De bolan polako, možeš i za Grbavicu tako ispinovat da je pjeva lik koji ima istetoviran srpski grb, iako sve Sarajlije znaju da je bio tu kad je bio najteže (mislim da je pjevao i Vojnik Sreće sa Merlinom u ratu, ima snimak na YT, a i druge patriotske pjesme u i nakon rata) a grad mu to nije ničim vratio, naprotiv. A ni ona nije pjesma o Želji.ZaZelju je napisao/la: ↑24 jul 2025, 21:54Jesmo li zaslužili sreću?ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑24 jul 2025, 21:26Joj baksuzluka, svi utrpaju sve sto stignu, samo nama u 30 suteva nakon 96 minuta jedna udje u gol..
Puštamo srpske nacionaliste/baksuze da nam pjevaju prije utakmice.
Čitav normalan svijet neće s njima ništa da ima.
Mi, kojima je stadion zapaljen, čiji vođa navijača je ubijen od njihovog metka, slušamo pjesmu o Dunavu i to na ekavici.
Mi smo prvi koji nismo smijeli samo zbog naših sugrađama ubijenih u naselju Grbavica ništa slično puštati, da ne dodajem ništa drugo.
Mi, koji imamo najmanje 10 pjesama o Želji, pjevamo o Dunavu.
Pjesma čiji je tekst o nekoj lahkoj ženskoj.
Pjesma je najvjerovatnije o djevojci koja je ubijena i bačena u Dunav. Zbog toga je maslačak u njenoj kosi. Provjerite malo.
Brodovi su u zadnjem momentu zamijenili riječ Leševi.
Nije im dozvoljena ta riječ.
Što ne pjevamo o Miljacki?
Je li to nas stid?
Kakve mi komplekse imamo, u čemu je fazon?
Je li znate da je ista ta Alisa pjevala nacionalističku pjesmu 'Neće Fata sina Bajazita, hoće Fata Obilić junaka', i da su zbog te pjesme imali velikih problema upravo u prijeratnom Sarajevu i da su zbog toga zamalo se raspali.
Nećemo nikad postati fildžan klub ko anamo oni i ponosim se time, jednako koliko i činjenicom da pjevamo Jedna si jedina većinu ako ne i svaku domaću utakmicu