Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

costacurta08
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la costacurta08 » 16 jul 2025, 17:02

Ne znam u čemu je fol i Želim im svaku sreću u karijeri, ali samo jos jedna potvrda moje teze da su ljudi zalutali i imaju nerealna očekivanja. Osim ako nije povreda ili zdravlje u pitanju svaki drugi izgovor za neodazivanje nije opravdanje. Mora se boriti za mjesto u reprezentaciji a to mu ne odgovara jer je naviknut na ful tretman, all inclusive, nema znoja ni naprezanja. Zna da pored Imrana i Kovača teško može biti prva violina, pogotovo jer je Imran postavljen za kapitena......
Al hajd.
Gledam U20 Srbiju. Kakva mašina od reprezentacije. Svaka čast!! :thumbup:

lopticaskocica
Kontakt:

Post Postao/la lopticaskocica » 18 jul 2025, 15:08

Zna li se razlog zbog kojeg nema Kemala na pripremama U16 repke? I hoce li se Mak pojaviti ili je odustao?

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 18 jul 2025, 15:24

lopticaskocica je napisao/la:
18 jul 2025, 15:08
Zna li se razlog zbog kojeg nema Kemala na pripremama U16 repke? I hoce li se Mak pojaviti ili je odustao?
Ako je i rečeno zašto ga nije izabrao ? Svaki trener kad želi neko dijete ne izabrat jednostavno kaže da ne može fizički parirat ostalim. Jednostavno ne vide unaprijed stvari...
Za Omerovića znaju samo njegovi mama i tata. :rol: :rol: :rol: :rol:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 18 jul 2025, 15:42

Taj mak ozbiljnije kosarke ima u rukama nego njegov selektor što je ikad imao

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 19 jul 2025, 08:18

relativizam je napisao/la:
18 jul 2025, 15:42
Ahaahhahaa prika sta napisa **** te kru al si lud

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 19 jul 2025, 10:23

Ascinica je napisao/la:
19 jul 2025, 08:18
relativizam je napisao/la:
18 jul 2025, 15:42
Ahaahhahaa prika sta napisa **** te kru al si lud
Cinjenica

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 19 jul 2025, 10:31

cinjenica je i da svaki igrac u nekom jakom fudbalskom, kosarkaskom,... klubu ima to isto naspram svog trenera

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 19 jul 2025, 12:31

Jel moguce da se ovih par nickova udruzilo u misiji da otjeraju malog Omerovica??

Jezivo...bolesno drustvo

Nije cudo da je tuzlanski sport potonuo u svakom smislu.
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 19 jul 2025, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jul 2025, 13:39

Donji Vakuf koji ima reprenzetativce u u14, u16,u18 i seniorskom timu :tokralju: Bukvalno grad koji odumire, srednja skola jedva 50 ucenika upise al kosarka ide fantasticno.Dokaz da svaki grad moze kvalitetno radit samo ako ima ljudi voljnih za to.Ni neki ogroman novac nije potreban

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 19 jul 2025, 15:05

Velizar je napisao/la:
19 jul 2025, 12:31
Jel moguce da se ovih par nickova udruzilo u misiji da otjeraju malog Omerovica??

Jezivo...bolesno drustvo

Po svim njegovim postupcima on bježi .
Kad god ima jaku konkurenciju njega nema umjesto da dokaže šta zna i koliko može.
Nek mu je sa srećom šta god radio u životu.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 19 jul 2025, 15:28

Velizar je napisao/la:
19 jul 2025, 12:31

Jezivo...bolesno drustvo

Odvadi malo druže.
Moj upis na forumu nema veze sa tim o čemu pišeš.
Moj cilj je afirmacija sporta u društvu sa naročitimnosvrtom na kolektivne sportove. Pišem o problemima i dajem primjere i nudim rješenja. Problem sporta u Tz a bgmi i u BiH (većim dijelom) su nekompetentne osobe na odgovornim pozicijama. Nema tu puno filozofije, niti me briga za malog niti njegove planove ali ako evidentno stvari idu pogrešnim tokom naravno da ću pisati. Žao mi je što se niko od tih nekompetentni neće osvrnuti na pisanja po forumu pa da barem nešto pokuša promijeniti u radu sa mlađim kategorijama ali koliko smo u qurcu pokazuje i odnos pozvanih reprezentativaca u A timu. Kad se jedan Jakupović ili Gutić usudio da nešto uslovljava i zahtijeva onda valjda i najglupljem treba biti jasno da postoji neki razlog. Na prvu reakcija bi bila "shpci, smradovi......" ali ako se malo zamisliš i složiš kockice onda skontaš da možda i nisu toliki "shupci, smradovi....." već da je posrijedi nesto drugo.
A već godinama "to drugo" je redovna pojava u mlađim kategorijama.
Čuj udružili se da ga otjeraju?!
Vi ste ti druze koji mu krila podrezujete. Pustite dijete da se razvija u svojoj kategoriji.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 19 jul 2025, 18:01

Bitno je da ste se prepoznali. Kojoj svojoj kategoriji? Pa svi top hrvatski talenti 10. godiste ce igrati B diviziju U16 ove godine. Idi im kampuj na stranici saveza kako je to nepravedno prema momcima rodjenim godinu prije.

Vi ste ti koji ocigledno potkresavaju krila u cilju neke mitske "nesebicne" kosarke.... Klasicni boomeri. Ili roditelj nekog manje talentovanog djeteta koj ganja svoj partikularni interes (takvim hajvanima je bolje da se odmah ubiju).

Ali nebitno...eto kad se rijesilo glavnog balasta (nema ni Buljubasica, koji je takodjer mladji) ja ocekujem da izborimo A diviziju sa postojecim kadrom...Sve ispod toga je debakl!
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 19 jul 2025, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jul 2025, 18:05

Nisam iz Tuzle, ne znam ni ko je mali Omerovic sem sto ima dobre statse, znam Kovaca jer je iz Donjeg Vakufa ali
kosarka u mladjim kategorijama se nikad nije igrala timski, pa ni mi ono u16 ne bi osvojili da su cerkezovic i alikadic uzimali isto suteva kao musa i sikiras.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2025, 19:50

MElloo je napisao/la:
19 jul 2025, 18:05
Nisam iz Tuzle, ne znam ni ko je mali Omerovic sem sto ima dobre statse, znam Kovaca jer je iz Donjeg Vakufa ali
kosarka u mladjim kategorijama se nikad nije igrala timski, pa ni mi ono u16 ne bi osvojili da su cerkezovic i alikadic uzimali isto suteva kao musa i sikiras.
Ma glupost. Kako se pise o Omerovicu, ispade svi ostali NBA potencijal, pa ne mogu doci do izrazaja od njega. Eto nema ga, pa da vidimo taj silan potencijal od ostalih.

Odmah da se ogradim, nemam nikakve veze sa Omerovicem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 19 jul 2025, 22:39

Velizar je napisao/la:
19 jul 2025, 18:01
Bitno je da ste se prepoznali. Kojoj svojoj kategoriji? Pa svi top hrvatski talenti 10. godiste ce igrati B diviziju U16 ove godine. Idi im kampuj na stranici saveza kako je to nepravedno prema momcima rodjenim godinu prije.

Vi ste ti koji ocigledno potkresavaju krila u cilju neke mitske "nesebicne" kosarke.... Klasicni boomeri. Ili roditelj nekog manje talentovanog djeteta koj ganja svoj partikularni interes (takvim hajvanima je bolje da se odmah ubiju).

Ali nebitno...eto kad se rijesilo glavnog balasta (nema ni Buljubasica, koji je takodjer mladji) ja ocekujem da izborimo A diviziju sa postojecim kadrom...Sve ispod toga je debakl!
Esi mi bobar?
Koga zaboli od odgovornih sta se piše po forumima?
Jel misliš da se nije odazvao na pripreme zbog pisanja po forumu?! :urnebes: hoće li sutra isto tako kad mu neko opsuje u dvorani izaći će sa terena?
Ne želiš da prihvatiš stvarnost, manje valjda boli kad druge optužiš i poniziš.
Hrvatska ima sve selekcije, od U16 do U20. Imaju toliko mogućnosti i prostora da razvijaju i prate minimalno 80 igrača. Ovo O čemu pričaš i što porediš ne ide u ovom kontekstu guranja djece u BiH reprezentaciji u dvije kategorije koje ćemo poslati na prvenstvo.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 20 jul 2025, 00:24

costacurta08 je napisao/la:
19 jul 2025, 22:39
Velizar je napisao/la:
19 jul 2025, 18:01

Hrvatska ima sve selekcije, od U16 do U20.
kakve ovo ima veze s mojom opaskom da su glavni igraci Hrvatske U16 repke malci od 15 godina? dakle nesto sto je u tvom logickom svijetu ravno zlocinu.

sto se vise vadis sve dublje tones. bolje da prestanes sa brukanjem.

jadan taj tvoj mali sa tobom.... vec sada ima ogroman teret ocekivanja, koje ne moze ispuniti.

ali da ne zagadjujem dalje temu ambicioznim roditeljima...

ponavljam,

sad kad su stvoreni glavni preduslovi, nema hajpovane djece koja su godinu mladja, sve osim izborene A divizije je DEBAKL.

nadam se da ce selektor i odabrana ekipa isporuciti zacrtani cilj :bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: xinxee i 8 gostiju.