NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

BosnianRahatluk
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la BosnianRahatluk » 26 jul 2025, 11:23

Meni licno su oba OK , mada za nijansu mi izgleda ljepsi sa varijantom crne boje.
Ipak , najbitnije da mi svi volimo nas grb i Jedinstvo.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 26 jul 2025, 14:48

Jel otkazana utakmica u Krupi ?
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 jul 2025, 15:53

LloriS je napisao/la:
26 jul 2025, 14:48
Jel otkazana utakmica u Krupi ?
Za sada nije
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 26 jul 2025, 16:01

Chevalier je napisao/la:
26 jul 2025, 09:05
Je li ja jedini godinama govorim koliko je brend menadzmend i vizualni identitet bitan?!

FENOMENALNO JE ŠTO SE VRATIO STARI GRB, ALI!!!

Ova verzija sto je sada na drustvenim verzijama koriste je izmijenjena na orginalnu koju je Amy Kurtovic napravio. Rijeci “Jedinstvo” i “Bihać”, te rub grba su nepotrebno istanjeni.

Plus mislim da se orginalna verzija Amyjevog grba trebala dati ili Amyju ili Nini Kasuppvicu da se proba crna zamijeniti zlatnom ili makar sivom da ubije dominaciju crne jer Jedinstvo uvijek bilo dominantno crveno-bijelo, ovako više djelujemo kao Čelik.

Pozdravljam promjene, ali ako se rade, a ne urade se perfektno i dugorocno, opet prave sabanijadu od kluba!!!

Evo vam kako izgleda u sivom, ovo sam ja uradio, ali treba neko profesionalnije.
slika

A ovo vam je znacka kako je kad je u zlatnom.

slika

Molim vas da neko sugerise ljudima u klubu, ja to pokusavam GODINAMA, ali bezuspjesno!!!
Je li godina osnivanja kluba 1919 ili 1937 kako stoji na ovoj donjoj slici?
#samoČelik

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 26 jul 2025, 16:27

Pod ovim imenom od 1937 god...
Lopta se zakotrljala prvi put u gradu na Uni 1919 pa je NKJ nastavilo kontinuitet i postalo pravni sljedbenik
Prvi zvanicni mec odigran protiv Građanskog ( Zagreb) 1:1 1924 godine u Bihacu

n0ke
Kontakt:

Post Postao/la n0ke » 26 jul 2025, 18:48

Lawer_88 je napisao/la:
26 jul 2025, 16:01
Chevalier je napisao/la:
Je li ja jedini godinama govorim koliko je brend menadzmend i vizualni identitet bitan?!

Ova verzija sto je sada na drustvenim verzijama koriste je izmijenjena na orginalnu koju je Amy Kurtovic napravio. Rijeci “Jedinstvo” i “Bihać”, te rub grba su nepotrebno istanjeni.

Plus mislim da se orginalna verzija Amyjevog grba trebala dati ili Amyju ili Nini Kasuppvicu da se proba crna zamijeniti zlatnom ili makar sivom da ubije dominaciju crne jer Jedinstvo uvijek bilo dominantno crveno-bijelo, ovako više djelujemo kao Čelik.

Pozdravljam promjene, ali ako se rade, a ne urade se perfektno i dugorocno, opet prave sabanijadu od kluba!!!

Evo vam kako izgleda u sivom, ovo sam ja uradio, ali treba neko profesionalnije.
slika

slika

Molim vas da neko sugerise ljudima u klubu, ja to pokusavam GODINAMA, ali bezuspjesno!!!
Današnje polemike koje se vode oko godine osnivanja Nogometnog kluba Jedinstvo ukazuju da još uvijek ne postoji ujednačen stav. Međutim, kako ukazuju historijski izvori i pojedina svjedočenja, Nogometni klub Jedinstvo osnovan je 1937. godine. Ukoliko tražimo poveznicu s osnivanjem kluba u ranijim godinama, bilo bi osnovanije tražiti poveznicu s 1936. godinom kada je osnovan klub Borac, koji nikada nije zvanično registrovan. Međutim, u osnivanju Borca, a godinu dana kasnije i zvanično Nogometnog kluba Jedinstvo učestvovali su uglavnom iste osobe. Ako se referiramo na 1919.godine, onda bi osnovanije bilo mišljenje da se ova godina uzima kao polazna tačka, kada se “lopta počela kotrljati” u gradu na Uni, a nikako kao godina osnivanja Nogometnog kluba Jedinstvo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 jul 2025, 18:55

Poprilicno tankih 25 minuta
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 26 jul 2025, 19:12

Šta je sa Zarićem nema ga nikako u postavi?

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 26 jul 2025, 19:24

Zarić je povrijeđen.

Ja se bojim da Žerić ovu ekipu samo unazađuje, kakvo mrtvilo od igre Bože sačuvaj.

Iako je Bratstvo slučajno dalo gol i ništa više od toga nisu uradili Jedinstvo je toliko umrtvilo igru da ovako do sutra neće dati gol.

Daj Žeriću trgni se ti prije svega i prodrmaj ekipu sada na poluvremenu.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 26 jul 2025, 19:37

n0ke je napisao/la:
26 jul 2025, 18:48
Lawer_88 je napisao/la:
26 jul 2025, 16:01
Chevalier je napisao/la:

slika

slika

Današnje polemike koje se vode oko godine osnivanja Nogometnog kluba Jedinstvo ukazuju da još uvijek ne postoji ujednačen stav. Međutim, kako ukazuju historijski izvori i pojedina svjedočenja, Nogometni klub Jedinstvo osnovan je 1937. godine. Ukoliko tražimo poveznicu s osnivanjem kluba u ranijim godinama, bilo bi osnovanije tražiti poveznicu s 1936. godinom kada je osnovan klub Borac, koji nikada nije zvanično registrovan. Međutim, u osnivanju Borca, a godinu dana kasnije i zvanično Nogometnog kluba Jedinstvo učestvovali su uglavnom iste osobe. Ako se referiramo na 1919.godine, onda bi osnovanije bilo mišljenje da se ova godina uzima kao polazna tačka, kada se “lopta počela kotrljati” u gradu na Uni, a nikako kao godina osnivanja Nogometnog kluba Jedinstvo.
To je to. I ja se slazem sa ovim, ustvari nemam se sta slagati, to je istina.
1937!!!

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 26 jul 2025, 20:48

1919 gimnazijalci osnivaju omladinski klub koji se kasnije nastavlja u NK Jedinstvo iz tog razloga i piše 1919, 37 je godina zvaničnog osnivanja...

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 26 jul 2025, 20:57

NeRi_K je napisao/la:
26 jul 2025, 19:24
Zarić je povrijeđen.

Ja se bojim da Žerić ovu ekipu samo unazađuje, kakvo mrtvilo od igre Bože sačuvaj.

Iako je Bratstvo slučajno dalo gol i ništa više od toga nisu uradili Jedinstvo je toliko umrtvilo igru da ovako do sutra neće dati gol.

Daj Žeriću trgni se ti prije svega i prodrmaj ekipu sada na poluvremenu.
I sta bi do kraja drug ? Je li ih razdrmao ili bi trebalo njega malo razdrmati

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 26 jul 2025, 21:49

Iceplayer je napisao/la:
26 jul 2025, 20:48
1919 gimnazijalci osnivaju omladinski klub koji se kasnije nastavlja u NK Jedinstvo iz tog razloga i piše 1919, 37 je godina zvaničnog osnivanja...
Nije istina!!
Jedinstvo ni po cemu nema veze sa BASKOM.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 26 jul 2025, 22:02

Strah me ovog Zerica u pm. Pa valjda uprava vidi ako mu ne ide da ga smaknu odmah, ne da prospemo 20 bodova sa njim. Pa jbt ne mozemo pobijediit prijateljsku, u nas je uvijek izvlakusa da je to samo prijateljska. Sloboda pobijedi 4:0 , Stupcanica 6:0. Nije mi jasno kako

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 26 jul 2025, 22:13

Chevalier je napisao/la:
26 jul 2025, 21:49
Iceplayer je napisao/la:
26 jul 2025, 20:48
Nije istina!!
Jedinstvo ni po cemu nema veze sa BASKOM.
U pravu si ;)
Svoje prve utakmice REAKTIVIRANO Jedinstvo igra sa gradskim rivalom BASKOM

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 27 jul 2025, 09:04

Ovo protiv Bratstva je malo. Ono sto me brine je kad su oni izvrsili pritisak nikako da iznesemo loptu nego se njihov pritisak nastavlja dok ne promase go i tek onda nasa lopta koja krece od golmana. Vidio sam jednu kontru samo. Za razumjeti je da je tek druga pripremna da nisu svi igraci u formi da fali Zara, ali i za prijateljsku ono je slabo. Za Zaru se puno spominje ovih dana nadam se da je manja ozljeda i da je tu kako Neri kaze. Ko je onaj sto igrao desno krilo 3-4 puta dolazi u go sansu i jako lose suta. Ono sto mi se svidja je reakcija igraca nakon primljenog gola i sto se ne forsira igra na duge lopte. Sto se cesto proba dijagonalom prebaciti na drugu stranu. Ma da je opet bilo situacija, sto je standard za klubove iz ovog ranga, gdje se uhvate 2 metra terena i nikako da se lopta odatle izvuce. Sve u svemu sto sam mogao na streamu vidjeti niti negativna ocjena jer bilo je tu dobrog niti pozitivna jer ima dosta prostora da ekipa napreduje i popravi ovo sto juce nije valjalo

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 27 jul 2025, 09:52

Protiv Tomislava cemo vidjeti na cemu smo. I trebali su napraviti jednu domacu, ili barem protiv Krajine u Cazinu da se pogleda. Problem je kod ovih igraca sto su ostali tu od prosle sezone, nad njima se treba imati autoriter, to Zeric ako ne bude imao nece moci uvezati nista.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 27 jul 2025, 11:15

Istina da se radi o pripremnoj utakmici, što se kaže teške noge, ali realno nismo igrali protiv ekipe iz našeg ranga takmičenja već protiv ekipe rang ispod koja se vjerovatno prije koji dan okupila.

Pogledao sam obje pripremne utakmice i za sada me najviše brine pozicija desnog bočnog, Faris Jašarević koji je U21 i od koga smo svi imali velika očekivanja po meni je bio najslabija karika, ne ide ga ni defanzivno ni ofanzivno.

U odnosu na prvu utakmicu primjetila se sigurnost sa Zgonjaninom, a ulaskom Salkanovića naprijed redovi su nam se povezali.

Žerić uguši Ali Mahmuda, Campana isto nedefinisan, trener slabo koristi krilne igrače, ali imam problem sa desnim bočnim koji je slaba podrška, a jučer je i lijevi bočni tanko odigrao. Nema poziciju ni za Uroša, vidi se da momak zna lopte, ali je izgubljen na terenu.

Vidjet ćemo u srijedu kakvi ćemo biti u Kamengradu, najbolji protivnik do sada.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 27 jul 2025, 20:22

Previse smo mozda nepovjerljivi prema Zericu. Ne treba se time ni opterecavati previse. Ima prilicno dobru ekipu i priliku da se dokaze. Ako ne , bitno da uprava reaguje na vrijeme

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 27 jul 2025, 20:38

BosnianRahatluk je napisao/la:
27 jul 2025, 20:22
Previse smo mozda nepovjerljivi prema Zericu. Ne treba se time ni opterecavati previse. Ima prilicno dobru ekipu i priliku da se dokaze. Ako ne , bitno da uprava reaguje na vrijeme
Nama se svidjalo ili ne on je trener ove ekipe. Priliku ima da se dokaze i podrzati treba. Ako ne bude islo sto prije rijesiti i to je to.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: NeRi_K i 14 gostiju.