FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 193

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 25 jul 2025, 15:42

Rumuni o navijačima FK Sarajevo: 25.000 Bosanaca natjeralo nas je da patimo.
Pozivaju navijace da napune stadion I da nam vrate paklenu atmosferu.
Oni su sinoc bili impresionirani atmosferom na Kosevu.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 jul 2025, 15:45

Kyle88 je napisao/la:
25 jul 2025, 15:41
NajvecaRadosti je napisao/la:
25 jul 2025, 12:18
Kyle88 je napisao/la:
25 jul 2025, 12:13

De molim te uozbilji se, jel i prosle godine protiv Aktobea i Trnave izgledao fantazija pa kasnije u ligi paprika. Jel sinoc kod 2:0 cistu fulio ono njegovo u golmana poslije toga se nije stigao pomjeriti jer je bilo ili njegovo ili Jovicevo da izadju u blok pa nije.
Guli overlapa 2x Beganovica ne koristi no za onaj gol mu skidam kapu. Realno je da je Kyeremeh 700k eura kao i Kulasin.
Cuj u ligi paprika covjek ti donio finale kupa golom u BL,zabio eurogol na derbiju,finale kupa pokidao i jos neke golove zabio.Covjek stvoren za velike utakmice i jedan od najbolji igraca lige,krilo definitivno najbolje i to bez konkurencije.

Sta ti gledas jarane kakav Kulasin ovo nijedan igrac lige nema sto Francis ima
Gol koji nas je odveo u finale kupa je Pavicicev koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u FKS (Kyeremeh dvije dobre situacije prije tog gola, pa u drugom pol 1 na 1 promasio kod 1:0 rezultata za nas i onda su oni imali top priliku povesti skoro u iducem napadu), eurogol na derbiju uz pomoc bloka Cavnica ili kako vec, "zabio jos neke golova zabio prosle godine 4 gola i protiv ove Trnave kuci je promasio tri ciste.

Ja njegov pressing, trku i polivalentnost ne sporim, moze dati ruke no nastojim biti realan da je lik u ovakvim utakmicama koristan dok u nekima i nije bas. I opet ponavljam nije za 3 mil maraka a kamo li eura.
Btw Kyeremeh od dolaska u FKS ima G/A 15 u tri sezone a Kulasin ima prosle sezone 11G i 3A u ligi plus gol PAOKu i sl. Njih dvojica su mrtva trka jer nemaju realizaciju na zeljenoj razini, s tim da Kyeremeh je koristniji jer je polivalentan.

Lp
Drug moj on da ima jos i realizaciju on nikada ne bi ni dosao u Sarajevo nego bi sada bio u ligama petice.Realizacija se uvijek moze popraviti,brzina jako tesko,stvar genetike.
Ja znam da ce on uvijek preorati teren i bit najbolji kad mu je dan,kad izadje na golmana to je 50-50 yebiga.Za to je u bh ligi
Za kakve krampe se placaju enormne sume novce,imas kod nas 3-4 igraca u izlogu koji odma mogu ici za te pare
Jel tebi realno Celik vrijedi 2.5 miliona
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 25 jul 2025, 15:47

Hajdeee je napisao/la:
24 jul 2025, 17:30
Znaci standardno kao i uvijek na "velikim" utakmicama.

Nema veze na kojoj cete tribini biti, u kojem sektoru te tribine. Nema veze koliko ce "slucajnih prolaznika" biti oko vas, vi ste na svom "terenu" :thumbup:

Ustanite i sto cesce pratite pjesmu sa sjevera. Budite vi svoj mali KOP za sebe, i uvezimo se svi u jedan veliki KOP na svim tribinama. Samo onako kako mi to znamo :thumbup:

Budite pokretaci navijanja u svojim sektora :!:

Idemo jako :opaopa: :thumbup:
U moru negativnih filozofa na ovoj temi, ovaj post bi izdvoio kako bordo treba biti, pozitivno i gospodski. Aferim :salut:
....sve drugo će proći!

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 25 jul 2025, 15:50

Cimi je imao konkretnu jaku ponudu od nas, obecanje je bilo da ce doci ako ne zavrsi nesto vani sto je ganjao, kao trebao je do eu utakmice da donese odluku...eh sad dokle je sve to...

Realno legao bi bass...

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 25 jul 2025, 17:07

Na stranu naša fantastična igra i Zekin mastermind mene ipak malo brine revanš u Rumuniji, ovih -1 nije nikakva prednost a bolje igraju mnogo na domaćem terenu (prošle godine dali Mariboru tri komada u revanšu na svom stadionu), baš bi bila šteta da oni promašaji od sinoć nas koštaju prolaza jer je glat moglo biti 4-1 a sama igra i kombinatorika koju smo prezentirali je nivo grupne faze.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 25 jul 2025, 17:09

slika
Kad vidis ovu koordinaciju tijela znas kakav ce to igrac da bude samo,vrh.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 25 jul 2025, 17:19

Selam alejk mumini!

Da nisam morao na džumu, ustao bih u nedjelju :)

Vidim Jatta se forsira, i treba, ali što je mene Ristovski fascinirao malo je reći.

Svi su bili čista 10-ka, jedino mi je Jović za jedne osmice :)

Da što više ovakvih utakmica doživimo u zdravlju i veselju, akoBogda!

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 25 jul 2025, 17:24

mma_hz je napisao/la:
25 jul 2025, 14:13
Al najjaci mi je Nodi sa izjavom,”Maribor izbacio Krajovu,a Koper i Maribor u bod”.
Nodi je odavno isp'o iz baglama.

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 25 jul 2025, 17:27

Pozdrav bordo braci,

prvi mi je post na forumu iako godinama forum citam, posebice nase teme. I aktuelnosti iz PL.
Prikljucio sam se, cisto iz razloga da i ja neka svoja vidjenja ubuduce iznesem obzirom da evo skoro trecu deceniju sam uz FKS kuci i na strani.

Odigrali smo vrhunski utakmicu protiv Craiovije i realno su nas podcijenili, na zavidnom nivou smo kao ekipa odigrali, svi izuzev Rene po mom misljenju, ne znam sto ali tesko da ce on guzove u skorije vrijeme podici, nadam se da grijesim. Da se osvrnem na Jattu, Jatta je profil igraca koji je ocigledno zalutao u FKS i nasu ligu, nisam odavno vidio ovakvog mladog momka a da ima onakvu preglednost na terenu i da je jednostavno prisutan svugdje po terenu. Za Keru nemam sta napisati, sve je receno i napisano, momka smo sprdali kad je dosao a u sta je izrastao je za samu pohvalu. U skorije vrijeme ce se jagmiti klubovi za njega i Jattu. Svi su super odigrali, sustinski je Zekic ekipu poslozio kako treba i to su momci prenijeli na teren, svaka cast!
Zao mi je sto Manuel ne uvuce onaj pokusaj pod precku, iako sam je vidio u golu, to bi tek drugi tok utakmice prouzrokovalo u uzvratu, od njeg ocekujem jako mnogo kod nas, neka upola precizan bude kao kod Veleza bice vrh, obzirom da imamo sad posirok roster, a Mlinaric je ozbiljan i predan momak u radu kako sam spoznao.
Iako sam ambiciozno ocekivao pobjedu od 3:1, (mada je i ovo ok, obzirom sta smo sve pokazali) zadovoljan sam vidjenim.
U uzvratnoj sam uvjeren da cemo odigrat remi 1:1 ili cak pobijediti 0:2 u najboljem slucaju. Sto nije neizvodljivo i samim tim proci u trece predkolo.

Ps: pjesma 'kad sa sjevera pjesmu cujes ti...' je hajc samo takav i bezbroj puta intepretacijom i vodjenjem iste smo zabijali golove, zato je treba zalomit svaku tekmu kao da je posljedna.
Ocigledno dopire do igraca!

Samo sam zelio da se tuspasim.
Zadnja izmjena: goGlobal, dana/u 25 jul 2025, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 25 jul 2025, 17:29

25 jul 2025, 15:45
Kyle88 je napisao/la:
25 jul 2025, 15:41
25 jul 2025, 12:18

Cuj u ligi paprika covjek ti donio finale kupa golom u BL,zabio eurogol na derbiju,finale kupa pokidao i jos neke golove zabio.Covjek stvoren za velike utakmice i jedan od najbolji igraca lige,krilo definitivno najbolje i to bez konkurencije.

Sta ti gledas jarane kakav Kulasin ovo nijedan igrac lige nema sto Francis ima
Gol koji nas je odveo u finale kupa je Pavicicev koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u FKS (Kyeremeh dvije dobre situacije prije tog gola, pa u drugom pol 1 na 1 promasio kod 1:0 rezultata za nas i onda su oni imali top priliku povesti skoro u iducem napadu), eurogol na derbiju uz pomoc bloka Cavnica ili kako vec, "zabio jos neke golova zabio prosle godine 4 gola i protiv ove Trnave kuci je promasio tri ciste.

Ja njegov pressing, trku i polivalentnost ne sporim, moze dati ruke no nastojim biti realan da je lik u ovakvim utakmicama koristan dok u nekima i nije bas. I opet ponavljam nije za 3 mil maraka a kamo li eura.
Btw Kyeremeh od dolaska u FKS ima G/A 15 u tri sezone a Kulasin ima prosle sezone 11G i 3A u ligi plus gol PAOKu i sl. Njih dvojica su mrtva trka jer nemaju realizaciju na zeljenoj razini, s tim da Kyeremeh je koristniji jer je polivalentan.

Lp
Drug moj on da ima jos i realizaciju on nikada ne bi ni dosao u Sarajevo nego bi sada bio u ligama petice.Realizacija se uvijek moze popraviti,brzina jako tesko,stvar genetike.
Ja znam da ce on uvijek preorati teren i bit najbolji kad mu je dan,kad izadje na golmana to je 50-50 yebiga.Za to je u bh ligi
Za kakve krampe se placaju enormne sume novce,imas kod nas 3-4 igraca u izlogu koji odma mogu ici za te pare
Jel tebi realno Celik vrijedi 2.5 miliona

Istina, samo me malo iznervira kad neko kaze da je on igrac utakmice pored onakve izvedbe Jatte.

Nije realno za Celika no tu dosta igra ulogu agencija preko koje ide i koja radi transfer.
Nije ni Kolo Muani 100 mil € pa je otisao u PSG za toliko

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 25 jul 2025, 17:31

Pozdrav drustvo!!! Evo listam stampu i naleti na scepin triguz i ni slova o jucerasnjoj utakmici na kosevu :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 jul 2025, 17:32

Ne znam je li neko primijetio, ali njihov golman dosta stvari radi napamet, kad se treba uputiit centaršut, on napravi korak-dva ka petercu da mu bude lakše i tako ostavi prazan gol. Ok, u dosta situacija to ne bi rezultiralo golom što zbog daljine što iz razloga jer to treba pogoditi. Ali mislim da je bilo prostora za takvo nešto u drugom poluvremenu, da je Beganović vidio, mislim da je mogao zabiti.

U spoiler ću staviti sličnu situaciju
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 25 jul 2025, 17:38

Rezultat na koji bi svi pristali prije utakmice ali opet sa nekom malom dozom gorčine i nije da nismo navikli. Trebamo biti dvi ponosni na igru jer de nismo provukli protiv duplo jačeg protivnika nego smo dominirali sloro cijelu utakmicu.

Neki detalji ako su nekom promakli....
Nakon njihove 100% šanse kod onog centaršuta Zekić je Joviću hebao sve do devetog koljena, gledao sam ga, mislim da je imao mogućnost da bi ga udavio na terenu.
Ristovskog sam detaljno gledao dok je išao sa klupe prema sjeveru i kretao se savim normalno i nadati se da je bio sam grč ili neka trenutna bol.
Ne znam, možda ja nisam do sad primjetio ali mene je ovo oduševilo. Nije baš kompetan ali konačno.

slika
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 25 jul 2025, 17:44

Kyeremeh gol
Guliashvili mlohavo u ruke golmanu
Oliveira glavom vrlo blizu stative
Guliashvili gol
Mlinarić petom (ili vanjskim) dobar pokušaj, ipak samo korner
Guliashvili 1 na 1 golman brani

Renan u šansi, izlazi sam na golmana, golman brani
Mlinarić zatego sa 16, iščupo šipku što drži mrežu
Kyeremeh 1 na 1 na golmana, loša - zakašnjela završnica, golman brani

To su sve hronološki izgledne - gol prilike, pored golova njih 5 ili 6, a bilo je još dobrih situacija kao npr.:

Kuprešakov "frljavi" centaršut, lopta umalo na prečci ne završi
Jatta glavom, Jović glavom
Jedan karambol iz kornera, drugi karambol kada Kuprešakov šut izvan 16 pogađa Turdu, mada je lopta išla pored gola
Beganović je isto jednu dobru zatego

Sve u svemu pregršt prilika, veoma dinamičan i uzbudljiv nogomet. Odavno, da ne kažem nikad, nisam gledao bolje Sarajevo!

Rezultat nažalost nije odraz prikazanog i zasluženog, ali nadamo se da će nam to biti zalog za revanš. Odnosno, što bi naš dobri narod rek'o 'da će nam se vratiti'.

volim svoga šampiona kao oči svoje...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 25 jul 2025, 17:56

Ali kakvu utakmicu odigra Ristovski, svrsavao sam znaci. Sta ti znaci iskusan i KVALITETAN igrac.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 25 jul 2025, 17:57

Aduka87 je napisao/la:
25 jul 2025, 17:56
Ali kakvu utakmicu odigra Ristovski, svrsavao sam znaci. Sta ti znaci iskusan i KVALITETAN igrac.
On bukvalno zrači iskustvom, toliko je lagan da je to nerealno.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 25 jul 2025, 17:59

Ona igra sinoć je standard kojem Sarajevo treba težiti. Znamo da mogu, vidjeli su sinoć da mogu i neka igraju tako.

Kad se poredimo sa Rumunima cijene na transfermarktu, pored toga što nisu nikakvo mjerilo, su same po sebi više jer dolaze iz jačih liga odakle se očekuju i veći transferi. Ovakva Craovia u našoj ligi bi vrijedila bar za trećinu manje samo na osnovu renomea lige.

Druga stvar je da su ovde nijanse u pitanju. Od ukupnog procenta oni su najvećim dijelom od nas bolji u tome da mogu igrat zahtjevniji ritam - ići iz teške utakmice u tešku utakmicu. U ovako utakmicama koje se igraju u sred godišnjeg odmora ta prednost je bar za 50 ili 60% manja ako ne i više.

Meni je još uvijek u sjećanju ono protiv Celtica kad kaže "Nismo se obrukali". To ne smije biti u našem vokabularu. Igraš na prolazak. I uvijek igraš na prolazak bez obzira što smo se u 30 godina 30x razočarali. Prema cilju k'o mutav što se kaže.

I idemo na tu Trnavu da i njima pokažemo da nisu bolji. U Rumuniji ponovit utakmicu. Imamo mlade i atletske igrače. Mogu odigrati dobro.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 25 jul 2025, 17:59

riki46 je napisao/la:
25 jul 2025, 17:57
Aduka87 je napisao/la:
Ovo je njemu bio ogledni cas svgm, cijelu utakmicu je mahao rukama nasim igracima jos onako povrijeden htio nastavit igrati, svaka mu cast.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 25 jul 2025, 18:14

Aduka87 je napisao/la:
25 jul 2025, 17:59
riki46 je napisao/la:
25 jul 2025, 17:57
Aduka87 je napisao/la:
Ovo je njemu bio ogledni cas svgm, cijelu utakmicu je mahao rukama nasim igracima jos onako povrijeden htio nastavit igrati, svaka mu cast.
Ma milina ga gledati. Duplo sigurnije odbrana izgleda sa njim i još kad se Gojković vrati beton ćemo bit.

EDIT:kaže Edo Isanović da dolaze još 4 afrikanca
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 25 jul 2025, 18:34

Gledam sinoc kod gostiju onog Palestinca Al Mlohavi ili tako nesto. Platili su ga navodno 1m eura a on se ne moze s loptom sastaviti. Mislim da su ga i zamijenili kasnije.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Bing [Bot], Bordo10 i 22 gosta.