KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Ghuraba
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 16 jul 2025, 12:37

CAZIN je napisao/la:
16 jul 2025, 12:26
Gegić je izgleda otpao jer su se otpratili sa instagrama a zapratili Amara, znam da je glup način al nam je to jedini koji može nešto možda naslutiti :mrgreen:
Ko je koga otpratio, a ko je koga zapratio? :mrgreen: Kojeg Amara, jer je i Gegic Amar? :mrgreen: Nemam ig, pa zato ne mogu ni provjeriti te stvari.

Rekoh vec, Alibegovic je trenutno poprilicno nerealna opcija, jer je njemu zadnji voz da ponovo dohvati EL (sto se po meni nece desiti), cemu se on mozda potajno i nada. Za ove ove ostale vazi ono sto sam u prethodnom postu napisao (Gegic i Lazic prvenstveno). Meni da neko ponudi 220k u Trapaniju i 200k u Bosni, sekunde se ne bih dvoumio oko toga. Ne znam koliko su Atic, Halilovic i Persons dogovorili, ali sumnjam da je ijedan preko 17-18k eura mjesecno.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 jul 2025, 12:39

Ma meni se svidja onaj Cole Swider sto igra summer league za Lakerse, kad bi njega uspjeli potpisat :mrgreen:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 16 jul 2025, 13:01

Meni je onaj Sukhmail Mathon što je potpisao za Krku redovno izlazio u filterima na Eurobasket, bio bi idealan za Bosnu, tako su našli i Joesaara, valjda mogu još koga, onaj Markusson je isto interesantan iz te lige, bolja verzija Marinkovića.

Ima u Rumuniji onaj Ukrajinac što samo trpa u cvajti i igra basket kao i Lazić, Vladyslav Mustiatsa, kad Bradiću ponestane inspiracije ako ga može platiti :mrgreen:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 jul 2025, 14:04

Ghuraba je napisao/la:
16 jul 2025, 12:37
CAZIN je napisao/la:
16 jul 2025, 12:26
Gegić je izgleda otpao jer su se otpratili sa instagrama a zapratili Amara, znam da je glup način al nam je to jedini koji može nešto možda naslutiti :mrgreen:
Ko je koga otpratio, a ko je koga zapratio? :mrgreen: Kojeg Amara, jer je i Gegic Amar? :mrgreen: Nemam ig, pa zato ne mogu ni provjeriti te stvari.
Bosna i Gegić se međusobno otpratili a Alibegović i Bosna se međusobno zapratili, mada ovo ne treba imati nikakve veze sa mogućim dolaskom Alibegovića ali jedino ovako možemo neke "bombe" da bacamo :mrgreen:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 jul 2025, 16:47

Grupa B Bosna Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, Spartak, Mega, Zadar, Ilirija i Beč.

U grupi A su Partizan, Dubai, Cluj, SC Derby, Igokea, FMP, Borac, Split i Krka
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2025, 16:51

Grupa B je triput jaca …
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 16 jul 2025, 16:54

InatSilniBosanski je napisao/la:
16 jul 2025, 16:51
Grupa B je triput jaca …
U grupi B su ove najbolje tri ekipe slabije, ali su ostali koji su u rangu Bosne dosta nezgodniji.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 jul 2025, 16:55

nas stalno prate grupe smrti, prosle godine u aba 2, sad u aba 1 pa reprenzetacjia na svakom takmicenju :mrgreen:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 jul 2025, 16:56

Grupa B mnogo jača, ovdje se mogu dobiti sve ekipe osim Zvezde, Budućnosti i Olimpije, mislim da bi sa Spartakom i Megom mogli igrati egal kod kuće, a Zadar, Iliriju i Beč se trebamo potruditi dobiti u obje utakmice.
Da li igramo dva meča protiv ekipa iz naše grupe i jedan meč protiv ekipa iz druge grupe ili samo sa ekipama iz naše grupe?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 jul 2025, 17:27

U grupi B nalaze se: Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, Spartak Subotica, Mega, Zadar, Bosna, Ilirija i Beč.

Super grupa
Najbitnije je da ne ide k.k Bosna u Laktaše a još je bitnije da idemo u Beč

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 jul 2025, 17:31

CAZIN je napisao/la:
16 jul 2025, 16:56
Grupa B mnogo jača, ovdje se mogu dobiti sve ekipe osim Zvezde, Budućnosti i Olimpije, mislim da bi sa Spartakom i Megom mogli igrati egal kod kuće, a Zadar, Iliriju i Beč se trebamo potruditi dobiti u obje utakmice.
Da li igramo dva meča protiv ekipa iz naše grupe i jedan meč protiv ekipa iz druge grupe ili samo sa ekipama iz naše grupe?
Igramo iz ove svoje grupe sa svakim kući i u gostima
Kad se odigra to prvih pet iz obje grupe prave ligu za prvaka a ovih pet od 6 do 10 mjesta prave grupu za opstanak

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 16 jul 2025, 17:32

Uhhh bgmi tešku smo grupu dobili bolje da smo u grupi A da igramo protiv Muse ali sta ćeš kako je tako je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 jul 2025, 17:44

Nidje veze sistem kojim se podilazi beogradskim klubovima da imaju manje utakmica tj vise vremena za euroligu

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2025, 17:47

MElloo je napisao/la:
16 jul 2025, 17:44
Nidje veze sistem kojim se podilazi beogradskim klubovima da imaju manje utakmica tj vise vremena za euroligu
Apsolutno, i kod njih pucaju stvari po savovima, Covic je iznio neke bolesne prijedloge jucer. Vucic idalje drzi sve konce, ali je situacija bas zategnuta.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 jul 2025, 17:52

Ma džaba im kad ne mogu nista u euroligi opet se nece na final four plasairati, koliko god im pravili sisteme i ostalo, neka nasa Bosna ima titulu evrope
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 16 jul 2025, 18:54

Preteska grupa. Iz prva dva pota su dobili manje atraktivne ekipe, koje ce svakako odnijeti obje pobjede (mada se to ne smije tako gledati, pogotovo protiv Buducnosti), a iz treceg jaceg protivnika iz EC (Cedevitu). Spartak ce sigurno imati jak roster, buduci da igraju i evropsko takmicenje (jaci su od FMP-a). Mega ce kao i uvijek nahvatati kvalitetne mlade igrace i 99% ce biti jaca od Borca. Zadar je uvijek nezgodan, pogotovo kod kuce. Vec su zadrzali kostur ekipe od prosle sezone i ne sumnjam da ce okupiti jaci roster i da ce biti jaci od Splita. Ilirija ce vjerovatno imati solidan budzet i bit ce jaca od Krke. Jos ostane novajlija Bec, koji je trenutno enigma. Ali, ne vjerujem da su platili toliku 'ulaznicu' da bi bili kanta za nabijanje. Sumnjam da ce biti losiji od SC Derbyja, a ako i budu - to je jedini par koji moze ici u korist A grupi (ne racunajuci Dubai, jer su tu svakako obje ekipe prejake).

Zna li se dalji sistem, je li prvih 4 ili 5 ekipa idu u narednu grupu za prvaka? Bilo bi dobro ako je 5, ali se ne bih iznenadio da i tu izadju u susret euroligasima i da stave 4...

Edit: Definitivno prve 4 ekipe idu u borbu za prvaka. Znaci, Zvezda, Buducnost, Cedevita i jos jedna ekipa...

Dobro je i sto se iz play outa ponovo moze uskociti gore, mada ce to biti pakleno tesko.
During the Top 8 stage of the competition, the teams will face each team from different group twice according to the round-robin system (at home and away), which brings additional eight (8) rounds. The Play-Out stage of the competition will be composed of ten (10) clubs, that will be playing in a round-robin system, where each team faces each opponent from the other group twice (at home and away), which brings additional ten (10) rounds.

Six best-placed teams from the Top 8 stage of the competition will advance directly to the Playoffs Quarterfinals, while the seventh and eighth teams of the Top 8 alongside the first and second placed teams from the Play-Out in the Play-In stage of the competition. 

The winner of the Play-In clash between the 7th-placed Top 8 team and 8th-placed Top 8 team will directly qualify for the Quarterfinals, while the losing team will face the winning team of the clash between the 1st-placed Play-Out team and the 2nd-placed Play-Out team for the last remaining spot in the Quarterfinals.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 jul 2025, 20:23

Znaci 0 utakmica sa Partizanom i dubaijem ove sezone.Stvarno nema smisla sta rade od lige

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 jul 2025, 20:55

Ne brini Zvezdo nisi ti sama yebace Bosna i Partizana

Buducnost velikim aplauzom docekati a realno nema se sta traziti ovdje.Uzivati u kosarci.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 16 jul 2025, 21:16

Znači od TOP8 ekipa iz prošle sezone, njih pet je u našoj grupi. To ti je ono kad kažu da si kurate sreće :mrgreen: :mrgreen: Ali ćemo zato uživati u košarci nakon 15 godina, ne mogu da dočekam prodaju sezonskih karata :opaopa:

Mislim da ćemo Beč i Iliriju razbucat, sa Zadrom se možemo “pronosat” a negdje ćemo iznenaditi sigurno. Hoćemo li protiv Zvezde zagrmit’ “ko ne skače taj je ćaci” :rol:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 16 jul 2025, 22:16

Sjebase nas sistemom, "oduzeli" nam 17 jakih domacih utakmica i sansu da ugostimo Partizan, Obradovica i Musu, Kamenjesa cemu sam se posebno radovao, ovako ce biti samo 8 domacih utakmica

ako se prodje u drugu fazu, to moze izaci na 13
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, MElloo i 11 gostiju.