Upravo si sad ukratko opisao svu bolest bh fudbala. Prvo sto su treneri u omladinskim kategorijama teske neznalice fudbalski zaglavljene u 80tim godina proslog vijeka. Kao takvi nemogu bolje od onog sto trenutno imaju pa koriste situaciju da zgrabe Koju kintu dok mogu gurajuci babine sinove.fanatik19 je napisao/la: ↑24 jul 2025, 23:30Ne znam jesi li i ako jesi koliko dugo trenirao fudbal ali jednu stvar budi svjestan. Kod nas itekako ima fizicki naderene djece ali je problem sto prilikom selekcije prvo gledamo kako igrac stopa loptu i zna li probacit kroz noge a ne atletske sposobnosti. Dok sam trenirao fudbal bio sam tehnicki osrednji igrac sa vrlo dobrim atletskim sposobnostima al dzaba kad nasi strucnjaci misle da ce svaki onaj kojeg guraju ispred tebe od metar i 60 biti Vitinha ili Joao Neves a realnost je pak malo drugacija.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑24 jul 2025, 23:20Sa 10 naših antitalenata na terenu bi gubili 5-0 na poluvremenu. Jednostavno, nismo za ovog sporta. Našu djecu ne interesuje fudbal, nemamo fizičke predispozicije za njega i ne radi sve ovdje.
Bas veliki broj momaka znam koji su, u slucaju da ih se uzelo na vakat i kanalisalo kako treba mogli biti igraci u najmanju ruku kao npr Amar Memic.
Prosto je nevjerovatno koliko nase djece igra po akademijama sirom evrope. Oni nisu nista talentovaniji od djece u bosni Ali jesu skolovaniji. U dijaspori djeca treniraju individualno pored redovnih treninga a u bosni cuclaju nargilu. Pa trkacki najjaci igraci repke u historiji su odrasli u bosni npr spahic( uz bosnu), lulic, salihamidzic, rahimic, ibisevic a danas memic. Da memic nije razgulio iz bosne pred kraj tinejdzerskih godina Danas bi igrao u radniku iz hadzica.
Vasilj
................barisic......Dennis....muharemovic
Dedic........... hadziahmetovic.....Saric..............kolasinac...
Eman markovic..,...............demirovic...................memic
Trkacki gledano ova ekipa bi bila medzu top 15 u evropi sigurno.