Evo zašto mislim da Diaz po ovim uvjetima više nije Eberlov posao:
Prvo:
Eberl: "We have a budget. I don't know how many times it was said that I have to save money, I have to save money, and then someone says we have to buy for €80-100. That's absurd. We have plans, we're discussing things with Christoph and Vinnie and trying to implement them. Sometimes you can afford it, sometimes you can't. If something is unfeasible, it makes no sense to invest a lot of energy on it - you move on to something else"
Drugo: Pregovore je preuzeo Dreesen koji od nadzornog ima stvarne ovlasti za limit do kojeg se ide.
U suštini postoji velika razlika u načinu kako radi i razmišlja Eberl a kako vaši nadzornici. Eberl ima prioritete i čupa po redu, potegne jednom, drugi put, ako ne ide čupa dalje. Ne libi se pitat i za Barcolu, Williamsa... da ne bi bilo ono "ja bih ti bila dala da si pito, ali nisi pito". Ostali članovi boarda i dio nadzornika pak ne voli da bayo dobiva "košarice" i to doživljava kao svojevrsno poniženje. Sve je stvar stila, osobno mislim da je Eberl pragmatičniji i kako sam stariji sve sam bliži takvom rezoniranju.
Ja bih za Diaza dao 70 milki bez ikakvih dodataka, imaš 3 dana oš neš bangladeš, idemo dalje. Ako baš traže dodatak onda je to 10% od resalea na iznos koji bi kod prodaje prelazio 50 milja (evo može i 30%, to mi se čini kao dobra fora).
Što se tiče Rodryga interesantan je stav Liverpoola. Oni (ako je vjerovat novinaru) kažu da se nemaju namjere za njega nadbidavat na ovakvom prenapuhanom tržištu. A za nedokazanog Ekokitu iskrcaju 92 milja i za matorog Diaza traže 100! Pa ko je tu lud??
Niko, odnosno lud je onaj ko kupi Diaza ili Rodryga za 100 milki.
Rodrygo je drastično pao u formi, ali opet nije tako da bi ga maknuli čak i sa klupe. Znači, stavili su ga u vitrinu, zanimljivo je da su ga na klupskom svjetskom stavili u igru protiv - Al Hilala i Ahlyja - potencijalnih kupaca, da bi ga u završnici prvenstva opet klupirali. Sve je jasno, tako se lukavo prodaje a ne da se galami na sav glas i ruši cijena.