Pa sta onda ima da ceka 6mjeseci? Ima li iko u klubu da to pogura malo da ljepse izgledaOsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑17 jul 2025, 22:54Drug 15 stranica taze ispisano o tome. Taj idejni projekat je objavljen prosle godine. Izguglaj, imas video kako bi to trebalo izgledati.EastMadness je napisao/la: ↑17 jul 2025, 22:06Gledam Mandića sto prica o rekonstrukciji Koseva. Zna li neko kako bi to otprilike izgledalo taj idejni projekat. Je li i dalje na snazi onaj "krov sto ce pokriti 1000-2000 ljudi ili je nesto novo u pitanju
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Zaključi po tome što je svaku do sada trebao dobiti crveni.Kao što rekoh još je zelen,osim toga momak od 19 godina ma koliko talentovan bio ne može Bubanju zamjeniti jer nije tu samo u pitanju igrački kvalitet ima i do odnosa sudija,protivničkih igrača,svlačionice...NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 jul 2025, 22:59Ja ne znam kako to zakljuci.Predominantno izgleda za svoje godineSamoDaKazeem je napisao/la: ↑17 jul 2025, 22:52Jata je još uvijek mlad i neiskusan on Bubanju ni u ludilu ne može zamjeniti,nadam se da može Mamas inače neće biti dobro.
Primjetio si da Zekić stalno kuka kako mu fali muda i autoriteta i eto ode i Bubanja.
Nije bitno koliko imas igraca vec kvalitet,mozes imati lupam deset dobri,dvadeset ne valjaju,ako odu guli i bubanja tu ide kvalitet.

Jatta nije kvalitet? Mamas nije kvalitet? Elezi nije kvalitet? Djordjevic se vraca nije kvalitet? Mlinaric nije kvalitet?Ado_77 je napisao/la: ↑17 jul 2025, 23:39Nije bitno koliko imas igraca vec kvalitet,mozes imati lupam deset dobri,dvadeset ne valjaju,ako odu guli i bubanja tu ide kvalitet.![]()
Momcino uopste ne kontas post,nisam spominjo imena niti sam rekao da nisu kvalitet ti navedeni,neki novi treba da se tek pokazu.bvsic je napisao/la: ↑17 jul 2025, 23:41Jatta nije kvalitet? Mamas nije kvalitet? Elezi nije kvalitet? Djordjevic se vraca nije kvalitet? Mlinaric nije kvalitet?

Puno smo mi zinuli sa ovim zahtjevima i transferima za ligu koja je ispod prosječna u evropskim okvirima i koja je pritom polu-dirigovana zakulisnim radnjama.
Mislimo da je to privlačno okruženje i ovo što smo doveli treba zahvaliti na nekome ko gura keš nemilice u klub pa privlači igrače novcem. Ovaj šupljak ideja vizija je za malu djecu, svi oni za pare igraju.
S druge strane 1. do 2. pretkola odigraš i to je to u Evropi.
Ne može se ulagati unaprijed bez sigurnosti povrata investicije. Da neko sad kaže evo 15 miliona dovedi uloži da bude sve suhi kapitalac i dodje ti neko u 3.-4. pretkolu ko može uložiti 50, popušiš. Zaradio ukupno 1M od takmicenja, ulozio 15M. Od ove lige i sponzora ne možeš vratiti ništa gdje si bio nigdje sta si radio nista.
A nemaš nikakav garant da ćeš dogodine šampion biti kad Kazlagic i kompanija mogu svirnur gdje hoće i šta hoće i sezonu ti unakaziti ma koga god da imaš u ekipi. S druge strane oklizne se ko Gojkovic i odoše milioni u vodu.
Poredimo se sa klubovima čiji budžeti su 3-4-5x veći. Klubovima koji 10 godina unazad prave ozbiljne rezultate i transfere u evropskim okvirima i to uz dobrane pomoći državnog aparata.
Mi smo poceli ozbiljno prodavsti i kupovati zadnje 3-4 godine (Celik je prvi ozbiljan transfer koji može pogurati finansije kluba znacajno), pritom rezultat to ne prati i ovo nije model dugoročne održivosti s obzirom da za funkcionisanje kluba u našim okvirima i platama, sa svim ostalim troškovima treba 15-20 miliona BAM godisnje. Provjerite finansijske izvjestaje, vjerujem da tu ima jos mnogo stvari koje ne prolaze kroz nase knjige 100%.
Prvo treba iskorak napraviti u ligi, nekako iskopat tu titulu jer već i sad za naše okvire uložili smo ogromne novce, pa onda u Evropi i tek tražiti kapitalca. Svaki razuman covjek kaze dovedi ono sto je u toj ligi najbolje da probas s tim ligu napasti. Jedna jesen u Evropi za Sarajevo sa ovako ludim Mirvicem i spremnosti na ulaganje, bi bila 10 godina iskoraka.
Zato i podržavam da rade ovo ako neko dodje po Bubanju i ponudi 1.5M maraka (26 godina ima tek 1-2 odlicne sezone iza sebe koje mozes materijalizovati, nije on kalibar za 3-4 miliona jer vec polahko ulazi u godine nema dodatnog razvoja i napretka znacajno), ili po Gulija sa 5-6M, apsolutno uzeti rizik da ostanu i odigraju 1-2 evropske utakmice u kojima je sve lutrija ( i da prodjes zaradio si 200-300K) a mogu se povrijediti i da sve propadne je samo bespotreba kocka. Tako se i prave novi igrači koji mogu odmah uskočiti. Da smo prošlo ljeto govorili daj kapitalca kakav Guli odigro u Veležu dobru sezonu, ne moze on pomoc u Evropi. ne bi sad imali momka od 5M.
Nismo još na nivou da takve iznose odbijamo glat. Treba stvarati novu vrijednost, sa manje uloga više dobiti.
Mislimo da je to privlačno okruženje i ovo što smo doveli treba zahvaliti na nekome ko gura keš nemilice u klub pa privlači igrače novcem. Ovaj šupljak ideja vizija je za malu djecu, svi oni za pare igraju.
Ne može se ulagati unaprijed bez sigurnosti povrata investicije. Da neko sad kaže evo 15 miliona dovedi uloži da bude sve suhi kapitalac i dodje ti neko u 3.-4. pretkolu ko može uložiti 50, popušiš. Zaradio ukupno 1M od takmicenja, ulozio 15M. Od ove lige i sponzora ne možeš vratiti ništa gdje si bio nigdje sta si radio nista.
A nemaš nikakav garant da ćeš dogodine šampion biti kad Kazlagic i kompanija mogu svirnur gdje hoće i šta hoće i sezonu ti unakaziti ma koga god da imaš u ekipi. S druge strane oklizne se ko Gojkovic i odoše milioni u vodu.
Poredimo se sa klubovima čiji budžeti su 3-4-5x veći. Klubovima koji 10 godina unazad prave ozbiljne rezultate i transfere u evropskim okvirima i to uz dobrane pomoći državnog aparata.
Mi smo poceli ozbiljno prodavsti i kupovati zadnje 3-4 godine (Celik je prvi ozbiljan transfer koji može pogurati finansije kluba znacajno), pritom rezultat to ne prati i ovo nije model dugoročne održivosti s obzirom da za funkcionisanje kluba u našim okvirima i platama, sa svim ostalim troškovima treba 15-20 miliona BAM godisnje. Provjerite finansijske izvjestaje, vjerujem da tu ima jos mnogo stvari koje ne prolaze kroz nase knjige 100%.
Prvo treba iskorak napraviti u ligi, nekako iskopat tu titulu jer već i sad za naše okvire uložili smo ogromne novce, pa onda u Evropi i tek tražiti kapitalca. Svaki razuman covjek kaze dovedi ono sto je u toj ligi najbolje da probas s tim ligu napasti. Jedna jesen u Evropi za Sarajevo sa ovako ludim Mirvicem i spremnosti na ulaganje, bi bila 10 godina iskoraka.
Zato i podržavam da rade ovo ako neko dodje po Bubanju i ponudi 1.5M maraka (26 godina ima tek 1-2 odlicne sezone iza sebe koje mozes materijalizovati, nije on kalibar za 3-4 miliona jer vec polahko ulazi u godine nema dodatnog razvoja i napretka znacajno), ili po Gulija sa 5-6M, apsolutno uzeti rizik da ostanu i odigraju 1-2 evropske utakmice u kojima je sve lutrija ( i da prodjes zaradio si 200-300K) a mogu se povrijediti i da sve propadne je samo bespotreba kocka. Tako se i prave novi igrači koji mogu odmah uskočiti. Da smo prošlo ljeto govorili daj kapitalca kakav Guli odigro u Veležu dobru sezonu, ne moze on pomoc u Evropi. ne bi sad imali momka od 5M.
Nismo još na nivou da takve iznose odbijamo glat. Treba stvarati novu vrijednost, sa manje uloga više dobiti.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Nama trenutno da Messi dođe ne možeš garantovati kvalitet. Uostalom, dosta tog "kvaliteta" je posljednjih godina prodefilovalo kroz klub pa evo vidimo nema niti jednog a pola godine plačemo za "polovnjakom" iz Srbije.
Polako ima teren vidjet ćemo.
Polako ima teren vidjet ćemo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Dovodimo nake talente iz dinama u B ekipu sto je jako pozitivno a ovdje nam se prosipa neka negativa po forumu 
Kako bi nam fino Hrvoje Milicevic legao, ovi iz Partizana se 120 minuta odbijali od njega.
Za godinu i pol, titula, kup, play-off EL uz njegov veliki doprinos, opravdao svaki fening.
Ne znam baš koliki su oni talenti kad su iz Dinama došli u naš B tim

U četvrtak 2:0, prvi Mlinarić, drugi Guliashvili i na revanš miran
Ma sto se tice izlaznih transfera niko iz lige ne moze posolit. Nama treba jedna titula da procepimo nazalost tesko do nje. Tacnije, ne daju ti da je osvojis jer znaju da ces to iskoristiti. Pored citavog tog dusmanluka najvise boli kada vidis da navijaci reže na klub, na zekica, na mirvica itd umjesto da budemo nikad vise uz klub. Trn u oku svima i svjesni su da smo najveca prijetnja cim bi dosli u situaciju da dominiramo. Borac nakon 1/16 finala ne moze prodati igraca za vise od 300k eura i jos im se raspadne ekipa. Uzeli 20 miliona doveli anonimuse totalno. E sad zamisli nas da do grupa doguramo a i ovako dizemo standarde lige._weella_ je napisao/la: ↑17 jul 2025, 23:48Puno smo mi zinuli sa ovim zahtjevima i transferima za ligu koja je ispod prosječna u evropskim okvirima i koja je pritom polu-dirigovana zakulisnim radnjama.
E vidis ti odma na negativu a mozda su bas talenti ali mozda nema ko da ih gura a njima dobro dodje malo seniorskog fudbala, treba malo i pozitivan bitiriki46 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 00:08Ne znam baš koliki su oni talenti kad su iz Dinama došli u naš B tim, ali svakako mislim da ćemo mi neku veću korist od B tima imati tek kad uđu 1. ili makar 2. ligu federacije što ne bi trebao biti problem. Inače danas su dobili Romaniju Pale u prijateljskoj.
Nama generalno fali sabura za bilo sta, navikli ko narod sve instant. Također tu mozemo dodati i onaj nas mentalitet da se svaka ideja, novina odmah popljuje. Ovo sa B timom itekako nije losa zamisao samo ce trebati nekoliko godina da to ozbiljnije zazivi i bude od koristi.ubipara je napisao/la: ↑18 jul 2025, 00:14E vidis ti odma na negativu a mozda su bas talenti ali mozda nema ko da ih gura a njima dobro dodje malo seniorskog fudbala, treba malo i pozitivan bitiriki46 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 00:08Ne znam baš koliki su oni talenti kad su iz Dinama došli u naš B tim, ali svakako mislim da ćemo mi neku veću korist od B tima imati tek kad uđu 1. ili makar 2. ligu federacije što ne bi trebao biti problem. Inače danas su dobili Romaniju Pale u prijateljskoj.
![]()
A i Boači slobodan...Lucas je napisao/la: ↑17 jul 2025, 23:22Zvezda, Dinamo.....prodaju najbolje, dovedu kapitalce da ih zamjene.Dinamo ovaj prelazni rok skršio 16 miliona eura, Drena Beljo 5 miliona, stoper iz Las Palmasa.....Zvezda proda Bukarija u Austin, dovede Silasa iz Štutgarta da ga zamjeni. Evo mi prodamo Gulija, ko ce ga zamjeniti iz trenutnog rostera ? I od tog Jatte neki prave Makelelea, pusti da ga vidimo na uzorku od par ozbiljnih zvaničnih i jakih utakmica.bordobijeli je napisao/la: ↑17 jul 2025, 22:59Rijeka na polusezoni prodala 3 najbolja pa uzela titulu . Svi timovi iz regije uglavnom prodaju najbolje igrace iz predhodne sezone to rade i dinamo,cz,haduk itdmirzatele je napisao/la: ↑17 jul 2025, 22:49
Kako bolan možemo biti bolji bez Gulija, momak je daleko najbolji igrač lige, gdje ćeš to reći? Jattu i Djordjevica sam imao i prošle godine. Mlinaric nije ni 50% kvalitete Giorgija. Samo kažem da ekipa koja pretenduje na titulu ne ostaje bez dva najbolja igrača 10 dana pred početak sezone.
To sad tako funkcionise i ne ide bez te prodaje.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Ma šta ću, cijeli dan ovdje čitam negativu pa i mene malo prebaci, a možda sam se i krivo izrazio. Više sam mislio na to da oni nisu neki vanserijski talenti koji će sa 20-ak godina igrat glavnu ulogu u Dinamu kao npr. Baturina ili Sučić i u kojima Dinamo vidi neku ozbiljnu korist, ali sigurno su mladi pa šta znaš možda im, što ti kažeš, bude godilo malo seniorskog fudbala pa dobiju šansu prvom timu.ubipara je napisao/la: ↑18 jul 2025, 00:14E vidis ti odma na negativu a mozda su bas talenti ali mozda nema ko da ih gura a njima dobro dodje malo seniorskog fudbala, treba malo i pozitivan bitiriki46 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 00:08Ne znam baš koliki su oni talenti kad su iz Dinama došli u naš B tim, ali svakako mislim da ćemo mi neku veću korist od B tima imati tek kad uđu 1. ili makar 2. ligu federacije što ne bi trebao biti problem. Inače danas su dobili Romaniju Pale u prijateljskoj.
![]()
Ko li je onaj tamnoputi u b ekipi?riki46 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 00:08Ne znam baš koliki su oni talenti kad su iz Dinama došli u naš B tim, ali svakako mislim da ćemo mi neku veću korist od B tima imati tek kad uđu 1. ili makar 2. ligu federacije što ne bi trebao biti problem. Inače danas su dobili Romaniju Pale u prijateljskoj.
-
- Kontakt:
Ma nece to da skontaju,zaostao smo narod,prodas par igraca po 2 mil odma ide proce sto se ne ulozi,gdje su kapitalci nekakvi,to kako ce se cijelu godinu plate svima isplatiti,troskovi, to nikome bitno nije,misle valjda od par transfera i sa po 2000 gledalaca da se sve moze pokriti._weella_ je napisao/la: ↑17 jul 2025, 23:48Puno smo mi zinuli sa ovim zahtjevima i transferima za ligu koja je ispod prosječna u evropskim okvirima i koja je pritom polu-dirigovana zakulisnim radnjama.
Trenutno korisnika/ca: Haksss, iliyaa8, mosarajvosa83 i 59 gostiju.