FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 19 jul 2025, 09:54

Argentina je napisao/la:
19 jul 2025, 09:37
zeljovolimte je napisao/la:
19 jul 2025, 09:24
Vokabular treeneru ocjenjuju :tokralju: :tokralju:

Samo hercegovacki-travnicki papci bez stida i odgovornosti su dobrodosli u klub. Isti oni kojima sve valja, pa otkrivaju stvari kad odu i naplate sve..
Zeljo je nivo trenera Ribara, Hadzije, Odovica itd, a ne Adzema&Mulalica i ulicarskog nivoa!!!
Ne provaljuj se Boga ti.
Dovedite tv voditelja pa nek prica na mjesto strucnog staba.

Ne treba nam neko ko zna nesto o fudbalu. Samo da nema veze sa Zeljom..

Koliko idete u krajnost Basic je iskako iz pastete, snimao za yt, fb, instagram, svako malo samopromocije nekakve, niste spomenuli to. Nacin pisanja i govora ko da skole nije vidiio nikada u zivotu.. ali si podrzavao.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 jul 2025, 09:58

Argentina je napisao/la:
15 sep 2023, 22:08
let3 je napisao/la:
15 sep 2023, 21:03
zeljovac21 je napisao/la:
15 sep 2023, 20:55
Drljo, Turanjanin, Jasarevic, Muftic nisu za Famosa a kamo li za Zelje.
Ne mozes Muftica nikako u tu grupu.
Jest veceras kiksao kod gola, ali nas je i vadio u prethodnim utakmicama.
Odbrana nam je bila kastastrofa.
Muftic je gori od nabrojanih. Od 6 golova, kriv za 3 gola ove sezone. Fali mu cm, a to je za golmana najgore.
Neki kompleks prema Zeljeznicaru..

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 jul 2025, 10:08

19 jul 2025, 09:54
Argentina je napisao/la:
19 jul 2025, 09:24
Vokabular treeneru ocjenjuju :tokralju: :tokralju:

Samo hercegovacki-travnicki papci bez stida i odgovornosti su dobrodosli u klub. Isti oni kojima sve valja, pa otkrivaju stvari kad odu i naplate sve..
Zeljo je nivo trenera Ribara, Hadzije, Odovica itd, a ne Adzema&Mulalica i ulicarskog nivoa!!!
Ne provaljuj se Boga ti.

Koliko idete u krajnost Basic je iskako iz pastete, snimao za yt, fb, instagram, svako malo samopromocije nekakve, niste spomenuli to. Nacin pisanja i govora ko da skole nije vidiio nikada u zivotu.. ali si podrzavao.
Je li me persiras ili govoris u mnozini?
Spominjes Basica, ja ga nisam spomenuo uopste, kao sto nisam ni Corica, a aludiras na njega oboju pisuci hercegovacko&travnicki papci. A i to cemo vidjeti, tj vidjeli smo. Basic je u Evropi bio dobar, a Coric ce zavrsio 4ti i 1/2 kupa kakav god da je zdrijeb bio. Vidjet cemo Adzema i ostale, u Evropi amo vec vidjeli da je nazalost mrka kapa.

Jos jednom da ti napisem, ako su tebi likovi kao Adzem&Mulalic vs Odovic, Hadzija, Ribar, Osim isti ili bolji, onda nesto ne stima. Generalno, stagniramo sa trenerima, a i upravom, rezultati su pokazatelj navedenog.

Da li Adzem zna, vidjet cemo. Onih 0:3 pa 3:3 mi je isto kao ova 3 gola 5 minuta ili prosipanje 2:0 pa 2:2 protiv Metalurga. To da se nije desilo osim finansijske injekcije za klub bi i mnogo drugog promjenilo, ima sad sansu, pa cemo vidjeti.

Ali uzeti kapitensku, dati je nekome ko je strasan igrac ali isto tako nema nista kapitensko je lose. Posebno sto nakon prve tekme kritikujes javno i onda ti se to vrati kao bumerang. Daj Boze da ne bude isto s napadacem, najavljuje zvijer i nekoga koga jedva cekamo, vidjet cemo. Ako je neko ko ce dati 10 golova, to imas i sa ovakvim Krpicem zagarantovano.

Previse se Adzem isprovaljivao sa izjavama za tek odigrane 2 zvanicne tekme, manjak intelegencije i mudrosti, strah me samo da je i takticki u fudbalakom znanju nema. Izjavljivao je da smo se takticki premili za uzvrat pa ispali i 3 gola u 5 minuta, sta bi bilo da nismo.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 jul 2025, 10:27

Argentina je napisao/la:
19 jul 2025, 10:08
Argentina je napisao/la:

Ne provaljuj se Boga ti.

Spominjes Basica, ja ga nisam spomenuo uopste, kao sto nisam ni Corica, a aludiras na njega oboju pisuci hercegovacko&travnicki papci. A i to cemo vidjeti, tj vidjeli smo. Basic je u Evropi bio dobar, a Coric ce zavrsio 4ti i 1/2 kupa kakav god da je zdrijeb bio. Vidjet cemo Adzema i ostale, u Evropi amo vec vidjeli da je nazalost mrka kapa.

Jos jednom da ti napisem, ako su tebi likovi kao Adzem&Mulalic vs Odovic, Hadzija, Ribar, Osim isti ili bolji, onda nesto ne stima. Generalno, stagniramo sa trenerima, a i upravom, rezultati su pokazatelj navedenog.

Da li Adzem zna, vidjet cemo. Onih 0:3 pa 3:3 mi je isto kao ova 3 gola 5 minuta ili prosipanje 2:0 pa 2:2 protiv Metalurga. To da se nije desilo osim finansijske injekcije za klub bi i mnogo drugog promjenilo, ima sad sansu, pa cemo vidjeti.

Ali uzeti kapitensku, dati je nekome ko je strasan igrac ali isto tako nema nista kapitensko je lose. Posebno sto nakon prve tekme kritikujes javno i onda ti se to vrati kao bumerang. Daj Boze da ne bude isto s napadacem, najavljuje zvijer i nekoga koga jedva cekamo, vidjet cemo. Ako je neko ko ce dati 10 golova, to imas i sa ovakvim Krpicem zagarantovano.

Previse se Adzem isprovaljivao sa izjavama za tek odigrane 2 zvanicne tekme, manjak intelegencije i mudrosti, strah me samo da je i takticki u fudbalakom znanju nema. Izjavljivao je da smo se takticki premili za uzvrat pa ispali i 3 gola u 5 minuta, sta bi bilo da nismo.
Sa Coricem bi prosli Koper?

Ljudi moji sa tom ublehom, mi smo nokautirani u dvomecu sa Sirokim. Zamisli da mu je Koper bio.

Kako necemo stagnirati, ti **** majku Mufticu.. sad nam covjek bukvalno evropi donio svojim odbranama.. i kaze stagniramo.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 jul 2025, 10:41

Rakić znači
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 19 jul 2025, 10:42

HAHAHAHAHA EBO LI IH RAKIC, nadam se da nije to taj napadac sto je Adzem spominjao

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 19 jul 2025, 10:48

Davor Rakić ili ti Hamza Jaganjac Light.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 jul 2025, 10:53

Buahahahahahaha

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 jul 2025, 10:54

Laudrup je napisao/la:
19 jul 2025, 10:48
Davor Rakić ili ti Hamza Jaganjac Light.
Kazu u ponedeljak iz Nizozemske napadac dolazi koji ce biti prvi napadac

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 19 jul 2025, 10:55

Dangubica vracajte, izgidosmo :mrgreen:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 19 jul 2025, 10:56

Pa koji su ovo paćenici, koja smo mi bijeda, jad i čemer.
Pa koji glupani moraju biti.
Mozemo mi 10 Jabera prodati, kad oni nece uloziti, pa koji glupsoni, pa ovaj ako je pojačanje, i ja sam.

Ne možeš ti naprijed nikad kad te vodi ovaj bijednički mentalitet.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 jul 2025, 10:58

Sretno Rakicu, Adzem te je predstavio kao da rjesavas sve nase probleme.
Sretno i da vidimo tog famoznog napadaca.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 jul 2025, 10:58

da smo ozbiljan tim, napadaci su trebali biti dovedeni jos za vrijeme priprema pa da se ne ide sa Krpicem na Koper.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 jul 2025, 10:59

Rakić holanđanin

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 19 jul 2025, 11:03

Davore dobrodošao... :kafa:
Davor Rakić novi igrač Željezničara 🔵⚪

Dvadesetjednogodišnji napadač Davor Rakić novi je igrač Željezničara. Rakić na Grbavicu stiže iz litvanske Dainave, a potpisao je ugovor do ljeta 2028. godine.

Davor Rakić je rođen 4. jula 2004. godine u Zvorniku. Prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a sa 18 godina je prešao u Inđiju. Na ljeto 2023. godine prelazi u litvansku Dainavu iz koje je stigao na Grbavicu. Rakić će pojačati konkurenciju na poziciji napadača. Davor je ove sezone zaštićeno U21 godište.

- Prvi osjećaji su fenomenalni. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam došao ovdje. Čekao sam već nekoliko dana, čekao sam nestrpljivo da dođe ovaj dan i sretan sam stvarno. Znam dosta o Želji. Ja sam rodom iz Bosne i o Želji ne treba trošiti puno riječi. Znamo svi o kakvom klubu se radi, tako da radujem se što sam ovdje. Rodom sam iz Zvornika, imam 21 godinu. Sad sam proveo dvije godine u Litvaniji i sad se vraćam ovdje u naše krajeve. Navijači od mene mogu da očekuju da ću uvijek dati maksimum na terenu. To mogu da obećam.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 19 jul 2025, 11:14

Nakon euforije poslije prve tekme, opet se stvorilo previše defetizma na ovom forumu, a i na društvenim mrežama.

Ljudi dragi, nije sramota ispasti od Kopera, to je vrlo vrlo ozbiljna ekipa vođena sjajno od jednog od najboljih trenera na Balkanu, Slaviše Stojanovića. Čovjek je vodio Crvenu Zvezdu, repku Slovenije itd. Mi smo protiv jedne takve ekipe nekih 160 od 180 minuta bili bolji na terenu, ako ne bolji onda sigurno bili ravnopravan protivnik.

Ono što jeste za analizu jeste šta se desilo u ovih 20 minuta, tačnije 8 u Sloveniji, kako je moguće da Pejić i Alić dva puta ne isprate svoju stranu, kako je moguće da smo im ostavili toliko prostora u našem petercu, kako je moguće da amaterski gubimo lopte na sredini terena i tako im poklonimo šanse. Sve to jeste bilo loše i Adžem mora sa svojim timom to dobro izanalizirati.

Sada se treba okrenuti domaćem prvenstvu, sve misli okrenuti tome, Koper je bio/prošao, to treba arhivirati, i puna podrška Adžemu da ostvarimo cilj, a to je sami vrh tabele. Mislim da to možemo i samo kroz vjeru u sebe i u uspjeh ćemo to ostvariti. A ova priča da ništa ne valja, da Adžema treba otjerati, to treba ignorisati. Rezultati su jedino mjerilo i Adžema ćemo testirati u prvenstvu i to nakon desetak kola. Koper nije mjerilo i ponavljam nije sramota ispasti od njih, ozbiljna su ekipa. Pozdrav svim iskrenim navijačima Želje.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 19 jul 2025, 11:16

godrina je napisao/la:
19 jul 2025, 10:58
Sretno Rakicu, Adzem te je predstavio kao da rjesavas sve nase probleme.
Sretno i da vidimo tog famoznog napadaca.
Adzem je najavio napadaca za ponedjeljak, a ne subotu. Ovo je zasticeno godiste U21.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 19 jul 2025, 11:21

Ako nam je ovo prvi izbor na devetci....
Ali hajde valjda dođe još jedan famozni napadač.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 jul 2025, 11:22

19 jul 2025, 10:27
Argentina je napisao/la:
19 jul 2025, 10:08

Ne provaljuj se Boga ti.

Sa Coricem bi prosli Koper?

Ljudi moji sa tom ublehom, mi smo nokautirani u dvomecu sa Sirokim. Zamisli da mu je Koper bio.

Kako necemo stagnirati, ti **** majku Mufticu.. sad nam covjek bukvalno evropi donio svojim odbranama.. i kaze stagniramo.
Ne mislim da bi prosli sa Coricem, ali da je trebao voditi nas u Evropi nakon izborene, mislim da smo ga trebali ostaviti.

Sve osim 4og mjesta i 1/2 je neuspjeh. Sto amo mjenjalo trenera, uzalud. Greska Uprave ce biti, a i pokazatelj da taj trener nije trebao doci. Nadam se da ce me Adzem demantovati.

Koper i Basic - mislim da bi prosli. Pokazao je u Evropi protiv boljih ekipa kako se igra i to sa slabijim sastavom.

Sve ovo ne mijenja cinjenicu da je Adzem limitiran u izrazavanju i da ne zna sastaviti recenicu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jul 2025, 11:26

avalPacidoroP je napisao/la:
19 jul 2025, 11:21
Ako nam je ovo prvi izbor na devetci....
Ali hajde valjda dođe još jedan famozni napadač.
Pa koja je svrha bila dovođenje ovog, ako ce doci jos taj neki kapitalac?
Imati 4 napadaca, a igrati formaciju samo s jednim?
Nema mi to logike...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 51 gost.