FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
31
19%
Grupnu fazu
45
28%

Ukupno glasova: 159

TETRAPAK
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TETRAPAK » 15 jul 2025, 15:14

Bordo10 je napisao/la:
15 jul 2025, 15:09
Evo vam primjera kako su se kupovali tj nekupovali ulozi za klub birvaktile, nedao Bog da nije dosao Tan Mirvic, nama bi nudzet bio kao kod Posusja, gledam Velezove navijace, skupili se kupili boju valjke usisivace, vap, ciste stadion na plus 40, uljepsavaju ribaju stolice, stubove, sve o svom trosku, nemojte vise o klubu zivota vam, konstantno na primjerima vidimo koliko je stalo pojedincima. Ako se ne moze odvojit 200 KM za 20 utakmica gasi klub
Doslvono jedini navijaci koji su u onaj vakat istjerali agenturu i kriminalce iz kluba i sa tribine da se napravi cista situacija da investitor moze doci. Ljude policija odvodila, kriminalci im pistoljima prijetili, i sve se izdeveralo i sad ovi sto krece su veci navijaci? Doslovno ne znas ko goru upravu ima i ko vise lopova ima u klubu, ali **** to, bitno je okreciti i zvati pomozi ba?

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jul 2025, 15:23

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
15 jul 2025, 15:01
Oikamid je napisao/la:
15 jul 2025, 14:20
GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
15 jul 2025, 13:55
Puno 15-20 KM za tekmu? Nije puno dati za burger na street foodu 15-16 KM.. :tokralju:
Da, da, ista je ciljna skupina na tom festivalu za snobove i ova fudbalska. :mrgreen:

Džaba botujete, neće se prodati više od 200, ako je to bio cilj onda svaka čast, još jedna odluka ekonomskih magova i vizionara.
Dosadni ste sa tom debilnom pričom kako neko botuje. Svi ljudi danas bacaju puno vise para na gluposti od utakmice nego bitno samo kukati. Svima skupa kafa u Metropolisu, a svaki Metropolis krcat. Svima puno 15 KM za burger, svaki fast food razvaljuje. Skupi cevapi i pite, ne mozes doci do pite nigdje u gradu. Da ne govorim o vikendima po moru, kuce/vile sa bazenima, zimovanjima po Francuskoj itd.

Sve je stvar prioriteta. Nekome nije puno dati 400 KM za tene ili parfem ali nece dati za kartu. Neko ce dati za kartu, a nosice tene od 100 KM.

Kontam da ima raje kojima je skupo ali ubija kukanje. Da stave istok i zapad po 10 KM opet bi bilo skupo.
Vrhunski si ovo objasnio i napisao. Još dodati broj auta danas u Sarajevu na cestama, uglavnom samo vozač u njima, parkinzi na fakultetima puni ko šibica, djeca vozaju vrhunska auta sa P znakom, svaka ubleha ljetovanje po Dubaiju, Maldivima
I kažu recesija, omladina propada, nemaju ljudi da jedu.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 jul 2025, 15:24

Jeste, mojih pet komšija vozi Porschea, to znači i da još 350 hiljada ljudi vozi isto.

Ne zaboravite da kupite gaće i onaj **** za roštilj kad krenete sa još 200 istomišljenika na peto kolo WWin lige. A s obzirom na to da znam modus operandi A.A. onda ne sumnjam da je 'skontala' ideju da se i ovdje napravi par nickova i pokuša kreirati narativ jer na drugim mjestima ne može ni pod razno.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 15 jul 2025, 15:32

Cuj onog kloca spominje hamburger od 16 KM.
Ne placam hamburger 16-20 KM.
Necu platiti godisnju 200 KM, na neuslovnoj tribini, gdje pokisnem ko miš i smrznem se ko ****.
Biraču utakmice, ici cu ponekad, gledacu vremensku prognozu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 jul 2025, 15:33

Oikamid je napisao/la:
15 jul 2025, 15:24
Jeste, mojih pet komšija vozi Porschea, to znači i da još 350 hiljada ljudi vozi isto.

Ne zaboravite da kupite gaće i onaj **** za roštilj kad krenete sa još 200 istomišljenika na peto kolo WWin lige. A s obzirom na to da znam modus operandi A.A. onda ne sumnjam da je 'skontala' ideju da se i ovdje napravi par nickova i pokuša kreirati narativ jer na drugim mjestima ne može ni pod razno.
Ma dzaba crtas neke stvari, ovdje ima ljudi koji bi aplaudirali da nam promijene boju dresa u plavu. DaBogda kifla bila 7 maraka pa da mozemo reci "pa sta, i burgere placate 20". Yebo ga burger, boli me qrac za koliko peljese turiste po fast foodovima, mene boli cinjenica da ce se obicnom covjeku zavrtit u glavi kad skonta koliko mu treba da ode na utakmicu sa dvoje djece. Ne radi se ovdje o meni, tebi, petom, desetom. Cilj mi je da dolazi sto vise raje i da klub ostane dostupna tacka svakom, a ne samo eliti. Gace i viljuske za rostilj ne mora svako kupovat, al vala ako na stadion prestanu dolazit navijaci, to vise nije klub sa dusom. Skupo je i bezobrazno pa nek kreci ko hoce i kako hoce.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 jul 2025, 15:35

luckystrike je napisao/la:
15 jul 2025, 01:58
Malo je previše za Istok 200 KM, a pogotovo je glupo da košta isto koliko i zapad.
Dragi Krste, nemoj sebi dozvoliti da te ajla i anela guraju u živi štit.

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 15 jul 2025, 15:37

Bilo je dosta price kako bi mnogo ljudi dalo pare klubu da se konacno krene u rekonstrukciju. Ako je istina da ce krajem ove godine radovi na istoku poceti, zasto bi onda problem bio koju marku vise dati i da se to krene i na taj nacin pogura klub ka tome?

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 15 jul 2025, 15:38

Bolje je prodati 100 karata po 100 KM, nego 50 po 200.
Ali magovi u klubu to ne kontaju. Kao da žele otjerati navijače sa stadiona.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 15 jul 2025, 15:43

Ne mogu da vjerujem da ovdje ima uvijek par istih likova koji uvijek pucaju kontru od vecine,koliko vas placaju influenseri iz kluba,eto vi ste veci navijaci od vecine,eto vam Kosevo bujrum se rasirite bice mjesta. :crazy:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 jul 2025, 15:44

Gdje se treba prijaviti za to plaćanje? :yawn:
Pitam za jarana
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 15 jul 2025, 15:45

Za srednju i nizu klasu, ove cijene su previse sto jest jest. Da cu ja za tih 200KM imati bar dio krova, udobnu stolicu, svoje mjesto na stadionu, te normalan pristup za grickalice/sokove pa hajd.

Na stadionu Rijeke, Dinama i Hajduka sve to imas (pretpostavljam) pa i nekako opravdas tu cijenu.

Ovo je 200KM da odem na stadion koji se nije dotakao od 96’ (30 godina).

Ogroman minus, bruka i sramota.

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 15 jul 2025, 15:50

Proba , test .

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 15 jul 2025, 15:51

Ja nemam problema oko cijena ulaznica jer ulazim uvijek dzabaluka

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 jul 2025, 15:52

tuitamo je napisao/la:
15 jul 2025, 15:37
Bilo je dosta price kako bi mnogo ljudi dalo pare klubu da se konacno krene u rekonstrukciju. Ako je istina da ce krajem ove godine radovi na istoku poceti, zasto bi onda problem bio koju marku vise dati i da se to krene i na taj nacin pogura klub ka tome?
Ako i bude radova po posljednjem idejnom riješenju oni neće digurno biti ove godine.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 jul 2025, 15:54

Nema mi logike da je Bubanja zavrsio sve s njima a jucer da igra pripremnu, ako je vec zavrsio logicno je da ce se cuvat povrede ili neceg slicnog. Osim ako nije dogovor da ide poslije europskih

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 15 jul 2025, 15:56

slika

Cijene za Osijek. Ne moram vam postavljati slike kako izgleda Opus Arena. Vjerovatno najbolji stadion na području exYU

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 jul 2025, 15:57

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
15 jul 2025, 15:45
Za srednju i nizu klasu, ove cijene su previse sto jest jest. Da cu ja za tih 200KM imati bar dio krova, udobnu stolicu, svoje mjesto na stadionu, te normalan pristup za grickalice/sokove pa hajd.

Na stadionu Rijeke, Dinama i Hajduka sve to imas (pretpostavljam) pa i nekako opravdas tu cijenu.

Ovo je 200KM da odem na stadion koji se nije dotakao od 96’ (30 godina).

Ogroman minus, bruka i sramota.
Plaćaj samo kad odeš i tjt, ne moraš ni uzeti sezonsku.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 15 jul 2025, 15:57

_weella_ je napisao/la:
15 jul 2025, 14:34
Ne daj Bože da treba skupit šta za klub…
Ono da daš random pare da se stane na noge bez povrata.

Čelik bi nam bio premija, gdje bi se smjestili.

Hvala Bogu pa forum, klix i fb/insta komentari, nisu kritična masa onih koji zaista idu i prate i žele naprijed :)

Pritom vas niko nije NATJERAO na sezonsku, kupuj pojedinačne “budi” gospodin.
Idi kad možeš, kad ne pada ne grmi, ne puše (otprilike u septembru završava period posjete ovih koji kritikuju :))
Za njih i nije sezonska.
To je druga priča, ne miješaj jabuke i kruške. Da klubu zaskripi kao što je kod kona bila situacija siguran sam da bi odziv bio jak. Jer kod nas se jedino tada budi nekakav ponos, emocija i strast.

Evo ja idem skoro svaku utakmicu na Koševu, rijetko kad i pljujem po klubu ali za mene je matematika jasna i nije opravdano ovoliko poskupljenje. Samo da imas natkrivenu tribinu, pa bi rekao ok, moze.
Al evo ko sto je za mene ovo los potez isto tako cu da iskritikujem i "nas" navijace koji realno slabo dolaze na utakmice. Evo pred ocima mi protiv Radnika, lijep dan, termin ok. Ne znam jel bila hiljada i po. Smijesno za takav klub i koliko se mi busamo njime, a mrsko nam doci na Kosevo. Vise raje ovdje komentarise za vrijeme tekme nego sto je na kosevu.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 15 jul 2025, 16:17

Samo kazem da se diskutuje o stvarima koje nisu obavezujuce.
Ko zeli ko osjeca da treba, platis i to je to. Standard je takav, sve je skupo, kafa je 2.5 marke minimalna, kartu za utakmicu imas za 4 ( postoji tribina koja je 80 maraka, ko nema a zeli moze preci na sjever i to je to)
Nije Krste nikakav stit, samo je rekao sto jeste.
Troskovi pripreme i org su vec duze vremena povecani samo je sad momenat da se to podigne jer ne moze u pola sezone.
Ne zelis takav model, placaj utakmicu po utakmicu i to je dozvoljeno. Nije povuceno iz prodaje.

Tako nam je kako je sa stadionom, ne mozemo ga sami znacajno unaprijediti i ne treba, nije naš 100%.
Ako se napravi role model za istok da se participira uz osiguranje buduceg prihoda, na hajr.

Ako će drzava nesto pogurati, Ok, stadion je javni od javnih sredstava se treba graditi.
Kakva je situacija, da napravis uslovniji stadion dosla bi Opstina i zategla ti jos veci trosak ili bi ti uzeli dio prihoda koji nastane.

I da Mirvic sad kaze evo milioni da se krov napravi evo sta hocete, evo godisnjs 100 maraka, povecala bi se prodaja godisnjih za 15%. Zanemarivo.

Smijesno je pricat o bilo cemu kad smo mi na sav moguci hype oko clanskih uspjeli dobaciti do 8-9.000. 20 BAM clanstvo.
Vic.

Al ovdje ko god ne podrzava negativu igrac
je Ajlin haha ili bilo koga
pa ja ovaj klub pratim i idem od 97’
niko me nije osim oca na tribinu navikao niti me moze otjerati uprave su bile i prolazile
ali hocemo ds budemo profesionalni
kapitalci da igraju
da se marketing radi na svjetskom nivou
da je dres adidas
da se igra evropa
da si sampion

ali treba doc platit gledat pokisnut. e jbg nemoj nam to trazit.
Zadnja izmjena: _weella_, dana/u 15 jul 2025, 16:20, ukupno mijenjano 3 puta.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 15 jul 2025, 16:17

ado-hz je napisao/la:
15 jul 2025, 15:51
Ja nemam problema oko cijena ulaznica jer ulazim uvijek dzabaluka
Nema 70% foruma problem, jer nikada ne idu na utakmice bezveze pisu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, HordasFks, JavierBosnia, rimljanin90 i 32 gosta.