Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ne pamtim toplije jutro života mi
Auto kaze 39 stepeni jbt. Fuj
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Krepo mi air fryer, uz penicilin najbolje otkrice insana nekog, dajte preporuke za novi?
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- bavariapivo
- Kontakt:
- bavariapivo
- Kontakt:
Ja ljepote jbte. Kod nas se disat ne moze.
Sto je pljacko, sam je kriv. U kasama nema vise od $150-200 kesha, danas svako placa karticama, apple pay itd. Drze cisto malo gotovine za kusur. Da su mu trebale pare da prezivi, mogao je prodati taj pistolj vise bi vjerovatno dobio. Nego je vjerovatno danas jedna sutra druga dok nije naletio da ga naprasebavariapivo je napisao/la: ↑26 jul 2025, 15:01Imam neki osjećaj, da ovi jedva čekaju, da upucaju nekog…
Muricaaaa
P.S. Ovo se u Sarajevu ne bi desilo… (samo kažem)
Nije to texas, to je u Brazilu bilo.alemsa je napisao/la: ↑26 jul 2025, 15:40Sto je pljacko, sam je kriv. U kasama nema vise od $150-200 kesha, danas svako placa karticama, apple pay itd. Drze cisto malo gotovine za kusur. Da su mu trebale pare da prezivi, mogao je prodati taj pistolj vise bi vjerovatno dobio. Nego je vjerovatno danas jedna sutra druga dok nije naletio da ga naprasebavariapivo je napisao/la: ↑26 jul 2025, 15:01Imam neki osjećaj, da ovi jedva čekaju, da upucaju nekog…
Muricaaaa
U pravu si
To je tako plitko razmišljanje da me fakat iznenadjuje da neko ko ima toliko godina i toliko životnog iskustva kao ti ne može pojmiti da uz eto 50% napakih budala ima bar 50% ljudi koje su na takve stvari natjerale okolnosti i koji pod samo malo drugačijim okolnostima ne bi se okrenuli kriminalu. A da okolnosti stvara društvo i država.alemsa je napisao/la: ↑26 jul 2025, 15:40Sto je pljacko, sam je kriv. U kasama nema vise od $150-200 kesha, danas svako placa karticama, apple pay itd. Drze cisto malo gotovine za kusur. Da su mu trebale pare da prezivi, mogao je prodati taj pistolj vise bi vjerovatno dobio. Nego je vjerovatno danas jedna sutra druga dok nije naletio da ga naprasebavariapivo je napisao/la: ↑26 jul 2025, 15:01Imam neki osjećaj, da ovi jedva čekaju, da upucaju nekog…
Muricaaaa
U realnosti mislim da je rodjenih budala kojim nema pomoći 1%, a da je 99% plod društvenih okolnosti. Al eto idem na 50%, konzervativno.
Naravno da se u Sarajevu ne bi desilo. **** te društvo u kojem te 5 od 5 ljudi želi roknuti radi tudjih 100 maraka koje su na kraju dana svakako osigurane.
Imas li cime da podupres tu tezu ili je to samo tvoja tvrdnja /misljenje? Mogu i ja napraviti tezu da je lakse ukrast nego zaraditi.admin je napisao/la: ↑26 jul 2025, 17:11
To je tako plitko razmišljanje da me fakat iznenadjuje da neko ko ima toliko godina i toliko životnog iskustva kao ti ne može pojmiti da uz eto 50% napakih budala ima bar 50% ljudi koje su na takve stvari natjerale okolnosti i koji pod samo malo drugačijim okolnostima ne bi se okrenuli kriminalu. A da okolnosti stvara društvo i država.
U realnosti mislim da je rodjenih budala kojim nema pomoći 1%, a da je 99% plod društvenih okolnosti. Al eto idem na 50%, konzervativno.
Naravno da se u Sarajevu ne bi desilo. **** te društvo u kojem te 5 od 5 ljudi želi roknuti radi tudjih 100 maraka koje su na kraju dana svakako osigurane.
Naravno da mogu.
U državama gdje su drugačije okolnosti, drugacija država i drugačije društvo ima manje kriminala. Čak u mnogim državama koje su znacajno siromašnije od Amerike.
To je genetski? Ili je do društva i uređenja?
Evo recimo Kanada, najbliži primjer. Jesu li oni toliko drugačiji genetski od Amerikanaca ili je do uređenja i društva?
U državama gdje su drugačije okolnosti, drugacija država i drugačije društvo ima manje kriminala. Čak u mnogim državama koje su znacajno siromašnije od Amerike.
Evo recimo Kanada, najbliži primjer. Jesu li oni toliko drugačiji genetski od Amerikanaca ili je do uređenja i društva?
Znaci u znacjano siromasnijim drzavama manje kriminala, znaci sad ti teza pada u vodu odnosno postaje kontradiktorna jer bi to znacalo da bi trebalo biti vise jer su vise u poziciji da ih je nuzda/okolnosti natjerala.admin je napisao/la: ↑26 jul 2025, 17:29Naravno da mogu.
Ovo drugo. Kriminal je vecinom od ovih minority.admin je napisao/la: ↑26 jul 2025, 17:29Naravno da mogu.
Kako je to nastalo, e to je vec druga i duga prica.