FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dario Saric (28) napusta Palermo, veznjak nije u planovima Inzaghia
Navija za Zelju, treba ga kontaktirat haha
Šarić (28) ili Mehic (22)
Obojica za nase lige i vise nego dobra
Navija za Zelju, treba ga kontaktirat haha
Šarić (28) ili Mehic (22)
Obojica za nase lige i vise nego dobra
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Mislim da moramo poceti razmisljati na sljedeci nacin, svi redom. Uprava, trener, igraci i navijaci. Grbavica mora biti neosvojiva, svaki izgubljen bod je neuspjeh. Samo se tako postaviti. Po mogucnosti "trpati" redom pa da protivnik pred utakmicu razmislja iskljucivo o tome da primi sto manje, a ne da najavljuje pobjede, golove i slicno. Posebno se to odnosi na Radnik, Rudar, Posusje i ostalu sitnu buraniju. Te ekipe se trebaju pobijediti cetiri puta u sezoni, druge nema. Ekipe koje su vec etablirane (Zrinjski, Borac, Sarajevo) ili sa kojima postoji vec rivalitet (Velez, Siroki), tu i bod na strani, nije tragedija. Ali, na Grbavici samo tri. Postali smo mentalni patuljci, cini mi se da strahujemo od svega..
Nekako mi je zao izostaviti Sabica iz prvih 11 kao u21 opciju bas je bio dobar u zadnje vrijeme, ali mi se cini da bi Rakic ako “proradi” mogao biti najbolja ili najbezbolnija opcija cisto zbog toga sto na krilima i poziciji 10ke imamo vise konkurencije.
Ne treba zaboraviti ni Focu i Gojaka, ali bih njih za pocetak uvodio sa klupe.
Ne treba zaboraviti ni Focu i Gojaka, ali bih njih za pocetak uvodio sa klupe.
Zuti kartoni se prenose iz prosle sezone
Erick nece igrati protiv Radnika
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Re: FRK Željezničar
Pristup protiv Radnika, Rudara i Posušja mora biti identičan kao da igramo protiv kona, Borca ili Zrinjskog. Samo tako mogu doći ozbiljni rezultati.
Najjači su mi ovi što pozivaju da se treba ciljati titula a mi imamo, već godinama, padove u igri po 15-20 minuta gdje su nam čak i ekipe koje su ispadale pravile probleme. Prejako.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
Grbavica je neosvojiva jos od septembra prosle godine, kada smo posljednji put izgubili utakmicu.Sommersby je napisao/la: ↑22 jul 2025, 19:44Mislim da moramo poceti razmisljati na sljedeci nacin, svi redom. Uprava, trener, igraci i navijaci. Grbavica mora biti neosvojiva, svaki izgubljen bod je neuspjeh. Samo se tako postaviti. Po mogucnosti "trpati" redom pa da protivnik pred utakmicu razmislja iskljucivo o tome da primi sto manje, a ne da najavljuje pobjede, golove i slicno. Posebno se to odnosi na Radnik, Rudar, Posusje i ostalu sitnu buraniju. Te ekipe se trebaju pobijediti cetiri puta u sezoni, druge nema. Ekipe koje su vec etablirane (Zrinjski, Borac, Sarajevo) ili sa kojima postoji vec rivalitet (Velez, Siroki), tu i bod na strani, nije tragedija. Ali, na Grbavici samo tri. Postali smo mentalni patuljci, cini mi se da strahujemo od svega..
Ako Bog da, da tako i ostane. Mada, bilo je perioda kada su protivnici redom odnosili bodove, ko nije htio, nije ni nosio. Bilo, ne ponovilo se. Vise sam se na to osvrnuo u svom postu, zapravo..Paromlinac je napisao/la: ↑22 jul 2025, 20:17Grbavica je neosvojiva jos od septembra prosle godine, kada smo posljednji put izgubili utakmicu.Sommersby je napisao/la: ↑22 jul 2025, 19:44Mislim da moramo poceti razmisljati na sljedeci nacin, svi redom. Uprava, trener, igraci i navijaci. Grbavica mora biti neosvojiva, svaki izgubljen bod je neuspjeh. Samo se tako postaviti. Po mogucnosti "trpati" redom pa da protivnik pred utakmicu razmislja iskljucivo o tome da primi sto manje, a ne da najavljuje pobjede, golove i slicno. Posebno se to odnosi na Radnik, Rudar, Posusje i ostalu sitnu buraniju. Te ekipe se trebaju pobijediti cetiri puta u sezoni, druge nema. Ekipe koje su vec etablirane (Zrinjski, Borac, Sarajevo) ili sa kojima postoji vec rivalitet (Velez, Siroki), tu i bod na strani, nije tragedija. Ali, na Grbavici samo tri. Postali smo mentalni patuljci, cini mi se da strahujemo od svega..
Sezona nije niti pocela,a vi odpisujete ekipe… Nemojte da se ujedemo 

-
- Kontakt:
Gledam utakmicu Zrinjskog protiv Slovana i iskreno… izgleda kao da igraju protiv 15, a ne 11 igrača. Tolika je razlika u kvaliteti da boli. Ako je Zrinjski prvak naše lige, a ovako izgleda na evropskoj sceni, onda znamo gdje smo – još jako daleko od ozbiljnog nivoa.
Nije ovo samo problem jednog kluba. Ovo je šira slika. Cijela liga, infrastruktura, rad u klubovima… sve mora ići na viši nivo ako želimo da se jednom ozbiljno predstavimo u Europi. Dosadašnji “uspjesi” u kvalifikacijama, kad malo bolje pogledamo, izgledaju više kao splet okolnosti i sreće, nego kao rezultat stvarne kvalitete.
Treba biti realan – imamo potencijala, ali i puno posla. Bez sistemskog rada, sve ostaje samo kratkoročni bljesak.
Nije ovo samo problem jednog kluba. Ovo je šira slika. Cijela liga, infrastruktura, rad u klubovima… sve mora ići na viši nivo ako želimo da se jednom ozbiljno predstavimo u Europi. Dosadašnji “uspjesi” u kvalifikacijama, kad malo bolje pogledamo, izgledaju više kao splet okolnosti i sreće, nego kao rezultat stvarne kvalitete.
Treba biti realan – imamo potencijala, ali i puno posla. Bez sistemskog rada, sve ostaje samo kratkoročni bljesak.
Zrinjski daleko slabija ekipa nego sto su bili. Njima ce breidablik probleme napraviti.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑22 jul 2025, 21:12Gledam utakmicu Zrinjskog protiv Slovana i iskreno… izgleda kao da igraju protiv 15, a ne 11 igrača. Tolika je razlika u kvaliteti da boli. Ako je Zrinjski prvak naše lige, a ovako izgleda na evropskoj sceni, onda znamo gdje smo – još jako daleko od ozbiljnog nivoa.
Fk Željezničar.
Zna li neko sta je aa Radovcem i ima li istine za Krpica i Slobodu?
Ja bih iskreno najvise volio da Krpic ostane i bude ihrac s klupe, zadnjih 20-30 minute. Svojim zalaganjem, borbom i voljom moze dobro podici ekipu i pomoci joj za zadnjih pola sata tekme protiv svakoga u nasoj ligi. Sve vise od toga je problem da igra i za ekipu, i za njega, i za navijace, a i klub na kraju.
Ja bih iskreno najvise volio da Krpic ostane i bude ihrac s klupe, zadnjih 20-30 minute. Svojim zalaganjem, borbom i voljom moze dobro podici ekipu i pomoci joj za zadnjih pola sata tekme protiv svakoga u nasoj ligi. Sve vise od toga je problem da igra i za ekipu, i za njega, i za navijace, a i klub na kraju.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Sloboda ima zabranu od FIFE za registraciju igraca otislo im je 17 igraca a nove nisu jos ni registrovali tako da sumnjam da ce Krpic otic u to rasulo ne treba mu to sad u karijeri.Argentina je napisao/la: ↑22 jul 2025, 21:28Zna li neko sta je aa Radovcem i ima li istine za Krpica i Slobodu?
-
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
Free...svrakino1921 je napisao/la: ↑22 jul 2025, 21:41
Jel dobija Željo nešto €
Jel ovo transfer ili je free
- svrakino1921
- Kontakt:
Evo vidite da Zrinjski a ni Borac ni pitari nisu nista bolji od nas.Dzemko imaš igrace publiku utegni ovo ako znas.Sad ili nikad.
Fudbaleri Željezničara susretom u nedjelju 27. jula počinju novu sezonu Premijer lige BiH.
Plavi će nakon ranog ispadanja iz Evrope od slovenskog Kopera ugostiti ekipu Radnik iz Bijeljine i nadaju se prvim bodovima.
Prije toga će u srijedu 23. jula odmjeriti snage sa Romanijom sa Pala. Radi se o članu Prve lige RS, a kako je potvrđeno za Faktor, susret se igra na stadionu Grbavica sa početkom u 19 sati.
Prema trenutnom planu, igraće se na glavnom terenu stadiona Grbavica, te će to biti generalka Plavima pred novu sezonu.