Burazeru moj dobri, ja se ne kladim, kazem ti sa svojih 36 (vec uzeo 37u) a nba pratim negdje od 97-e. Da lik preko 7'2" nikad nije ostao u ovoj ligi. Ako Wemby bude izuzetak, u redu, a ti mi nadji ko i koliko su trajali.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 jul 2025, 01:59Druže, Wemby je već ozbiljan igrač i sama krema lige, pričamo o momku koji bi u drugoj sezoni bio DPOY da se nije razbolio, koji je prva petorka lige idućih 10 godina i koji će biti MVP Bog zna koliko puta.
Da pitaš sad sve vlasnike, GM-ove, trener, navijače, gradonačelnike, analitičare sa kojim igračem u ligi bi započeli franšizu da mogu apsolutno svaki će odgovoriti Wemby.
Pričamo o generacijskom talentu i nekome ko bilježi 25/10/5/5 poslije tek 2 godine u ligi bez da se zagrije prije utakmice, a ne o nekom prospectu ili o nekome ko tek može postati igrač.
Uspoređivati ga sa Yaom ili nekim sl. je smiješno, momak je već sad bolji igrač nego što je Yao ikada bio i završit će karijeru kao top5-10 igrač svih vremena osim ako se ne desi nešto kao što se desilo Lenu Biasu npr.
On od dolaska u ligu nije imao nijednu, ali nijednu povredu, osim izvrnutog zgloba ili udarca što dobije na utakmici u butni mišić i sl. pa propusti iz predostrožnosti utakmicu ili dvije, a nije ni u karijeri imao nijednu ozbiljnu povredu osim što je jednom prst slomio. Govoriti kako nikada neće biti zdrav je isto ko da se kladiš na određeni broj na ruletu i predstavljati da je to neka sigurica a ustvari je daleko od istine jer na ruletu ima 36 brojeva, a isto tako i Wembanyama nije imao ozbiljnije povrede niti nekih hroničnih problema, ovo što on ima je bolest koja se desi 1 u 1201381290 slučajeva i koja nije carrer-ending niti može imati utjecaj na njegovu igru ili karijeru.
@triple
Ti si poceo sa Yao. Sto jeste upredivljivo jer SA ne moze uzeti titulu bez njegovog doprinosa i to znacajnog. E sad to nije da Yao nije bio jebga razlika je medju godinama nas (tebe i mene, ocigledna), ja sam dosao u Houston bukvalno kad je Yao draftan, hype je bio ogroman, cijeli grad je pricao o tome kako ce Yao biti mega super zvijeda i ne samo grad nego nba svijet i svijet kosarke u globalu, znaci nista manje nego Wemby, dapace. Elem nejse, ostaje da se vidi. Kvota mu je 3.70 da ce imati all time great karijeru, a 1.30 Prizgonja 2.0