KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
- Kontakt:
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Dubai slaze dvije ekipe,jedna za ABA,jedna za EL. Oni ce imati roster 20 plus igraca sigurno. Kondic ,Andjusic,Dangubic sumnjam da ce vidjeti EL,al im trebaju za ABA ligu,nema od posudbi nista. Da im ne trebaju otpustili bi ih.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Igraju na 2 fronta, nemaju realne potrebe za tolikim brojem igracaMocvara1991 je napisao/la: ↑21 jul 2025, 15:13Dubai slaze dvije ekipe,jedna za ABA,jedna za EL. Oni ce imati roster 20 plus igraca sigurno. Kondic ,Andjusic,Dangubic sumnjam da ce vidjeti EL,al im trebaju za ABA ligu,nema od posudbi nista. Da im ne trebaju otpustili bi ih.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
- Kontakt:
I ja smatram da nemaju. Ali ne vjerujem da ce zadrzati neke igrace,davati im platu,a poslati Bosni na posudbu. Nisu humanitarna organizacijaInatSilniBosanski je napisao/la: ↑21 jul 2025, 16:54Igraju na 2 fronta, nemaju realne potrebe za tolikim brojem igracaMocvara1991 je napisao/la: ↑21 jul 2025, 15:13Dubai slaze dvije ekipe,jedna za ABA,jedna za EL. Oni ce imati roster 20 plus igraca sigurno. Kondic ,Andjusic,Dangubic sumnjam da ce vidjeti EL,al im trebaju za ABA ligu,nema od posudbi nista. Da im ne trebaju otpustili bi ih.
zasto da ne, mozda imaju igraca koje ne planiraju ove godine, ali im se isplati da ih placaju a da npr. dobijaju dobre minute kod nas u ABA, i onda dogodine, imas igraca koji bi sigurno bio skuplji da si ga tad dovodio nego sto si ga placao godinu da igra u drugoj ekipiMocvara1991 je napisao/la: ↑21 jul 2025, 18:43I ja smatram da nemaju. Ali ne vjerujem da ce zadrzati neke igrace,davati im platu,a poslati Bosni na posudbu. Nisu humanitarna organizacijaInatSilniBosanski je napisao/la: ↑21 jul 2025, 16:54Igraju na 2 fronta, nemaju realne potrebe za tolikim brojem igracaMocvara1991 je napisao/la: ↑21 jul 2025, 15:13Dubai slaze dvije ekipe,jedna za ABA,jedna za EL. Oni ce imati roster 20 plus igraca sigurno. Kondic ,Andjusic,Dangubic sumnjam da ce vidjeti EL,al im trebaju za ABA ligu,nema od posudbi nista. Da im ne trebaju otpustili bi ih.Ili ce ih otpustiti ili ce imati ekipu za ABA i ekipu za EL. Nesto sumnjam da ce npr Mame Jaiteh i Justin Anderson biti u rosteru za Spartak iz Subotice ili Krku i slicne. Prije ce tu centar biti Kamenjas i trojka Andjusic npr. Isto tako protiv Reala ce centri biti Jaiteh i Kabengele prvi i drugi,dok pojedini nece biti u rosteru za EL,a mozda u ABA budu prva petorka...

Ne nadajte se tim stvarima. Sve igrace koje su doveli planiraju zadrzati kod sebe. Na ovaj trenutni roster ce dodatni jos jednog ili dvojicu krilnih centara (pise se o Saricu i Petrusevu) i vjerovatno je to-to. Putovat ce vise i duze od svih ostalih ekipa u aba i el, sto je jos jedan od razloga zasto hoce roster od skoro 20 igraca.
Iako bih volio da su s Bosnom u grupi (zbog Muse i Kamenjasa), realnost je da se protiv takve ekipe ne bi moglo nista uraditi. Ovako protiv Buducnosti mozda nesto i napravis kod kuce, ali protiv Dubaija nema teorije. Buducnost ce izgleda zadrzati dobar broj igraca iz prosle sezone, ako se sta ne promijeni. Trenutno su doveli zamjenu za Kamenog, Wrighta i plus Bouteillea na 3, gdje su lani bili najtanji. Bice tu jos sigurno pojacanja, ali igraci koji haman ostaju od onih proslogodisnjih nisu neki nedokuciv nivo.
Cedevita je isto dovela dosta igraca i sklopili su vecinu rostera. Ima tu finih igraca, ali ni blizu nivo Dubaija. I protiv njih treba ganjati pobjedu pred punom Zetrom. Pretpostavljam da ce i Cluj sastaviti roster koji ce po kvalitetu biti slican njihovim.
Spartak ce biti glavni kandidat za 4. mjesto. Vidio sam da su iz Poljske doveli neku svoju verziju Lutetea.
Frajer je izgledom i stilom preslikani Lutete, s tim sto bi mogao biti puno bolji igrac. Tu je i Drobnjak na poziciji 1, koji vec godinama igra sasvim solidno u aba ligi.
Zadar vecinom produzuje ugovore s igracima iz prosle sezone. Ako se dodatno drasticno ne pojacaju, tesko da ce moci uci u borbu za 4. mjesto.
Nadam se da ce nas iz Bosne obradovati barem jos jednim ozbiljnim pojacanjem do kraja sedmice...
Iako bih volio da su s Bosnom u grupi (zbog Muse i Kamenjasa), realnost je da se protiv takve ekipe ne bi moglo nista uraditi. Ovako protiv Buducnosti mozda nesto i napravis kod kuce, ali protiv Dubaija nema teorije. Buducnost ce izgleda zadrzati dobar broj igraca iz prosle sezone, ako se sta ne promijeni. Trenutno su doveli zamjenu za Kamenog, Wrighta i plus Bouteillea na 3, gdje su lani bili najtanji. Bice tu jos sigurno pojacanja, ali igraci koji haman ostaju od onih proslogodisnjih nisu neki nedokuciv nivo.
Cedevita je isto dovela dosta igraca i sklopili su vecinu rostera. Ima tu finih igraca, ali ni blizu nivo Dubaija. I protiv njih treba ganjati pobjedu pred punom Zetrom. Pretpostavljam da ce i Cluj sastaviti roster koji ce po kvalitetu biti slican njihovim.
Spartak ce biti glavni kandidat za 4. mjesto. Vidio sam da su iz Poljske doveli neku svoju verziju Lutetea.

Zadar vecinom produzuje ugovore s igracima iz prosle sezone. Ako se dodatno drasticno ne pojacaju, tesko da ce moci uci u borbu za 4. mjesto.
Nadam se da ce nas iz Bosne obradovati barem jos jednim ozbiljnim pojacanjem do kraja sedmice...
Centar jakih fizikalija i combo bek skorer su prioritet za ovaj tim
Nešto sam malo gledao igrače iz ljetnje lige, ima zanimljivih imena.
Miles Norris
Enrique Freeman
Boo Buie
Javon Freeman-Liberty
Vladislav Goldin
Oumar Ballo
Miles Norris
Enrique Freeman
Boo Buie
Javon Freeman-Liberty
Vladislav Goldin
Oumar Ballo
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
krka je znala dobiiti zvezdu i partizan u skolskoj dvorani, valjda i mi tresnemo zvezdu u zetriGhuraba je napisao/la: ↑21 jul 2025, 22:34Ne nadajte se tim stvarima. Sve igrace koje su doveli planiraju zadrzati kod sebe. Na ovaj trenutni roster ce dodatni jos jednog ili dvojicu krilnih centara (pise se o Saricu i Petrusevu) i vjerovatno je to-to. Putovat ce vise i duze od svih ostalih ekipa u aba i el, sto je jos jedan od razloga zasto hoce roster od skoro 20 igraca.
Spartak ce biti glavni kandidat za 4. mjesto. Vidio sam da su iz Poljske doveli neku svoju verziju Lutetea.Frajer je izgledom i stilom preslikani Lutete, s tim sto bi mogao biti puno bolji igrac. Tu je i Drobnjak na poziciji 1, koji vec godinama igra sasvim solidno u aba ligi.

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ma sve je moguce, ja vjerujem da ce novi format takmicenja donijeti promjene i ekipama koje su starosjedioci u ovoj ligi.
Na nama je samo da uzivamo u kosarci koja se napokon vratila, ekipa ce biti respektabilna u najmanju ruku. Dosta mi podcjenjujemo svoje igrace. Ja sam npr. u Mikija siguran 100%, nadam se samo da ce ga Aco igrati na petici i da nece eksperimentisati. Nadam se samo jednom cistom skoreru i siguran sam da to mozemo dovesti, pojacanja su sada top, a u punoj Zetri nece nikome biti lako.
Na nama je samo da uzivamo u kosarci koja se napokon vratila, ekipa ce biti respektabilna u najmanju ruku. Dosta mi podcjenjujemo svoje igrace. Ja sam npr. u Mikija siguran 100%, nadam se samo da ce ga Aco igrati na petici i da nece eksperimentisati. Nadam se samo jednom cistom skoreru i siguran sam da to mozemo dovesti, pojacanja su sada top, a u punoj Zetri nece nikome biti lako.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
U ovom intervjuu koji citirate Kamenjašević govori da Dubai staje na 16 igrača i da je to to za ovu sezonu, ne znam odakle priče o dvije ekipe i sl.
Vjerovatno će 4 najbolja igrača (kad niko nije povrijeđen) odmarati i biti van 12 za ABA ligu.
Vjerovatno će 4 najbolja igrača (kad niko nije povrijeđen) odmarati i biti van 12 za ABA ligu.
- svrakino1921
- Kontakt:
https://www.instagram.com/_u/centar_ske ... CF7EC52610
Hvala i bravo gosp.Barbariću
Izgleda da ce obadvije dvorane i Kinđetova i Zetra biti rekonstruirane Vašim plasmanom u ABA1 ligu
Još samo da se k.k.Bosna i k.k.Royal razdvoje i to bi bilo to
Hvala i bravo gosp.Barbariću
Izgleda da ce obadvije dvorane i Kinđetova i Zetra biti rekonstruirane Vašim plasmanom u ABA1 ligu
Još samo da se k.k.Bosna i k.k.Royal razdvoje i to bi bilo to
Da li je za Bosnu pozitivna stvar to što je Avdić novi gradonačelnik, tu je i Konaković. Vala ako oni sve ovo ne izguraju onda ne znam
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Produžen Petar Kovačević znači sad traže centra i skorera.
Nisam fan ovog produzenja nimalo, nije se iskazao u Megi dok je igrao Aba1
Jos uvijek fali skorer, centar i startna 4
Jos uvijek fali skorer, centar i startna 4
Na osnovu čega ovaj dobi produženje, haman ponestalo para
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Eto ostavise i Kovacevica, koji je jedno vrijeme kod Ace bio skroz van rotacije.
Znaci, rezervna opcija na 1 je West, na 2 je Gutic, na 3 je Delalic i na 4 je Kovacevic. Samo jos da zadrze Djoku, pa da on bude rezervna petica. Ne svidja mi se ovo nimalo...

Znaci, rezervna opcija na 1 je West, na 2 je Gutic, na 3 je Delalic i na 4 je Kovacevic. Samo jos da zadrze Djoku, pa da on bude rezervna petica. Ne svidja mi se ovo nimalo...
Ma nema šanse da je Gutić rezerva na dva.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Previse igraca se ostavlja
Ovo isto kad timovi udju iz drugih u prve lige, pa nauce na tezi nacin
Ovo isto kad timovi udju iz drugih u prve lige, pa nauce na tezi nacin
Na hajr, ma tesko da mi mozemo sta dovesti, pa se mora produzivati. Realno tanko je ovo sve.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ma imaš par okej igrača i to je sve. Nećeš ispasti, ali nećeš ni uraditi ništa. Pitanje je koliko će publika biti zainteresovana nakon par poraza
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤