KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

lumani
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la lumani » 15 jul 2025, 15:40

InatSilniBosanski je napisao/la:
15 jul 2025, 15:27
Ma mora drugi centar biti suprotnost ziva od Miralema. Ja sam zadovoljan isto, Estonac je pismen kosarkas sa dobrim sutem. Ekipa ce biti slicna reprezentaciji, sa vrhunskim atletama, i par igraca koji mogu sutati.

Mislim da je Bosnic bio idealan za trenera. On voli ovakve ekipe sa atipicnim stilom, on je ipak udario temelje i repke.
:thumbdown: :thumbdown: :nene:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jul 2025, 15:43

Je li izaslo obavjestenje igra li se nasa liga? Koliko uopste stranaca moze igrati nasu ligu, 4 - 5 ili nema vise ogranicenja?
Nadam se samo da Delalic nije starter na 4, nek ABA2 ligasi igraju s klupe, dovedu jos jednog na 4 i imas finu ekipu

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 15 jul 2025, 15:58

JHam je napisao/la:
15 jul 2025, 15:43
Je li izaslo obavjestenje igra li se nasa liga? Koliko uopste stranaca moze igrati nasu ligu, 4 - 5 ili nema vise ogranicenja?
Nadam se samo da Delalic nije starter na 4, nek ABA2 ligasi igraju s klupe, dovedu jos jednog na 4 i imas finu ekipu
Ma uključit ćemo se kao i Igokea poslije regularnog dijela, igraju ABA ligu i Europe Cup tako da ne vjerujem da će igrati i regularni dio domaćeg prvenstva.

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 15 jul 2025, 16:29

Sad za sada dobra pojačanja su dovedena ja sam prezadovoljan bgmi
Nadam se jos ovakva 2-3 pojacanja i dosta
Sto se tice igranja naše lige Igokea i Bosna će se priključiti tek završnici

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 jul 2025, 17:03

Jak tim za nase uslove.
Konacno da se neki klub izdigne drago mi je sto je to Bosna gorice dvorana svaki put.
Sretno

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 15 jul 2025, 18:01

Mogao nam je i dubai poslat nekog na posudbu tipa Kondica :mrgreen: Svkako imaju previse igraca

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 15 jul 2025, 18:08

Vakat je sad za dva amera dobra
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 jul 2025, 19:03

Velizar je napisao/la:
13 jul 2025, 15:07
Halil se slikao s Aticem...

S.S. : Halilovic samo sto nije presao? :think:
😂😂

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 15 jul 2025, 19:10

Ghuraba je napisao/la:
15 jul 2025, 15:19
CAZIN je napisao/la:
15 jul 2025, 14:44
Ghuraba je napisao/la:
15 jul 2025, 14:41

Koja 2?
Baca čovjek neke znakove da je vjerovatno blizu još neki igrač sličan Mikiju :D
Otkad on baca bombe da ce doci neki crni zidar. :mrgreen: Nadam se da ce drugi centar ipak biti opasniji s (polu)distance.

Btw, provjerio sam maloprije, Zubac je prosle godine definitivno produzio na dvije godine. Znaci da je i on tu, ako u medjuvremenu ne dogovore raskid ugovora. Bilo bi najbolje da dodje do toga, jer on nema sta traziti u aba ligi. Taman nek se vrati u bivsi klub, oni se samo i ganjaju po tim skart ligama...
Vidi ga vidiii neda mu ljubomora spavat, zivit, mrznja ga pojedeee a jos ga j..e to sto on pojma nema ni o svom klubu a listicani mu bolje znaju hahahah sabaneee

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 jul 2025, 22:51

Pojacanja za sada vrhunska, treba biti realan. Dovesti jos 3 top pojacanja i idemo napraviti nesto u narednoj sezoni. Uz punu Zetru sve je moguce. Kad se samo sjetim vremena kada se trazila karta vise za utakmice Bosne..

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 15 jul 2025, 23:06

admin je napisao/la:
15 jul 2025, 19:03
Velizar je napisao/la:
13 jul 2025, 15:07
Halil se slikao s Aticem...

S.S. : Halilovic samo sto nije presao? :think:
😂😂
:)

I ćorava koka zrno ubode. :salut:

Ako dovodimo rezervnog centra taj mora biti kompatabilan sa rezervnom cetvorkom tj. sa Delalicem (startna jos nije dovedena -- mora biti tzv. stretch cetvorka) .

Jos uvijek ocekujem igraca koji ce biti prva opcija (neki combo bek sto ostane od ljetne lige -- bice dobrog izbora, mada jasno da ce se prvo namiriti vece ribe) Ovo ostalo je za sada vrlo dobro poslozeno. Mada za mene ostaje zal sto na ovu ekipu nije doveden Zrno, koji bi igrao 15 min. Nadam se da se ubuduce nece desavati takvi propusti. Bosna mora biti motor reprezentacije kao sto su to donedavno bilo Sparsi (Atic, Gegic, Kameni, Vrabac...).

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 16 jul 2025, 00:08

Mislim da Aco Delalica vidi na 3, gdje mu je vecinom i igrao prosle sezone. Ako Zubac stvarno ostane, onda je vjerovatno on ta rezervna cetvorka. U svakom slucaju, to su dvije lose rezervne opcije. Jedna bi se inekako mogla istrpiti, ali obje i ne bas. Nek zaganjaju Alibegovica na 4, i ja im halalim ostanak i Delalica i Zubca, a i nedolazak Gegica i Lazica. :mrgreen:

Sacekati kraj SL i odozda pokusati dovesti kombo beka i gabaritnijeg centra (po mogucnosti s kakvim-takvim sutem). Klupa ce se bas morati pojacati, jer West, Gutic, Delalic + Zubac ne ulijevaju nikakvu nadu...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 jul 2025, 08:10

Amar Alibegivic?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 jul 2025, 10:52

Igraci na rosteru trenutno
Persons,Atic,Joensar,Halilovic,Delalic,Zubac,West.Gutic

8 igraca zasad ako jos nekog nisu produzili

Treba jos bar 4 igraca ipak ce se igrat 2 takmicenja.
Vjerujem jedno 2 kvalitetna amerikanca i mozda koji domaci

Na ovaj roster Penava bi odlicno legao kao 4

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 16 jul 2025, 12:04

Rule_hz je napisao/la:
16 jul 2025, 08:10
Amar Alibegivic?
Ma to se ja glupiram. Mislim da on ima opciju +1 godinu s Trapanijem (tj. do 2026). Bez obzira na ugovor, Amar je trenutno poprilicno nerealna opcija. Medjutim, on je lani igrao samo italijansku ligu (sad ce eto igrati i fibinu cl), koja nija jaca od aba lige. Prije je igrao u Bodrumu, koji se borio za opstanak u Turskoj. Prije toga je opet bio u Cedeviti, ali su mu tu nerijetko kresali minutazu. Ja bih na mjestu nasih reprezentativaca uvijek radije izabrao da igram u ekipi s jaranima iz reprezentacije i pred svojim narodom, nego tamo u nekom Bodrumu zbog 2-3 hiljade vise mjesecno. Ako je drasticna razlika u plati - onda i razumijem, ali ako nije - nista im ne fali da svi dodju u Bosnu. :mrgreen:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 16 jul 2025, 12:11

Plus je i činjenica da se momci znaju iz reprezentacije, jedan dobar dio. Zbog toga bi i Penava bio baš fina kockica u priči, a i uzimajući u obzir da fali jedan takav igrač na poziciji 4.

Doduše, ovdje će situacija biti takva da se mora imati klapa, jer većina ovih domaćih i nisu neki super spektakl koji će razvaljivati. Moraju igrati kao za reprezentaciju, vođeni činjenicom da su pred domaćom publikom, da nije samo stvar da budu plaćenici :)

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 16 jul 2025, 12:14

Ghuraba je napisao/la:
16 jul 2025, 12:04
Rule_hz je napisao/la:
Amar Alibegivic?
Ma to se ja glupiram. Mislim da on ima opciju +1 godinu s Trapanijem (tj. do 2026). Bez obzira na ugovor, Amar je trenutno poprilicno nerealna opcija. Medjutim, on je lani igrao samo italijansku ligu (sad ce eto igrati i fibinu cl), koja nija jaca od aba lige. Prije je igrao u Bodrumu, koji se borio za opstanak u Turskoj. Prije toga je opet bio u Cedeviti, ali su mu tu nerijetko kresali minutazu. Ja bih na mjestu nasih reprezentativaca uvijek radije izabrao da igram u ekipi s jaranima iz reprezentacije i pred svojim narodom, nego tamo u nekom Bodrumu zbog 2-3 hiljade vise mjesecno. Ako je drasticna razlika u plati - onda i razumijem, ali ako nije - nista im ne fali da svi dodju u Bosnu. :mrgreen:
Amar je trenutno bliže da potpiše za Virtus nego za Bosnu nakon ovakve sezone.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 16 jul 2025, 12:21

kovacic je napisao/la:
16 jul 2025, 12:14
Ghuraba je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:
Amar Alibegivic?
Ne možemo i ne smijemo maštati o igračima tipa Amara. Čovjek igra za 220.000 EUR godišnje za Trapani. Daleko smo mi još od toga..

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 16 jul 2025, 12:25

Cwirek je napisao/la:
16 jul 2025, 12:21
kovacic je napisao/la:
16 jul 2025, 12:14
Ghuraba je napisao/la:

Ne možemo i ne smijemo maštati o igračima tipa Amara. Čovjek igra za 220.000 EUR godišnje za Trapani. Daleko smo mi još od toga..
Ma nije ni Persons daleko od te cifre, ali Amaru je ovo finalna prilika u karijeri da se probije na viši nivo.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 jul 2025, 12:26

Ghuraba je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:
Amar Alibegivic?
Gegić je izgleda otpao jer su se otpratili sa instagrama a zapratili Amara, znam da je glup način al nam je to jedini koji može nešto možda naslutiti :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.