Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
@admin otkud ti ta brojka?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... e_officers
I BiH ima oko 440 po 100k stanovnika. Amerika ima nesto vise a manje neg Hrvatska ili Srbija
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... e_officers
I BiH ima oko 440 po 100k stanovnika. Amerika ima nesto vise a manje neg Hrvatska ili Srbija
Ja kako god protumacim ispade da sam pogresno zamislio.
Iz tvoje price, evo ja sam protimacio da je u americi pravo dobro onom ko je zdrav, ima para i da nema neke jake stavove po pitanju bilo cega. Tvoje je da izvrsis naredbu i dobar si. Svako bi svakog rokno da mu dirne slucajno u bilo sta njegovo i to svima odgovara jer ocigledno nikom ne smeta ubiti covjeka dok god je u skladu sa zakonom. Normalno, podrazumjeva se da bi u tom pucanju na lopova ti ubio njega a ne on tebe , u Texasu se podrazumjeva da si uvijek jaci od onog drugog. Nikom ne smeta sto pola grada zivi ko stoka, ubija se izmedju sebe i umire od droge, dok god si ti u onoj drugoj polovici i ne moras tamo ni autom proci, a i kad prodjes, zatvora prozor da ne udises smrad. E ne bi valjalo pasti u tu drugu polovicu, ali dok god mozes i hoces raditi, nece ti se to desiti. Jedino nedo bog kakve bolesti, bolesti u porodici, nesrece ili kakve krize,ili jos gore da se tobejarabi rodis i tom pogresnom okruzenju pa da ti se desi da hoces raditi, ali te nije zapalo i da mozes, ali za to su svakako male sanse.
Iz tvoje price, evo ja sam protimacio da je u americi pravo dobro onom ko je zdrav, ima para i da nema neke jake stavove po pitanju bilo cega. Tvoje je da izvrsis naredbu i dobar si. Svako bi svakog rokno da mu dirne slucajno u bilo sta njegovo i to svima odgovara jer ocigledno nikom ne smeta ubiti covjeka dok god je u skladu sa zakonom. Normalno, podrazumjeva se da bi u tom pucanju na lopova ti ubio njega a ne on tebe , u Texasu se podrazumjeva da si uvijek jaci od onog drugog. Nikom ne smeta sto pola grada zivi ko stoka, ubija se izmedju sebe i umire od droge, dok god si ti u onoj drugoj polovici i ne moras tamo ni autom proci, a i kad prodjes, zatvora prozor da ne udises smrad. E ne bi valjalo pasti u tu drugu polovicu, ali dok god mozes i hoces raditi, nece ti se to desiti. Jedino nedo bog kakve bolesti, bolesti u porodici, nesrece ili kakve krize,ili jos gore da se tobejarabi rodis i tom pogresnom okruzenju pa da ti se desi da hoces raditi, ali te nije zapalo i da mozes, ali za to su svakako male sanse.
Jebga tako ti je snalazi se, every man for himself, makar ti je zakon odrijesio ruke da imas pravo, alternativa ti je da cekas policiju kojoj bi trebalo mozda sat vremena da dodje i da budes na milosti lopova u tom periodu, ako ne zelis da uradis nista povodom toga. Prosjecni covjek u Houstonu a i slobodno mogu reci u Texasu ne bi promislio uopste da otvori paljbu na provalnika, ma cim bi te cuo metci bi sjevali. To svako zna i opet ode da krade, znaci svjesno i kad ih nazovem budalama, lose se izrazavam.admin je napisao/la: ↑24 jul 2025, 22:38Ja kako god protumacim ispade da sam pogresno zamislio.
Iz tvoje price, evo ja sam protimacio da je u americi dobro onom ko je zdrav, ima para i da nema neke jake stavove po pitanju bilo cega. Tvoje je da izvrsis naredbu i dobar si. Svako bi svakog rokno da mu dirne slucajno u bilo sta njegovo i to svima odgovara jer ocigledno nikom ne smeta ubiti covjeka dok god je u skladu sa zakonom. Normalno, podrazumjeva se da bi u tom pucanju na lopova ti ubio njega a ne on tebe , u Texasu se podrazumjeva da si uvijek jaci od onog drugog. Nikom ne smeta sto pola grada zivi ko stoka, ubija se izmedju sebe i umire od droge, dok god si ti u onoj drugoj polovici i ne moras tamo ni autom proci, a i kad prodjes, zatvora prozor da ne udises smrad. E ne bi valjalo pasti u tu drugu polovicu, ali dok god mozes i hoces raditi, nece ti se to desiti. Jedino nedo bog kakve bolesti, bolesti u porodici, nesrece ili kakve krize, pa da ti se desi da hoces raditi, ali te nije zapalo i da mozes, ali za to su svakako male sanse.
Ubijaju se klosari medjusobno ili ti ga gangsteri.
every man for himself realno nije kakav zivot.
Ja iz te tvoje price nikako ne mogu da osjetim neku bezbjednu sredinu… tebi izgleda cinjenica da je svako naoruzan i prespreman da zapuca daje neki osjecaj sigurnosti, meni upravo suprotno.
Ja iz te tvoje price nikako ne mogu da osjetim neku bezbjednu sredinu… tebi izgleda cinjenica da je svako naoruzan i prespreman da zapuca daje neki osjecaj sigurnosti, meni upravo suprotno.
Jutrosnji bilten MUPa, jucer covjek uhapsen zbog razbojnistva. 

-
- Kontakt:
Sigurno je imao 15000+ KM uz sebe.
Da je imao samo 10 milja, ne bi mu dlaka s glave falila.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Every man for himself u toj situaciji, ti ako neces ne moras, dadni lopovu sve sto ti trazi, pare, zlato, ako imas zenu, djecu zamoli ga da ih ne dira, on ce normalno otici prije nego sto policija dodje, ti napravi zapisnik (nikad ga naci nece) i to je to. To je tvoje pravo. Vecina ljudi ovdje je mentaliteta da ce radije poginuti na svom pragu nego dopustiti da ga neko u sopstvenoj kuci krade i maltertira. Ti se ne slazes s tim mentalitetom, ja se slazem. Zato i imas zakon "stand your ground law"
Sredina je normalna vjeruj u smislu sigurnosti, kad zivis u nekom gradu ti tacno znas sve, i u nekim dijelovima Sarajeva te neko moze noci zasrest i opljackati ili prebiti, to ti nije mjerilo koje kako mi se cini hoces da nametnes.
Mah, Ameri su prilično bolesna nacija.
Prvo, ogroman broj umrlih od predoziranja.
Dalje, kada poredimo sa EU, vidimo drastičnu razliku po pitanju sigurnosti.
Evo npr. za 2023., pošto imam validne info, u SAD-u je zabilježeno oko 22300 ubistava. Iste godine u EU skoro šest puta manje.
Evo npr. za 2023., pošto imam validne info, u SAD-u je zabilježeno oko 22300 ubistava. Iste godine u EU skoro šest puta manje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
E jbg sad i ti ga bas usr.a.admin je napisao/la: ↑24 jul 2025, 22:38Ja kako god protumacim ispade da sam pogresno zamislio.
Moj tetak i tetka dosli 97. Nisu nikad radili, 100% placeno zdravstveno, stan i couponi za hranu. Nije sve tako crno.
Problem je ovaj sistem za obicne radnike, jer sam biras osiguranje i ostale stvari. Pa ako se nesto desi moras sam placati, znaci imas kucu, auto kad dodje racun nece ti drzava platiti jer ti imas kapital.
Ja imam osiguranje kroz firmu placam mozda 2-3% od plate. I imam health savings racun gdje godisnje stavljam za nedaj Boze.
Ovo ti je drzava kapitalizma, sve moras sam skontati.
Imas bruku ljudi po BiH i ostalim drzavama sto nemaju jesti isto kao i ovdje.
https://worldpopulationreview.com/count ... by-countryAsteriks je napisao/la: ↑24 jul 2025, 23:44Mah, Ameri su prilično bolesna nacija.
https://www.theglobaleconomy.com/rankin ... cide_rate/
Dosta problema rad droge i ovog sto svaki kretan moze dobiti dozvolu za oruzje. To malo sa bolestnom nacijom je vec pretjerivanje. 350M ljudi, svakakvi budala mora biti al ima dosta dobrog naroda.
Godišnje od predoziranja umre oko 100k ljudi. Plus zbog ubistava preko 20k.
Msm ok 340 milona stanovnika, ali eto poredim sa EU gdje živi 450 miliona.
Pametnom dosta.
Msm ok 340 milona stanovnika, ali eto poredim sa EU gdje živi 450 miliona.
Pametnom dosta.
Mozes uporediti ove nase ex yu drzave BiH, CG, SRB nije bas velika razlika kad uporedis ubistva.
Sto se tice droge jbt ga, to je isto kapitalizam, dosta ljudi ostane bez posla ostane na cesti i uleti u drogu. Lakse je naci
-
- Kontakt:
Koliko je samo ispod radara prosla ova vijest o pljacki/kupovini zgrade za UIO od Dodikovog kuma. Portali Radoncic i ovo smece kliks stidljiva jedva polovicna vijest. Smeca od nasih vladajucih politicara sute, srpska opozicija suti, a do neki dan je bilo necemo to dopustiti,oborit cemo tender,bla,bla. Svaka cast Mile. Gazi kad mozes. Od jucer sam fan Dodika i nek nam j3be majku. Ma da nam ne treba on pored kifle i njegovih bagerista.
E dzaba se ubjedjivati, dodjes na forum da ti strucnjaci iz biltena dokazu da su kriminal u Sarajevu I u Texasu na istom nivou.
- Shategabri
- Kontakt:
SAD je društvo ekstremnih sloboda i bogatstva, ali i ekstremnih patnji te gubitka zajedništva.
Sociolog Emile Durkheim uveo je pojam anomije, tj. stanja društva u kojem se gubi osjećaj normi, smisla i vrijednosti. Ljudi se osjećaju izgubljeno, izolovano i obesmišljeno.
Ameri su u mnogo aspekata društvo visoke anomije, tačnije postoji sloboda ali bez usmjerenja. Moglo bi se reći i hiperkompetitivno društvo.
Nemaju slučajno najveću stopu smrtnosti od predoziranja. Tu imaš i udio smrti od predoziranja uzrokovane opioidima na recept.
Gledajući trendove, moglo bi biti i gore.

- VivaLaStella
- Kontakt:
Daj i nama pravo da branimo svoje domove, pa ćeš vidit kako nema razbojništva kod nas
Napunila bi se ona top lista nadrealista na kraju novina

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
I found freedom. Losing all hope was freedom.
To je problem drustva o kojem ja govorim. Alemu je OK jer on posao ima. Al sutra ako ga zbog neke nesrece ostane bez posla, niko se nece pocesati sto ces ostati na ulici, a onda uletis u drogu. Sutra te prvi komsija s merakom ovjeri jer si dosao da mu rovis po smecu… Jbg. Every man for him self. Kaze dobro je u Americi, u dijelu u kojem ja zivim. Jbg, uopste ne uzima u obzir kako je u dijelu grada u koji ne ide niti ga to uopste zanima. Pa ne pričaj onda o Americi, već o svom komsiluku.
Mislim vama je to normalno da napises. Jbg, ostao bez posla, pa ostao na ulici pa se overdozirao… to se jednostavno nikad je desava kod nas. Ljudi koji se i overdoziraju, nije to zato sto je ostao bez posla.
VivaLaStella je napisao/la: ↑25 jul 2025, 10:49Daj i nama pravo da branimo svoje domove, pa ćeš vidit kako nema razbojništva kod nasNapunila bi se ona top lista nadrealista na kraju novina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.