To je Velez majstore
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- f0rest1946
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pa mislim da tako i Zekic hoce taj tip igraca sto igra na vise pozicija i da moze suparnika iznenadit sa sastavom.bvsic je napisao/la: ↑16 jul 2025, 23:28Nikog ja ne bi dovodio vise, Kovacik i tjt.
Banic/Musija
Kovacik/Beganovic - Ristovski/Paskalev- Gojkovic/Turda - Jovic/Mujkic - Kupresak/Kapetanovic
Djordjevic/Krdzalic - Mamas/Jatta - Elezi
Butic/Turkes/Renan - Mlinaric/Keremeh
Ristic - Julardzija - Pejovic - Mehic
Pa gdje se pojacanje moze dovesti ovde eto. U veznom redu koga god da stavis moze igrat.
Odbrana mozes ih kombinacija milion. Najtanja ti opcija Kapetanovic koji nikad ne mora da zaigra ako Kupresak ne bude spreman Jovic Mujkic mogu obojica to odigrat
Napad mozes polusezonu svaku utakmicu drugu kombinaciju izvest
Malo Mušija malo Mujke, tu je i mali VrbanHordas1990 je napisao/la: ↑16 jul 2025, 22:51Ja nisam bio zadovoljan prelaznim rokom do nedavno, ali ovo su sad vec top pojacanja. Jos ako dodje ovaj mali iz Italije to ce bit bombona. Samo me brine za ligu u21, sta skontati i koga zrtvovati.
Elezi ce imati 5-6 treninga do Krajove, a bilo bi idealno da se odigra ta utakmica zatvorenog tipa protiv Radnika u Butmiru. Mislim da moze konkurisati, iskusan je igrac.
Ne znam brate ja mislim da ga tek u uzvratu možemo očekivati. Da je bar sedmicu ranije došao jer nam je bez Bubanje klimava veza pravo...
Dinamo/Zvone Boban jesu napravili čistku, ali su doveli 14 igraca i potrošili 16 miliona euraado-hz je napisao/la: ↑17 jul 2025, 00:02Eto pise se da je Bubanja vec otisao, ako se nakon Evrope proda Guli ja ne pamtim da je neka ekipa prodala kapitena i zamjenika kapitena u jednom prelaznom roku.
Dobro Dinamo je sad sve rastjetao al ovo rade prvi put nakon mnogo godina, a mi to radimo bas cesto.

-
- Kontakt:
jesil nasao sliku?HeavyBassBlues je napisao/la: ↑16 jul 2025, 18:23Postoji idejno rješenje rekonstrukcije stadiona Koševo - AFH koje ne podrazumijeva rušenje tribina.
Projekata u formi radne skice, uradio je profesor sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu. Nažalost, bez njegove saglasnosti ne mogu mu navesti ime, ali idejno rješenje postoji i on ga je kao takvo, uručio opštini Centar još 2018. Nikada do sada nije dobio odgovor.
Onoliko koliko sam ja razumio i koliko mi je on uspio objasniti, ništa se ne bi rusilo, nego bi se radilo po principu modularne gradnje. Ja ću pokušati prenijeti koliko sam shvatio uz sva svoja laička ograničenja.
Naime, postojeće tribine bi ostale, a nove koje bi išle do aut-linije, naslanjale bi se na stare. Poslije statičkog ispitivanja, stare tribine bi se poduprle sirokim betonskih stubovima. Kako mi je on pokušao plastičnom dočarati, izgledalo bi iz ptičije perspektive kao kad zdjelu raspakujes iz kutije, sa tim da bi se ta zdjela bokovima naslanjala na unutrašnjost kutije, a sile pritiska bi se usmjerile ka dole - postoji način u arhitekturi.
Krov bi se naslanjao na vanjsku čeličnu konstrukciju sa potpuno nezavisnim elementima, a ista bi se oslanjala na vanjske široke armirano-betonske stubove. Koristili bi se prefabrikovani elementi u izgradnji nadstrešnice koji bi se vezali za tu čeličnu konstrukciju. Tako bi se tvorio asimetrični prsten kao kod RedBull arene u Salzburgu, odnosno viseći krov do visine aut-linije. Na njemu bi bile duž cijelog unutarnjeg prstena ugrađeni led reflektori koji bi pokrivali oko 7200m2 sa oko 100-120 reflektora snage 1000W na visini oko 25m, polarne bijele svjetlosti sto bi bilo otprilike oko 2000lux.
Spoljašnji izgled bi bio u fasadnim perforiranim oblogama bordo-sive boje, jer je ona najzahvalnija i time bi se prekrila gruba betonska struktura i stadionu bi se dao novi vizualni izgled.
Čovjek je pasionirani pitar i to je rješenje, doduše u formi radne skice uputio opstini. Čak je uspio i napraviti kapacitet, a on bi iznosio simbolično 19.046 gledalaca.
Tad je procijenio troškove na oko 50-akM BAM. Vrijeme izgradnje, max 4god.
Od opštine se ne treba ništa nadati osim potrebnih dozvola, a financiranje bi mahom išlo preko EU projekata, Uefinih fondova i dobrovoljnih priloga. OPština troši budžet za plate svog glomaznog birokratskog aparata i od njih nema koristi.
Imao sam negdje sliku kako bi to otprilike izgledalo.
Mijenjao sam mobitel, pa ne znam je li mi ostala i gdje sam je spasio.
Uglavnom, čovjek je sad spreman da opet ponudi idejno rješenje i da učestvuje u izradi projekta kojim bi se povukli EU fondovi. Besplatno bi to uradio.
Ako nađem sliku, postavit ću je ovdje da se orijentaciono vidi kako bi to izgledalo.
Imao sam ih par, ali ko će znati gdje to...
-
- Kontakt:
Rijekaado-hz je napisao/la: ↑17 jul 2025, 00:02Eto pise se da je Bubanja vec otisao, ako se nakon Evrope proda Guli ja ne pamtim da je neka ekipa prodala kapitena i zamjenika kapitena u jednom prelaznom roku.
Dobro Dinamo je sad sve rastjetao al ovo rade prvi put nakon mnogo godina, a mi to radimo bas cesto.
Prodali zimus tri glavna igraca, Pašalića u Orlando za 5 milona eura, Galešića u Dinamo za 3, Smolčića u Como za 2 i opet uzeli titulumosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 jul 2025, 02:57Rijekaado-hz je napisao/la: ↑17 jul 2025, 00:02Eto pise se da je Bubanja vec otisao, ako se nakon Evrope proda Guli ja ne pamtim da je neka ekipa prodala kapitena i zamjenika kapitena u jednom prelaznom roku.

Craiova ima bas dobru bazu navijaca i klub je prilicno dobro uređen. Mislim da smo bas lose prosli sa zrijebom. Bice tesko. Ili katastrofa ili bas ludnica neka i prolaz
Još sedam dana 

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
mi godinama ovako prometujemo, jer jos nismo ni na 0. sto raja pise, ovo se rjesava nepotrebnih i zamjenjivih igraca, vecinom. Sem bubanje i Pavicica, i eventualno Gulija.ado-hz je napisao/la: ↑17 jul 2025, 00:02Eto pise se da je Bubanja vec otisao, ako se nakon Evrope proda Guli ja ne pamtim da je neka ekipa prodala kapitena i zamjenika kapitena u jednom prelaznom roku.
ovaj mini kontinuitet kojeg je ZZ dobio i zasluzio, mu daje vremena da izvaja sebi ekipu bas po zamislima. U posljednjoj utakmici se vidio taj neki rukopis i ideja. Vjerovatno je ZZ snimio koji kotacic kad i kako moze promijeniti.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- belosevic23
- Kontakt:
Na Julardžiju se ne računa, a bgm tesko ce Ristic do minuta ove godine, Kapetanovic također mislim da nije u ozbiljnim planovima ali smo dobro pokriveni na tim pozicijama. Meni ce bit zao ako ovaj neki novi stranac istisne francisa iz ekipe, jer je on najveca radilicabvsic je napisao/la: ↑16 jul 2025, 23:28Nikog ja ne bi dovodio vise, Kovacik i tjt.
Banic/Musija
Kovacik/Beganovic - Ristovski/Paskalev- Gojkovic/Turda - Jovic/Mujkic - Kupresak/Kapetanovic
Djordjevic/Krdzalic - Mamas/Jatta - Elezi
Butic/Turkes/Renan - Mlinaric/Keremeh
Ristic - Julardzija - Pejovic - Mehic
Pa gdje se pojacanje moze dovesti ovde eto. U veznom redu koga god da stavis moze igrat.
Odbrana mozes ih kombinacija milion. Najtanja ti opcija Kapetanovic koji nikad ne mora da zaigra ako Kupresak ne bude spreman Jovic Mujkic mogu obojica to odigrat
Napad mozes polusezonu svaku utakmicu drugu kombinaciju izvest
Lici mi na tim 2014/2015 kad smo na svim pozicijama imali po 2 dobra igrača...i osvojili titulu

Teško će išta izvajat kad mu odoše svi koji iole valjaju.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑17 jul 2025, 09:30mi godinama ovako prometujemo, jer jos nismo ni na 0. sto raja pise, ovo se rjesava nepotrebnih i zamjenjivih igraca, vecinom. Sem bubanje i Pavicica, i eventualno Gulija.ado-hz je napisao/la: ↑17 jul 2025, 00:02Eto pise se da je Bubanja vec otisao, ako se nakon Evrope proda Guli ja ne pamtim da je neka ekipa prodala kapitena i zamjenika kapitena u jednom prelaznom roku.
ovaj mini kontinuitet kojeg je ZZ dobio i zasluzio, mu daje vremena da izvaja sebi ekipu bas po zamislima. U posljednjoj utakmici se vidio taj neki rukopis i ideja. Vjerovatno je ZZ snimio koji kotacic kad i kako moze promijeniti.
ISTINA ZA VEDRANA!
- Varijantas8
- Kontakt:
Ne znam jel bila prica, ali sta je sa onim malim iz Zvijezde 09 menscini sto je dosao, jel uopste bio na pipremama sa ekipom?
-
- Kontakt:
Može li mi neko objasniti koja je procedura ulaska na stadion sa ulaznicama kupljenim online, treba li se isprintati ulaznica koju iz kluba pošalju na mail ili kako već, nisam nikad uzimao online ulaznice pa ne znam. Unaprijed hvala
To je to! Trazi sliku.laznokrilo je napisao/la: ↑17 jul 2025, 01:04jesil nasao sliku?HeavyBassBlues je napisao/la: ↑16 jul 2025, 18:23Postoji idejno rješenje rekonstrukcije stadiona Koševo - AFH koje ne podrazumijeva rušenje tribina.
Projekata u formi radne skice, uradio je profesor sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu. Nažalost, bez njegove saglasnosti ne mogu mu navesti ime, ali idejno rješenje postoji i on ga je kao takvo, uručio opštini Centar još 2018. Nikada do sada nije dobio odgovor.
Onoliko koliko sam ja razumio i koliko mi je on uspio objasniti, ništa se ne bi rusilo, nego bi se radilo po principu modularne gradnje. Ja ću pokušati prenijeti koliko sam shvatio uz sva svoja laička ograničenja.
Naime, postojeće tribine bi ostale, a nove koje bi išle do aut-linije, naslanjale bi se na stare. Poslije statičkog ispitivanja, stare tribine bi se poduprle sirokim betonskih stubovima. Kako mi je on pokušao plastičnom dočarati, izgledalo bi iz ptičije perspektive kao kad zdjelu raspakujes iz kutije, sa tim da bi se ta zdjela bokovima naslanjala na unutrašnjost kutije, a sile pritiska bi se usmjerile ka dole - postoji način u arhitekturi.
Krov bi se naslanjao na vanjsku čeličnu konstrukciju sa potpuno nezavisnim elementima, a ista bi se oslanjala na vanjske široke armirano-betonske stubove. Koristili bi se prefabrikovani elementi u izgradnji nadstrešnice koji bi se vezali za tu čeličnu konstrukciju. Tako bi se tvorio asimetrični prsten kao kod RedBull arene u Salzburgu, odnosno viseći krov do visine aut-linije. Na njemu bi bile duž cijelog unutarnjeg prstena ugrađeni led reflektori koji bi pokrivali oko 7200m2 sa oko 100-120 reflektora snage 1000W na visini oko 25m, polarne bijele svjetlosti sto bi bilo otprilike oko 2000lux.
Spoljašnji izgled bi bio u fasadnim perforiranim oblogama bordo-sive boje, jer je ona najzahvalnija i time bi se prekrila gruba betonska struktura i stadionu bi se dao novi vizualni izgled.
Čovjek je pasionirani pitar i to je rješenje, doduše u formi radne skice uputio opstini. Čak je uspio i napraviti kapacitet, a on bi iznosio simbolično 19.046 gledalaca.
Tad je procijenio troškove na oko 50-akM BAM. Vrijeme izgradnje, max 4god.
Od opštine se ne treba ništa nadati osim potrebnih dozvola, a financiranje bi mahom išlo preko EU projekata, Uefinih fondova i dobrovoljnih priloga. OPština troši budžet za plate svog glomaznog birokratskog aparata i od njih nema koristi.
Imao sam negdje sliku kako bi to otprilike izgledalo.
Mijenjao sam mobitel, pa ne znam je li mi ostala i gdje sam je spasio.
Uglavnom, čovjek je sad spreman da opet ponudi idejno rješenje i da učestvuje u izradi projekta kojim bi se povukli EU fondovi. Besplatno bi to uradio.
Ako nađem sliku, postavit ću je ovdje da se orijentaciono vidi kako bi to izgledalo.
Imao sam ih par, ali ko će znati gdje to...
Ne trebaš printat, samo otvoriš dokument na ulazu koji dobiješ.SineTalexy je napisao/la: ↑17 jul 2025, 10:06Može li mi neko objasniti koja je procedura ulaska na stadion sa ulaznicama kupljenim online, treba li se isprintati ulaznica koju iz kluba pošalju na mail ili kako već, nisam nikad uzimao online ulaznice pa ne znam. Unaprijed hvala
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 6 gostiju.