BH klubovi u Evropi 25/26

beka23
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 25/26

Post Postao/la beka23 » 22 jul 2025, 23:51

BiHSportman je napisao/la:
22 jul 2025, 22:45
beka23 je napisao/la:
22 jul 2025, 22:44
Nakon smecara iz Banja Luke, i smecari iz Z. Mostara dozivjeli potop, sjajno. Okrecemo se cetvrtku, uz nadu da ce Novi Pazar i Sarajevo s prednoscu otici na revans. :bih:
Kakve veze Novi Pazar ima sa nama?
Koga ubrajas u to "mi"?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 jul 2025, 23:56

Riquelme1921 je napisao/la:
22 jul 2025, 23:49
Objektivno Craiova je favorit protiv Sarajeva i mislim da će proći, što ako se desi bi značilo da niti jedna naša ekipa nije uspjela proći prvu prepreku. Lasalamet.
Zrinjski je prosao Virtus, ovo je njima drugi protivnik
Doduse i to je sretan protivnik koji je losiji od Kopera, Caiove
Borac se je bas obrukao kao niko
Slovan je svakako prejak za nase klubove i oni su 20 bodova pobjegili Spartak Trnavi koja je izbacila pitare prosle godine
U sustini svi smo losi i dobro si napisao lasalamet
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 jul 2025, 00:02

NoDi80 je napisao/la:
22 jul 2025, 23:56
Objektivno Craiova je favorit protiv Sarajeva i mislim da će proći, što ako se desi bi značilo da niti jedna naša ekipa nije uspjela proći prvu prepreku. Lasalamet.
Slovan je svakako prejak za nase klubove i oni su 20 bodova pobjegili Spartak Trnavi koja je izbacila pitare prosle godine
Virtus bi prošla i moja ekipa s termina, to ako ćemo brojati u uspjehe baš smo grohnuli.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2025, 00:06

23 jul 2025, 00:02
NoDi80 je napisao/la:
Virtus bi prošla i moja ekipa s termina, to ako ćemo brojati u uspjehe baš smo grohnuli.
Razumijem medjutim danas se na takvima ulazi u grupnu fazu
Prodjes Virtusa i eto te najmanje u trecem pretkolu Europa Lige i Playoffu za Konferencijsku ligu
I da te svi ostali nabuse zaradis dobre pare
Oni to nisu iskoristili i vrte se u krug, sto im nece biti dovoljano u budcnosti, jer i ostali ulazu
To bi nama odgovaralo Zeljo da je bio u grupnoj fazi Dzeko bi igro za nas
Doce i taj dan nama ovo itekako odgovara, jer imamo sve od stadiona, tradicije, rezultata iza nas i titula ce Zelju podici daleko iznad ove lige i moci cemo ko nekad trpati Craiove sa 3,4 gola
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 23 jul 2025, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jul 2025, 00:10

23 jul 2025, 00:02
NoDi80 je napisao/la:
Imaju srece dosta sto su izvukli ovaj breidablik, ne bi me cudilo da ih iznenade.
Fk Željezničar.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 23 jul 2025, 00:11

Sarajevo ce da iznenadi pozitivno u evropi ove godine
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jul 2025, 00:13

Bordotim je napisao/la:
22 jul 2025, 22:48
Problem naših klubova je organizacija i kako rukovati sa novcem, dobar plan/rad i koji ti je cilj za 10 godina. To mi nemamo, dan za danom živimo i nažalost to sve vidimo svaki dan u našoj državi, ne samo u sportu. Da nam nije onog slovenca u Uefi nebi mi još imali ni jednog kluba u tim evropskim ligama. Što se tiče Borca i Zrinjskog, njima će ovo biti dovoljno u našoj ligi, jer znamo svi kako to izgleda kad se igra naša liga i kako sudije svoje odrade. U Evropi moraš puno bolje da bi napravio iskorak, nema tu Beusa i Vice. Ono što su Zrinjski i Borac uspijeli jednom, moraju potvrdit i tako graditi neki kontinuitet u Evropi.

Borac sramotno ispada od Coloma, što je stvarno neshvatljivo poslije onakve sezone u Evropi gdje si igrao dobre utakmice. Zrinjski takođe po 4 put ispada od Slovana. Gdje je taj novac otišao? To nek se njihovi navijači upitaju, ali ovo je slika prilika sav našeg fudbala. Slovenci, Slovaci i Andorci, sve fudbalske velesile. Da vidimo kako će biti protiv Breidablika, ako njih ne možes izbacit onda stvarno nemam riječi više, jer kao prvak države imaš najbolje šanse. A mi ćemo protiv Craiove tražit prolaz, bi će 50-50. Šteta bi baš bila da svi klubovi ispadaju, ali kad sagledamo cijelu situaciju zadnjih 20 godina i kako loše radimo, onda i nije neko iznenađenje što nam se ovo dešava. Nadati se boljem ono standardno naše.
Budimo realni rumuni imaju vece sanse i nije bas 50/50. Vi ako ne uzmete ovdje, sanse za prolaz ce biti minimalne, nesto sto se nama dogodilo.
Fk Željezničar.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 23 jul 2025, 00:33

Kazem ja prosla godina vrh sto se tiče koeficienta, ova ce biti ocito najgora unazad 5-6 godina.
I sto ne mogu ovakvih trenera kad ih neko klepi momacki on odmah ide sa floskulama "to je naša realnost" "nas maksimum" "nemam sta zamjeriti igracima". Otac te yebo kako nemas sta zamjeriti igracima? Likovi ti slozili 4 gola i ti nemas sta zamjeriti? Pa nisi igrao protiv Reala nego protiv yebenog Slovana.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jul 2025, 00:36

Slovan igrao LP i onda neki imali optimzam, to samo pokazuje epsko nepoznavanje fudbala.

Sarajevo je dobilo preteskog protivnika u ranoj fazi takmicenja i jos uzvrat u gostima.

Nadam se da ce makar oni bit tracak nade od nastavka brukanja bh. sporta.

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 23 jul 2025, 00:51

Pablo11 je napisao/la:
23 jul 2025, 00:13
Bordotim je napisao/la:
Problem naših klubova je organizacija i kako rukovati sa novcem, dobar plan/rad i koji ti je cilj za 10 godina. To mi nemamo, dan za danom živimo i nažalost to sve vidimo svaki dan u našoj državi, ne samo u sportu. Da nam nije onog slovenca u Uefi nebi mi još imali ni jednog kluba u tim evropskim ligama. Što se tiče Borca i Zrinjskog, njima će ovo biti dovoljno u našoj ligi, jer znamo svi kako to izgleda kad se igra naša liga i kako sudije svoje odrade. U Evropi moraš puno bolje da bi napravio iskorak, nema tu Beusa i Vice. Ono što su Zrinjski i Borac uspijeli jednom, moraju potvrdit i tako graditi neki kontinuitet u Evropi.

Borac sramotno ispada od Coloma, što je stvarno neshvatljivo poslije onakve sezone u Evropi gdje si igrao dobre utakmice. Zrinjski takođe po 4 put ispada od Slovana. Gdje je taj novac otišao? To nek se njihovi navijači upitaju, ali ovo je slika prilika sav našeg fudbala. Slovenci, Slovaci i Andorci, sve fudbalske velesile. Da vidimo kako će biti protiv Breidablika, ako njih ne možes izbacit onda stvarno nemam riječi više, jer kao prvak države imaš najbolje šanse. A mi ćemo protiv Craiove tražit prolaz, bi će 50-50. Šteta bi baš bila da svi klubovi ispadaju, ali kad sagledamo cijelu situaciju zadnjih 20 godina i kako loše radimo, onda i nije neko iznenađenje što nam se ovo dešava. Nadati se boljem ono standardno naše.
Budimo realni rumuni imaju vece sanse i nije bas 50/50. Vi ako ne uzmete ovdje, sanse za prolaz ce biti minimalne, nesto sto se nama dogodilo.
Pa vidi, ti ako misliš da je Craiova favorit i sad nebitno jeli 80% ili 70% to je tvoje mišljenje i imaš pravo na to. Moje mišljenje je 50-50. Prvak rumunije fcsb gubi od escaldesa i sad su izgubili od shkendije, zašto nebi i Craiova pala na našem stadionu? Maribor, tamo neki laci i tiflis su izbacili Craiovu, možemo i mi, što da ne? Vi ste od Kopera pravili Dinamo, pa vidio si kako je to izgledalo. Na svom terenu si već ispao jer nisi iskoristio svoje prilike, slično mi kao sa Trnavom. Vidili smo svi da Koper ništa posebno nije odigrao. Teren je mjerilo, nebitno jeli neko imo 80% ili 20% šanse. Na našem terenu mnogi timovi su imali probleme. Ako ćemo od Craiove pravit Ludogorets, od Kopera Dinamo, onda nek odmah ugasimo fudbal u našoj državi. Od Kairat Almaty na našoj temi se pravila top ekipa, pa danas primili dvicu od Kupsa, finska velesila. To što ste se vi sjetili da poslije Kopera treba vam dobar napadač, ne znači odmah da je Koper jak ko Dinamo. Boriš se cijelu sezonu za evropu, i sad treba od Craiove pravit nešto veliko? Sa takvim razmišljanjem nije ni čudo da smo svi ovako loši, što se tiče bh klubova i generalno u svakom sportu. Naša posla, svoje ponižavati, a tuđe hvalit do neba i onda se čudimo zašto nam je ovako sve. Danas svako igra fudbal. Nije ovo 2000, gdje bio veliki šok kako prolazi Dudelange.

Vrijeme će sve pokazati, ali moramo puno puno bolje od ovoga, to važi za svakog kluba u našoj državi. Najlakše je pravit od protivnika nešto veliko. Fudbal je ovo momci, nije ovo star wars. Dok god ima šanse, ima nade.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jul 2025, 01:13

Bordotim je napisao/la:
23 jul 2025, 00:51
Pablo11 je napisao/la:
Bordotim je napisao/la:

Pa vidi, ti ako misliš da je Craiova favorit i sad nebitno jeli 80% ili 70% to je tvoje mišljenje i imaš pravo na to. Moje mišljenje je 50-50. Prvak rumunije fcsb gubi od escaldesa i sad su izgubili od shkendije, zašto nebi i Craiova pala na našem stadionu? Maribor, tamo neki laci i tiflis su izbacili Craiovu, možemo i mi, što da ne? Vi ste od Kopera pravili Dinamo, pa vidio si kako je to izgledalo. Na svom terenu si već ispao jer nisi iskoristio svoje prilike, slično mi kao sa Trnavom. Vidili smo svi da Koper ništa posebno nije odigrao. Teren je mjerilo, nebitno jeli neko imo 80% ili 20% šanse. Na našem terenu mnogi timovi su imali probleme. Ako ćemo od Craiove pravit Ludogorets, od Kopera Dinamo, onda nek odmah ugasimo fudbal u našoj državi. Od Kairat Almaty na našoj temi se pravila top ekipa, pa danas primili dvicu od Kupsa, finska velesila. To što ste se vi sjetili da poslije Kopera treba vam dobar napadač, ne znači odmah da je Koper jak ko Dinamo. Boriš se cijelu sezonu za evropu, i sad treba od Craiove pravit nešto veliko? Sa takvim razmišljanjem nije ni čudo da smo svi ovako loši, što se tiče bh klubova i generalno u svakom sportu. Naša posla, svoje ponižavati, a tuđe hvalit do neba i onda se čudimo zašto nam je ovako sve. Danas svako igra fudbal. Nije ovo 2000, gdje bio veliki šok kako prolazi Dudelange.

Vrijeme će sve pokazati, ali moramo puno puno bolje od ovoga, to važi za svakog kluba u našoj državi. Najlakše je pravit od protivnika nešto veliko. Fudbal je ovo momci, nije ovo star wars. Dok god ima šanse, ima nade.
Nisi me bas razumio, daleko od toga da se treba predati govorim da je realno da imaju vece sanse i da su favoriti. Nama opcenito takve ekipe ne leze u Evropi i dodatni plus im je sto ste doveli dosta novih igraca. Tesko je sve uigrati za mjesec, opet kazem ne dajem njima sanse 90% vec meni je glupo sto raja kod nas odmah masta o sljedecim tekmama, gostovanjima. Nama se desilo odigrao vrhunsku tekmu, planiraju gostovanje u Norvesku jer si eto imao 30 suteva. Takve stvari nam se obijaju od glavu.
Fk Željezničar.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 jul 2025, 01:27

Pa proš'o je Zrinjski prvu prepreku..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 23 jul 2025, 01:40

Pablo11 je napisao/la:
23 jul 2025, 01:13
Bordotim je napisao/la:
23 jul 2025, 00:51
Pablo11 je napisao/la:

Nisi me bas razumio, daleko od toga da se treba predati govorim da je realno da imaju vece sanse i da su favoriti. Nama opcenito takve ekipe ne leze u Evropi i dodatni plus im je sto ste doveli dosta novih igraca. Tesko je sve uigrati za mjesec, opet kazem ne dajem njima sanse 90% vec meni je glupo sto raja kod nas odmah masta o sljedecim tekmama, gostovanjima. Nama se desilo odigrao vrhunsku tekmu, planiraju gostovanje u Norvesku jer si eto imao 30 suteva. Takve stvari nam se obijaju od glavu.
Kažem ti opet, meni je samo teren mjerilo. I Borac je bio favorit, pa vidio si kako je bilo na kraju. Aek je bio favorit, pa Velež ih izbacio, pa da bi kasnije kao favorit ispao od Escaldesa i Hamruna. Alkmaar, Lask, Apoel, duga je lista pa su naši timovi njih dobro iznenadili. I Plzen je bio favorit pa ste im dali 3 komada i to u gostima. Genk, Levski, Atromitos bili su favoriti, pa smo ih izbacili.
Poštujem ja tvoje mišljenje i razumijem šta hoćes da kažes, razumijem da je raja malo više negativna i skeptična što se tiče naših nastupa u Evropi, ali danas svako igra fudbal (osim ovi iz San Marina, to je posebna priča, ali i tu smo vidili kako su namučili našu reprezentaciju). Treba biti malo više pozitivan i naravno trebaju klubovi da što bolje rade i da se napokon uči iz grešaka, do nas je.

Za kraj samo, naš najbolji transfer je da nam je ostao trener ZZ i budi siguran u tome da naš stručni štab i naši igrači da je njihov fokus samo na Craiovi. To što navijači maštaju i sanjaju o nekim sljedećim tekmama, to je njihovo i imaju pravo na to, to su naša posla ali budi siguran u tome da igrači i treneri imaju drugačije razmišljanje, nedo Bog da su oni isto ko navijači, bili bi svi gori od San Marina. Vrijeme će pokazati sve.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 jul 2025, 03:00

Čak se i komšije šprdaju sa prćijom Kabirija i HDZ-a..

slika
slika
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 jul 2025, 03:53

rishovski je napisao/la:
23 jul 2025, 01:27
Pa proš'o je Zrinjski prvu prepreku..
Čestitam im na trijumfu od 2-1 protiv ekipe koja vrijedi duplo manje od Dala Varešanovića.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 23 jul 2025, 03:59

Tipicni dokaz da je nasa liga amaterska. Ima 6 7 amaterskih ili poluamaterskih liga Koji su jaci od nase. Redom Island, andora, Luxemburg,Malta, irska. Slobodno mozemo reci da je bih liga u rangu 4te njemacke lige tj regionaliga Bayern ili Nord-nordost. Njemacka da ima u19 ligu na Nivou cijele drzave bila bi jaca od nase.

Sta reci za ligu ciji je top klubovi pojacavaju osrrdnjim igracima iz druge lige hrvatske. Hljeb te hebo u radiusu of 50 km od banja Luke ima 400 000 ljudi I njima klub iz andore, drzave koja ima 87 000 stanovnika utrpa 4 komada na domacem terenu.

Unutar 40 km od Sarajeva ima milion ljudi a oni nemogu napravit jednu akademiju kako treba da proberu najbolju djecu iz tog bazena I da svake godine zeljo I Sarajevo dobiju 2 3 igraca za prvi tim. Uzas.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 23 jul 2025, 05:56

Naši klubovi u Evropi su odraz kvaliteta lige i reprezentacije zadnjih godina. Realnost je da su Andora, Luxemburg, San Marino kako u reprezentativnom tako i u klupskom nogometu giganti za nas. Što se prije pomirio sa time, biće nam lakše

Morgen19
Kontakt:

Post Postao/la Morgen19 » 23 jul 2025, 05:57

Ponos Hrvatske i prvak sugave zemlje :guz:

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 23 jul 2025, 06:18

Hrvati prema Zrinjskom kao Srbi prema Republici Srpskoj. Naletih na jednoj srpskoj stranici na vijest kako se RS zeli pripojiti Srbiji,a dole komentar, citiram, samo ste nam jos vi trebali🤣 Tako i ovi,mole Boga da se Zrinjski ispadne da ga ne gledaju na stranicama posvecenim hrvatskom nogometu. Tamo nepozeljni,ovdje ne osjecaju pripadnost. Samo je pitanje koga jos brukaju osim sebe, kockice ili nas? 🤣

0 suteva,prva odbrana golmana u 70 i nekoj. Sto prije da shvatimo da smo nivo San Marina,nismo vise ni Andore ,jer nas i takvi izbacuju. :bih:

Hvala Vici,savezu i svim radnicima u BH nogometu.
Zadnja izmjena: Mocvara1991, dana/u 23 jul 2025, 06:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 23 jul 2025, 06:19

Morgen19 je napisao/la:
23 jul 2025, 05:57
Ponos Hrvatske i prvak sugave zemlje :guz:
Ako je nesto ovdje sugavo, to si ti i tvoj sugavi komentar, kao i vlastiti obraz kojeg si pokazao intelektualnim smajlijem.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bejker, Beli98, nedimmmm1337, Pablo11, Tatamata1946, zaostrog i 33 gosta.