Lazic je jedan od najkorisnijih igraca u reprezentaciji. Mozda cak i najbolji suter sa distance u ekipi.
Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
E bas to posao napisati. Dok ima doprinos u reprezentaciji, sasvim mi je svejedno je li igra u NBA ili 3x3.TripleThreat je napisao/la: ↑28 jun 2025, 19:45Ako je produktivan u utakmicama i doprinosi ekipi, ne vidim razlog zašto bi ga se nogiralo zbog njegovog klupskog (ne)angažmana.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Prosli i Liman
Finale protiv Uzica.

Finale protiv Uzica.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Koja se onda poruka šalje drugom mladom konkurentnom igraču na njegovoj poziciji.Sutra to može biti:Zrno,Amsal Delalić ili Sikiraš npr.koji svaki dan radi i trenira profi košarku da bi mu rekreativac zauzeo mjesto svako okupljanjeTripleThreat je napisao/la: ↑28 jun 2025, 19:45Ako je produktivan u utakmicama i doprinosi ekipi, ne vidim razlog zašto bi ga se nogiralo zbog njegovog klupskog (ne)angažmana.

Ne sporim da je Laza prekucao zadnja okupljanja međutim na prošlom EP je dao svega 3,4 poena npr.Jbg momak se bavi potpuno drugim sportom i ima sada priliku predstavljati BiH isključivo 3x3.
Ma taj mladi igrac (nebitno koji) ako ima kvalitet, nece biti problem da udje u A selekciju. Problem sa druge strane je sto se ne nazire neki takav igrac. Eto ta trojica nabrojana nisu neki vau kvalitet, pa da se Lazic skloni. Ali shvatam poentu.guillermo je napisao/la: ↑28 jun 2025, 20:37Koja se onda poruka šalje drugom mladom konkurentnom igraču na njegovoj poziciji.Sutra to može biti:Zrno,Amsal Delalić ili Sikiraš npr.koji svaki dan radi i trenira profi košarku da bi mu rekreativac zauzeo mjesto svako okupljanjeTripleThreat je napisao/la: ↑28 jun 2025, 19:45Ako je produktivan u utakmicama i doprinosi ekipi, ne vidim razlog zašto bi ga se nogiralo zbog njegovog klupskog (ne)angažmana.![]()
Ne sporim da je Laza prekucao zadnja okupljanja međutim na prošlom EP je dao svega 3,4 poena npr.Jbg momak se bavi potpuno drugim sportom i ima sada priliku predstavljati BiH isključivo 3x3.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sto je najgore stvarno smo u problemu s mladim igračima.Nadati se da će ovo s koledža kroz dvije godine nadoči.Najsretniji bi bio da Laza prekuca EP i da mu stigne dobra financijska ponuda (Huventud se spominjao nakon Hrvata ) kako bi nastavio normalnim tokom.Ovako je stvarno neozbiljno za reprezentataciju,jer da nismo prošli Hrvate bili bi ismijani,a Bekir razapet radi 3x3 igrača.DamirT je napisao/la: ↑28 jun 2025, 20:49Ma taj mladi igrac (nebitno koji) ako ima kvalitet, nece biti problem da udje u A selekciju. Problem sa druge strane je sto se ne nazire neki takav igrac. Eto ta trojica nabrojana nisu neki vau kvalitet, pa da se Lazic skloni. Ali shvatam poentu.guillermo je napisao/la: ↑28 jun 2025, 20:37Koja se onda poruka šalje drugom mladom konkurentnom igraču na njegovoj poziciji.Sutra to može biti:Zrno,Amsal Delalić ili Sikiraš npr.koji svaki dan radi i trenira profi košarku da bi mu rekreativac zauzeo mjesto svako okupljanjeTripleThreat je napisao/la: ↑28 jun 2025, 19:45
Ako je produktivan u utakmicama i doprinosi ekipi, ne vidim razlog zašto bi ga se nogiralo zbog njegovog klupskog (ne)angažmana.![]()
Idu u Hong Kong. Dobili i Uzice 

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Lazic je, dajuci izjavu nakon jedne utakmice, odavao utisak da se ne planira vracati 'pravoj' kosarci.
Masters u Hong Kongu je 19. i 20. jula, a oni se okupljaju 18., tako da nista od toga. Svakako da je i bolje da se bar Alibegovic vise nigdje ne pojavljuje. Ovi uslovi u Hrvatskoj su bili abnormalno teski, hvala Bogu da se nijedan nije povrijedio. Recimo sinoc je basketasu iz Srbije stradalo koljeno, vjerovatno ruptura acl-a.
Masters u Hong Kongu je 19. i 20. jula, a oni se okupljaju 18., tako da nista od toga. Svakako da je i bolje da se bar Alibegovic vise nigdje ne pojavljuje. Ovi uslovi u Hrvatskoj su bili abnormalno teski, hvala Bogu da se nijedan nije povrijedio. Recimo sinoc je basketasu iz Srbije stradalo koljeno, vjerovatno ruptura acl-a.
-
- Kontakt:
Ma razumijem ja rezon, ali ovo s Lazićem je baš rijedak, nesvakidašni i specifičan primjer situacije.guillermo je napisao/la: ↑28 jun 2025, 20:37Koja se onda poruka šalje drugom mladom konkurentnom igraču na njegovoj poziciji.Sutra to može biti:Zrno,Amsal Delalić ili Sikiraš npr.koji svaki dan radi i trenira profi košarku da bi mu rekreativac zauzeo mjesto svako okupljanjeTripleThreat je napisao/la: ↑28 jun 2025, 19:45Ako je produktivan u utakmicama i doprinosi ekipi, ne vidim razlog zašto bi ga se nogiralo zbog njegovog klupskog (ne)angažmana.![]()
Mislim da bilo koji kvalitetniji igrač koji bi došao u nekom trenutku, da bi uzeo Lazićevo mjesto. Mislim da Adis ne bi imalo problema dati tu veću priliku nekom drugom, jer je upravo na EB kojeg spominješ - Adis znatno smanjio minutažu Laziću (slično kao i Sulejmanoviću) nakon loše prve dvije utakmice, nakon kojih i nije startao više svaku narednu, a u zadnjoj nije ni igrao.
Da je Biberović npr. došao igrati za nas, mislim da bi odmah uzeo Lazićevo mjesto, jer je Adis pokazao do sada da daje priliku u datom trenutku najkvalitetnijim igračima koji mogu najviše doprinijeti, izuzev možda Muse i Nurkića.
Zato mislim da se ovaj Lazićev slučaj ne treba posmatrati na taj način i da sve dok je produktivan za reprezentaciju da u njoj i treba imati mjesta.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 29 jun 2025, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
- relativizam
- Kontakt:
Samo kod nas reprezentativci pred evropsko idu po turnirima igraju na plastici 3x3 .
Kao da dzeko pred evropsko ide na turnire sirom BiH I igra futsal
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa ako uzmemo u obzir da mu je taj 3x3 basket povratio košarkašku karijeru treba imati prema tome malo više respekta i poštovanja..Nije idealno, ali zbog tog basketa smo dobili Lazića sa 2-3 trice u rukama svaku utakmicu tako da samo neka igra, diže samopouzdanje i da repci ono što joj fali.relativizam je napisao/la: ↑29 jun 2025, 12:14Samo kod nas reprezentativci pred evropsko idu po turnirima igraju na plastici 3x3 .
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
a Alibegović?Slatinash_7 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:56Pa ako uzmemo u obzir da mu je taj 3x3 basket povratio košarkašku karijeru treba imati prema tome malo više respekta i poštovanja..Nije idealno, ali zbog tog basketa smo dobili Lazića sa 2-3 trice u rukama svaku utakmicu tako da samo neka igra, diže samopouzdanje i da repci ono što joj fali.relativizam je napisao/la: ↑29 jun 2025, 12:14Samo kod nas reprezentativci pred evropsko idu po turnirima igraju na plastici 3x3 .
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Jeste rizik zbog povreda, a nama svaki igrac mnogo znaci. Xavier je dokaz da fali manje nego sto covjek misli.FoxMulder je napisao/la: ↑01 jul 2025, 19:50a Alibegović?Slatinash_7 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:56Pa ako uzmemo u obzir da mu je taj 3x3 basket povratio košarkašku karijeru treba imati prema tome malo više respekta i poštovanja..Nije idealno, ali zbog tog basketa smo dobili Lazića sa 2-3 trice u rukama svaku utakmicu tako da samo neka igra, diže samopouzdanje i da repci ono što joj fali.relativizam je napisao/la: ↑29 jun 2025, 12:14Samo kod nas reprezentativci pred evropsko idu po turnirima igraju na plastici 3x3 .
Opet, bolje da su aktivni, nego da poslije pricamo kao o Teletovicu ili Nurkicu. Al nakon sto se bitno zavrsi i pocne sa pravdanjem ...
Garza nece biti domaci igrač za EB ili?
Da Biberovic nije izdajica i da bi se za Garzu sredilo, da je domaci igra, uz trenutne igrace u repci mi bi definitivno bili medju top 5 favorita na EB.
Bili bi bas yebeni.
Da Biberovic nije izdajica i da bi se za Garzu sredilo, da je domaci igra, uz trenutne igrace u repci mi bi definitivno bili medju top 5 favorita na EB.
Bili bi bas yebeni.
Bili bi veoma jaka reprezentacija ali kad pogledam sljedeće generacije dobra je i ova ekipa jer sljedeće generacije baš ne pružaju nikakve znakove da će biti na ovom nivou.
Ekipa za EB ako se Garzi riješi zvjezdica:
- Castaneda, Atić, Kondić (ako neće rušiti atmosferu u svlačionici)
- Musa, Gegić
- Lazić, Vrabac
- Alibegović, Halilović
- Nurkić, Kamenjaš, Garza
Imali bi priliku u svakoj utakmici raditi široku rotaciju i nije moguće da svih 12 igrača nemaju dan tu utakmicu.
-
- Kontakt:
https://www.klix.ba/sport/kosarka/skand ... /250715110
Skandalozno: Iz Srbije zovu dva kluba iz BiH u njihovu košarkašku ligu
Skandalozno: Iz Srbije zovu dva kluba iz BiH u njihovu košarkašku ligu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.