BH klubovi u Evropi 25/26

Truba1905burazeru
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 25/26

Post Postao/la Truba1905burazeru » 21 jul 2025, 16:46

rishovski je napisao/la:
21 jul 2025, 14:09
Truba1905burazeru je napisao/la:
21 jul 2025, 13:26
rishovski je napisao/la:
21 jul 2025, 13:22

Ti ne kapiraš jednu stvar a to je da Zrinjski ili Borac nikad neće imati renome kluba iz glavnog grada. Sarajevo npr bez grupne faze u Europi ce uvijek prodati skuplje igrača nego Borac koji je dogurao više nego bilo koji klub,poslije rata,isto tako i Zrinjski.
Moraš ukapirat da Rijeka sad bude 10 godina prvak zaredom u Hrvatskoj nikad neće biti kao Dinamo i imati takvu reputaciju. Postoji nešto što se ne može kupiti ni namjestiti...kao što nikad neće niko u glavi ko je van BiH povezat Zrinjski i Mostar..jer je vještačko... Dok Velež tako prirodno pripada Mostaru kroz igrače tipa : Halilhodžić,Marić,Jurić,Bajević,Slišković,Primorac,Mujić,Kodro,Tuce..
To je jednostavno tako kad isključiš politiku..
BRAVO sve jasno napisano što se tiče glavnog grada . Isto tako u Engleskoj , Francuskoj , Italiji . ..
Čim ti porediš državu veličine Bosne i Hercegovine sa Engleskom i Italijom,Francuskom koje imaju vece regije od same BiH i gradove od nekoliko miliona stanovnika,ne čudi me što ne kapiraš :bih:
Teško je fakat ukapirat da Beograd,Zagreb i Sarajevo na ovim prostorima jesu centri svojih država i da nemaš ni jedan drugi grad koji je približan njima u tim istim državama i da sve počinje i završava tu,politika,ekonomija,sport.
A Slovenija , Norveška , Švedi, Nizozemska , Škoti ... ? Držimo se samo početka tvoje izjave o renemeu glavnog grada i prodaji igrača i sl. . I da si u pravu kao što nisi , šta je sa Željom ? Pa Željo je institucija za Vas , u svome gradu niste br.1 a ne u državi .
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 jul 2025, 17:35

21 jul 2025, 16:46
rishovski je napisao/la:
21 jul 2025, 14:09
21 jul 2025, 13:26

BRAVO sve jasno napisano što se tiče glavnog grada . Isto tako u Engleskoj , Francuskoj , Italiji . ..
Čim ti porediš državu veličine Bosne i Hercegovine sa Engleskom i Italijom,Francuskom koje imaju vece regije od same BiH i gradove od nekoliko miliona stanovnika,ne čudi me što ne kapiraš :bih:
Teško je fakat ukapirat da Beograd,Zagreb i Sarajevo na ovim prostorima jesu centri svojih država i da nemaš ni jedan drugi grad koji je približan njima u tim istim državama i da sve počinje i završava tu,politika,ekonomija,sport.
A Slovenija , Norveška , Švedi, Nizozemska , Škoti ... ? Držimo se samo početka tvoje izjave o renemeu glavnog grada i prodaji igrača i sl. . I da si u pravu kao što nisi , šta je sa Željom ? Pa Željo je institucija za Vas , u svome gradu niste br.1 a ne u državi .
Ja tebi pričam o našoj regiji.. Dinamo,Zvezda i Sarajevo u okviru svojih država uvijek izvuku veće cijene kad prodaju igrače... Ti poceo pisat o državama koje veze s nama nemaju. Poredis lige i gradove u kojima na jednoj utakmici dođe gledaoca vise nego sto bude na svim našim utakmicama kad saberes sve lige u fudbalu sto imamo i svim ostalim sportovima zajedno.
I ja ne pišem o tome da Željo ima manje navijača nego da Sarajevo bolje prodaje igrače iako nema rezultate u Europi kao Borac i Zrinjski. Hajduk ima bolje navijače od Dinama i više ih ima sigurno u Hrvatskoj...Ali nikad neće biti level Dinama kad je u pitanju prodaja.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 21 jul 2025, 18:14

denimen99 je napisao/la:
21 jul 2025, 15:50
Bordo10 je napisao/la:
21 jul 2025, 14:59
Fascinantna je vlasko kamenjarska mrznja prema Sarajevu, koji je jedan specifican izuzetno lijep grad, opasan prelijepim planinama, i mjestima koje odisu istorijom, tradicijom, dusom, jednaku mrznju imaju prema jos orijentalnijem Mostaru, u koji ih je svukao nesretni Dzemal Bijedic, i nacinio uzasnu servis gresku, a golemo je da sam ja jedno vrijeme zivio u Zagrebu, koje smatraju nekom top metropolom, a u biti je jedan izuzetno dosadan grad, i nema nikakve odlike metropole, i poredit centar Sarajeva i Zagreba je kao poredit macku i misa, bukvalno glavna ulica u Zagrebu ne odise nikakvom istorijom nicim zanimljivom, dok je u Sarajevo totalno obratno. Na kraju kako radim u Mostaru uzeo sam i neki satn za izdavanje, i dolazi mi dosta Hrvata, zanimljivo kad traze da ih negdje izvedem, i da prosetamo, apsolutno nista lijepo ne vide na tkz desnoj obali Mostara, nego traze da se vrate u Stari Grad ili na Tekiju u Blagaj, sto li boze
hm... zanimljivo.. međutim totalno pogrešno. Šta je za tebe grad? Živim u Sa, preodobro mi je, nema bolje grada u BiH. Međutim ZG je x10 i što se tiče sobraćaja, a pogotovo, kulture, sporta i noćnog života. Nije život miris džezve i razlgedanje iznova istih građevina.

Pričati da je Zg dosadan grad je suludo. Uostalom, ako ćemo porediti glavne gradove Evrope, najbolje je živjeti u Zg. Zašto? Pa zato što ta lokacija ti omogućuje da si za 3 sata na moru, a za 3 sata si na skijanju, i to na Alpama, ako ti je već dosadno u Zg. U Sarajevu si ograničen samo na Sa i zavisiš od njegove ponude koja je, mogu slobodno reći veoma mala, zapravo osnovna.
Pricam o duhu grada, za mene je Sarajevo po duhu, tradiciji i istoriji, pet puta bolji grad, nocni zivot u Zagrebu meni je bezveze, polozaj, kultura ljudi, uredjenost slazem se, ali sad racunaj da Zagreb nije rat osjetio, a da se u Sarajevu skoro komplet promjenilo stanovnistvo i da ce trebat vremena da se ta kultura vrati na nekadasnji nivo, ugl ja za mojih par godina tamo, osim ljudi nisam vidio nista posebno, recimo ako pricamo o metropolama iz ex yu perspektive, jedino Beograd ima sansu da ga ae takvim pokusa predstavit, ps i tebi je more od Sarajeva na istoj udaljenosti, a Alpe u manjem obliku imas na svako pola sata od Sarajeva.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 21 jul 2025, 18:16

Bordo10 je napisao/la:
21 jul 2025, 18:14
denimen99 je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:
Fascinantna je vlasko kamenjarska mrznja prema Sarajevu, koji je jedan specifican izuzetno lijep grad, opasan prelijepim planinama, i mjestima koje odisu istorijom, tradicijom, dusom, jednaku mrznju imaju prema jos orijentalnijem Mostaru, u koji ih je svukao nesretni Dzemal Bijedic, i nacinio uzasnu servis gresku, a golemo je da sam ja jedno vrijeme zivio u Zagrebu, koje smatraju nekom top metropolom, a u biti je jedan izuzetno dosadan grad, i nema nikakve odlike metropole, i poredit centar Sarajeva i Zagreba je kao poredit macku i misa, bukvalno glavna ulica u Zagrebu ne odise nikakvom istorijom nicim zanimljivom, dok je u Sarajevo totalno obratno. Na kraju kako radim u Mostaru uzeo sam i neki satn za izdavanje, i dolazi mi dosta Hrvata, zanimljivo kad traze da ih negdje izvedem, i da prosetamo, apsolutno nista lijepo ne vide na tkz desnoj obali Mostara, nego traze da se vrate u Stari Grad ili na Tekiju u Blagaj, sto li boze
hm... zanimljivo.. međutim totalno pogrešno. Šta je za tebe grad? Živim u Sa, preodobro mi je, nema bolje grada u BiH. Međutim ZG je x10 i što se tiče sobraćaja, a pogotovo, kulture, sporta i noćnog života. Nije život miris džezve i razlgedanje iznova istih građevina.

Pričati da je Zg dosadan grad je suludo. Uostalom, ako ćemo porediti glavne gradove Evrope, najbolje je živjeti u Zg. Zašto? Pa zato što ta lokacija ti omogućuje da si za 3 sata na moru, a za 3 sata si na skijanju, i to na Alpama, ako ti je već dosadno u Zg. U Sarajevu si ograničen samo na Sa i zavisiš od njegove ponude koja je, mogu slobodno reći veoma mala, zapravo osnovna.
Pricam o duhu grada, za mene je Sarajevo po duhu, tradiciji i istoriji, pet puta bolji grad, nocni zivot u Zagrebu meni je bezveze, polozaj, kultura ljudi, uredjenost slazem se, ali sad racunaj da Zagreb nije rat osjetio, a da se u Sarajevu skoro komplet promjenilo stanovnistvo i da ce trebat vremena da se ta kultura vrati na nekadasnji nivo, ugl ja za mojih par godina tamo, osim ljudi nisam vidio nista posebno, recimo ako pricamo o metropolama iz ex yu perspektive, jedino Beograd ima sansu da ga ae takvim pokusa predstavit, ps i tebi je more od Sarajeva na istoj udaljenosti, a Alpe u manjem obliku imas na svako pola sata od Sarajeva.
A jbg morao sam i ovo, jer mi je promaklo, velis da je za zivot od svih glavnih gradova u Evropi Zagreb najbolji za zivot?? Mislim necu dalje odgovarat na ovo, ali bas me sokira.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 21 jul 2025, 19:09

Klasično pijaĆarsko ljetno tupilo :ljepota:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 jul 2025, 19:15

Rigoletto je napisao/la:
21 jul 2025, 19:09
Klasično pijaĆarsko ljetno tupilo :ljepota:
Ti trebas duplu kiriju platiti. Za sebe i za kravu. Nemoj kasniti,mogao bi se stanodavac naljutiti. :mrgreen:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 jul 2025, 19:54

Daj ba ljudi koji vam je **** igrate Europu
Evo dajte meni moderatora i vidjet ce te sta je tema
Zeljo ispao i sigurno necu navijacki gledati haha

Sarajevo - Craiova
Zrinjski - Slovan
Obje utakmice ce biti zanimljive i vi pored toliko materijala za te utakmice pricate nesto sto nema veze s Bh klubovima u Europi
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 jul 2025, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 21 jul 2025, 19:56

Bordo10 je napisao/la:
21 jul 2025, 18:16
Bordo10 je napisao/la:
21 jul 2025, 18:14
denimen99 je napisao/la:

A jbg morao sam i ovo, jer mi je promaklo, velis da je za zivot od svih glavnih gradova u Evropi Zagreb najbolji za zivot?? Mislim necu dalje odgovarat na ovo, ali bas me sokira.
Za ljude iz Bosne, da. Opet kazem, EU je, plate dobre, blizu je more, blizu planina, blizu je Bosna, djecu ti na našem uče igrati nogomet u kvalitetnim nogometnim školama. Dođu Rolling Stonesi u Beč, za par sati si tu. Što se tiče lokacije nema boljeg grada.

Duh grada? Nije moa tema, pa se iskljucujem iz rasprave na vrijeme. :)
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 21 jul 2025, 21:21

Ode 50% ulaznica, odnosno 12500, a tek ponedjeljak.

Ima jedan klub, znamo koji, oko kojeg se redovno izbacuju članci o broju prodanih karata, o redovima, o gužvama, a to je nivo ispod ovoga što mi ostvarujemo i to bez nekog jakog marketinga.

Šta ti je reći moć medija.

Herson

Post Postao/la Herson » 21 jul 2025, 21:30

Potpuna euforija :rol:

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 21 jul 2025, 21:31

Nevjerovatno kako su poklopili sve.

Bez kilometarskih redova ispred stadiona. :bih:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 21 jul 2025, 22:14

Nemojte tako, njih je bilo skoro 13k, nismo još dotle došli. Jeste da nam fali 300-400 da prodamo još, ali prvo skočit' pa reći hop.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 jul 2025, 22:25

Broj 1! :bih: :bih:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

TylerBurey
Kontakt:

Post Postao/la TylerBurey » 21 jul 2025, 23:24

Uznemirili ste se. Bez nervoze molim.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 22 jul 2025, 00:37

Morpheus je napisao/la:
21 jul 2025, 21:21

Ima jedan klub, znamo koji, oko kojeg se redovno izbacuju članci o broju prodanih karata, o redovima, o gužvama, a to je nivo ispod ovoga što mi ostvarujemo i to bez nekog jakog marketinga.

Šta ti je reći moć medija.
a kako ih FKS klepi sve po usima :lolno:
jos cekali da se napuni kapacitet krmetnjaka pa da objave ahahahha
slika

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 22 jul 2025, 00:52

denimen99 je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:

Bukvalno isto to važi i za Sarajevo, samo što si iz Sarajeva na skijanju za 40-50 minuta. :rol:

Ništa Zagreb nije ozbiljniji grad od Sarajeva i nikakve ozbiljnije ponude nema u odnosu na Sarajevo, čak naprotiv. Volio bih da mi navedeš neke od aktivnosti koje imaš u Zagrebu, a u Sarajevu ne. Dok je historiju ova dva grada suludo i porediti.

Jedini glavni grad koji odskače na prostoru bivše Jugoslavije je Beograd.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 jul 2025, 01:14

NoProfit je napisao/la:
22 jul 2025, 00:52
denimen99 je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:

Bukvalno isto to važi i za Sarajevo, samo što si iz Sarajeva na skijanju za 40-50 minuta. :rol:

Ništa Zagreb nije ozbiljniji grad od Sarajeva i nikakve ozbiljnije ponude nema u odnosu na Sarajevo, čak naprotiv. Volio bih da mi navedeš neke od aktivnosti koje imaš u Zagrebu, a u Sarajevu ne. Dok je historiju ova dva grada suludo i porediti.

Jedini glavni grad koji odskače na prostoru bivše Jugoslavije je Beograd.
Da se ne uplicem previse jer ne ziivm niti u jednom od ova dva grada ali po meni je jedina prednost Zagreba povezanost, kako autoputevi na sve strane i evropski gradovi nadomak ruke kao i avioprevoz koji je znacajno gusci u Zagrebu. Ostalo sve mi je bara-bara :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 22 jul 2025, 05:54

Par rijeci na temu Zagreba. Zagreb je dalji od mora od Sarajeva i jos dalji od planina od Sarajeva. U Sarajevu vozi gradski prijevoz na planine. Olimpijske. Duh,tradicija,historija sve je na strani Sarajeva. Naravno Zagreb je bogatiji, imaju veci standard zivljenja,puno kulturne raje,blize su Evropi. No ,po tim mjerilima je Ljubljana za njih Zapadna Evropa,nedostizna u svemu. U svakom slucaju Zagreb je dosadan ali OK. No ono sto mi smeta je ovo : Kao mali sam isao u Zagreb a davno je to bilo,po ulici su ljudi pricali kajkavski,u gradu su zivjeli Purgeri,Gospoda. A danas Hercegovci zavijaju po ulicama kao vukovi. Ne dao Bog nikome.

Da se vratimo na temu :

slika

Pozdrav i podrska Slovanu !! Hajmo braco Slovaci,zgazite Beuščad !!! :mrgreen:

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 22 jul 2025, 10:39

Gard prvaka!
Mentalitet pobjednika!
HŠK Zrinjski!
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 22 jul 2025, 10:56

Likovima Sarajevo bolji grad od Zagreba. Svašta.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Oerde, Paromlinac, rishovski, Riziko, Vanja8, Varijantas8 i 46 gostiju.