znam sta je problem reci nekad lose protiv uprave pogotovo u vezi stadiona .
Dobro, od sad cu citati objave RAD-a s posebnim interesom oko aktivnosti na Grbavici...
A u objavi ne pise ko im placa ciscenje ?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 jul 2025, 14:52

_weella_ je napisao/la:
15 jul 2025, 14:34

Hvala Bogu pa forum, klix i fb/insta komentari, nisu kritična masa onih koji zaista idu i prate i žele naprijed :)

Idi kad možeš, kad ne pada ne grmi, ne puše (otprilike u septembru završava period posjete ovih koji kritikuju :))
Za njih i nije sezonska.
Ma vec smo vidjeli kad je klub bio pred bankrotom,kad su se kupovali ulozi,jad i cemer,inace da se treba sta skupit i tu bi se obrukali valjda je to svima jasno.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 15 jul 2025, 14:53

Vanja8 je napisao/la:
15 jul 2025, 14:45
Vanja8 je napisao/la:
15 jul 2025, 10:21

Ti si izgleda dobro upoznat sa aktivnostima na Grbavici, 99% forumasa na ovoj temi ne zna ko im cisti stadion, zanimljivo...
Ili ti je drug zaposlen u Rad-u pa ti je ispricao...
pogledaj objave RAD-a i vidjet ces da su cistili. Ne znam sta je problem reci nekad lose protiv uprave pogotovo u vezi stadiona .
Dobro, od sad cu citati objave RAD-a s posebnim interesom oko aktivnosti na Grbavici...
oni za hljeba nemaju a ne za ciscenje . Opstina to fino plati a ne ko nas uhljup

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 jul 2025, 14:58

15 jul 2025, 14:52
_weella_ je napisao/la:

Za njih i nije sezonska.
Ma vec smo vidjeli kad je klub bio pred bankrotom,kad su se kupovali ulozi,jad i cemer,inace da se treba sta skupit i tu bi se obrukali valjda je to svima jasno.
Ovaj klub su spasili navijači bez da su prosili 100 milja jer od toga nema nikakvog smisla, niti je opstanak upitan ako ulaznica bude koštala pet ili deset konvertibilnih maraka.

Taj primjer 'prošenja' od navijača imamo jako blizu i vidi se kako to sve (ne)funkcioniše. Ne znam samo kome kontrirate i zbog kakvog razloga. Ovo nije Njemačka gdje u trećoj ligi na svaku tekmu dolazi 50 milja, niti će se klub obogatiti jer su dignute cijene.

Uostalom, kad već spominjete hamburgere, zbog tog mentaliteta klimanja glavom na svaku glupost i plaćate iste po cvaju.

A posebno iritira ova pišaj po sirotinji retorika - ja imam, a za ostale me boli ****. Odvojenost od realnosti i jeste najveći problem u zadnjih deset godina.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 15 jul 2025, 15:01

Oikamid je napisao/la:
15 jul 2025, 14:20
Da, da, ista je ciljna skupina na tom festivalu za snobove i ova fudbalska. :mrgreen:

Džaba botujete, neće se prodati više od 200, ako je to bio cilj onda svaka čast, još jedna odluka ekonomskih magova i vizionara.
Dosadni ste sa tom debilnom pričom kako neko botuje. Svi ljudi danas bacaju puno vise para na gluposti od utakmice nego bitno samo kukati. Svima skupa kafa u Metropolisu, a svaki Metropolis krcat. Svima puno 15 KM za burger, svaki fast food razvaljuje. Skupi cevapi i pite, ne mozes doci do pite nigdje u gradu. Da ne govorim o vikendima po moru, kuce/vile sa bazenima, zimovanjima po Francuskoj itd.

Sve je stvar prioriteta. Nekome nije puno dati 400 KM za tene ili parfem ali nece dati za kartu. Neko ce dati za kartu, a nosice tene od 100 KM.

Kontam da ima raje kojima je skupo ali ubija kukanje. Da stave istok i zapad po 10 KM opet bi bilo skupo.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 15 jul 2025, 15:02

Dokle ce se vise ponavljati gluposti kako navijaci nisu kupovali uloge kada nikad nije ni bilo zamisljeno da kupuju? Pa ulog sa kojim mozes imati glas samo, nista da ne odlucujes, bio 30 milja sta vam je ba?

Navijaci preuzeli totalno klub u to vrijeme, da su ga htjeli privatizovati za marku mogli su, ali nije to bila poenta uloga nego da se vrate 4.5 mil duga koja smo imali odjednom, a to je moglo samo sa investitorom.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 jul 2025, 15:05

15 jul 2025, 14:53
Vanja8 je napisao/la:
15 jul 2025, 14:45

oni za hljeba nemaju a ne za ciscenje . Opstina to fino plati a ne ko nas uhljup
Prvo, navijac Sarajeva zna da FK Sarajevo nema veze sa ciscenjem stadiona i to je u obavezi Opstine Centar da preko svoje fantomske firme CRS zavrsava...
Upravo zbog te firme je propao dogovor o koncesiji stadiona jer su iz Opstine insistirali da ih FKS mora preuzeti i potpuno finansirati njihov (ne)rad sa svim zatecenim uposlenicima od kojih pola njih i ne dolazi na posao, a uredno primaju platu...
Prema tome, ovo uhljup se od strane "navijaca" Sarajeva vjerovatno odnosi na Mandica i bivse nacelnike Opstine !
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 15 jul 2025, 15:06, ukupno mijenjano 1 put.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 15 jul 2025, 15:06

Ode Bubanja i pravi se greska kao i svake godine . Najbolji ti igrac ode sedmicu prije najvaznije tekme . Nikad mi rezultat necemo napraviti dok su nam pare najvaznije .

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 jul 2025, 15:08

Oikamid je napisao/la:
15 jul 2025, 14:58
15 jul 2025, 14:52
_weella_ je napisao/la:

Za njih i nije sezonska.
Ovaj klub su spasili navijači bez da su prosili 100 milja jer od toga nema nikakvog smisla, niti je opstanak upitan ako ulaznica bude koštala pet ili deset konvertibilnih maraka.

Taj primjer 'prošenja' od navijača imamo jako blizu i vidi se kako to sve (ne)funkcioniše. Ne znam samo kome kontrirate i zbog kakvog razloga. Ovo nije Njemačka gdje u trećoj ligi na svaku tekmu dolazi 50 milja, niti će se klub obogatiti jer su dignute cijene.

Uostalom, kad već spominjete hamburgere, zbog tog mentaliteta klimanja glavom na svaku glupost i plaćate iste po cvaju.

A posebno iritira ova pišaj po sirotinji retorika - ja imam, a za ostale me boli ****. Odvojenost od realnosti i jeste najveći problem u zadnjih deset godina.
Znamo mi kako se klub spasio,spasili su ga pojedinci,kad smo trebali mi da ga spasavamo koliko se uloga kupilo,navijaci,kvazi legende? Poslusaj Kusturicu sve je detaljno bio objasnio. Kakvo prosijacenje kad nammje klub bio pred gasenjem?

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 15 jul 2025, 15:09

Evo vam primjera kako su se kupovali tj nekupovali ulozi za klub birvaktile, nedao Bog da nije dosao Tan Mirvic, nama bi nudzet bio kao kod Posusja, gledam Velezove navijace, skupili se kupili boju valjke usisivace, vap, ciste stadion na plus 40, uljepsavaju ribaju stolice, stubove, sve o svom trosku, nemojte vise o klubu zivota vam, konstantno na primjerima vidimo koliko je stalo pojedincima. Ako se ne moze odvojit 200 KM za 20 utakmica gasi klub

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 15 jul 2025, 15:09

15 jul 2025, 15:06
Ode Bubanja i pravi se greska kao i svake godine . Najbolji ti igrac ode sedmicu prije najvaznije tekme . Nikad mi rezultat necemo napraviti dok su nam pare najvaznije .
Zar se ne može dogovor napraviti da covjek ide nakon ovih par evropskih, ako vec mora ici..

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 jul 2025, 15:10

15 jul 2025, 15:01
Oikamid je napisao/la:
15 jul 2025, 14:20

Dosadni ste sa tom debilnom pričom kako neko botuje. Svi ljudi danas bacaju puno vise para na gluposti od utakmice nego bitno samo kukati. Svima skupa kafa u Metropolisu, a svaki Metropolis krcat. Svima puno 15 KM za burger, svaki fast food razvaljuje. Skupi cevapi i pite, ne mozes doci do pite nigdje u gradu. Da ne govorim o vikendima po moru, kuce/vile sa bazenima, zimovanjima po Francuskoj itd.

Sve je stvar prioriteta. Nekome nije puno dati 400 KM za tene ili parfem ali nece dati za kartu. Neko ce dati za kartu, a nosice tene od 100 KM.

Kontam da ima raje kojima je skupo ali ubija kukanje. Da stave istok i zapad po 10 KM opet bi bilo skupo.
Navijaci su kupovali uloge.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 jul 2025, 15:13

Ako ti je argument koliko je pita i hamburger, onda ili a) botuješ ili si b) retardiran. To ne kupuje šira populacija, niti kupuju istih par hiljada koji idu na tekme.

I uvijek isti **** nickovi smaraju sa skupljanjem feninga da se kupi sezonska i kako nije puno. U ovom gradu je puno više ljudi kojima treba pomozi.ba i koji rade po dva posla da prežive umjesto ovih kojima nije problem jesti i **** od 20 maraka jer je trendi.

Evidentno nije cilj izgraditi bazu navijača i onih koji dolaze na tekmu, eto vas 100-200 pametnjakovića kupujte i zdravo.
Zadnja izmjena: Oikamid, dana/u 15 jul 2025, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 15 jul 2025, 15:14

Garantiram da je jatta bolji od bubanje

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, amypitar, Antikloc, bordobijeli, Haksss, hurem, Pantelija, supervizor i 78 gostiju.