BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

CAZIN
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la CAZIN » 24 jul 2025, 23:53

ATP live lista Damir je na 54. mjestu :bih:

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jul 2025, 00:04

CAZIN je napisao/la:
24 jul 2025, 23:53
Pobjedom protiv Tabernea ide na 50-o mjesto u ponedjeljak.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 jul 2025, 00:08

Cwirek je napisao/la:
25 jul 2025, 00:04
CAZIN je napisao/la:
24 jul 2025, 23:53
Pobjedom protiv Tabernea ide na 50-o mjesto u ponedjeljak.
Mislim da to zavisi ako Moutet prođe Medvedeva onda može prolaskom u finale max do 51. mjest, a ako Moutet izgubi onda do 50. mjesta.
Hajde Džumi uzmi turnir pa top 50 :bih:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 jul 2025, 00:10

shminka je napisao/la:
24 jul 2025, 23:35
jestamaji je napisao/la:
24 jul 2025, 23:25
damir je odvratni kreten
hoce li ovog idiota neko nekad maknuti sa ovog dijela foruma?
idiot si sam ako si toliko slijep da ne vidiš kolika je damir kretenčina

ja nikad neću navijati za nekoga samo zato što je iz mog grada i zažmiriti na sve njegove idiotluke. to se automatski radi u srbiji, kod nas fala bogu nije nikada. damir svojim ponašanjem samo bruka srajevo i bosnu. neka njemu njegovih uspjeha, neka mu i sve napuhane balkana daju, vozdra i živio, moju podršku taj neandertalac nema.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jul 2025, 00:24

jestamaji je napisao/la:
25 jul 2025, 00:10
shminka je napisao/la:
24 jul 2025, 23:35
jestamaji je napisao/la:
24 jul 2025, 23:25
damir je odvratni kreten
hoce li ovog idiota neko nekad maknuti sa ovog dijela foruma?
idiot si sam ako si toliko slijep da ne vidiš kolika je damir kretenčina

ja nikad neću navijati za nekoga samo zato što je iz mog grada i zažmiriti na sve njegove idiotluke. to se automatski radi u srbiji, kod nas fala bogu nije nikada. damir svojim ponašanjem samo bruka srajevo i bosnu. neka njemu njegovih uspjeha, neka mu i sve napuhane balkana daju, vozdra i živio, moju podršku taj neandertalac nema.
Ponavljaš se ko papagaj. Znamo tvoj stav, imaš pravo na njega. Poštujem.

Svejedno, sjaši.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 jul 2025, 08:18

Cudan mec sinoc :think:
Francuz je bio nevjerovatno dobar u prvom setu i u vecem dijelu drugog, iako ga je Damir dobro umorio, i vjerovatno bi svakako pao u trecem setu i da se nije povrijedio.
Damir bi se trebao rijesiti nepotrebnih komplikovanja u nekim situacijama iako je to znacajno smanjio u odnosu na neki prethodni period. Ponekad djeluje nedovoljno koncentrisan, ali to i ne cudi s obzirom na sve okolnosti. Raduje za mene iznenadjujuci podatak da je sinoc imao 5 vinera vise od neprisiljenih greski. Da bi prosao Tabernera mora biti jos malo bolji nego zadnje dvije veceri. On to moze :bih:

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jul 2025, 08:36

hm59 je napisao/la:
25 jul 2025, 08:18
Francuz je bio nevjerovatno dobar u prvom setu i u vecem dijelu drugog, iako ga je Damir dobro umorio, i vjerovatno bi svakako pao u trecem setu i da se nije povrijedio.
Damir bi se trebao rijesiti nepotrebnih komplikovanja u nekim situacijama iako je to znacajno smanjio u odnosu na neki prethodni period. Ponekad djeluje nedovoljno koncentrisan, ali to i ne cudi s obzirom na sve okolnosti. Raduje za mene iznenadjujuci podatak da je sinoc imao 5 vinera vise od neprisiljenih greski. Da bi prosao Tabernera mora biti jos malo bolji nego zadnje dvije veceri. On to moze :bih:
vidiš prijatelju meni je vise bio problem Droge nego Taberner. Droge je igrač, kao sto se i sami svi vidjeli, mnogo bazira svoju igru na servis mreza. Damir nije igrač dobrog riterna. Mnogo riterna završavaju u prvom polju protivnika. Ovakvi igrači kao droge to dobro rješavaju. Zato se Damir patio i uvijek će se patiti protiv ovakvih igrača. To sam i rekao prije meča.
Taberner je onaj tipični spanac. Ovaj ima koliko sam ja mogao vidjeti los backhand. Igrač osnovne linije. A Damir voli ove tipično Špansko igrače. Pa prve malo veće pobjede je upravo protiv njih imao: dok je bio mlad i ulazio medju 200 pa i medju 100, sjećam se skalpova protiv Riba vise puta, Andujara, Granollersa ( iako ga je ovaj koliko se sjećam jednom satrao), Almagra.. pa nedavno Bautistu Agut.
Ako Damir ponovi igru od sinoć i preksinoć pobijedice Tabernera u 2 seta.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 jul 2025, 09:42

Cwirek je napisao/la:
25 jul 2025, 08:36
hm59 je napisao/la:
vidiš prijatelju meni je vise bio problem Droge nego Taberner. Droge je igrač, kao sto se i sami svi vidjeli, mnogo bazira svoju igru na servis mreza. Damir nije igrač dobrog riterna. Mnogo riterna završavaju u prvom polju protivnika. Ovakvi igrači kao droge to dobro rješavaju. Zato se Damir patio i uvijek će se patiti protiv ovakvih igrača. To sam i rekao prije meča.
Taberner je onaj tipični spanac. Ovaj ima koliko sam ja mogao vidjeti los backhand. Igrač osnovne linije. A Damir voli ove tipično Špansko igrače. Pa prve malo veće pobjede je upravo protiv njih imao: dok je bio mlad i ulazio medju 200 pa i medju 100, sjećam se skalpova protiv Riba vise puta, Andujara, Granollersa ( iako ga je ovaj koliko se sjećam jednom satrao), Almagra.. pa nedavno Bautistu Agut.
Ako budes u pravu, super :)
Znas da u tenisu puno stvari odlucuje, Taberner je juce ranije zavrsio mec i skoro sat je krace proveo na terenu, doduse na vecoj vrucini. Ko bude svjeziji i odmorniji bice u startu u nekoj prednosti :kafa:

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jul 2025, 10:49

hm59 je napisao/la:
25 jul 2025, 09:42
Cwirek je napisao/la:
25 jul 2025, 08:36
hm59 je napisao/la:
Ako budes u pravu, super :)
Znas da u tenisu puno stvari odlucuje, Taberner je juce ranije zavrsio mec i skoro sat je krace proveo na terenu, doduse na vecoj vrucini. Ko bude svjeziji i odmorniji bice u startu u nekoj prednosti :kafa:
Taberner je odigrao meč vise. Neće to Damiru biti problem. Spreman je bas bas. Kako evo Darderi, osvojio Bastad, igrao u nedjelju navečer, dosao u Umag i doći će opet u finale Umaga. Za 10-ak dana 8 mečeva plus put sa sjevera na jug Europe.
Samo da Damir bude fokusiran i bude na nivou igre od sinoć i preksinoć Taberneru ne gine poraz. Ali..

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 jul 2025, 20:28

Damir u prvom kolu mastersa u Torontu protiv Comesane. Ukoliko prodje ide na De Minaura.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jul 2025, 20:44

hm59 je napisao/la:
25 jul 2025, 20:28
Damir u prvom kolu mastersa u Torontu protiv Comesane. Ukoliko prodje ide na De Minaura.
De Minaur je nepremostiva prepreka.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 jul 2025, 21:38

Hajde Damireeee :bih:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 25 jul 2025, 21:39

Strašno bitan gem.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 25 jul 2025, 21:48

**** ga ovaj lupa ovu lopticu ko da mu je zadnje u zivotu

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 jul 2025, 22:21

Damir naspram ovog Spanca izgleda kao junior naspram nekog ko je usao u prime karijere...nikako mi nije jasno kako je ovaj frajer 111 na ATP listi...

Dragi Damire, ove drop shotove igras k'o posljednji mamlaz...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 jul 2025, 22:26

Ide se dalje, solidan Umag, prosao dva kola. Nema on ni u glavi ni u nogama da poveze tri meča.
Šteta jer se finale otvorilo. Zao mi njega, znači mu baš
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jul 2025, 22:33

Odigrao je užasan meč. Lik ga je ponizio, Alcaraz ga nije ovako ponizio. Imam osjećaj da je u meč ušao sa idejom ma nema pojma i dobio je to da ga je challenger igrač razbio. Bez imalo volje i želje pa i znanja da protivniku razbije ritam. Šteta, neće više imati šanse za finale, ovdje mu je bila najveća šansa.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jul 2025, 22:39

kakva dominacija ovog komentatora hahahaha

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 25 jul 2025, 22:43

Pretuče ga Taberne kao gluhu kuju. E moj Damire, hvataj se ti i dalje plastičarki i silikonjara.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jul 2025, 22:49

Taberner je odigrao vjerovatno najbolji meč u karijeri.
Ali to nije razlog za ovakvu Damirovu igru. Već u drugom gemu meča govori kako ne može vise. 10 puta ponavlja. Sam sebi nervozu stvara, sklanja fokus. Bezpotrebno. Igra svoj najbolji tenis i onda pomogne ovom koji je bio i dobar i fokusiran..
idemo dalje…..

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.