Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2025, 00:32

Ma dobro coj'k se ne krece tim krugovima, nije oko njeg. I ja jarane ne bi ni znao da postoji kriminal dok ne upalim vijesti ili the first 48. Ali sam svjestan da postoji sve to, mora postojati u svakom gradu preko 50k ljudi, postoje svi slojevi drustva, od klosara, krimosa, droge, ubistava i svega. Sad sto ti mozes provesti zivot u nekom gradu da to nikad ne vidis niti da te dotakne, (najvise jer nisi u tim vodama) ne znaci da ne postoji. Tu se preso.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 24 jul 2025, 02:30, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 jul 2025, 07:08

Kajzer10 je napisao/la:
24 jul 2025, 00:23
Jabroni je napisao/la:
23 jul 2025, 23:25
Jedini način da se ovo riješi je livestream u kojem admin hoda Alipašinim s petobom u ruci iza akšama
:urnebes:
Bit ce dovoljno da admin baci oko na biltene MUPa KS. Javno dostupni.

Sarajevo ne da ima razbojnistva, nego ih ima i previse za svoj broj stanovnika.
Ma nigdje veze.

Hajde dajte te biltene da vidimo. Ja sam pogledao, jedan slučaj razbojništva mjesečno u gradu od pola miliona. Neki granap momci opljačkali. Eto nek je Houston 20 puta veći (10 milion), trebalo bi da imaju jedno razbojništvo tipa opljačkanog granapa svaki drugi dan. Sumnjam da je tako.

Kod nas kad neki ludak ubije nekog na ulici, to je tragedija o kojoj se priča po 10 godina. Hvala Bogu da je tako i ne bi trebalo ni to jednom da se desi. Ali kako se to može porediti sa nekim americikim gradovima gdje se na dnevnoj bazi ubijaju.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 24 jul 2025, 08:01

https://mup.ks.gov.ba/aktuelno/bilten

eto ti bilteni, vjerovatno su laži u pitanju

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 jul 2025, 08:09

Vjerovatno je istina.

I tu se i vidi koliko je Sarajevo siguran grad.

Skrolao sam zadnja dva mjeseca, dva razbojnistva. Za jedno ne piše šta je, drugo dva momka opljačkali granap na Ilidži (naravno, bez povrijedjenjih). U poredjenju sa drugim glavnim gradovima po svijetu - smiješno.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 jul 2025, 08:25

Ne treba zaostajat za Svijetom. Treba to pojacat.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jul 2025, 10:38

I found freedom. Losing all hope was freedom.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 jul 2025, 10:53

🇰🇭
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 jul 2025, 10:54

Ima li neko problema sa zujanjem u ušima tj. tinitusom? Vidim na internetu da je jako česta pojava, pa reko da vidim i na forumu s kim dijelim muku...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 jul 2025, 10:59

coelho41 je napisao/la:
24 jul 2025, 10:54
Ima li neko problema sa zujanjem u ušima tj. tinitusom? Vidim na internetu da je jako česta pojava, pa reko da vidim i na forumu s kim dijelim muku...
Moj stari to ima.
Slali ga na vise pregleda, slikao glavu, color doppler radio, ali svi mu nalazi uredni.
Uglavnom, za to lijek ne postoji, mozes se samo nadati da ce s vremenom nestati.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 jul 2025, 11:05

19vendetta87 je napisao/la:
24 jul 2025, 10:59
coelho41 je napisao/la:
Moj stari to ima.
Slali ga na vise pregleda, slikao glavu, color doppler radio, ali svi mu nalazi uredni.
Uglavnom, za to lijek ne postoji, mozes se samo nadati da ce s vremenom nestati.
Pa ja sam relativno skoro postao svjestan tog stanja, prije 5-6 mjeseci, još sam u fazi poricanja pa reko jel moguće da od svih ljudi meni zuji uho i da neće prestati nikad...s tim da mi to ne smeta kad sam vani, kad šetam gradom, kad se bavim sportom, kad sam s ljudima, najviše me muči kad sam sām u zatvorenoj prostoriji.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 24 jul 2025, 12:42

Meni lijevo uho ima problem, kad sam bio u vodi (Una i more) nalilo se vode i onda se "zacepi" uho i zuji. Svake godine isto. Ove godine ima 20 dana kako jos nije proslo...ne ciste mi se usi jer znam da sam onda nahebo ako dirnu dje ne treba. Cekacu da samo "procepi".
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 24 jul 2025, 12:50

coelho41 je napisao/la:
Imas ebv virus u uhu. Jod, zink,selen, magnezij i vitamin c suplementacija i nestat ce nakon pola godine lli prije. Puno voca trebas jest ili sebi svaki dan prešat sokove u sokovniku,hladno prešanje. Narandza, jabuka, mrkva,kruska, celer, itd...
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jul 2025, 13:18

Pusti sebi na mobitelu kišu prije spavanja i neces cuti vise nista :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 24 jul 2025, 13:23

L-Train je napisao/la:
24 jul 2025, 13:18
Ja jednom pustio to kad negdje oko pola 4 ujutro, probudi me Jovanka Jolić i čujem govori da su Srbi gradili piramide. Od tada mi ne zuji ništa :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2025, 13:48

admin je napisao/la:
24 jul 2025, 08:09
Vjerovatno je istina.

I tu se i vidi koliko je Sarajevo siguran grad.

Skrolao sam zadnja dva mjeseca, dva razbojnistva. Za jedno ne piše šta je, drugo dva momka opljačkali granap na Ilidži (naravno, bez povrijedjenjih). U poredjenju sa drugim glavnim gradovima po svijetu - smiješno.
Nisi u pravu, zato sto je relativno :
slika
Ja ti u ovom Jersey village ( gdje opasno) nisam bio ima 10 godina barem, mogu samo proci autoputem. Ne znam nikog tu, nema potrebe da idem. Zivim na drugoj strani gdje bijelo, i sad meni se nije nista desilo a lik koji zivi tu mozda ima resetke na prozorima da mu ne bi neko prolavio. On i ja automatski imamo dvije razlicite percepije istog grada, meni sigurno, njemu vjerovatno nije. Tipa Ilidza opasna a ti zivis na Dolac Malti, nemas nikad potrebe u zivotu otic na Ilidzu osim ako nekog znas ili da kupis auto s oglasa, shvatas. Ako se nekom nije nista desilo u bilo kojem grad taj ce se osjecati sigurnim.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 jul 2025, 13:56

Jeste druze, s tim da je kod nas tako opasno na lupam alipasinom i Ilidži a nije u centru. Ali ni na alipasinom i Ilidži ljudi ne žive sa rešetkama na prozorima jer se boje da će im neko uci da ih siluje dok spavaju, nema bodljikave žice, ljudi koji rade u granapima ne drže pušku ispod kase isl. Ja ne idem često na Ilidžu ili Alipasino, ali idem ponekad. Svejedno mi je jel mrak, potpuno mi je svejedno kojom ulicicom ću proći, osjećam se 100% sigurno. Iako I to jedno razbojništvo mjesečno koje se desi u Kantonu Sarajevo, desi se možda tamo.

A kod vas u tom opasnom dijelu imaš svaki dan deset razbojništava. Ti tu realno ne ideš jer ne smiješ nosa promoliti obzirom da su velike šanse da ces najebat.

Nije to uopste uporedivo.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 24 jul 2025, 14:13

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 jul 2025, 14:48

admin je napisao/la:
24 jul 2025, 13:56
Jeste druze, s tim da je kod nas tako opasno na lupam alipasinom i Ilidži a nije u centru. Ali ni na alipasinom i Ilidži ljudi ne žive sa rešetkama na prozorima jer se boje da će im neko uci da ih siluje dok spavaju, nema bodljikave žice, ljudi koji rade u granapima ne drže pušku ispod kase isl. Ja ne idem često na Ilidžu ili Alipasino, ali idem ponekad. Svejedno mi je jel mrak, potpuno mi je svejedno kojom ulicicom ću proći, osjećam se 100% sigurno. Iako I to jedno razbojništvo mjesečno koje se desi u Kantonu Sarajevo, desi se možda tamo.

A kod vas u tom opasnom dijelu imaš svaki dan deset razbojništava. Ti tu realno ne ideš jer ne smiješ nosa promoliti obzirom da su velike šanse da ces najebat.

Americki gradovi su skroz drugaciji neg europski.
Za ta mjesta sto Alem govori, nemas uopste potrebe da ides. Nisu ovdje gradovi napravljeni da setas, vecinom auto.
Meni npr najblizi super market je 2km.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2025, 14:51

admin je napisao/la:
24 jul 2025, 13:56

Nije ti to tako kao sto ti zamisljas, nisam se jednom zadesio u nekom losem dijelu grada poslovno ili na benzinskoj. Nisam hodao pjeske, sto cu hodati pjeske, in & out, nemam potrebe belijiti tamo. Proci ces ti i u Americi s autom gdje hoces :rol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jul 2025, 15:13

JackW je napisao/la:
24 jul 2025, 13:23
L-Train je napisao/la:
24 jul 2025, 13:18
Ja jednom pustio to kad negdje oko pola 4 ujutro, probudi me Jovanka Jolić i čujem govori da su Srbi gradili piramide. Od tada mi ne zuji ništa :yawn:
:lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.