Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ovaj Grahovac haman najvise platio,Celo ga ne vadi iz igre.
Kud ne ugasise omladinske....
Kud ne ugasise omladinske....
Sad ce story od koje kakvih skauta i agencija nakon utakmice 13p & 6r against Poland, a ustvari 3-4 ova igraca mozda zavrse kroz koju godinu u ekipama iz donjeg dijela tabele domace lige i 3x3 basket turnirima po BiH.
Ali nema veze bitno je da nisu "oni" ljudi u savezu sad je sve ok
Ali nema veze bitno je da nisu "oni" ljudi u savezu sad je sve ok

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
samo da manojlovic ne propadne kao acimovic prije njega
poljaci losi nasi uzasni
-
- Kontakt:
Kakav mentalitet kod cirkusanta Balumbala. Fuj, strava i uzas. Izgubis protiv ovakve Poljske jos se predas, 'ebo te onaj ko to postavio tu seljacino. Znam da cistas forum Marine, da Bog da secer dobio od kritika, nista manje nisi ni zasluzio.
Kakve PG i G imamo
Kljestan i Bulajic 15 izgubljenih lopti LOL
Zar je moguce da nemamo boljeg pleja od njih dvojice?
Kljestan i Bulajic 15 izgubljenih lopti LOL
Zar je moguce da nemamo boljeg pleja od njih dvojice?
Zadnja generacija u mlađim kategorijama koja mi je bila donekle zanimljava za pratiti je 2004. godište. Trnka, Zrno i Mulalić. I oni su bili srednja žalost u B diviziji, a i to je miljama ispred generacija koje su došle poslije njih.
Hoće li vrijediti pratiti kadete? Od ovih sam već odustao
Hoće li vrijediti pratiti kadete? Od ovih sam već odustao

Mali Teletovic uzima trojke bez savjesti i o tome je 100% na oca.
Mora se priznati da je i s pravom, jer jedini ima sut ovdje. Ovi ostali su zivi ocaj. Najjace mi je bilo kad Bulajic uzima slobodno nakon tehnicke i logicno fula ga, a Benjo hladno sva 4 zabio. Igra mozgom, ima dobro vodjenje lopte s obje ruke, prednja promjena odlicna itd. Kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ove generacije, jedini moze napraviti nesto. Po meni, mora poraditi na muskulaturi donjih ekstremiteta, na brzini, eksplozivnosti, promjeni pravca itd. Ne sumnjam da ce mu Mirza obezbijediti najbolje uslove i dati najbolje savjete. Godilo bi nam da dobijemo jednog vrsnog sutera za par godina...

Neko ovdje napisa da je mali prešao u Megu, tako da će sve biti do njega. Sigurno će imati odlične uslove.Ghuraba je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:48Mali Teletovic uzima trojke bez savjesti i o tome je 100% na oca.Mora se priznati da je i s pravom, jer jedini ima sut ovdje. Ovi ostali su zivi ocaj. Najjace mi je bilo kad Bulajic uzima slobodno nakon tehnicke i logicno fula ga, a Benjo hladno sva 4 zabio. Igra mozgom, ima dobro vodjenje lopte s obje ruke, prednja promjena odlicna itd. Kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ove generacije, jedini moze napraviti nesto. Po meni, mora poraditi na muskulaturi donjih ekstremiteta, na brzini, eksplozivnosti, promjeni pravca itd. Ne sumnjam da ce mu Mirza obezbijediti najbolje uslove i dati najbolje savjete. Godilo bi nam da dobijemo jednog vrsnog sutera za par godina...
Od ovih momaka ako trojica zavrsi u nasim jacim klubovima, svaka cast.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Neće sigurno ostati na 193cm, tek je napunio 17CAZIN je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:56Neko ovdje napisa da je mali prešao u Megu, tako da će sve biti do njega. Sigurno će imati odlične uslove.Ghuraba je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:48Mali Teletovic uzima trojke bez savjesti i o tome je 100% na oca.Mora se priznati da je i s pravom, jer jedini ima sut ovdje. Ovi ostali su zivi ocaj. Najjace mi je bilo kad Bulajic uzima slobodno nakon tehnicke i logicno fula ga, a Benjo hladno sva 4 zabio. Igra mozgom, ima dobro vodjenje lopte s obje ruke, prednja promjena odlicna itd. Kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ove generacije, jedini moze napraviti nesto. Po meni, mora poraditi na muskulaturi donjih ekstremiteta, na brzini, eksplozivnosti, promjeni pravca itd. Ne sumnjam da ce mu Mirza obezbijediti najbolje uslove i dati najbolje savjete. Godilo bi nam da dobijemo jednog vrsnog sutera za par godina...
https://www.facebook.com/share/p/16FC7p19MQ/ - Malik SKALONJIĆ - 2008. godište
Najtalentovanije dijete u BiH
Kakva je to bolest i poremecaj da drugom zelis zlo radi jeb..e kosarke, a o jos goroj administraciji koja to dopusta da i ne govorimo…lopticaskocica je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:26Kakav mentalitet kod cirkusanta Balumbala. Fuj, strava i uzas. Izgubis protiv ovakve Poljske jos se predas, 'ebo te onaj ko to postavio tu seljacino. Znam da cistas forum Marine, da Bog da secer dobio od kritika, nista manje nisi ni zasluzio.
Nije najtalentovaniji ni u svojoj skoli, kamo li u BlCoachMS je napisao/la: ↑25 jul 2025, 18:01https://www.facebook.com/share/p/16FC7p19MQ/ - Malik SKALONJIĆ - 2008. godište
-
- Kontakt:
Jeste, i onda pogledaš statistiku šut iz igre 22%, 2-9, imao par izgubljenih. On nije ni trebao biti ovdje. Nek se razvija u svojoj kategoriji. Sebičnost izbija iz njega. Eto otac mu je obezbijedio Megu pa nek se dokazuje, ovo danas kraš.Ghuraba je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:48Mali Teletovic uzima trojke bez savjesti i o tome je 100% na oca.Mora se priznati da je i s pravom, jer jedini ima sut ovdje. Ovi ostali su zivi ocaj. Najjace mi je bilo kad Bulajic uzima slobodno nakon tehnicke i logicno fula ga, a Benjo hladno sva 4 zabio. Igra mozgom, ima dobro vodjenje lopte s obje ruke, prednja promjena odlicna itd. Kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ove generacije, jedini moze napraviti nesto. Po meni, mora poraditi na muskulaturi donjih ekstremiteta, na brzini, eksplozivnosti, promjeni pravca itd. Ne sumnjam da ce mu Mirza obezbijediti najbolje uslove i dati najbolje savjete. Godilo bi nam da dobijemo jednog vrsnog sutera za par godina...
Đulić 30 sec i Livafić 1 min?! Grohotom se smijem.
Nadam se da su sretni svi, roditelji ambiciozni, menaĐŽeri, jarani, prijatelji, drugari, štele, veze...... Neka i trenera, neka je živ i zdrav, samo levati ove gore pobrojane, jašta ćeš a odgovoran nizašta nisi.
Poljska zrela za dobiti minimalno 20 razlike, ali ko muhe bez glave. Nit glave nit repa. Trener je tu samo fizički prisutan, apsolutno ništa na pripremama nisu uigrali. Ako si krio spisak i sve drugo vezano za okupljanje da nas iznenadiš e pa moram ti priznati da nas nisi iznenadio jer ja drugačije od ovog danas nisam ni očekivao. Šut za 3 poena 15% iliti 3-19?!

Bulajić ništa. Spram minutaže apsolutno ništa.
Jašarević ko da ga neko natjerao.
Manojlović svijetla tačka

Ovo ostalo? Ma de ba

-
- Kontakt:
Simpaticno je sto branis svog, tako i treba. Medjutim osoba koja predstavlja mene i moju drzavu internacionalno i ima ovakav stav zasluzuje i gore rijeci, ove su pazljivo odabrane u moru losih koje mu zelim. Sprdas djecu par postova ranije, ova djeca su od poljaka bolja barem 15 razlike, da sad ne pretjerujem previse. Cinjenica je da je selektor izgubio utakmicu. Ali hajde, neka moja uvreda bude problem kad vec drugih nemamo.2sb1996 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 18:33Kakva je to bolest i poremecaj da drugom zelis zlo radi jeb..e kosarke, a o jos goroj administraciji koja to dopusta da i ne govorimo…lopticaskocica je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:26Kakav mentalitet kod cirkusanta Balumbala. Fuj, strava i uzas. Izgubis protiv ovakve Poljske jos se predas, 'ebo te onaj ko to postavio tu seljacino. Znam da cistas forum Marine, da Bog da secer dobio od kritika, nista manje nisi ni zasluzio.

ja ipak vise vjerujem Pandzi nego strucnjacima sa foruma:
Josip Pandža, zlatni selektor kadeta BiH, sa kojima je pokorio Evropu 2015.godine, nakon starta Juniorskog prvenstva B divizije izrazio je nadu da juniorska selekcija Bosne i Hercegovine ima potencijal. Za portal BHbasket stručnjak Josip Pandža je iznio svoje mišljenje o Zmajićima:
“Naš najmlađi igrač koji ima minute u seniorskoj reprezentaciji je Kenan Kamenjaš koji ima 25 godina . Sigurno smo svi, prvo mi treneri negdje zakazali u razvoju naših mladih igrača. Međutim, gledajući utakmicu U 18 reprezentacije BiH protiv Poljske, vidio sam bar 5 igrača koji imaju potencijal da postanu seniorski reprezentativci. Ovo je najtalentiranija reprezentacija od godišta 99., po mom mišljenju”, ističe Pandža i nastavlja:
“Poraz se desio jer momci nisu imali adekvatno jake pripremne utakmice, ali sam siguran da će kroz prvenstvo rasti i pokazati svoj puni potencijal. Veliki sam navijač ove reprezentacije. Lijepo ih je gledati i nadam se da će nekoliko igrača kroz naredne godine postati seniorski reprezentativci što je ključ omladinskih kategorija. Razvoj, ne rezultat, ” zaključio je Josip Pandža.
izvor -bhbasket
Josip Pandža, zlatni selektor kadeta BiH, sa kojima je pokorio Evropu 2015.godine, nakon starta Juniorskog prvenstva B divizije izrazio je nadu da juniorska selekcija Bosne i Hercegovine ima potencijal. Za portal BHbasket stručnjak Josip Pandža je iznio svoje mišljenje o Zmajićima:
“Naš najmlađi igrač koji ima minute u seniorskoj reprezentaciji je Kenan Kamenjaš koji ima 25 godina . Sigurno smo svi, prvo mi treneri negdje zakazali u razvoju naših mladih igrača. Međutim, gledajući utakmicu U 18 reprezentacije BiH protiv Poljske, vidio sam bar 5 igrača koji imaju potencijal da postanu seniorski reprezentativci. Ovo je najtalentiranija reprezentacija od godišta 99., po mom mišljenju”, ističe Pandža i nastavlja:
“Poraz se desio jer momci nisu imali adekvatno jake pripremne utakmice, ali sam siguran da će kroz prvenstvo rasti i pokazati svoj puni potencijal. Veliki sam navijač ove reprezentacije. Lijepo ih je gledati i nadam se da će nekoliko igrača kroz naredne godine postati seniorski reprezentativci što je ključ omladinskih kategorija. Razvoj, ne rezultat, ” zaključio je Josip Pandža.
izvor -bhbasket
Znaci, ni Teletovic ti ne godi... Pa sta bi ti, da kloniraju tvog malog 12x i da on sam igra?costacurta08 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 19:38Jeste, i onda pogledaš statistiku šut iz igre 22%, 2-9, imao par izgubljenih. On nije ni trebao biti ovdje. Nek se razvija u svojoj kategoriji. Sebičnost izbija iz njega. Eto otac mu je obezbijedio Megu pa nek se dokazuje, ovo danas kraš.Ghuraba je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:48Mali Teletovic uzima trojke bez savjesti i o tome je 100% na oca.Mora se priznati da je i s pravom, jer jedini ima sut ovdje. Ovi ostali su zivi ocaj. Najjace mi je bilo kad Bulajic uzima slobodno nakon tehnicke i logicno fula ga, a Benjo hladno sva 4 zabio. Igra mozgom, ima dobro vodjenje lopte s obje ruke, prednja promjena odlicna itd. Kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ove generacije, jedini moze napraviti nesto. Po meni, mora poraditi na muskulaturi donjih ekstremiteta, na brzini, eksplozivnosti, promjeni pravca itd. Ne sumnjam da ce mu Mirza obezbijediti najbolje uslove i dati najbolje savjete. Godilo bi nam da dobijemo jednog vrsnog sutera za par godina...

Kad dodje lik koji nije ni gledao utakmicu, pa pocne tabiriti po statistici.

Cuj Pandze i BAR 5 potencijalnih seniorskih reprezentativaca...

-
- Kontakt:
Kad čovjek kaže ono što svi misle i vide, ali im nezgodno javno reći jer je mali od dobrog roda pa logično da i on bude talenat, onda ide argumentacija "tebi krivo jer nije tvoj tu"!Ghuraba je napisao/la: ↑25 jul 2025, 20:29Znaci, ni Teletovic ti ne godi... Pa sta bi ti, da kloniraju tvog malog 12x i da on sam igra?costacurta08 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 19:38Jeste, i onda pogledaš statistiku šut iz igre 22%, 2-9, imao par izgubljenih. On nije ni trebao biti ovdje. Nek se razvija u svojoj kategoriji. Sebičnost izbija iz njega. Eto otac mu je obezbijedio Megu pa nek se dokazuje, ovo danas kraš.Ghuraba je napisao/la: ↑25 jul 2025, 16:48Mali Teletovic uzima trojke bez savjesti i o tome je 100% na oca.Mora se priznati da je i s pravom, jer jedini ima sut ovdje. Ovi ostali su zivi ocaj. Najjace mi je bilo kad Bulajic uzima slobodno nakon tehnicke i logicno fula ga, a Benjo hladno sva 4 zabio. Igra mozgom, ima dobro vodjenje lopte s obje ruke, prednja promjena odlicna itd. Kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ove generacije, jedini moze napraviti nesto. Po meni, mora poraditi na muskulaturi donjih ekstremiteta, na brzini, eksplozivnosti, promjeni pravca itd. Ne sumnjam da ce mu Mirza obezbijediti najbolje uslove i dati najbolje savjete. Godilo bi nam da dobijemo jednog vrsnog sutera za par godina...
![]()
Kad dodje lik koji nije ni gledao utakmicu, pa pocne tabiriti po statistici.Jest, u pravu si, trebao je ostaviti najboljeg sutera kod kuce, a povesti tvog malog. Dijete je imalo 2 pogodjene trojke, 2 su skoro pa iscurile iz obruca i 2 je uzeo na isteku napada iz nemogucih situacija (i opet ih je bolje ispalio nego sto bi to uradili svi nasi seniori). Sva tri suta za 2 su, ako se ne varam, bila pod kosem. Tu se dosta slabije snalazi kad mu u blok izadje protivnik od 205 cm. U svakom slucaju, mali je danas spram minutaze i slobode u igri pokazao daleko najvise. Nije gubio lopte kao na traci, niti je igrao glupo i neracionalno.
Cuj Pandze i BAR 5 potencijalnih seniorskih reprezentativaca...![]()

Da nisam gledao ne bih ni komentarisao. Guranje, forsiranje, menadzeri, jarani itd kroje tim isto ko i u16. Nikakve promjene se nisu desile iako je Tuzlanski Brko najavljivao radikalan zaokret. Ko god tvrdi drugačije i vidi neki pomak il je zaebant il veze s mozgom nema.
Ako cemo pošteno pa Protrka je bolji šuter sa distance, 100% za tri poena. Šipković o od 1 i ajmo napolje. Ovaj mali kae odličan šut (2-9)?! Jeste. Mora da je do mene, ljubomora.
Elem,
Isto ko i za djevojčice moja prognoza je da sa ovakvom igrom
Mogu izboriti opstanak u B diviziji, sve drugo je naučna fantastika.
28 izgubljenih lopti?! Ko na terminu.

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, Quartararo, TripleThreat i 3 gosta.